- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Egy élő példa, tavaly nyáron találtak egy malware-t, ami Minecraft modokba rejtettek el. A malware a ~/.config/systemd/user vagy /etc/systemd/system/, és a ~/.config/.data mappákba rakta a fájlait. Ha a Minecraftot olyan launcherrel futattad, amit csomagkezelővel töltöttél le vagy a netről szedtél le, akkor meg tudta fertőzni a rendszered, be tudta írni magát a ~/.configba és a saját service-ét a ~/.config/systemd/user-be.
Ha viszont flatpakos launcherrel futtattad, akkor viszont nem tudta beírni magát ezekre a helyekre, mert nem volt hozzá jogosultsága. Most végignéztem az összes launchert flathubon, amiket a 'minecraft' szóra kidobott, egyetlen egyet találtam, aminek filesystem=home jogosultsága van, a többi viszont nem tud írni a ~/.config-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS Z97-AR - i5 4670 - 8GB DDR3 - 120GB SSD - 500GB HDD
- AAM számla - Mini PC / SFF / MT / TWR - Brand gépek - HP / DELL / Lenovo - több db, 1 év garancia
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Xiaomi Redmi 10A 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest