Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sib23
lelkes újonc
A k40 leírásában csak a Windows különböző verzióit sorolják fel, ezek a gépek nem használhatóak Mac-el? Nekem mac minim van és arról szeretnék dolgozni. Ezekkel az olcsóbb gépekkel ez nem lehetséges? 😮
-
Sib23
lelkes újonc
válasz
kuyarashi #381 üzenetére
Köszönöm a részletes választ. Mindenképp olcsó géppel szeretném kezdeni (300e alatt). Hogy maradjon tartalék. Majd ha kitermelem, akkor jöhet a nagyobb gép. Pláne, hogy lézert sosem használtam. Csak mechanikai gravírozógéppel dolgoztam az előző munkahelyemen. Viszont így legalább grafikában van tapasztalatom. 🙂 Azt szeretném még kérdezni, hogy milyen elszívót ajánlott használni a K40-hez a gyári helyett?
-
kuyarashi
őstag
Köszi mindenkinek. Joci, sok sikert a gyártáshoz!
Összefoglalóba kicsit tömörebb, de átfogóbb leírást kellene tenni. Volt is már erről szó, csak én nem írtam meg végül, mert úgy vettem észre, hogy ez a fórum inkább a K40 és diódás lézer felé tendál.
Továbbra is fenntartom, hogy szívesen segítek megírni a topik leírást. -
Utka
aktív tag
válasz
kuyarashi #381 üzenetére
Nagyon szépen összefoglaltad.
Ezt hozzáadva akár mehetne totyikleírásba is.
-
Joci93
senior tag
válasz
kuyarashi #381 üzenetére
Ezt nagyon jól összeszedted.
Én még csak kis diódás lézerrel "dolgozok", de már az is visszahozta az árát majdnem duplán.
Most egy saját tervezésű mosogatógép tabletta + öblítő tartón dolgozok (külön fiók lesz a tablettáknak). Már meg is terveztem, csak ki kéne vágni 3mm-es rétegelt lemezből. 300 x 200 x 200-as lesz a mérete, ha elkészül.
-
kuyarashi
őstag
válasz
JulianSinulf #388 üzenetére
Az 130 cm × 90 cm már elég nagy, nagyon jól használható. Illetve ezek a gépek elöl, hátul nyitottak, így áttolható rajtuk a nagyobb anyag is (bizonyos vastagságig).
-
kuyarashi
őstag
válasz
JulianSinulf #386 üzenetére
Még a 9060 is elegendő lehet neked. 100W-os csővel. Anyagában nagyon erős a konstrukció és még a design is korrekt. Persze, ha elfér a nagyobb, akkor inkább azt érdemes, mert az emberek hajlamosak kinőni ezeket a gépeket.
Az akrilt nagyon kielégítően lehet vágni lézerrel, a fém gravírozása viszont csak akkor működik és akkor egészséges, ha kezelve van a felülete (pl.: eloxálás, festés). Kimondottan fémhez a fiber az ajánlott, főleg, ha vágni sem kell. Ezzel brutálisan részletes és gyors a munka (akár 4.000 mm/s).
Árulunk led talpakat is akrilhoz. Csak mondom.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
kuyarashi #385 üzenetére
Elsősorban akril a cél. 2mm vastag. Áttetsző.
Első körben vágni.
Egy 1610es méretű gép pont jó lenne, mert a 80x50 cm-es tábla olcsóbb, mint a kisebbek. Most dekopírral kisebbre vágom és a lézerrel szeretném pontos méretre vágni.
Szemetelős egy munka.
Vettem kisebb méretű vastagabb (5mm) lapot is, melyet szeretnék gravírozni, majd oldalról megvilágítani.Aztán vettem kis alumínium lapokat is gravírozásra. Úgy néztem, hogy a szürke tiszta alumínium, a színesek vagy festve vagy matricázva vannak. Ezeket nem kell vágni.
Egyelőre a saját igényeim kielégítése a cél és, hogy megismerkedjek vele. És ehhez nem átallok drágább eszközöket sem beszerezni, csak, hogy ne az eszközzel kelljen foglalkoznom, hanem a tervek megvalósításával. Ha egy hónapig nincs bekapcsolva, az sem zavar. De amikor kell, akkor működjön.
Persze azért gondolkodom rajta, hogyan lenne a legjobb ebből pénzt is csinálni, de amíg nem szereztem elég tapasztalatot, addig nem szeretnék semmi hivatalosba belevágni. -
kuyarashi
őstag
válasz
JulianSinulf #384 üzenetére
Szívesen.
Garázst javasolnám egy fűtőpanellel. Ha télen nem tudod használni, akkor nem is termel. Szerintem teljesen felejtős.
A vizet sem lehet csak simán leereszteni, mert sokszor alattomosan nem látszik a csőben, és simán szétrepeszti a fagy.Egyébként milyen műanyagot vágnál vele?
-
JulianSinulf
őstag
válasz
kuyarashi #383 üzenetére
Szia!
Köszi a rengeteg infót!
Ezt még át kell gondolnom.A 6040 biztos elférne, de egy 1610 méretűnek is lenne hely.
Viszont szűrés nélkül a pincében gond. Ez egy több lakásos ház, így ha kiengedem a műanyag vágása során keletkező mérgező füstöt és az oldalon valamelyik ablak nyitva van (mondjuk a pinceablak fölötti fürdő ablaka), akkor annak nem biztos, hogy nagyon örül a szomszéd. Az, hogy a pincében hangos a venti, mások is használnak hangos gépeket a pincében. Én meg tudok zajvédő fülest húzni. A gond a gáz. Főleg, hogy mérgező. Nem szeretnék feljelentést meg büntit emiatt. Márpedig itt soha nem lehet tudni, hogy kinek mi szúrja a szemét.
A garázs ilyen szempontból jobb, mert a hátulja, ahol ki tudom vezetni, már elég messze van a háztól és van egy csomó zöld is a környéken. Kevésbé szúr szemet bárkinek is (amíg a növényzet bírja). Viszont akkor nem tudom télen használni, sőt, le is kell eresztenem a vizet. Legalábbis az a biztos, bár 0 fok alatt még nem láttam a mérőt, de sosem lehet tudni.
A K40 vizében van fagyálló is. Az algásodás miatt is rakott bele az előző tulaja.Az Air Assist-ban írtakról még nem is tudtam. Mármint a gravírozáshoz és vágáshoz használatos nyomásról.
-
kuyarashi
őstag
válasz
JulianSinulf #382 üzenetére
Szia!
Ebben az esetben jó helyen jársz. Ezek teljesen komplett gépek, persze, ha valakinek van, akkor lehet hűtő, vagy elszívás nélkül kérni.
Minden gépet kibontunk, tesztelünk, beállítunk átadás előtt. Videót is küldünk arról a példányról, amit a kuncsaft végül megkap. Ha különlegesebb anyagot tervez vágni, akkor küldhet tesztanyagot, aminek a megmunkálását levideózzuk, fotózzuk, majd visszaküldünk, stb., de legjobb, ha el tud jönni megnézni.Szóval - ahogy mondod - a gépet csak be kell dugni és mehet a móka. Kis túlzással, mert például szakszerűen meg kell csinálni az elszívást, de amúgy ja. Illetve ajánlani szoktuk a tartályos kompresszoros levegőasszisztens megoldást.
Lézercső hűtése
A CW-5200 chiller teljesen zárt rendszere biztonságosan tartja állandó hőmérsékleten a hűtővizet, illetve teljesen buborékmentesen. Megváltás az akvárium pumpa-vödör kombó után. A cső mellé szerelt áramlásérzékelő letiltja a lézer tápját, ha nem megfelelő a keringés, így nem jön ki lézer a cső végén és nem fő meg.
Mindemellett előzetesen beállítom a tápon a maximális áramerősséget, így szoftveresen már nem lehet túlhajtani.Elszívás
Nagyon fontos és nem csak a légtérbe kerülő füst miatt, amit belélegzünk, hanem a gép általános tisztasága, illetve a cső, a tükrök és a fókuszlencse tisztán tartásában is erős szerepe van.
Ehhez nagy teljesítményű, általában 550W-os, fém lapátos ventilátort adunk, amit kültéren célszerű elhelyezni részben a zajszennyezés, részben a tisztíthatóság miatt. Bemenő ágon kapott egy rácsot, ami a sok port és szennyeződést megfogja, így időnként hajlamos eltömődni, de mivel egy mozdulattal eltávolítható róla a gégecső, pillanatok alatt le lehet róla kefélni a salakot'. Ha már durva a helyzet, akkor néhány csavarral eltávolítható az egész oldallap, és a lapátokról is hamar leszedhető a kosz. Itt jön képbe a fémlapátok tartóssága; bírják a drótkefét.
A csövezést érdemes falon kívülre 160-as, merev falú KG csatornacsővel megoldani. Ennek jobb az áramlása, valamint könnyebb a tisztítása.Nincs tapasztalatunk a szűréssel, de sok jót nem hallottunk erről. Ezek a gépek rengeteget vágnak, rengeteg a füst és a por. A szűrőberendezések baromi drágák, kevésbé hatékonyak és a folyamatos szűrőcsere miatt rohadtul nem gazdaságosak. Aki Trotec géppel napi 10-20 bélyegzőt megcsinál, az még okésabb, de azok az elszívók felérnek egy kínai gép árával és még mindig nem olyan hatékonyak, mint a közvetlen kültérbe kifújatás.
Air assist
Alapból egy erősebb pumpa van a csomagban, de célszerű automatizálni, amihez ki kell építeni a rendszert. Ez a későbbiekben bármikor megoldható és persze nem kötelező, de sokat javít a terméken és a munka kényelmén. Viszonylag egyszerű dolgokra kell gondolni. Komplett rajzot készítettem ehhez, típusszámokkal, bekötéssel. A lényege, hogy egy mágneskapcsoló szoftveresen (LightBurn) aktiválható, így egyetlen kattintással lehet vezérelni a levegőbefújást a fejnél réteg szinten. Így gravírozáskor csak ~0.1 bar túlnyomást kap a lencse alatti tér, ami a füstöt nem préseli az anyagnak, viszont már elegendő, hogy megvédje a lencsét, vágásnál meg mondjuk 1 - 1.5 bar, ami növeli a vágás hatékonyságát. Az eredmény tisztább gravírozás és vágás.Helyigény
Gépfüggő, hogy mekkora helyet foglal el. A legkisebb 6040-es, a sajátjaink meg mondjuk 1610-esek, de vannak fiber vágó gépek is, ezek 3 × 2 méteres munkafelületűek, szóval gondolhatod. Más világ, de visszük ezt is, ha ilyet szeretnél.
Azt ajánljuk mindenkinek, hogy bár kerekeken van az összes gépünk, tehát könnyen mozgathatóak, mégis hagyjanak körülöttük helyet. Ha be lesz tolva a sarokba és nem lesz hozzáférhető, akkor takarítani sem fogják olyan időközönként, ahogyan az elvárható.
Egyébként legnagyobb gépeink is beférnek egy 60 - 70 cm-es ajtón, mert lábaik nélkül szállítjuk őket, és ekkora a legkisebb dimenziójuk.
A jelölő fiberek pedig simán elférnek egy asztalszélen.A gépnek az az ideális, ha mondjuk nem megy 10 fok alá a hőmérséklet, szóval ahol még az ember is megvan. A nagy meleg sem a legjobb, de a hűtő intézi a állandó hőjét. A fagyálló és minden más adalék használata kerülendő. Sima desztillált, esetleg ioncserélt víz legyen a chillerben. (Nyáron K40-nél pedig a jégakkuzás elég szívás. A nagy könyv szerint erősen kerülendő.)
Egyszerűen csak mindig legyen a gép körül minimum 7-10 fok. Egy 30.000 Ft-os fűtőpanel mindent megold, nem kell fagyástól tartani.
Egyébként egy 100W-os gép már termel annyi hőt, hogy egy kisebb pincehelyiség hőmérsékletét néhány óra alatt pár fokkal megemelje.Ami fontos, hogy átadáskor viszonylag hosszasan bemutatjuk a gépet, és természetesen lehet kérdezni. Szerintem a vásárló full pakkot kap, supporttal. Későbbiekben is felhívhat, segítünk. Általában viszont már gépátadás előtt is átbeszélünk mindent. (Mit tud a lézerezésről, mit szeretne gyártani, vágja-e a grafikát, stb.)
-
JulianSinulf
őstag
válasz
kuyarashi #381 üzenetére
Szia!
Az ilyen "drágább" lézereknél mi van a csomagban?
Gondolok itt arra, ha a K40 után szeretnék egy olyat, amivel nincs teendőm, csak be kell kapcsolnom és ráküldenem a tervet, akkor mi a javasolt?
És akkor itt is gondolok tényleg olyanra, hogy ne kelljen a hűtéssel/fűtéssel, kompresszorral, szűrős elszívással - műanyaghoz, fához, fémhez, festékhez, meg ami jön - sem bajlódnom.
Mekkora helyet foglal egy ilyen csomag? Mennyre kell neki a szellőzés? Tehát megoldható, hogy az elszívó a szűrt levegőt visszaengedje a helység légterébe vagy mindenképp ki kell vezetni a szabadba?
Ha a pincébe tenném, ott 17 fok körül van a hőmérséklet. Ha a garázsba, akkor évszaktól függően 0-20 fok között. A garázs esetén mindig megoldható a szellőzés, a pince esetén erősen esős időben nem biztos.
Bizonyos összeghatárig hajlamos vagyok a hobbijaimhoz drága gépeket is venni, hogy ne a gépeken kelljen hobbiznom.A K40-el is az a bajom amellett, hogy az asztalt faragom egy ideje, hogy, ha túl meleg van, akkor nem lesz elég a vizes léghűtés, ha túl hideg, akkor meg fűteni kell, mert bepárásodhat a lencse mindenfele szórva a lézert. Ezt az előző tulaj mondta, mert ő is egy külön, fűtetlen helységben dolgozott vele és járt már így. Ezért is adott hozzá egy akvárium fűtőt. Elszívás meg van valami, de nincs szűrés. Ráadásul az asztalt kivéve láttam, hogy alul van egy baromi nagy lyuk, gyárilag. Ezt is be kell majd foltozni.
-
kuyarashi
őstag
Véleményem szerint a K40 teljesen belépő szint. Ha az ember szeretné kipróbálni a lézerezést a) hobbiból, vagy azt, hogy fekszik-e neki, mint b) megélhetés, de elsőre nem szeretne 1 - 1.5 millió forintot költeni, akkor K40. Ezt olyan emberként mondom, aki 100%-ban munkaeszközként gondol a lézergépekre (és így is használja őket), illetve aki több, mint 100 lézert üzemelt be az utóbbi 3-4 évben, főleg CO2 gépeket, illetve fiber jelölőket.
A fentiekből kifolyólag azt mondanám, hogy a K40-et csak akkor érdemes tuningolni, ha az ember hobbizik, ha meló, akkor másik gép kell. Fényévekkel lesz előrébb.
Tudom, hogy ilyenkor a legtöbben arra gondolnak, hogy 1.5 milla nagyon sok pénz, főleg első gépnek, és igaza is van. Ekkora összeget rászánni a bizonytalanra soknak tűnik, és ha valóban bizonytalan a dolog, akkor valóban sok is. Nem beszélve arról, hogy az emberek 95%-ának nincsenek felesleges milliói.
Ugyanakkor - szó szerint értendő - egy 9060-as, jó konstrukciójú, kínai gép simán képes visszahozni az árát néhány hét alatt, de legyen 1 hónap. Mi ikerfejes 1610-es gépekkel ezt már többször megcsináltuk, pedig drágábbak is.
Ezek a gépek öszvérek; jól beállítva, megfelelő hűtéssel, minimális karbantartással egész nap bírják a terhelést. Erre vannak kitalálva.Nemrég vittünk ki egy 1390-es gépet egy párnak, akik eddig egy 6040-est nyúztak, előtte pedig K40-ük volt, azzal kezdték a szakmát. A 6040-et egyelőre megtartották, mert arra számítanak, hogy még használni fogják, de szerintem nem. Pár hét múlva azt fogják észrevenni, hogy 1 hónapja be sem kapcsolták. Azt mondták, hogy lehetséges, mert a K40-el is ez volt. Végül eladták.
Az új gépük Ruida vezérlős, így a LightBurnnel sokszorosan felhasználóbarátabb és sokkal-sokkal hatékonyabb is.
Azt mondták, hogy volt meló, amire szinte az egész napjuk ráment K40-el, a 6040-essel megoldották 15 perc alatt. Most pedig közel ugyanekkorát léptek az új gépükkel.Egy K40-es tulaj egy napi munkáért mennyit fog elkérni, és mennyit az, aki 10 perc alatt csinálja meg ugyanazt (akár jobb minőségben). Ez extrém eset, de hasonlóból kiindulva ugyanannak a terméknek az eladási ára K40 esetén - órabért számolva - sokszorosa egy komolyabb gépének. Ha a K40 2.000 Ft-ért dolgozik és átlagosan 10 terméket csinál meg egy óra alatt, akkor egy termék 200 Ft lesz.
Ha ugyanezt a terméket mondjuk egy 6040-essel csinálja meg valaki 6.000 Ft-os órabért számolva, de óránként mondjuk 50-et legyártva (és akkor lehet nagyon-nagyon keveset mondtam), akkor utóbbi 120 Ft-ért tudja adni. Na kitől fogják megvenni a portékát?
Akinek nagyobb a gépe, jóval többet keres, jóval kevesebb idő alatt, sokkal-sokkal kényelmesebben. Hátrány, hogy nagyobb indulótőkére van szükség és valamivel több helyre, viszont a géppel soha többé nem kell küzdenie és ezerszer hatékonyabb lesz a munka.A K40-el nehezebb pénzt termelni, inkább kiegészítésnek lehet jó, ha valaki nagyon szeret mókolni. Lehet az is visszahozza az árát pár hét alatt, de miután kitermelte magát, egységnyi idő alatt ugyanannyit fog hozni a későbbiekben is. Ez átlagosan mondjuk pár 10.000 Ft havonta, ami tök jó, de önálló megélhetés szempontjából értékelhetetlen (van kivétel a személyes ismerőseim között is, de ő sem szigorúan csak ebből él és idén vett tőlünk egy 9060-ast... Iszonyat hálás.). Egy nagyobb gép meg akár minden hónapban kitermeli a saját árát, ami már sok 100.000, vagy akár milliós tétel is lehet a későbbi hónapokban. Ehhez viszont sok munkát kell tudni felvenni.
A megélhetési lézererezéshez 4 dologra van szükség.
1. Kell minimum egy nagyon jó ötlet.
2. Szükség van grafikákra és grafikai tudásra.
3. Kell hozzá egy gép (ez a legkönnyebb rész).
4. El kell tudni adni a terméket (sok esetben ez a legnehezebb).
+ Ideális, ha az embernek van már lézeres tapasztalata saját vállalkozás indítása előtt, de abszolút nem kötelező, mert meg lehet tanulni. (Nálunk például van "oktatás" is, ami gyakorlatilag egy teljes napos elbeszélgetés. Bármiről lehet kérdezni, például gépkarbantartás, -beállítás, vezérlés, szoftverhasználat, grafikák rajzolása, festés, csiszolás, stb. - mindent, a szakmához fűződő témakörből.)Amennyiben ezek közül bármelyik hiányzik, általában nem ajánljuk a gépvásárlást. Ugyanakkor sok esetben evés közben jön meg az étvágy. Ha valaki elszánt, biztosan jó vége lesz a dolognak. A lézer brutálisan sokrétű, iszonyat sok terméket, vagy termék összetevőt lehet vele gyártani.
-
JulianSinulf
őstag
Én is ilyen fejlesztettet vettem. Gerbil-lel, levegős vízhűtéssel, a fej is már más. Csőventivel és illesztéssel. Egy jobb kompresszor sem árt hozzá, akkor nem lesz olyan égett az anyag széle. Az már volt itthon. De megkaptam a kis picit is, az pont jó volt a múltkor biciklikereket fújni, mert nem találtam meg a nagyhoz az átalakítót.
Asztalból most csinálok újat. A régi már eléggé oda volt. Illetve a rácsra annyi cucc ráégett, hogy mindenképp cserés volt, de nem találtam olyat. Így mást vettem és elkezdtem csinálni a motorosan állítható asztalt. Már nincs messze a befejezés, csak műhely hiányában lassan megy a fúrás, reszelés. -
west
őstag
Nekem k40 em van.
Az állítható asztal a fókusz pozicionáló az emelhető asztal az airasist egy normális vezérlő ami a lightburnt kezeli, ezek nagyon kellenének. A munkaterület kicsi. Ha tudsz bele tenni több pénzt akkor nem éri meg a k40 alapot építgetni. Vannak már uppolt verziók használtan ólcsón amik gazdijai már belerakták a pénzt. A kicsi tárgyasztalt egy komplet nagy gép oldotta meg nekik. Van egy kék diódásom ami 5w s30 nagyobb területtel. Hát más azért, de több pénzért inkább frankóbb 100w co-t vennék azt hiszem. -
Sib23
lelkes újonc
-
Utka
aktív tag
Egy szakcsoport moderátorától:
"Ez egy tuningolt k40. Miért nem venném meg:- A k40 egy jó kezdő gép, amivel ha jó ötleteid vannak, ki tudod termelni 3-5 hónap alatt egy nagy gép árát. Aztán vagymegtartod a sarokba, vagy eladod. Minél kevesebb pénz áll benne, annál jobb. Nem érdemes egy ekkora gépre ennyit költeni. Olaszsped - nél olcsóbban megkapod.- Ennek a gépnek a feje egy szívás. Igaz, hogy szétszedés nélkül takarítható a tükör, meg a lencse, de nem tudsz elfújást rakni rá, ami nagyon kellene. A red dot meg semmire se jó ilyen pici felületnél."
Az ára ~300.000stabil forint, csak momentán elfogyott.
A piros lézer meg parasztvakítás.
https://olaszsped.com/index.php?main_page=product_info&cPath=493_494&products_id=3778
Vagy használtan egy már beállított......
vagy keresd Melis Pétert a fácsén ..... -
icemad
nagyúr
Gyakorolni lehet rajta, de nagyon füstöl és büdös. Szerintem eléggé káros az egészségre, ha ott állsz mellette. Vagy valami jól szellőző helyen csináld, vagy legyen elszívó. (Egyébként ez sok anyagra igaz. Én pl pincében elszívó nélkül biztos nem csinálnám. Ismerősöm meg simán, pedig csak egy 20cm x 50cm ablaka van a pincén. Szerinte nem gond...hát nem tudom...)
-
ratkaics
senior tag
válasz
Devil Smile #372 üzenetére
Köszi a tanácsokat mindenkinek!
-
Devil Smile
őstag
válasz
ratkaics #365 üzenetére
Szia, K40essel vágtam+gravíroztam már laserply-t, elég könnyen vitte..
Esetleg nézz körbe az mdline.hu-n, árakat csak regisztráció után látsz.
egyébként meg 2oldalas ragasztó vágás után, és már ragad is mindenre.
diódás lézerrel nem tudom mennyire barátok a laserply anyagok.. -
Sib23
lelkes újonc
Sziasztok!
A ZGD-3020 PRO 40W lézergravírozóról mi a véleményetek? Van valakinek tapasztalata vele? Kezdő vállalkozásba szeretnék egy lézergravírozót minél olcsóbban. Később lecserélném komolyabbra, de most olcsóbbal kezdeném. Fa, akril és üveg anyagokkal dolgoznék vele (vágás, gravírozás).
https://gepet.hu/product/zgd-3020-pro-40w-lezergravirozo/ -
JulianSinulf
őstag
válasz
ratkaics #369 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen gyorsan tudod kipróbálni.
Ha nem lenne a K40 és most keresnék valamit, akkor szóba jöhetne. Ráadásul most "akciós" is.
Arra mindenképp figyelnék, hogy legyen bőven visszaküldési időm (legalább 30 nap) és a visszapostát az eladó állja.
Így rizikó nélkül bele tudnék vágni. Ha nem tetszik, akkor visszaküldöm és visszakapom a pénzem.
Ennél többet sajnos nem tudok segíteni. A videóban látottak után csak nem lehet ez sem olyan rossz.
Várj esetleg egy kicsit, hátha erre jár egy nálam sokkal tapasztaltabb és ő pontosabb véleményt tud írni. -
ratkaics
senior tag
válasz
JulianSinulf #368 üzenetére
Szerinted akkor az ez az Atomstack gravírozó jó választás lehet?
-
JulianSinulf
őstag
válasz
ratkaics #367 üzenetére
Igen, emiatt tetszetős nekem is.
A K40-hez kell hűtés, ami eleve nem kicsi, míg a K40 sem kicsi.
És úgy néztem, hogy ezeknél a fókuszpont beállítása is sokkal egyszerűbb, míg a K40-nél most dolgozom egy motoros asztalállítón, ami arra lesz jó, hogy adott vastagságú anyag fókuszpontja után át tudjam állítani egy másik vastagságú anyag fókuszpontjára, egyszerűen. -
ratkaics
senior tag
válasz
JulianSinulf #366 üzenetére
Nem semmi "figurák" vannak.
Tudom, hogy kell elszívás a műanyaghoz.
Igazából azért szemezek a diódással, mert amikor nem kell vele dolgozni, akkor viszonylag kis helyet foglal és azt remélem, hogy ha valami "komolyabbat" választok, akkor a nagyobb mennyiség gravírozni valóval is tartósan elbodogul majd. -
JulianSinulf
őstag
válasz
ratkaics #365 üzenetére
Szia!
A fejről a kép nagyon megfogott, mintha már láttam volna valahol valami nagyon hasonlót és nem is tévedtem.
Ebben a videóban egy hasonló géppel gravíroznak és vágnak fát. Az illető magyar, csak a videó nyelve nem.
A műanyag vágása, gravírozása mérgező folyamat, így megfelelő elszívásról gondoskodni kell.A K40-esem előző tulaja 3 mm vastag lapokat gravírozott és vágott, elég gyorsan ment vele. Én eddig 2 mm vastag műanyaggal kísérleteztem. Pár próbavágás, hogy milyen erő és sebesség kell az átvágáshoz.
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
100x50mm-es műanyag táblákra kellene gravíroznom feliratokat. Ezeket a ilyen táblából gondoltam elkészíteni. Jól gondolom, hogy egy ilyen gravírozóval ez nem probléma, ugye? Mármint maga a gravírozás és utána a nagy tábla 100x50mm-esre való kivágása sem jelent gondot, ugye?
Egyébként létezik olyan tábla alapanyag, aminek az egyik fele öntapadós és lézerrel vágható marad? Ha igen, akkor kaphatnék linket esetleg? -
fecke78
senior tag
illetve van felszedett 8mm -es laminált padlóm , azon lehet gyakorolgatni ?
-
fecke78
senior tag
üdv
Ezt a gépet ajánlották
AlgoLaser Alpha lézergravírozó 22W Ajánlott gép?
kövekbe szeretnék bele gravírozni , illetve honnét lehet beszerezni Bp-n legolcsóbban nyírfa anyagot ? keresgéltem , de nagyon szórtak az árak -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnek venni olyan 2-1 CNC-t, amivel tudok laser gravirozni is, meg PCB-t furkalni. Azt szeretnem, ha az asztala fix lenne, es a fej mozogna 3 iranyban. Nem lenne baj, ha laser, meg a maro fej egyutt jonne hozza. Ugy kene, hogy egy 160x100 mm-es PCB-t meg konturmarni is tudjak rajta.
Van valami a gondolataitogban, ami erre jo lenne? -
JulianSinulf
őstag
K40-hez kapni olyan vezérlőpanelt, ami képes 3 tengelyt kezelni és a Lightburn-nek sem gond?
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Találok valahol, valami összeszedett leírást arról, hogy egy CO2-es gravírozó/vágó gép-el hogyan kell dolgozni? Mi kell hozzá pontosan?
Első körben műanyag táblák gravírozásához kellene használni, de későbbiekben más is szóba jönne.
Teljesen fogalmatlan vagyok a témában, tehát valami jó kis tutorial-ra lenne szükségem. -
icemad
nagyúr
válasz
kuyarashi #351 üzenetére
Nekem kék lézeres gépem van (sculpfun S9), de vágni csak nagyon vékony falapokat szoktam. Az is borzasztó időigényes, és azt is nehéz belőni, hogy mekkora sebességgel, hány menetben menjen át a mintán. Szóval vágni lehet vele, csak nagyon (nagyon nagyon) lassan. Inkább gravírozásra jó. Persze azt is csak lassan...
Hobbi célra jó, ha néha kell valami, de ipari mennyiségre más gép kell. -
kuyarashi
őstag
Teljesítményfüggő, de sokszorosáról beszélünk.
Ahhoz, hogy egy 5W-os diódással átvágj 3 mm vastag nyírt, lassan kell csinálnod és át kell menned vagy 30× az anyagon. Egy 50W-os széndioxiddal meg egy menetben mondjuk 3 mp alatt kivágsz egy 30 mm-es kört.
Nagyjából nem kell összehasonlítani a kettőt. És akkor még csak 50 W-ról beszéltünk. A 2 gép tök más kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest