Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • benjoe1

    aktív tag

    válasz huncutka1029 #10351 üzenetére

    Szintén megkérdeztem ezeket egy LW5590-es tévével kapcsolatban.

    1. Régi flash verzió, DTS kezelés hiánya, lassú böngészés, külső billentyűzet támogatás hiány, ezeknek új firmware-ben történő frissítése.
    Válasz:
    A frissítések és újabb firmware verziók megjelenésének időpontjáról, és azok tartalmával kapcsolatban a gyártótól nem kapunk információt. Az ön által is felvetett kérdéseket és észrevételeket már továbbítottuk a koreai fejlesztőknek.

    A készülék internethasználatával kapcsolatban érdemes tudni, hogy ez a televíziónak kiegészítő, és nem főfunkciója, ezért ezeknek a funkcióknak a kialakítása ennek megfelelően történik. A televíziók nem rendelekznek elegendő méretű memóriával, mely lehetővé tenné a teljes, a számítógéppel/laptoppal egyenértékű internet használatot; ezzel együtt egyes alkalmazások beépítése, használata a jogtulajdonossal történt megállapodáson múlik. Ilyen a Flash Player megléte is, mely jogdíjhoz kötött. Ugyan ez a helyzet a DTS hangrendszerrel, a jogdías programok esetében visszamenőlegesen a licenszt nem engedik érvényesíteni.

    Megjegyzésem: A Smart funkciók kiegészítő funkcióként való értelmezése helyes az LG részéről, azonban mint funkciónak működnie kellene. Ehelyett saját és más felhasználók egyhangú véleménye szerint is ebben az állapotában használhatatlan és felesleges, ellenben a megvásárolt készük árában én kifizettem ezen funkciókat is. Kérdem én, miért is?
    Hogy nem engedi a jogtulajdonos visszamenőlegesen a licenszt érvényesíteni? Gondolom mert nem fizetett érte az LG.
    Miért is nem olyan fontos egy már meglévő ügyfél, mint egy potenciális? Hogyan próbálják meg így elérni a márkahűséget? Vagy ez nem fontos?

    2. Felskálázás
    Válasz:
    Ha eredeti méretű képet kíván nagyítani, akkor a készülék a képet nagyítja, korigálni nem fogja.

    3. UPC Mediacard problémák ("You do not have access to this channel." üzenet jelenik meg kb. 1 másodpercre a televízión), úgy tudtam hogy a UPC-vel közösen tesztelték a készülékeket.
    Válasz:
    A UPC és az LG semmilyen módon nem működött együtt a MediaCard szolgáltatás beindításakor. A felirat megjelenésének oka abban keresendő, hogy a csatorna azonosítóját a kártya nem azonosítja azonnal, időre van szükség, amíg ez a script végig fut a kártyán.

    Megjegyeztem sokmindet, amit szerintem egy SMART-nak nevezett tévének tudnia kellene a PIP-től kezdve a nem kattogó távirányítón át a csatornalista pc-s szerkesztésén keresztül a DLNA használata közbeni hangsáv váltástól a korrektebb EPG kezelésig. Erre már nem kaptam semmilyen választ. És persze hogy hol van a folyamatos Support?

    A konklúzióm, hogy a beépített média lejtászó és a Smart funkciók jelenleg nem érnek igazán sokat, csak bosszúságot okoznak és a tv árát növelik. Ha csatlakoztatsz egy notebook-ot, akkor vezeték nélküli billentyűzetet és egeret tudsz használni teljes böngészési élménnyel, ha veszel egy külső médialejátszót, az mindent le fog tudni játszani.

    [ Szerkesztve ]

    https://www.szarvaskovendeghaz.hu/

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés