Új hozzászólás Aktív témák

• laolaj

aktív tag

Sziasztok,

ebben a fórumban teljesen új vagyok és a pályán is lakás + világítás terén.
    Olyan elképzelésem van, hogy ahol lakom tetőtéri lakás és az egyik szoba nappali lenne.
    A világítást LEDdel akarom megoldani.

ötlet: adott egy középen és a leejtésnél egy szakasz amit kiakarok használni dekorral és némi világítással egybekötve. Középen a meggyezetnél 2m szélesen és 1.4m a leejtés felé majd a leejtés 1.6m
    Ezt a területet lefedni 1cm vastag mennyezeti burkoló lappal amibe elrejtve G4es SMD (3528 v. 5050) lapos LEDet elhelyezni (ez lenne maga a fényforrás lámpa test helyet). Persze nem egy hanem több darab pl 3-4). Ezeknek a helyét kivésni a burkoló lapban és a kábel helyét is. Majd ez felragasztani és körbe egy díszléccel egy LED szalagot még elhelyezni. Majd ezt külön lehet kapcsolni. Középen az SMDket a fő kapcsolóval a szalagot meg máshol.

Kérdés:
    - hőtermelés végett az SMDnek kell több helyet hagyni a burkoló lapban vagy elég ha csak benne van a helyén amit kivágok.
    - a G4 csatlakozókkal vagyok megfogva. Mert nem találok számomra jót.
    - ha jól látom a neten nekem "AC" kell és nem "DC" vagy DC/AC

Nem vagyok műszerész ezért is kérdek rá. Tudom a netet használni, de egy helyeslés mindig jól jön :)
    Majd a végén kap az egész burkolat egy színt.

Ha van valakinek ötlete vagy valamit kifelejtettem akkor kérem jelezzétek.

Üdv.
    L
    :R

szerk: illetve a fényerősség hogy mennyi kellhet egy szobába mert akkora elszórás van hogy 90lm vagy 150 - 300lm.

[ Szerkesztve ]

Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!

Új hozzászólás Aktív témák