- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
Új hozzászólás Aktív témák
-
vnorbi
aktív tag
Lehet kérni, de olyat én még nem hallottam, hogy teljesítették is a kérést.
-
student
őstag
lehet nekik jelezni valahogy hogy vegyenek fel olyan etf-t ami még nincs náluk?
-
vnorbi
aktív tag
Bár az ellenőrzésen már így is átment, végül még kitöltöttem a 191. sort is ("a 183. sorból a kettős adóztatást kizáró egyezmény alapján külföldön is adóztatható kamat és a megfizetett adó") azzal, hogy külföldön 0 forint adót vontak le a kamatból.
Így adtam le a bevallást, amit már feldolgoztak, és "Elintézett" állapotba raktak. Az adószámlán meg is jelentek ezek a tételek, de mivel az szja és a szocho tartozás is 1000 forint alatt maradt, így nem kell őket befizetnem.
-
superg
senior tag
Még mindig vannak kétségeim hogy kibír e ez a broker 5-6 évet minimum.
Magyar ügyfeleknek kis pénzzel oké(én is ezért jönnék)
De ezen kívűl? Nagyobb összegre ott az IB, a 2000 ft tbsz díj sem sok főleg ahhoz képest hogy mennyi plusz lehetőséget kapsz ezért.(Lehet én is inkább ide megyek,hiába kis pénzről van szó)
Nem magyaroknak meg van olcsóbb ,többféle piacot kínáló bróker pl Trading 212-vel nem hiszem hogy versenyképes lenne -
superg
senior tag
Sziasztok!
Amit ezen az oldalon írnak kódot ( INVESTINGINTHEWEB )
használható tbsz számlán is?
Mert akkor inkább ezt használnám mint a 1M ingyenváltást.
A számlám még nyitás alatt. -
Brandynew
őstag
Volt már? Új webes felület jött a Lightyearre, most már sokkal több mindenre jó. Ami számomra kifejezetten hasznos, az az ETF/részvény kereső, így nem az van, hogy kikeresem valahonnan, de kiderül, hogy Lightyearen nincs.
-
MaUser
addikt
válasz
UberMutant #472 üzenetére
Köszönöm, az USD átvitel után picit túlgondoltam úgy látszik.
-
MaUser
addikt
Sziasztok!
Revolutról hogyan lehet legkisebb költséggel átvinni EUR-t Lightyear-re?
-
emcee825
csendes tag
Az előbb próbáltam és már lehet kezelni a web-en keresztül is a TBSZ számlákat , legalábbis a 2023-as béta tesztelésben nyitottat biztosan. 2024-est még nem nyitottam.
-
pictigjis
őstag
ebből a tanulság az, ha azonnal nekik írsz a fórum helyett, még hamarabb visszakapod a pénzed
vannak kérdések, amikkel a nyilvánosság helyett egyből az illetékeshez kell fordulni, és lám, ők tényleg tudnak is azonnal segíteni
ez nem kioktatás, csak nagyon gyakori, hogy nem fórumtémákat kérdeznek meg sokan fórumokban
-
-
Balikaa
csendes tag
Szerintetek mi történik a pénzzel, amit a Lightyearra akartam beutalni, de okos módon elfelejtettem kitölteni a közlemény rovatot? Nem meglepő módon nem ért oda a pénz a szokásos időben
-
emcee825
csendes tag
Igen, csak saját néven lévő számláról fogadja be a pénzt. Kiutalni csak olyan számlára engedélyez, ahonnan érkezett már befizetés, vagy a support vette fel.
Érdemes lenne a feleségednek egy WISE számlát nyitni, ahová te el tudnád utalni (ő kérni tudná rá) a fizetését és onnan utalni Lightyear-re.
WISE forintos számla esetén korábban még úgy ment csak a kifizetés, ha előtte le lett egyeztetve a support-al a számlaszám.
Support mindig gyorsan, kedvesen válaszol, ha úgy is fordul hozzájuk az ember.
-
ZS3NI
őstag
Lightyear csak saját néven lévő számláról / számlára engedélyez fizetést? Feleségemmel nyitnánk 1-1 TBSZ-t külön, kis játék, hogy kinek hoz többet a portfóliója.
Nem sokkal, havi 50-100k max. Közös számlán vagyunk ami az én nevemen van. Ide jön az ő bevétele is.
-
vnorbi
aktív tag
Szerintem ez lesz a látra szóló kamatok bevallásának menete a 2023-as évre vonatkozó SZJA bevallásban:
23SZJA-05-ös lap
183. sor: Kamatból származó külföldön (is) adóköteles jövedelem és adója
b oszlop: a 2023-ban kapott kamatok összesen
c oszlop: a 2023-ban kapott kamatok 15%-a23SZJA-09-es lap
293. sor: A magánszemély szociális hozzájárulási adója
f oszlop: a 2023.07.01 és 2023.12.31 közt kapott kamat 13%-a (a szocho alapját nem kell feltüntetni, csak a belőle számított adót).A devizában kapott kamatokat forintra kell váltani (erről bővebben az információs füzet 5.1-es fejezetében).
-
nort_on
senior tag
Hogy ne csak mindig a pozitív dolgokról legyen szó, egy jó előadás a lehetséges hátrányokról is. Főleg annak hasznos, aki nem 1-2 ezer forintot tervez betenni. Lightyear és a fintech brókercégek problémái. Több, részben kapcsolódó videója is van fent.
-
z0d1AK
nagyúr
Újabb jelentős kamatmódosítást eszközölt a Lightyear. Sajnos nem pozitív irányba.
Bár szerintem a magyar felhasználókat inkább a TBSZ számla fogja mozgatni az idei évtől. -
demike93
tag
válasz
emcee825 #453 üzenetére
köszi az infókat. miután írtam rájöttem, hogy egyesült államok kellhet (csak usa-ként kerestem és olyan nem volt
).
megvan a számlaszám és a bankazonosító is.
És az utaláskor magánszemélyt kell kiválasztani. -> mit kell megadni keresztnév és vezetéknévnek?
illetve amikor meg kell adni a címzett címét, akkor csak a lightyear bankjának a címét adja meg, gondolom akkor az kell a revolutnak is. csak amikor meg kell adni azt, hogy kinek utalsz akkor a lightyear neve kell és nem a bankjának a neve? -
emcee825
csendes tag
válasz
demike93 #452 üzenetére
Címzett számlájának országa:
Egyesült ÁllamokAhol a számlaszámot kéri a Revolut, oda nem IBAN kell, mivel ez egy Amerikában lévő USD számla (a WISE biztosítja nekik). Oda kell az account number.
És az utaláskor magánszemélyt kell kiválasztani.
Közleményt (Reference) csak utaláskor tudod megadni, ami kell mindenképpen.
-
demike93
tag
Sziasztok!
Valaki le tudná nekem írni, hogy ha Revolutról szeretnék USD-t küldeni a Lightyearre, akkor milyen adatot kell megadnom a Revolutnak, hogy megtalálja a pénz a címzettet?
Címzett számlájának országa
Észtország ??
Pénzem
USD
IBAN
??
BIC/SWIFT
Lightyear-ben ezt megtaláltam
Vállalatnév
Lightyear Europe AS. Client Account
-nem kötelező-az országban és IBAN-ban nem vagyok biztos, illetve rég használtam már a revolutot dollár küldésre, a megjegyzést/reference-t majd csak konkrétan akkor tudom beírni amikor már írom a küldendő összeget, igaz?
előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen routert?
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motoros topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Diablo IV
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest