Hirdetés
Aktív témák
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Samsung LE32R82-es tv-t.Most mi is van ezekkel a panelokkal?
Az enyém modellkódja: LE32R82BX/XEC
Nyugtassatok meg, hogy ez jó! Amúgy teljesen meg vagyok vele elégedve... -
Grande Ale
őstag
válasz hülyegyerek #2056 üzenetére
Három napon belül akkor is cserélnie kell, vagy vissza kell adja a pénzt, ha nincs semmi baja. Elég, ha nem vagy vele megelégedve.
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogyha a tévém(Samsung LE32R82) komponens bemenetére kötöm a DVD lejátszó (LG DVX 276) progresszív scan kimenetét, akkor jobb képet kapok mint a Scart-on?
Köszi! -
Grande Ale
őstag
Nekem Samsung LE-32R82 tévém van. Most akarok venni egy DVI-HDMI kábelt. Nem tudom, hogy meg meg merjem-e venni, ha ilyen csatlakozási problémák vannak? Ha valaki már összekötött így ilyen tévét, kérem írja meg. A videókártya amúgy ATI RADEON 9250, és VGA kábellel tökéletesen ment nekem is minden...
-
Grande Ale
őstag
Arra esély sincs, hogy a magyar tévék a közeljövőben 16:9-ben adjanak?
-
Grande Ale
őstag
De hát a német 16:9-es adók teljesen jól megjelennek az analóg kábeltévén, alul-felül csíkkal.A digitális előfizetők meg beállítják a képarányt a stb-ben. Hihetetlen, hogy mennyire le vagyunk maradva....Még az előfizetéses filmcsatorna sem hajlandó 16:9-ben adni. Mondom:röhej...
[ Szerkesztve ]
-
Grande Ale
őstag
Oda teszi a lógót mintha 16:9 lenne, de ha átállítod az stb-t 16:9-re, akkor látszik, hogy 4.3.Ál 16:9. Made in Hungary
-
Grande Ale
őstag
válasz feka007 #6875 üzenetére
Az e havi Média Kábel Műholdban van egy három oldalas interjú Dave Alperttel az HBO műszaki főnökével, érdekes, részletes írás.
A fontosabb tények:
- április 1-én indul az HBO HD lesz egy lengyel és egy közép-európai verzió, ha sikeres lesz, az utóbbit szétszedik országokra.
- 12-15 Mb/s-mal fogják a műholdra adni MPEG4ben DVB-S2 szabvánnyal. Az HBO csatornák 16.9-es sugárzását is elindítják. Már éppen ideje..[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
Grande Ale
őstag
Xbox 360-nál melyik beállítást érdemes választani? 720P vagy 1080i? A tévé felbontása 1366x768, és semmi különbséget nem látok a kettő között...
-
Grande Ale
őstag
válasz kugyu21 #7021 üzenetére
Az HBO, a SPORT1,MTV, stb. többi magyar gagyi nem valós 16:9-es képet sugároz.Ezért nem vált át a tévéd. Ez 4:3-as adás, csak alul-felül levágva. A külföldi adók rendes amamorfikus képet sugároznak.Beltéri 16:9-re, tv 16:9-re, és lám, csodálatos szélesvásznú kép, képpont veszteség nélkül.(nem kell zoomolni). Idáig kellene a magyaroknak is eljutni, a HD-ról nem is beszélve...
-
Grande Ale
őstag
Tisztelt .....
Jelzését köszönjük!
Elnézést kérünk, igaza van!
Sajnos a műsor elején pontatlanul hangzott el az adás formátuma!
Valóban, az adás nem 16:9, hanem 4:3 („letter-box") volt ,
ahol az alsó és felső fekete csíkok közötti „eredeti képtartalom” aránya 16:9!
Szándékunk, az eredeti (teljes) képtartalomnak a Nézőkhöz történő eljuttatása volt.
Bennünk is felmerült az Ön által említett „valódi” 16:9 továbbítása, ami a hagyományos 4:3
képarányú készülékeken „anamorfikus” („függőlegesen nyújtott”) megjelenítést eredményez, de
választásunk azért esett a „4:3 letter-box”-ra, mert így, a nagyszámú hagyományos készüléken is
„torzítatlanul” lehetett követni a mérkőzést, és ez fontos szempont számunkra!
A 16:9-es TV-készülékeken a fekete csíkok „zoom”-olással történő eltüntetése,
ahogy Ön is jelezte, minőségromlással jár, de tapasztalataink szerint
4:3-as adásainkat, sok helyen, amúgy is ezzel a megoldással nézik,
emellett a továbbítás ezen módja mégis kedvezőbbnek tekinthető
az ilyen megjelenítőkkel rendelkezőknek, mert a teljes képfelület hasznossá tehető („zoom”),
ellentétben a „hagyományos” TV-kkel, ahol a képernyő kb. ¼-e fekete.
Az MTV új gyártó bázisa (a tervek szerint, a jövő év közepétől), mint a hírekből már hallhatta,
HD formátumú program készítést és lebonyolítást fog biztosítani, ami 16:9-es képformátumot jelent.
Ugyanakkor, a jelentős nemzetközi események már most ezt a képarányt használják,
így fontos számunkra, hogy az átmeneti időben, megpróbáljuk a Nézők többsége számára is
legkedvezőbb megoldást megtalálni.
Gondolkodni fogunk, hogy találunk-e megfelelő alkalmat, hogy az Ön által „hiányolt”, valódi 16:9-es sugárzást is „kipróbáljuk”, várva a Nézők visszajelzését, véleményét!!
Jelzését ismételten köszönjük!
Ezt írta az MTV válaszul arra, hogy ez nem 16:9-es közvetítés volt...[ Szerkesztve ]
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
127 cm átmérőjű vagy nagyobb LCD vagy plazma tévékből melyiket lenne érdemes venni? A plazma valamivel olcsóbb, nem? Kb. 500000 Ft van rá. Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Grande Ale
őstag
Köszi a tippeket mindenkinek!
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Samsung LE40A536T1-FXXH, Full HD Lcd 200000-Ft az Euronicsban. 35000 dinamikus kontraszt, ennyi van írva a reklámújságjukba. Sehol nem találok erről a tévéről semmit, a Samsung honlapján sem. Tud valaki segíteni, hogy jó-e ez a típus, mert ennyi pénzért nagyon megérné!
Köszi! -
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. A barátom vett egy Samsung P2370HD monitor-tv-t. HDMI kábellel csatlakoztattuk a számítógépet, 1920x1080-ra állítva.(Win 7, automatán be is lövi) A kép nem tölti ki a teljes felületet, van egy fekete keret körben! Mi lehet a gond, ilyet még nem is láttam? Analóg kábellel tökéletes ebben a felbontásban, és a kép is szebb.(betűk, stb.) DVI kábelt kellett volna venni a HDMI helyett? Van valakinek tapasztalata ezzel a monitorral? Örülnék a segítségnek, mert ez egy egy kicsit csalódás, pedig szerintem nagyon jó ez a monitor!
Köszi! -
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Tévét szeretnék 150-200.ezer Ft. között. Min. 106cm képernyővel. Tudtok valamit ajánlani? Előre is köszi![ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest