-
LOGOUT.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
Egy minőségi 6 A-es táp oda elég kell legyen akár a műanyag házasból is. A lényeg, hogy ne legyen bezsúfolva valami kis zárt térre, hogy ne főljön meg.
A lyukacsos tápot nem tenném szem elé, mert csúnya és nem tenném olyan helyre sem, ahol vakon lehet tapogatni, ennek pedig érintésvédelmi okai vannak.
Ha mindenáron kis helyre kell bezsúfolni, akkor kültérit, IP67-est vennék. A dupla ár ellenére is megéri, mert jobban tűri a forróságot.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
mexel
veterán
Ha azokról a szalagokról beszélünk, akkor nem mindegy a beépítés ahogy láttam pár esetben. Ha a szalagot nem egy sík felület mellett nézzük, akkor a full fehérnek mondott fényük mindig kékes, legalábbis amiket láttam. ( olyan hideg fehéres). Ha viszont egy fehér fal mellé közvetlenül lefektetjük, nem mindegy melyik oldala van a fal mellett, mert az a szín látszik ki kicsit amelyik azon az oldalon van. Pontosabban a piros van egyedül az egyik szélen és a kék és zöld a másikon. ( a három külön színről beszélek.) Ha teljesen leveszed a fényerőt ez látszik is, szépen kivehető a ledek elhelyezkedése chipen belül, háromszög alakban. Ha a piros közelebb van a falhoz akkor az kicsit meglátszódhat - de csak rövid kis szakaszon, bár nekem annyira soha nem tűnt fel hogy zavaró legyen és leginkább akkor láttam ha nem volt full fényerőn. Talán a szilikonos kicsit jobban megtöri a fényt odalra is, úgy vettem észre, pontosabban ha közel van a felülethez az oldala, akkor oda is vetít kicsit. Ez persze lehet hogy nem törvényszerű, de nekem így tűnt párszor. Ha nem közvetlenül a szalag mellett nézzük akkor nem látok különbséget a szalagok között, a vetített fényük ugyanolyan homogén.
Persze lehet hogy a távirányítók vevőegysége is különbözik néha, ráadásul a 3 színt külön-külön szbályozza, lehet hogy a pirosat ( vagy bármelyik színt) nem veszi annyira némelyik le. Van egy hibás vevőm, ami csak kéket és zöldet kapcsol, a pirosat egyáltalán nem. Olyan helyre teszem be ahol kékes árnyalat kell majd, pl a pc-mbe jó lesz[ Szerkesztve ]
-
-
-
retesz147
addikt
asszonynak nem tetszik az RGB.... nekem se igazán tetszik az RGB-ből kikeverhető fehér....ezért szeretnék egyenlőre hideg fehéret....és majd pár év múlva, ha meguntuk és asszony pajtást is sikerül rábeszélnem, akkor talán váltunk rgb-re.....
Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
Mosqu!to
addikt
Igen.
MOD: az lehet gond, hoyg hivatalosan MR16-os foglalat, és GU10-et próbáltunk bele?
[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
PHM
addikt
A 3528-as kisebb fogyasztású, kisebb fényerejű, de elmegy hűtés nélkül is.
Az 5050-es és az 6530-as szalagok sokkal jobbak fényerő szempontjából,
de igénylik a hűtést.
A dolgot árnyalja, hogy 1m-en belül lehet 30, 60, vagy akár 120 led is.
Ennek megfelelő fogyasztással és fényerővel.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
gboszi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest