Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lemusz

addikt

válasz HIJ #1272 üzenetére

Szia!

Nem tudom, én is tavaly kezdtem, de egyrészt ne forintban nézd, hanem euróban, a forint erősödött eddig az idén, így csökkenti a portfólio forintban kifejezett értékét, viszont 4-5 év múlva vélhetően ez már nem fog kifejteni negatív hatást, csak pozitívat. Most az euró is erősödik éppen a dollárhoz képest, szóval ez se segít, ha benne vagy az amcsi piacban. Sp500 ugye esett 5%-ot, de amekkora fear motívum volt pl a múlt héten historikusan ilyen nagy félelemnél -15-20%-on szokott állni az index. Szóval szerintem van még tér lefelé, bár ha -15% lenne azt már lehet nem bikapiacnak bírálná el a piac, hanem medvésnek. Mi lenne, ha recessziót áraznának? Érdemes technikai elemzőket nézni yt-n, általában felvázolnak egy pozitív és egy negatív forgatókönyvet a következő időszakra, aztán kb az valósul meg közülük hogy milyen hírek jönnek, nem csak makrogazdasági hírek, hanem ilyen bulváros jellegű trumpos hírek is. Kiszállhatsz a piacról abban a reményben hogy olcsóbban vissza veszed az eszközöket - ezzel nyerve egy kicsit/tompítandó az eső piacot - de ez nyilván extra kockázat ha már minuszban vagy, ajánlani meg senki nem fogja és egyébként se hallgass senki fiára egy random fórumon.

Új hozzászólás Aktív témák