- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- bambano: Bambanő háza tája
- Rák
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Elemental #1387 üzenetére
aham. Úgy tudod ezt a kupont felhasználni. Bár látszik is, hogy ír-e díjat vagy sem, amikor váltani akarsz.
én jobban a webes felületet használom, van amit ott nem találni, pl a kupon infót. A függőben lévő limitáras részvényvásárlásokat is kicsit jobban eldugták a weben, ott külön a tranzakciós listán muitatja, appban meg eleve megjelenik egy ikon a felületen, ha van olyan folyamatban.
Nem tudom mások mit szoktak nézni tőzsdei infókhoz. Nekem most a yahoo finance felülete tesztik, az advanced nézetben látni a kereskedési mennyiségeket is. A lightyear felületen is adott részvénynnél van sok infó lejjebb görgetve még.
-
azbest
félisten
válasz
Elemental #1385 üzenetére
arra figyelj, hogy ha kuponod van, hogy az a sima értékpapírszámlán vagy már a tbsz számlán ad ingyenes váltási keretet, mert a kettő külön van. És mindkét fajta kuponról olvastam már. Ha betetted a tbsz-re, akkor már ki ne vedd váltani, mert az feltörés.
A telefonos appban, a beállítások - promóciók részen az i betűre nyomva kiírja a feltételeket. Például, ami én használtma, not applicable to tbsz, tehát a sima számlán előbb át kellett váltanom és aztán betenni a tbsz számlára, hogy érvényesüljön.
Van automata váltás is, ha adott pénznemből nincs elég. Már akkor átváltja, ha például limitáras részvény vásárlást rögzítesz. Ha nem valósul meg, akkor a pénz már átváltva marad. A napokban azért 370 felett és 360 körül is járhatott az usd-huf, egy kicsit már ott is számít, mikor van váltva.
Akkor az még tényleg különleges számla. A 2009es cib online csomagomban már kell fizetni, épp a napokban ellenőriztem vissza az előző havi tranzakcióimat.
-
azbest
félisten
Az jogszabály, hogy 50 felett van tranzakciós adó. A bankoknak pedig nem tilos már áthárítani, valamilyen formában persze eddig is be kellett szedniük, de most már direktben levonhatják.
Abban igazad van, hogy talán létezik még csomag, ahol a bank benyeli, de necces.
Érdemes megnézni a bankszámlához kapcsolódó szerződésmódosításokat, hogy ne legyen meglepetés. És persze az előző havi számlakivonatot, hogy mit vontak már le. De, amit "nem lehet" áthárítani, az is kellemetlen, például 1350 foritn az ingyenes 150k kp felvétel költsége a banknak már. Más kp felvételnél pedig valsz levonják már a 0.9% adót, mert sok."A Gránit Bank is lépett, ezzel az összes hazai bank átterhei a lakosságra a megemelt tranzakciós illetéket." 2024.dec.16 [link]
A CIB Banknál 2025. január 17-től módosulnak a lakossági számlaköltségek.
Az Erste Banknál 2025. február 3-tól módosulnak a lakossági számlaköltségek.
A Gránit Banknál 2025. február 14-től módosulnak a lakossági számlaköltségek.
A MagNet Banknál 2025. február 1-től módosulnak a lakossági számlaköltségek.
Az MBH Banknál 2025. január 31-től, vagy 2025. február 1-től módosulnak a lakossági számlaköltségek. (Számlaszámtól függ a pontos dátum)
Az OTP Banknál 2025. január 1-től módosulnak a lakossági számlaköltségek.
A Raiffeisen Bank 2024. november 21-től terheli át a megemelt adót az új ügyfelei egy részére. A meglévő ügyfelek pedig 2025. február 17-től találkozhatnak az új díjakkal.
Az UniCredit Banknál 2025. február 1-től módosulnak a lakossági számlaköltségek.
A Wise-nál 2025. február 1-től módosulnak a lakossági számlaköltségek.TBSZ: A csongrádiak az elektronikus rendszer automata üzenetein kívül sem nyugtázzák vissza, hogy megkapták. Legalábbis 2-3 hét alatt nem. Persze jobbat én sem tudok, majd 6év után kiderül.. vagy pontosabban a tbsz lejárata utáni adóbevallási határidő utáni 6-odik évig még elővehetik, ha szerintük mégsem jó valami. Tehát, ha most nyitunk TBSZ-t, akkor érdemes lehet több helyen is eltárolni 12 évre, esetleg még papírra nyomtatva is az azonosítók egyszerű olvashatósága miatt. De digitálisan is a digitális aláírások miatt.
-
azbest
félisten
válasz
Elemental #1373 üzenetére
akkor tudok ingyen utalni
vigyázz, idén már tranzakciós adó vonakozik az 50 ezer forint feletti utalás tranzakciókra is, amit a bank levon és átad az államnak. Szóval, ha max 50 ezres részletekben utalod be, akkor lesz ingyenes. Ha nagyobb összeget egyben utalsz, akkor azt hiszem az 50 ezer feletti részre 0,45% tranzakciós adót kell levonjon a bankod.
A fő értékpapírszámlához a beállításoknál megadható, hogy ne kamatozzon. Így nem generál aprót, ami miatt adóbevallásban külön adminisztrálni kéne.
#1381 Elemental
majd ments el a feladás visszaigazolását, az aláírt epapírt, amiket le lehet tölteni beküldéskor és azt jól tedd el, hogy szükség esetén fel tudd mutatni évek múlva.Némelyik megye adóhatósága egyszerűen nem hajlandó külön írtásba adni, hogy megkapták és feldolgozták a bejelentést. A csongrád megyeiek a beérkezésről érdeklődő újabb epapír üzenetet is figyelmen kívül hagyják, nem válaszolnak rá. A feladás utáni felületen a letöltést és az automata visszaigazolást tudtam csak bizonyítékul eltenni.
Egyébként, ahogy nézegettem, hogy macera és küöltségek, díjak terén hogy jön ki jobban... azt hiszem a legegyszerűbb forintot 50-enként beutalni és ly-en váltani, mert jobb árfolyamot láttam nála, mint revoluton. És mivel alapvetően saját néven lévő számláról szeretik befogadni a pénzt így is az a legegyszerűbb. Az államkincstárnál azt hiszem a forint számla saját nevű, az euro az gyűjtő, így eurót direktben talán nem lehet ly-re. A revolutnál talán az euro számla saját nevű, de nem tudom kiutalásnál is így látszik-e. Bár revolut esetén többen írták, hogy tranzakció igazolás feltöltéssel ly-re evlileg befogadnak így is utalást. Én inkább kártyásan tettem át dollárt onnan.
Nem tudom mennyire igaz, de lehet a revolut is fizet tranzakciós adót, ha úgy van, akkor lehet érdemes arra is gondolni, mégha nem is vonják le. De ha valaki úgy ügyeskedik, hogy sok nem áthárítós költséget termel, akkor esetleg rossz ügyfélség miatt bonthatnak szerződés bárhol. Ez csak saját véleményem, eddig csak bankoknál hallottak kifejezetten ilyenről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- BMW topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Last Epoch
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest