- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- New Game Blitz - 2025
- Bambanő háza tája
- Digitális Állampolgárság Program
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- OpenZFS a mindennapokra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laja333
őstag
Hello!
FD Core 3000-ben megvalósítható a pozitív nyomású szellőzés?
-
atko08
újonc
Tiszteletem!
Szeretnék némi segítséget kapni a rendszerem hűtésének megtervezésében.
A konfig témába vágó adatai- I7-4770K
- Asus Z87 Sabertooth:
1 x CPU Fan connector(s) (1 x 4 -pin)
1 x CPU OPT Fan connector(s) (1 x 4 -pin)
4 x Chassis Fan connector(s) (4 x 4 -pin)
2 x Assistant Fan connector(s) (2 x 3 -pin)- Ház Corsair Vengeance C70 Black
- GTX760Minimál tuningot tervezek csak.
Első elgondolásom alapján a CPU hűtésére egy Artic Freezer 13 CO hűtőt néztem ki, valamint szintén Arctic ventikkel kívánom megoldani a ház hűtését.Elöl: 2 x 120 mm (Befelé szívjon)
Hátul: 1 x 120mm (Kifelé toljon)
Felül: 2 x 140 mm (Kifelé toljon)
Alul: V1: 1 x 140 + 1 x 120 (Befelé szívjon)
V2: 2 x 140 (Befelé szívjon)
A ház oldalán a gyári plexit cserélem teli sötét plexire, szóval oda nem tervezek ventiket.Ennyi venti szabályozását megoldhatom az alaplapról is, vagy tervezzek bele egy szabályzót is?
A fenti-lenti-első ventiket párba szeretném vezérelni, van ennek értelme, kivitelezhető-e stb?
Minden venti legyen PWM-es? Van értelme beszerezni az ARCTIC PST kábelét?
Kell alulra is a 140-es veti vagy elég 1 vagy 2 120-as is?Előre is köszönöm!
-
h1mpi
félisten
válasz Edward1981 #23496 üzenetére
Saját hűtővel. ACX az az eVGA léghűtési technológiája. A 42 fok az sok idle alatt 4670K-val olyan 30-32 fok a jó. Gondoltam, hogy fel fog menni ha belülről fujatod kifelé a levegőt. Ezt lehet vissza kellene cserélni és akkor még egyszer ellenőrizni a VGA-t.
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
válasz Edward1981 #23494 üzenetére
Na az már élhető a 290-es kategóriában. (Nekem a 780Ti max terheléssel 66 fok )
-
h1mpi
félisten
válasz Edward1981 #23492 üzenetére
Azért volt olyan meleg benn. A H60-nak a hője is befelé jött. Ahogy leírtad alakul a dolog. Próbáld ki és nézd a cpu-t is, hogy az nem melegszik-e a fordított venti miatt, mert most a H60 kap melegebb levegőt.
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz Edward1981 #23490 üzenetére
Szerintem negatív a légnyomás és nem jut be elég levegő.
Ha rendeltél befújó ventiket, akkor ok leszFully electric lifestyle!
-
Edward1981
tag
Hali. Kis segitség kéne. Van egy HAF 912 plus házam és a VGA (Msi R9 290) marhára melegszik (90C fölött) amennyiben fenn van az oldallap. Ha leveszem minden ok.
Kérdésem a következő:
Hogy rakjam be a ventiket hogy ne melegedjen ennyire ha fenn van az oldallap?Ventik:
Elöl 200mm szív
Hátul 120mm Corsair H60 szív
Felül 120mm Fúj
Oldalt üresMár rendeltem 3db corsair 120mm-es ventit....
Köszi a válaszokat!
-
Sanki
addikt
Sziasztok.
Adott a következő ház: [CM Centurion 590]
Van 3 db 120mm-es (2db 1200 rpm és 1 db 2000 rpm) Cooler Master ventilátor és 2 db 80 mm-es Revoltec (2000 rpm)ventilátorom.
A kérdésem az az lenne, hogy hogy lehetne a legideálisabban elhelyezni a ventilátorokat?
Én úgy gondoltam, hogy felülre mehetne a két 80-as revoltec, előre két db 120-as, oldalra pedig a harmadik 120 mm-es menne. Ez így jó lenne? Esetleg más javaslat? -
h1mpi
félisten
A H110-esre rendeltem két Akasa Viper ventit. Azt lehet, hogy a cpu fan csatira dugom a ventiket?
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Lassan jön a kánikula ezért gondoltam, valamit tennem kellene, hogy a gépen jobban szellőzőn.
Chieftec BA02B-B-B házam van. Jelenleg, oldalt 1 van (10 cm) és hátul 1 (12 cm) artic cooling ventilátor.Arra gondoltam, hogy elöre is be kellene kötnöm 1-2 ventit, de az alaplapomon lévő csatlakozókat felhasználtam. Ha 4Pin PWM elosztóval oldanám meg, az úgy rendben lesz, nem terheli le?
( asrock p67 extreme 4 seasonic m12 620 w)
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz korcsi #23476 üzenetére
Nem tartom jó ötletnek. Ha oda szeretnél ventit rakni, fújjon inkább befelé, az említett pci-e slotok melletti réseken meg majd távozik valamennyi a levegőből, magával víve a vga melegének egy részét. Sok még így is a proci irányába fog távozni. Ez az egyik oka, hogy nem javaslom a macho 120-as levételét. Ugyanis a rajta lévő borda segít kivinni a hátsó 12-esnek a meleget a házból (push-pull elv). A másik ok, amiért benn hagynám, hogy a gyári hűtő a proci hőjét klasszul szétteríti a házban. Jut belőle az alaplapnak, a memóriának, és ami rosszabb, a nagy részét a tápod fogja kidolgozni. Ezzel csökkenhet az élettartama.
A nagy borda, viszont szépen elvonja a cpu hőjét - még ha ez nem is sok - és rövid úton segít kijuttatni a házból. Az alaplap és egyéb alkatrészek hűtését pedig megoldja a házban működő légáramlat. -
3.Aragorn
addikt
válasz xyzikeee #23475 üzenetére
Én a helyedben a két ventit a két tető nyílásba helyezném. Sokkal hatékonyabb, mintha csak egy lenne ott - ami könnyen a másik résen keresztül juthatna levegőhöz valahogy így - ezzel elkerülhető az ilyen hatás. Mivel ezzel az elrendezéssel egy erős negatív nyomást érsz el a házadban, célszerű a nem használt venti rácsokat valamilyen módon légmentesen lezárni, hogy ne onnan jusson levegőhöz a fölső kettő és a hátsó kifúvó légkavaró (igen, a felsők is kifúvók legyenek, így a fizika törvényei is segítik a hő távozását...), hanem lehetőleg a ház aljából és elejéből - jó esetben átszellőztetve a vga részleget is. Az alsó rácsot érdemes porszűrni (gyárilag úgy tudom, ez nem megoldott). Ha nem akarsz sokat költeni, egy darab fekete nejlonharisnya is megteszi. De most komolyan, duplán fogva hihetetlen sok kosz megfog.
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz Menthirist #23460 üzenetére
Pozitív-negatív nyomás esetén nincs üdvözítő megoldás. Ha lenne, minden házat úgy terveznének. Ha kicsit visszaolvasol, láthatod, megfogalmaztam egy-két gondolatot a kérdésről. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. A ház elrendezése is sok mindent befolyásol. Ha van időd, érdemes magadnak tesztelni, hogy a ventik milyen elrendezésben hűtenek leghatékonyabban.
A válasz csabsz13 kollegának is szól.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz korcsi #23476 üzenetére
hát én úgy olvastam, hogy erősebb igénybevétel esetére jobb a negatív nyomás, illetve hogy az oldalfalnál elsősorban csak valami nagy és lassú ventit javasolnak, hogy felkavarja a légmozgást és a beragadt levegőt. Nálad az elől lévő 14-es és hátsó 12-essel gyanítom most pozitív nyomás van, így megpróbálhatod a kifele fújást az oldalfalról, bár leginkább úgy szokták hogy fent és hátúl ki, lent és elől be.
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Egy Sharkoon MA-M1000-es házam van.
Elöl egy 14cm-es venti fúj be (hdd nincs itt a gépben) hátul egy 12-es meg a táp szív kifele, jelenleg. A processzorom i5-4570k (nem egy nagy fogyasztó) valószínüleg a macho 120-at leveszem róla, és megkapja a gyári hűtőt. VGA egy asus dcii-es 7970 (szóval inkább őt kellene hűteni) alul a videó kártya alatt van egy porszűrős szellőző nyílás, de ide ventillátort nem lehet rakni. A kérdés: mi lenne, ha a ház oldalába raknék ventit, de nem befele hanem kifele fújó irányba, ezzel vákumot hoznék létre a házban ami a vga alá beszívná a friss levegőt illetve róla eltávozó levegőt ki is szívná azonnal.Vélemény?
Válaszokat előre is köszi!referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
xyzikeee
aktív tag
Corsair Carbide R200 as házamban gyárilag 2 házventi van, szeretném ezt megtoldani a nyárra még 2 db centivel. Jelenleg az gy van elől lent egy Hátul fent, 12 esek. Arra gondoltam hogy teszek egyet felülre, egyet pedig oldalra a videókártya vonalába. Az oldalsó befele fújna a felső kifele szívna. Szerintetek ez így jó lenne? Vagy hogy lenne érdemes? Tudnék pl alulra is tenni de az nem tudom honnan szednémagának a levegőt mert bár lyukacsos alul a ház de mivel az asztalon van igy sokat lent nem szellőzhet. Továbbá érdeklődnék hogy milyen ventit lenne érdemes venni 2-2,5 eFt ért. Kösz
-
M0ng00se
őstag
válasz R̲e̲m̲ #23469 üzenetére
Üdv.Hmm, a 6600GT.Ez az én "eleanor"-om Zalmanon kívül nem sok mindent hallottam. Esetleg "prmcsk" társunk hűtése bár nem esztétikus, és valószinüleg nem is kapható már. Azthiszem van itthon egy leadtek 6600gt agp bordám. Bár gondolom valami komolyabb hűtés érdekel.
V6
-
R̲e̲m̲
senior tag
Hali mindenki!
ajánljatok nekem egy hűtőt agp-s 6600GT-re
a régifajta 3csavaros megoldás, pl zalman vf700. egyéb alternatívákra lennék kíváncsi, nézzen is ki valahogy -
M0ng00se
őstag
válasz xyzikeee #23467 üzenetére
Hát, most nekem TX3 evo-m van, ami egy 5600k-t hűt és ez is tökéletes, akár még minimum fordulatszámon is. Most néztem , a Te procidnak elméletileg 84W-os fogyasztása van. Enyémnek 100, ráadásul húzva is van és úgy is lehűti a kisebb TX3. Zajszintje a 212-ne 9-31 dB ami nem hangos sőt.(Persze vezérléssel minden megoldható) Ráadásul 4 hőcső, az alján szépen összeérnek a csövek, 12Cm-es venti, és annyira nem is drága.Dark rock 2 pedig 13.000 fölött van.Abból a pénzből esetleg veshetsz ventit a procihűtő másik oldalára
V6
-
CoolBoy323
nagyúr
40x40x10-es ventit keresek (NAS-ba) aminek ilyen csatija van:
Tudtok mondani valamit?
Ha nincs ilyen csatlakozós, akkor sincs gond, jöhet tipp 40x40x10-es ventire is, de a PWM az fontos!
-
xyzikeee
aktív tag
Sziasztok
i5 4570 procira keresném a lehető legjobb megoldást 10 ezer forintot, ne legyen hangos. Sajnos az alap Intel hűtő nem igazán jó... És a házba milyen 12 es ventit érdemes venni 2-3 ezerért? Hátul elölmár van egy, most menne 1 felűlre mondjuk. Köszi -
konci79
őstag
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani hogy egy ilyen venti szabályzón ha beállítom a kívánt fordulatot akkor az ki-be kapcsolás után is annyi marad,vagy mindig be kell állítani? -
veterán
Üdv
Röptében én is megkérdezném, mik is a tapasztalatok, melyik éri meg jobban tuning esetén, pozitív vagy negatív nyomású hűtés.
Remélhetően adva lesz egy CM690 III ház, benne elől egy szívó 20 centis, hátul meg egy 12-es kifele fújó. A házba tervezek egy húzott 7950-et aminek 50%-os venti mellett is már van bőven hangja, úgyhogy jó lenne ha sok levegője lenne, illetve egy prociventi, ami még nincs pontosan eldöntve, de valami macho 120 vagy brocken szintű.
A házba lehet bőven pakolni sokfelé ventit,
-elől van egy 20 centis
-az oldalfalra mehet 2x12 centis vagy egy 18 vagy 20 centis
-fentre mehet 2x12/14 centis vagy egy 20 centis
-lentre mehet egy 12 centis
-hátul meg mehet / van egy 12 centisJah, és van egy 12 centisem a jelenlegi házban ami átkerül. Emellett tervezek rendelni egy 14-es és egy 20-ast ventit...
Az volt az első ötletem, hogy a gyári 20-as szív elől, a gyári 12-es fúj ki hátul. A 20-as az odalfalon, a 12-es szív alul, a 14-es meg fúj ki fenn. Nem tudom mennyire akadályozza az esetleg amúgyis felfele fújó brockent, de ekkor ugye két 20-as és egy 12-es szívna be, és egy 12-es és egy 14-es fújna ki.
Vagy fentre kellene a 20-as kifelé fújni, és az oldalfalon szívjon a 14-es?
Szóval hogy érdemes elhelyezni az 1 db 20, 1 db 14 és 1 db 12-es ventit, hogy mindenki örüljön? Vagy nem érdemes már mindet beletenni sem?
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
csabsz13
aktív tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne.
1. van-e alapszabály arra, hogy több befújó vagy több kifújó kapacitás legyen egy gépházban?
2. a következő felállás van nálam: bequiet silent wings2 ventiből van a házban 4 db, és az arctic cooling sima 12 cm-es ventiből 1 db.
mellé a CPU-n van arctic cooling i30, ami függőleges irányban áll és a ház teteje felé fújja le a levegőt a CPUról (a hűtő és a VGA között van a venti).
a silent wings ventikből befúj 2 db (helyük: ház alja és eleje), 2 pedig kifele fúj a ház tetején.
az arctic cooling sima 12 cm-s pedig a ház hátulján fúj kifele (szinte ugyanaz a légszállítása, mint a bequiet-nek).ez így rendben van? vagy az 1. kérdésre az lenne a válasz, hogy több fújjon be és akkor valamit át kellene raknom...
még annyi, hogy bár nagy házban van a gép, az új VGA (ASUS R9 290 DC2OC) rendesen rálóg a 2,5'' helyekre a ház elején, így nem sok hely van köztük, hogy ott átjusson a levegő. ez mennyire lehet baj? (amúgy csak 1 HDD van ott, még a VGA vonala alatt, tehát nincs teljesen elzárva az út, csak "ki kell kerülnie" a levegőnek a HDD-t, meg a VGA-t )AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha
-
3.Aragorn
addikt
válasz XXArcAngelXX #23455 üzenetére
Az is teljesen rendben van. Lényegében szobahőmérséklet. Ha kikapcsolod a gépet, se lenne kevesebb.
-
h1mpi
félisten
Sziasztok! Ha felszabadul egy Noctua NF-A15 PWM-es ventim, szerintetek CM Strom Trooper házban a VGA hűtése miatt alulra vagy oldalra érdemes felszerelni a hatékonyabb hűtés miatt? Köszi
-
3.Aragorn
addikt
válasz M0ng00se #23452 üzenetére
Létezik ilyen hatás, ezért nem preferálom a negatív légnyomású hűtési rendszereket (ahol több a kifúvó, mint beszívó légáramlat). Itt lényegében az történik, hogy a kifúvó venti onnan szed levegőt, ahonnan a legkönnyebben tud. A légáramlatot nehéz irányítani. Porszűrés szempontjából sem ideális, mert az összes létező kis résen jön be a kosz, hiába szűröd meg a nagyobb szellőző rácsokat.
Ellenben esetünkben közötte van a vga, így legrosszabb esetben is ezt megkerülve jutna ki a levegő. Viszont nálad elég sok befelé irányuló légáramlat is van, lényegében több is, mint kifúvó, ezért pozitív nyomású lesz a rendszered, efféle problémával aligha találkozhatsz.A hátlapi takarók levételével azt éred el, hogy a ház oldalán befújt friss levegő rövid úton távozik a rendszerből, remélhetőleg magával víve a vga leadott hőének egy részét. Ha letakarod őket, akkor elméletileg a levegő nagy része a proci mögött és a tápon keresztül távozik. Javaslom, teszteld le, hogy látsz-e különbséget a vga és a cpu hőmérsékletei között a takarólemezek elhelyezése által!
[ Szerkesztve ]
-
M0ng00se
őstag
válasz 3.Aragorn #23451 üzenetére
Igen, hátul már levettem az összeset.De ez nem zavar be a légáramlatba? Van egy kép amin ábrázolva van, hogyha a két ventihely akkor, a felső venti az alatta lévő helyről szíjja ki a levegőt. Namármost, egyáltalán ez igaz? És ha igen, akkor ugyan úgy működik a hátlapi takarókkal is?
[ Szerkesztve ]
V6
-
3.Aragorn
addikt
válasz M0ng00se #23447 üzenetére
Látom. Mivel (úgy tudom) más opcionális ventihely nincsen, és mindet használod, sokat nem tudsz javítani az elgondoláson. Ami problémás lehet, hogy a felső tápos kialakítás miatt a táp a procihűtőn keresztül jut levegőhöz. Mivel minden légbeömlő alul van, így a friss levegő előbb megkerüli a vga-t, majd átmegy a proci bordán, ennek egy része távozik hátul, másik része pedig a tápba jut. Nem jó dolog ez, közvetlenül úgy tudnál friss levegőt juttatni erre a területre, ha beáldoznál 2db 5,25"-ös helyet és beapplikálnál oda egy 8 cm-es ventit (vagy 3 helyre egy 12 cm-est).
-
M0ng00se
őstag
Üdv urak.
Az lenne a kérdésem, hogy ez a hűtés mennyire mondható jónak.
Elől 12Cm-es viszi be, oldalt 14cm-es viszi, procihűtő (9,2cm) jobb oldalán, fúj, másikon szív, és még hátul van egy nyolcas, ami kifelé fújja(ez az elkövetkezendőkben szintén 92mm-es lesz).V6
-
3.Aragorn
addikt
válasz XXArcAngelXX #23443 üzenetére
Ez bőven jó, szvsz fölösleges tovább hűteni. Még megfáznak azok az alkatrészek...
Hdd mennyi?
-
XXArcAngelXX
tag
válasz Killer01 #23442 üzenetére
játék alatt vga 40 fok, proci max 33 fok. Batman Arkham Origins, Assassins Creed 4, Diablo 3, Starcraft 2, minden fullon. a Szobahőmérséklet 20 fok.
Csak mert azért nyáron ez több lesz, mivel klíma nuku.The brightest flame casts the darkest shadow... Let the Universe Burn!!! BattleTag: Gabriel#21210
-
Killer01
őstag
válasz XXArcAngelXX #23441 üzenetére
nem hinném hogy rontana, de a javulás sem biztos...mik most a hőfokok?
-
XXArcAngelXX
tag
Sziasztok!
A konfigom az adatlapomon. CM Stryker házam van. A ventillátorok azok amik gyárilag benne vannak. Abban a pozicióban ahogy a ház érkezett (fent 1 20cm-es hátul 1 14 cm-es, illetvemid a kettő a hdd cage átszerelve 90 fokban hogy a 2 12cm-es venti elöl szívja be a levegőt. Szerintetek a légáramláson javít vagy rosszabb lesz ha alulra is teszek be 12cm-es ventiket? ( alul van 2 12 cm-esnek hely)
The brightest flame casts the darkest shadow... Let the Universe Burn!!! BattleTag: Gabriel#21210
-
Alice90
aktív tag
Sziasztok!
nem tudom előszőr is jóhelyre irok-e
A kérdésem ,hogy nagyon csöndes vagy hangtalan házt keresek.
Van-e ilyen ? Mivel most van egy coolermaster haf házam de eszméletlen mien hangja van a ventillátoroknak.
"Nyugalom, a hosszú élet titka!"
-
3.Aragorn
addikt
válasz Pubszon #23432 üzenetére
Azt kell megnézni, hogy a hozzá való kereten lévő furatok összehozhatók-e a kártyád paramétereivel. Ha igen, akkor meg lehet oldani. Ha nem, akkor is, csak az egy kis gányolással járna...
Általában a gyártók kínosan ügyelnek rá, hogy ezek a furatok mindig máshol legyenek, így csökkentve a kompatibilitást, hogy a paraszt biztos új hűtőt is vegyen...
-
Pubszon
veterán
Hali.
Vettem egy Arctic Accelero Xtreme 2900-as VGA hűtőt.Kérdésem, hogy nem e lehet felrakni a mostanában használatos VGA-kra? nVidia 600 és AMD 7000 vagy újabbakra.
Ha kérdeznétek, hogy miért vettem, azért mert 900Ft volt zsír újonnan, még ha nem tudom használni, dísznek is meg ért ennyit.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
3.Aragorn
addikt
Üdv
Az lenne a kérdésem, hogy (a Scythe Kaze Master II-n kívül) tudtok-e még olyan ventilátorszabályzó panelt, amely kijelzős, emellett olyan tekerős potikkal rendelkezik, amelyek bepattinthatók - így sík felületet kapunk és a számítógépház ajtaja szépen becsukható lesz...?
-
goya999
tag
Enermax ETS-T40-TB hűtővel hogyan járok jobban,ha hagyom a gyári ventit vagy felrakom két AC 12mm pwm-es ventivel?FX6300-ra lesz feltéve a hétvégén.
-
Nunder
őstag
Szeretnék kérdezni valamit léghűtés témakörben, előre is elnézést, ha badarságokat írnék.
Kollégámnak raktuk össze a gépét, és a Cooler Master N300-as házikóhoz gyárilag jár két CM venti is beszerelve a házba. Mivel nem vagyok otthon ventilátor témakörben, csak annyit tudtam megállapítani, hogy 4-pines csatlakozóval rendelkeznek, viszont a Gigabyte B85M-HD3 lapon nem találtam csatlakoztatási lehetőséget. Kérdésem: be tudom-e kötni a két ventit?
[ Szerkesztve ]
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
flymi
addikt
Kedden veszek a félkész házamba 2 db "sima" 120mm-es 3-pines légkavarót és 2 db 80mm-es 3-pines Arctic F8 TC-ét! Lényeg az, hogy mindegyiket alaplapra dugva használnám, de megoldható a két-két azonos összekötése ezzel? Vagy a TC-nél figyelni kell valami másra is?
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
proci985
MODERÁTOR
válasz sanyek2 #23423 üzenetére
Papst / Scythek kozott van jo, de egyszerre a nagy legszallitas es a csend nem fog menni. Ha hutes kell, akkor duplamotoros Delta/Sunon az aprobol, de az hangos lesz.
Möhe: 120p ugye tudod, hogy full fordulaton hangos, 1000rpm alatt meg hang/legszallitasra kb semmi elonye nincs a gyari CMhez képest? Ugyan motor/csapagyzaja nincs, de cserebe levegot se mozgat annyit.
procihuto mi, tap milyen? melyik komponens hangos? mennyire melegszik a gep, mennyivel lehet meg melegebb anelkul hogy tulmelegedne?
alapvetoen utolagos szigetelessel csodat nem lehet tenni, foleg, hogy elolre nyitott a haz. szoval elotte erdemes komponens szinten vegigmenni, ott lehet szvsz tobbet nyerni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Möhe
addikt
Üdv.
Szeretnék egy CM 130 Elite házat szigetelni. A gyári első 12-es ventit Coolink Swif 2120p-re cserélek, de magát a házat szeretném még pluszba leszigetelni. Mivel vga nem lesz benne és csak 3 venti (ház eleje,procihűtő, tápventi) lesz benne remélem nem lesz nagy szívás a munka.Parafát vagy valami szivacsot nézzek erre a témára amit az oldalakra/tetőre/egyéb szabad helyre ragasztok?
köszönöm
(remélem nem offtopik a hsz. ) -
sanyek2
senior tag
Üdv mindenkinek!
8 cm-es nagy légszállítású, de csendes ventit keresek.
Szín, csatlakozó teljesen mindegy.
Mit ajánlatok? -
-
proci985
MODERÁTOR
válasz zolee5016 #23420 üzenetére
milyen vinyok? 5400/5900/7200?
anno nekem a Cosmosban ket 120as (650-700rpmen) egy sokkal restriktivebb rekeszes megoldasban hutott egy WD Raptor 36ot es mellette 3-4 tarolovinyot para eve, teljesen jok voltak a hofokok. Igy, hogy az osszes vinyo direkte kap a 200as ventibol boven elegnek kell lennie a hutesnek a legnagyobb nyari melegre is.
Annyira ugyelj, hogy a VGA hofokokat beuzemeles utan nezd meg, avagy mennyire vannaka vinyok a levego utjaban.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
zolee5016
őstag
Hi all!...5-6 db vinyó van/lesz a gépembe......mi a jobb...ha meghagyom az 1db 20 cm-es ventit,vagy 2 db120/140-es ventit applikálok elé........a vinyók egyedi rekeszben,a Haf-X-emhez hasonlóan kereszbben lesznek.......ill elé befúj,mögé szivóventi szendvicsnek ,van-e értelme?
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
jihadjoe
csendes tag
Sziasztok.
Erre az mITX alaplapra szeretnék halk (egyébként akár passzív) CPU hűtést. A CPU foglalata állítólag BGA 1023. Van-e már valakinek bevált megoldása ilyen esetre?
Azt hiszed éber vagy, de altatnak.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Az Enermax Modu 82+ 425W tápegységbe milyen halk ventillátor passzol? (Még azt sem tudom, hány db van benne.) Lehet hozzá eredetit venni? Ha szervizben csinálják, ők intézik vagy azt nekem kell vinnem vele együtt, ha nem silányat akarok?
-
Sanyi.mTs
addikt
A lenti fekvő ház szellőzésében kellene segítség:
házhoz jár 2x120mm-es Fractal Design Silent Series R2 venti (Fan2 és Fan3)
Én a következőkre gondoltam, de kellene megerősítés vagy ellenjavaslat.
- PSU oldalról szívja a levegőt, azzal nincsen gond.
- Fan3 (befelé) maradna, Fan2>Fan1 (kifelé)
- Fan4 és Fan2 üres maradnaEgyéb kérdés:
+ melyiket CPU venti jobb választás: CM gemini II M4 vagy SCYTHE Shuriken Rev. B? egy 45W-os cpu-t fog hűteni, csendesség fontos. vagy egyéb ajánlás? (125mm magasság, illetve 10K-nál többet nem nagyon akarok fizetni)
+ a fenti két cpu hűtőnél hogy van a "szélirány" a hideg levegőt ráfújja a a bordára és a cpu környékére vagy pedig elszívja a meleg levegő a bordákról? melyik miért jó? melyik használata ajánlott?
+ a fenti képen a Fan4 helyét hogyan, milyen porszűrővel tudnám ellátni, h ne jöjjön be ott por? (az oldalsók porszűrővel védettek) -
DjDanee87
addikt
Üdv
Scythe kaze Q 12 szabályozóra vannak kötve a házventik. Attól nem lesz baja a szabályozónak/ventinek ha hosszabb időre totál lecsavarom hogy megálljon és közben megy a gép ugye?
-
konci79
őstag
Sziasztok!
Az érdekelne hogy ha egy ilyenen beállítom a csúszkán a sebességet,akkor ki-bekapcsolásnál úgy marad,vagy mindig be kell állítani?
Vagy ha ilyesmi egyszerű venti kezelőt tudtok jó áron,érdekel az is.Lényeg hogy egyszerű legyen,max ha játszom feljebb nyomom és kész.
Max 3 ventihez,de inkább csak kettő,egyszerűbb lenne mint szoftveresen. -
Henk
veterán
válasz Sanyi.mTs #23410 üzenetére
Igen, illetve szerintem ezek az előlapi szabályzók nem használnak pwm funkciót csak a fesz. változtatásával variálnak akkor is ha 4 tűs ventit dugsz rá ( a panelra már csak 3 tűs csatik mennek). Az enyémen van auto funkció amikor nem kell tekergetni hanem szabályozza magát de ezt a hozzá tartozó hőérzékelők függvényében.
-
Sanyi.mTs
addikt
venti szabályzás szabályzóval:
pwm venti (4tűs): itt pulzus idővel szabályozzuk
egyéb venti (3tűs): akkor itt a ráküldött feszültséggel vezéreljük a forgás sebességét? -
FreedomHUN
senior tag
Bitfenix Recon lesz nálam a nyerő, érintős, szoftveres, ki tud kapcsolni ventit. tiszta kánaán :-) jövöhéten beszerzem. köszi mindenkinek a sok infót.
-
Sanyi.mTs
addikt
csak mostanság kezdtem el ezeket a venti szabályzókat nézegetni. Jól sejtem, h a következőképpen működnek? "12V-ot kötünk a vezérlőre, majd a vezérlőre kötjük a ház ventiket és "feszültség állítással" vezérlejük azok sebességét."
tudnátok ajánlani vezérlőt (5.25"), ami egyszerű, nem csicsás, sík, fekete előlapú? ajtós htpc házba menne. nem baj ha nincs kijelző. Scythe Kaze Master Flat 5.25-öt néztem, ami tetszik, de mintha már egyik bolt sem árulná.
-
vbbb
addikt
válasz FreedomHUN #23401 üzenetére
A BitFenix is tudja, van saját szoftvere amin be tudod állítani magadnak manuálisan a számítógépről.
(#23399) Raggie
Én pont olyat keresek amin van LCD kijelző, hogy lássam mi történik. Meg tetszik is és a kijelző világításának erősségét is lehet halványítani, de gondolom kikapcsolni is akár. Vagy van rajtuk energia takarékos mód ami kilövi egy idő után. Érintőkijelzős vagy potméteres? Nekem is inkább az érintőkijelzős tetszik, bár az AeroCool azzal az egy darab tekerőjével is vonz. Csak nagyon csicsás az eleje.
(#23400) anytime
Köszi! Egyenlőre még a válogatás fázisában vagyok, de ha kell segítség hozzád fordulok majd.
[ Szerkesztve ]
-
FreedomHUN
senior tag
köszi a részletes commentet :-)
Bitfenix szerintem jól néz ki, csak azt kellene kiderítenem, le tudja e kapcsolni teljesen a ventiket.
Esetleg olyan vezérlőről nem tudtok ami a gép belsejében helyezkedik el és szoftveresen lehet irányítani? Kritérium még mindig az lenne hogy ki lehessen lőni a ventiket. valahogy nem vesz rá a lélek a potisokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest