- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Yézi: 10 év
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
Egyébként mi értelme van annak, hogy az egyik hdmi bemenetet megcímkézték mhl-nek, ha ugyanúgy tápos mhl adapter kell hozzá?
Kipróbáltam egy 32ld550 és egy 47ld750-el, bmelyik hdmire csatlakoztattam a telefont mhl-el, ment rendesen.
Megnéztem az 55la620s-en, de ott meg csak az mhl címkéjű bemeneten volt hajlandó működni, annak ellenére, hogy a többi hdmin is jelezte a csatlakozást, csak kép nem volt.
Már megint egy visszalépés, ennek így mi értelme? -
sixpak
nagyúr
válasz
huncutka1029 #31694 üzenetére
Hi. Fel sem tűnt, hogy belekerült négy obszcén szó.:-)
Elnézést mindenkitől emiatt, remélem a véleményem azért átjön enélkül is.:-)yodamester10: frankó, örülök...
-
Müszi
senior tag
válasz
bluobluo75 #31696 üzenetére
Smart Share Nálam tökéletesen működik és az LG is ezt ajánlja ráadásul magyar nyelvű.
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Tudtok ajánlani a Serviio-n kívül más programot ami képes akadás mentesen átküldeni akár HD felbontású jelet PC-ről tévére? -
huncutka1029
addikt
válasz
sixpak #31692 üzenetére
Huh, jó régi kérdésre válaszoltál.
Ezzel nincs is baj, csak a stílust, és a szóhasználatot kicsit válogasd meg, ez a fórum nem a káromkodásról, és obszcén szavakról szól.
DE ha már mindenképpen ki kell adnod magadból, legalább "öncenzúrázd"Köszi a többi fórumtárs nevében is.
-
sixpak
nagyúr
válasz
Montiii #30003 üzenetére
Ne érezd magad szarul ez miatt. Az esetek többségében azok hangoztatják ezeket az óvatosan fogalmazva is elbaszott ötleteket, akiknek tényleg fos monitoruk van és sikerült szert tenniük egy viszonylag nagy tévére és úgy gondolják, hogy az majd kivált mindent. És ez így is lesz...egy darabig.
Egy jó monitort semmi nem tud helyettesíteni.
Félreértés ne essék, én is kipróbáltam már otthon mindent, van projektorom, 3 flat tévém, de mindegyiken szar és kényelmetlen játszani és általában a pc-n végzett munkákat abszolválni.
Van egy 24 inches Dell monitorom, ami mindenben köröket ver egy bármilyen tévére, szinte minden szempontból.
Aki nem látja, hogy ez így van, az vagy vak vagy elfogult az új tévé felett érzett öröm miatt.
Nem véletlen vettem én is 667s-t, elégedett vagyok vele, de azért elég sok faszság elhangzott itt korábban....ne akarjunk már mindent kiváltani vele, főleg egy jó monitort.... -
hunior
csendes tag
válasz
8nemesis8 #30100 üzenetére
Adott egy Lg lcd-tv monitor m2294d tipus, fekete szinnel miota megvettem zug(5ev) Amikor bekapcsolom, halvany feher enyhen csikozott keppel indul, majd par masadperc utan megjonnek a szinek, felso feleben megmarad egy vizszintes feher csik, osszekapcsoltam szamitogeppel is a hiba ugyanugy fenall, sot a felbontas sem az igazi, vibral a kep, hasznalhatatlan igy a minoseg.
itt egy video a hibarol: http://www.youtube.com/watch?v=IMD0FEJV5kE
Erdemes javitani? -
Müszi
senior tag
válasz
Harsona80 #31685 üzenetére
Nekem az a meglátásom, hogyha Wifin kapcsolódok a routerre akkor minden funkciója lassabb a TV-nek. Persze az 5 sec várakozás akkor is sok. Ha így van csatlakoztatva, akkor meg kéne próbálni UTP kábelre kötni. Nálam így gyorsabb lett az egész. Gonolom a beépített WIFI jobban leterheli alapból a hardverét, mint a LAN. Persze így sem egy kapkodó idegbolond, de ott még messze nem tart ez a technológia, hogy felvegye a versenyt a PC-vel.
Az USB-s lejátszás viszont nálam jobb, mint vártam, még az említett fájltípussal sincs gondom. Eddig nem okozotak neki problémát a letöltéseim. DLNA-val is tökéletes egy TP-LINK TL-WR841ND N-es routerrel. Gondolom az alsó USB-s csatira dugtad az eszközt, mert csak az ad elég áramot egy külső tárnak. Itt sem kell viszont elvárni, hogy hozza azt a szintet amit egy komoly médiabox tud.
Neked is Keklemes Karécsonyt! -
boboka56
újonc
szeretnék segítséget kérni abban,mi az oka,hogy némely csatornát mindig átkel válltani magyar nyelvre pl:AXN gyerekcsatornák,stb?
-
joco52
tag
-
Harsona80
újonc
Tisztelt Fórumozók!
Problémám lenne egy LG 47LA 660S készülékkel.Karácsonyi ajándék így még sokat nem tudtam babrálni meg annyira még nem is értek hozzá de...(soha nem használtam még "okos tv-t")problémáim a következőek:
-böngészője nagyon lassú!Nem az internet sebességével van a gond,mert az oldalakat gyorsan betölti hanem az utána lévő használattal.A le-fel görgetésre kb 5 mp-es késéssel reagál és így szinte használhatatlan...Ez természetes?
-A másik a médialejátszó!Egy dts mkv 3d filmet olyan akadozva indít el hogy közben semmilyen beállítást nem tudok elvégezni(pl. felírat) alig tudja megnyitni a beállításokat lejátszás közben stb...nem tudok a lejátszásból kilépni csak ha kihúzom a tvt-t!Már próbáltam több filmet különböző adathordozókat is ugyanaz a reakció!!!!
A sima dolby digital mkv 3d-vel nincs gond de van hogy az is beszaggat ilyenkor ki-bekapcsolás és ok!
Már a felajánlott softwarefrissítést és elvégeztem de semmi változás.
A kérdésem az lenne hogy ezek természetes dolgok vagy reklamáljak az üzletben?????
Ha természetes akkor eléggé nagy gáz egy ilyen értékű tévénél...!!!
Az eladó azt mondta hogy ennek jobb a médialejátszója mint a Samsungnak!Azért IS választottam ezt!
Válaszokat előre is köszönöm és további KELLEMES KARÁCSONYT KÍVÁNOK mindenkinek! -
regvoltrossz
aktív tag
Lg DM2352D-PZ tévé monitorom van. Eddig a MindigTv adásait és az analóg kábeltv-t néztem és jan1 után is ezt teszem majd. Most viszont jan1-ig a T-home kinyitotta digitális csatornákat és megnéztem mi jön DVb-c-n. Nos az a baj, hogy a közszolgálatik nem, az összes többi igen. A közszolgálatik frekije 170000 a symbolrate 5156 a quamm pedig 64 lenne. Sem autó sem kézi keresésnél nem talál semmit itt. A frekiket onnan tudom, hogy régen volt digitális előfizetésem, amihez annó meg is vásároltam drága pénzért az stb-t, de két éve inkább visszamondtam az egészet, mert itt Szegeden akkoriban a teljes kinyírására készültek ennek a rendszernek és háromszor annyiért adták mint az analógot kevesebb csatornáért. Nos a lényeg az, hogy a régi boxot beüzemelve bejönnek a közszolgálatik is és onnan lestem le a frekiket is. Az LG-m azonban azt mondja ezekre az értékekre, hogy nincs jel.Miért?
-
sixpak
nagyúr
válasz
yodamester10 #31682 üzenetére
Nincs mit, jobb lett?
-
yodamester10
őstag
Már meg is találtam
Azért kösz.
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok!
Van egy régebbi 37 colos tévénk és azt csinálja h bekapcsolás után a power led villan 2szer aztán se kép se hang se háttérvilágítás. Ezt eljátsza néhányszor, aztán beindul és tökéletesen működik. Mi lehet a baj? -
almos94
aktív tag
Üdv!
Összejött egy kis pénz és itt az ideje új TV-t venni.
LG 32 LN5400-at néztem ki. 90 ezerért megéri? Legfőképp PC-ről használnám filmezésre, játékra és netezésre. Esetleg jobban megéri egy LED TV (SAMSUNG UE 32 F5000 )? -
Jabby
őstag
Egy Orton (OPticum) HD X405p a beltérim, itt az Info gombra semmi adat nincs a felbontással kapcsolatban, beállításokban állításra semmi lehetőség, távirányítón Display gombbal választható ki a felbontás manuálisan. Itt 1080i-t használok.
Tehát az adások tényleges felbontásáról sehol nem jutok infóhoz. -
sixpak
nagyúr
válasz
yodamester10 #31669 üzenetére
Hi. TruMotion-t kapcsold ki.
(#31665) eladogeppc: nem értem, hogy mi lehet a gond.
Én egy ilyennel tolom (mármint a jobb oldalival) és semmi gond nincs vele.
-
yodamester10
őstag
Sziasztok!
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Van egy Lg 667s típusú tévém,most vettem,és az lenne a kérdésem,hogy lehet úgy beállíttatni,hogy tényleg "film"szerű legyen a kép?Pendrivet-t rádugtam néztük a filmet de kicsit béna volt a kép.Bocs de nehéz leírni.Ha valaki tudna segíteni a beállításban megköszönném. -
Jabby
őstag
LA620S TV-ből valahogyan meg lehet tudni az éppen néző műsor képfelbontását? Én ha az OK gombra nyomok, akkor mindig, minden csatornán 1080i 50Hz-et ír a jobb felső sarokba. Tányéros beltérin van a TV.
-
eladogeppc
veterán
válasz
OldMike #31647 üzenetére
Köszi, ez fent van, de a játékoknál nem ismeri el mint MR.
Ami fura még, hogy a linkelt appban a TV képe nem jelenik meg LG G2-őn. Vicces.
Szaros Samsung Galaxy Ace 2-n simán jön a kép is.
Ezek szerint nem szabad csúcs mobilt venni Smart Tv hez ?
Már az is kiidegöl, hogy egy mobillal felvett videot sem képes sem dlna-n sem miracaston lejátszani.
Nem értem miért. Router 300mbit 3 méterre van a mobiltol és a tv től is.
32LA620s -
Montiii
csendes tag
válasz
bluobluo75 #31660 üzenetére
Nekem is ugyanez majdnem, TL-WR841N.
Nekem 3méter van a gép között, a routert pedig ugye itt van egyből a gépnél. Tehát a távolság szinte semmi.
Konyhától elég messze vagyok, semmilyen zavaró berendezés nincs a router környékén. Max a szomszéd routere a másik házban.
De egyébként ez nem egyéni gond, sokan írták már, hogy 1080p-t nem tud nekik sem átküldeni rátöltés nélkül.
-
Montiii
csendes tag
válasz
bluobluo75 #31653 üzenetére
Átnéztem gyorsan a topicba. Azt nem írtad le nekik, hogy milyen film nem ment át.
Én nem vagyok szakértő, de az 1080pnél már elég magas a bitráta. Meg ez hiába x264 a kodek szinte midnegyiknél, az értékek eltérőek lehetnek.
Én általánosságban, tapasztalatból azt tudom elmondani, hogy 1080p-t nem mindig tud átnyomni rátöltés nélkül.
De pl a tenger vadjai 1080p-t simán megtudtam nézni gond nélkül, ugyanakkor múltkor a halálos iramban 6ot akartam nézni, ugyancsak 1080p-s verzióban, 2percenként rátöltött.
Igazából itt valami multimédiás ember lehetne támaszkodni.
Annyi valóban igaz a másik topicból, hogy, ami ugyanúgy 2,4ghz-en műxik, az befolyásolhatja az otthoni wireless hálózat működését. Próbáld meg 5Ghz-re átállítani a routert, a tv azt is tudja kezelni.
A torrent letöltésnek nem lenne szabad zavarnia az otthoni hálózat működését. Az jó esetben csak a WAN-t zavarja ( nekem pl vezetékkel van összekötve a pc a routerral, a tv wifin veszi a jelet, ilyen esetben pl biztosan nem zavar semmit a torrentletöltés.). Talán akkor zavarhat, ha a torrent is wifin gyön
-
törölt tag
-
Jabby
őstag
válasz
eladogeppc #31641 üzenetére
Mi lenne anyagilag buli az LG-nek ha a cca. 10 000 forintos MR-t kiváltaná egy ingyenes app?
-
kelly7
aktív tag
válasz
#42308056 #31644 üzenetére
Tegnap kínlódott nálunk is kicsit, csatornaváltás után be jött a kép, pár sec múlva el ment nincs jellel, aztán visszajött. Estétől semmi baja. Ami kicsit zavaró az az, hogy váltáskor elég sokat, kb 2 másodpercet várni kell míg meg jön a kép. Boxnál nincs ennyi idő, csak média card-al.
-
-
OldMike
őstag
válasz
GERI 3D #31652 üzenetére
A használati útmutatóban csak egy sablonrajz van az elhelyezésre, eszerint hátulról nézve a tévé bal alsó részére teszik, és fekvő helyzetben. A fontos - ahogy már írták korábban - hogy elérjen az USB aljzatig.
(amúgy pedig egyáltalán nem lenne mindegy, hogy 32"-os vagy 60"-os tévén akarja valaki elhelyezni, de ezzel nem foglalkoznak) -
GERI 3D
csendes tag
Sziasztok!
pRÓBÁLTAM RÁKERESNI, MERT GONDOLTAM MÁR VOLT RÓLA SZÓ, DE NEM TALÁLTAM INFÓT...
Szóval újabb kütyü érkezett a Magic remote kontroller személyében...utólag. a vevőt valahová fel kéne helyeznem a tv-n....
DE HOVÁ tegyem/ragasszam?
Ja a tv : 620sKöszönöm!
-
OldMike
őstag
válasz
eladogeppc #31641 üzenetére
Ez a MR megfelelője a telefonra, de a tévét be/kikapcsolni nem tudja:
-
gyeniko
őstag
Például. Ennek ellenére, 3 m-ről nézz inkább 50"-ost, hidd el, még ezt is hamar "kinövöd". Keress keveset használt plazmát! Mi nemrég ajándékoztuk el az anyósoméknak egy Samu PS50B650 plazmát, mely a hálószobában volt és kb. heti 5 órát ment 3 éven keresztül. Vannak mások is, akik nagyon keveset használják a TV-iket, pl. mert a nyaralóban van, ahol évente 30 alkalommal alszanak és csak ekkor kapcsolják be.
-
spidersoft
senior tag
Nálam a négy királyi csatornára az LV4500 csak 20-30s alatt vált át... nyomom a gombot, vár, kiírja fentre, hogy nincs jel, aztán elkezd kóborolni a képernyőn egy forgó "nincs jel" képernyővédő kocka, aztán egyszercsak begyün az adás. Nemértemmé... frissítettem a tévét, most valami 04.99.99 van rajta, és ugyanazt csinálja.
Nincs valami jóféle főzött firmware ezekre a tévékre, ami működik is?
-
HIJ
őstag
Használja itt valaki a HDD felvevés funciót? Én egy LA691 -en próbáltam felvenni valamit, de visszajátszáskor össze vissza akadozik. A time shift működik szépen... Próbáltam két vinyóval is, igaz mindkét esetben a külső ház ugyan az volt.
-
murasake
csendes tag
válasz
kelly7 #31548 üzenetére
Itt olvastam, hogy a rézharisnyás koax-ot le kell cserélni.
Miért? Pár éve még az alufóliás árnyékolás volt ócskának kikiáltva. Csak azért kérdem, mert már nem először találkozom ezzel a véleménnyel. Változott a fizika azóta és helyet cserélt az alumínium a rézzel az elektromosságtanban? -
eladogeppc
veterán
Kellemes Ünnepeket először is !
Egyet nem értek. Van LG Smart TV-m, LG G2 telefonnal. Van hozzá LG távirányító program.
De hogy a tökért nem tudták megoldani, hogy működjön Magic Remote-ként ez a csúcs mobil ?
Mi van a Magic Remote-ban amit ez ne tudna ?Ekkora négyzetgyök érséget.... Progit sem talátam ami csatlakozna a TV-hez magic remote-ként.
Pedig még nyilacska is van amivel lehet egerészni.TV - 32LA620S
Más: Hogy lehetne notiról streamelni akár egy progi képét TV-re ?
Köszönöm előre is ! -
Montiii
csendes tag
Full HD-t nem biztos, hogy át tud majd nyomni rátöltés nélkül Wifin.
720p-nél még ok a dolog, de 1080p-nél sokszor előfordult nekem is, hogy rá kellett töltenie. Ha magas a bitráta, akkor nem fog tudni mit kezdeni vele a vezeték nélküli hálózat. Ilyen esetekre csak a vezetékes megoldás jöhet szóba, vagy egy külső vinyó.
Ez jó kis teszt/összehasonlítás a wifin való 720p és 1080p streamelésről.
-
Watt25
veterán
válasz
bluobluo75 #31635 üzenetére
Tessék.
Bár, mint azt kiderítettük, az LA sorozatú tévék már analógból is felvesznek, majd átírom a bejegyzést, ha vége a karácsonynak. -
Qlty
tag
Még vki?
Hogyan tudom 42LA660S-t vezeték nélkül összekötni a PC-vel? HD, FULL HD filmkeket szeretnék kábel nélkül átjátszani. Előre is köszönöm és kellemes ünnepeket mindenkinek!
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
USB-s felvételnél meg van adva minimum mekkora pendrive vagy HDD csatlakoztatható?
Illetve van egy rövid leírás erről a tévével való felvevésről? -
-
rwin5
őstag
válasz
gyeniko #31630 üzenetére
Kisebb szobába venném, az ággyal szemben. Az ágy előtt volna kb 1 méterrel, szóval a fejem és az ágy közt nem tudom nagyjából 3 méter volna vagy egy picivel több. A mérete igazából inkább ahhoz szabnám, hogy a pénztárca mennyit bír.. Egyébként mellette van a tetőablak szóval elég világos a szoba, de persze le lehet reluxázni.
Tvzésre használnám Xvid típusú filmek lejátszására, illetve ritkábban xboxt rákötném de ez szerintem félévente ha 1x, mert ritkán játszok, csak van otthon egy..
-
törölt tag
UPC Mediacard-dal volt már valakinek problémája? Alig lehetett beüzemelni (mert a leírás hiányos és nem hívja fel a figyelmet néhány dologra), aztán csomó csatornánál az a baja hogy nem vagyunk előfizetve, ilyen Eurosport kaliberű dolgokra kell gondolni nem Hustler HD-ra.
Gondolom gyenge a jel, legalábbis erre jutottunk. A falon van még csatlakozó, az le lesz szedve mert sokat ront a jelerősségen (a földszinten is így lett megoldva hogy elfogadhatóan menjen a dolog).
Input Lag gyakorlatilag nincs, és szerintem képminőség terén is jó a tévé, bár egy 55 centis CRT Grundigot váltott. 32LN570R-ről van szó amúgy.
-
bluobluo75
őstag
válasz
huncutka1029 #31624 üzenetére
ok, köszi!
Nemsoká ki kellene próbáljam az LG 42LA620S tévével a felvételt, van egy LG 2,5"-os 500GB-os vinyóm, Y kábellel rákötve működne?
Illetve van egy rövid leírás mit lehet erről az egész tv műsor felvételéről tudni?
Az 500GB-os vinyómról mentegetem át egy nagyobb tárra a rajtalévő cuccokat mert úgy hallottam felvétel előtt a tv formattálja a rákötött vinyót... -
OldMike
őstag
Ez elég nagy veszteségnek látszik. Megnézted-e, hogy sok wifi adó van-e a környezetedben, és a tiéddel azonos vagy szomszédos csatornán vannak-e. Ez elég sokat ronthat. A WifiAnalizeren van egy "view" nevű lehetőség, ahol különböző adatmegjelenítést lehet választani (pl. grafikon, saját jelerősség mutató, Channel Rating stb.). Az utóbbinál szokott javasolni megfelelőbb csatornát is.
Tudom, hogy keserves dolog, de a kábel a legbiztosabb, azzal a 3D-s filmek is simán átmennek. -
mrhyper
csendes tag
La690s új frissítést tölt éppen: 04.52.07
Kivi vagyok, változik-e valami -
huncutka1029
addikt
válasz
bluobluo75 #31623 üzenetére
elég bizony,
a jel erősség számít, és azért figyelj a bitsűrűségre, amikor letöltesz valamit.
50Mb/s felett nincs az a wifi (megfizethető kategóriában) ami ne akadna....Nekem WR840 N muzsikál, mindenhez jó, de a tv-t azért bekötöttem UTP-vel, fő a békesség
-
bluobluo75
őstag
válasz
OldMike #31612 üzenetére
A TP-LINK TL-WR841ND router elég erős?
Én ezzel használom
Gondoltam kicserélem a 2 kicsi antennáját 2 nagyobbra, de ha most jól megy akkor gondolom megfelel a gyári is.
Amúgy itthon kb 1100Ft-ba kerül 1 antenna amivel szerintem a router hatósugara nőne meg ha nem tévedek... -
bluobluo75
őstag
válasz
huncutka1029 #31606 üzenetére
Köszi szépen az infót, nállam is frissítene, de PC-n a frissítésektől a hideg mindig kiráz, nem tudni sosem mi a túrót küld Redmond, így most a tévémnél is nagy dilemma volt frissítsem-e, eddig frissítés nélkül is el voltam a tévémmel (42LA620S) kop kop!
Visszaolvasva nem nagyon látom jó dolognak a tévé frissítését -
rwin5
őstag
Sziasztok. Nem tudom jó helyen járok-e. Tanácsot szeretnék kérni. 100e Ft-ig keresek televíziót és azt szeretném kérdezni milyen fajtát érdemes ennyi pénzért nézni? Tudom, hogy ennek a kétszeresénél indulnak a jobbak, de sajnos csak ennyi pénzt szánok rá. Köszönöm a segítséget. (használt is lehet)
-
Zirowe
nagyúr
válasz
petata #31618 üzenetére
1043 nagyon jól okosítható, volt nekem is, vargalex fwjét rakd fel, a topicjában minden le van írva.
Viszont a router kevés ramja lesz a szűk keresztmetszet, egyszerre csak a transmission vagy a minidlna tud menni, a kettő együtt már túl megterhelő, ahhoz már a 3600 kell. -
forras2
őstag
Sziasztok
Van nekem 1 LG 42LA620S tv-m.
Alapból van Smart funkción belül a HBO GO.
Erre elő lehet fizetni valahol? Vagy ez hogyan működik, hogy tudjak filmet nézni? -
Zirowe
nagyúr
válasz
petata #31607 üzenetére
Én azt tudom, hogy a win7es gépet automatikusan látja hálózatban dlna eszközként, de erre még soha nem használtam, azt hiszem csak a public mappát látja így, a komolyabbhoz dlna server kell.
Akadozás miatt vagy állítsd 24hz-re a gépet, truemotion ki, real cinema be, vagy csak simán 60hz-re.Keress rá a routeredre, hogy van-e rá openwrt vagy ddwrt, ha igen, akkor azt fel kell tenni.
-
spidersoft
senior tag
válasz
OldMike #31612 üzenetére
Tudtommal a wifi routereknél a ráírt megabit az a komplett wifire vonatkozik, és nem kapcsolódó készülékenként értendő... tehát ha gépről adatot továbbítasz a tévére, akkor az mindjárt két eszköz, így az érték máris nem lehet több, mint a fele a sebességnek. Mínusz hibajavító adatok, újraküldött csomagok, csomag headerek... Ha nem így van, akkor javítsatok!
-
OldMike
őstag
A leírás szerint ez egy b/g/n-es router, bár az n előtti (1x1) jelzést én nem ismerem. Ez alapján akár 300 Mbps-t is tudhatna. Még az 54 Mbps sem lenne kevés, de az is csak elméleti érték, jó ha a fele megvan, ideális körülmények között. A wifi jelerősség sajnos nemcsak a távolságtól és a falaktól függ, hanem a térségben lévő wifis leterheltségtől is.
Javaslatom arra az esetre, ha van androidos telefonod vagy tableted:
Töltsd le a WifiAnalizer alkalmazást (ha még nincs meg). Azzal megnézheted a környezetedben lévő wifi-adókat (milyen erősek, melyik csatornán vannak), valamint a jelerősséget a router és a tévé mellett. Ebből már lehet arra következtetni, hogy a te viszonyaid között mennyire csökkenhet illetve ingadozhat a jelerősség.
A FullHD bitrátája általában közelebb van a 20 Mbps-hez, mint a 10-hez, ehhez stabil és eléggé erős wifi jel kell. -
Qlty
tag
válasz
spidersoft #31610 üzenetére
És akkor vezeték nélkül milyen módon tudom megvalósítani a filmnézést pcről?
-
Qlty
tag
Sziasztok.
Nekem is hasonló a témám. Hamarosan megvásárlásra kerül egy 42LA660S TV amit kontaktba szeretnék helyezni a PCvel. Laikus vagyok a témában ezért is írok ide. Utolsó megoldásként szeretnék falat fúrni és kábeleket fektetni, tehát wifin keresztül gondoltam a kapcsolatot. Alap böngészésre, és HD filmek lejátszására használnám a TV-t (3D és játék kilőve). NET: 10mb/s ami ténylegesen le: 8-9Mbps, fel: 0,5Mbps körül mozog. Router: A jelenlegi T-home szabvány ZTE ZXV10 H201L. Távolság: kb 5m, bár külön szobában lenne a router és a TV, ezért egy fal félig keresztez. VGA: Ati Radeon HD 4850. Ezek a feltételek mellett akadás mentesen wifin keresztül lejátszató egy HD film, vagy vehetem elő a fúrót?(Amelyik szobában lenne a TV onnan simán, akadás mentesen veszem a jelet Galaxy S2 telóval pl egy youtube videó esetében.)
Előre is köszönöm és kellemes ünnepek mindenkinek! üdv.
-
törölt tag
Nem tudjátok, az LN570R szériában van HDCP?
-
petata
őstag
válasz
Zirowe #31601 üzenetére
A külső HDD nincs most itthon, ahogy a pendrive-ok sem, így két megoldás maradt; összekötni a gépet a TV-vel avagy használni ezt a Smart Share dolgot. Előbbi nem élvezhető felhőtlenül, ugyanis érezhető az eltérő frissítési frekvencia által okozott "akadozás" (persze az ember szeme percek alatt hozzászokik - a majd' 3 órás Casino így ment végig -, de azért csak jobb tökéletes képet bámulni, ha van rá mód).
Csak annyit tudok, hogy a kábeles gépet automatikusan látja a TV, az Airt pedig nem. Megpróbálok valamit összehozni, köszi a segítséget.
(#31605) Edenyke: Mivel teljesen inkompetens vagyok a témában, nem tudom ez hogyan működik. Mi kell ahhoz, hogy routerről le tudjak játszani dolgokat? Esetleg egy cikket tudnál linkelni? Például letöltenék egy filmet. Először is gondolom kell valami adathordozót dugni a router USB portjára. De hogyan tovább? Aztán még nyilván az is, hogy miként fogom megosztani róla a letöltött tartalmat.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Lajos_ #31595 üzenetére
két éve szajkózom, hogy a szoft frissítést el kell felejteni, mert nem korrekt az Lg, és nem tudni mibe Sz@nak bele.
sokan lehurrognak, hurrogtak, de az idő engem igazolt( sajnos)4 éve nem volt divat az SW frissítés a tv-ken, és mégis mindenki használta a tv-t boldogan.
aztán bejött a legújabb legnagyobb neked még nincs ilyen szemlélet, és tessék....
Persze én sem vagyok tévedhetetlen, mint az analóg Dvb-T rögzítés is bizonyítja.
Nálam még mindig az 5.xx verziós SW fut , azon még mindent lehet hackelni, és megbékéltem a tudásával.Ezekkel a gondolatokkal, kívánok Minden kedves Fórumtársnak Boldog Karácsonyt!
Üdv
huncutka -
Zirowe
nagyúr
válasz
spidersoft #31603 üzenetére
A 10 méteres hdmi kábelem kemény 2200 forintomba került és tökéletesen működik.
Amúgy lassan minden házban van router, ezek nagy részét lehet okosítani, a fogyasztás pedig a töredéke. -
eladogeppc
veterán
LG 32LA620S ismét bassza az agyamat.
Youtube párosítva notebookkal a kóddal, ki is írj a TV amit kell hogy csatlakozva, de semmit nem játszik le.
Mobilról megy, csak szakadozik. -
spidersoft
senior tag
válasz
Zirowe #31601 üzenetére
Nagyon sok gép nem alkalmas *normálisan* lejátszani egy fullhd filmet, pláne régebbiek, pláne dx9-es videokártyások, pláne integrált videovezérlősök (az én általános gépem is be-beröccen néha, ami igencsak irritáló.) Kiszolgálni meg ki tudja (mondjuk hálózaton, megosztott mappából). Ráadásnak így nem kell átmásolgatni a tízgigákat külső winyóra/pendrivera/stb, mert ha nézni akarod akkor *most* akarod nézni. Aktuális kedvenc sorozatom fent van pendriveon SD-ben (halom rész felfér...), amit jellemzően esténként nézek, de nap közben mindig megy a gép, ha itthon vagyok (innen a #1), filmet nézni meg nagyképernyőn csak jobb. A gép messze van ahhoz, hogy HDMI-vel a tévére kössem, és amikor az igény felmerült a valamire való 10m-es HDMI kábelek ára vetekedett az akciós realtekes lejátszó árával (12.000 körül volt asszem), így inkább lejátszót vettem, mert ethernet kábel volt itthon, és egy eszköz, ami csak arra van, hogy lejátsszon (és nem fut rajta böngésző, skype, vírusirtó és tűzfal, több példány sql szerver meg egy halom baromság), akkor az jobb eséllyel tud normálisan, akadásmentesen lejátszani filmet is, ráadásnak valamiért egy 10m-es HDMI-ben nem bízok annyira, mint egy 10m-es UTP-ben...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Négy modellből áll a Xiaomi idei rolleres kínálata - bemutató
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- Google Pixel topik
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged