Új hozzászólás Aktív témák

• PrinceHerceg

őstag

Sziasztok !

Tud Nekem valaki segíteni ?

Nemrégiben vettem egy LG IPS236V-PN LED-es monitort, de valahogy nem vagyok kibékülve a gyári beállításaival, mit tudok tenni hogy valamelyest egyensúlyban legyen a színtelítettség a fekete képrészéletekkel, gondolom nem annyi a kalibrálás hogy színeket x és a fényerőt + kontrasztot y értékre állítom és voálá, ugye ?

Az Én jelenlegi beállításom a következők:

Mód: Movie
    Gamma: 2.2
    Színek: RGB: 50 / 6 alapszín: 60
    Fényerő: 80
    Kontraszt: 70
    Élesség: 10

Ha User beállításban próbálkozom akkor nagyon fakó a kép a többi mód meg a jelenlegi mozi verzió kivétlével abszolút unszimptatikus, szóval hogy őszínte legyek az előző BenQ M2200HD monitromnak a gyári Photo mód beállításe szebb színeket adott ki, létezik az hogy a TN+ film panel CCFL háttérbevilágítással megeszi a LED-et !? Így utólag belátva tényleg tudott valamit Beniék Sense Eye technológiája...

Mik ezek az ICC profil dolgok amiket sokan emlegetnek, esetleg ha azt babrálánám elérhetnék valamivel jobb eredményt, ha igen valaki elmagyarázná az alapoktól vagy esetleg netes tanulámonyok linkje alapján ? :U

Amúgy kicsit durva a bevilágítás is mint azt láthatjátok, de már dolgozik rajta az LG stand a gariztatás végett, lehet sőt majdnem biztos hogy cserélve lessz általuk, de gondoltam azért csak megpróbálom kihozni ebből az LG IPS kijelzőből hogy mit is tud valójában... :C

Türelmeteket a hosszabb íromány és a segítségnyújtás végett köszönöm !

Az Én monitorom kicsit betegesen:

:))

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák