Hirdetés
Aktív témák
-
tuso
tag
Nekem Sony KDL-40WE5 -ös van. Új , melegkatódcsöves háttérvilágítással,jelenlét érzékelővel(ha nem vagy a TV elött kikapcsolja a képet, fél óra után standby-be kapcsol) fogyasztása 80-90W. A kép tökéletes, nagyon megvagyok vele elégedve. A tesztek is ezt mutatják...Ha tényleg fontos a fogyasztás és a képminőség.
KDL-40WE5
teszt -
Fidel76
tag
A baj az, hogy sokan a max fogyasztását veszik alapul az lcd tvknél, mivel ez van megadva az adatlapjukon. Mindenféle képjavító,mozgás,konvertáló,képfrissítés,stb + mindent maxra húzól akkor ennyi a fogyasztása. 2 esetben tudod elérni otthoni környezetbe ezt a fogyasztást:
1, Halláskárosult vagy kialakulóba lévő szürkehályoggal+ a TV-vel fűtöd a szobád.
2, A tv nem rendeltetészerűen indiai vandkender nevelésére használod.A valóságba a legtöbb + szolgáltatást ami a tvbe van alsó,kicsi,alap,stb -re állítod vagy be se kapcsolod normál tvzéshez, mert maxon olyan torz műképet kasz, hogy a tvdet elviheted 1 múzeumba is. Tehát valós körülmények között a max fogyasztás kb 60%át fogyasztja a tv-d amit finom behangolással 50%ra is levihetsz.
Vannak olyan tv-k pld sony we5 ahol a legkissebb fogyasztással árulják a tvt és ezzel reklámozzák. Ugyanakkor nem 1 olyan külföldi tesztet olvastam már ahol beállítva más tv olyan 10-20 w-tal fogyasztottak többet, csak ugye ott az alap megadott érték pld 200w és akkor mindenki hüledezik, hogy sony mennyivel kevesebbet fogyaszt.Van 1 saját példám is. Nekem van fogyasztásmérőm meg mérőműszerem is. Valamelyik a 2 közül bőven elég, sőt ismerőstől kérhető is. Régebben 1 közeli ismerősöm vett 1 42es LG LF 65-t és őt is érdekelte + engem is, hogy mennyi az annyi. gyári adat 240 W. Minden szolgáltatást használva és beállítva a tv-t 160W-ot fogyasztott. Este a +szolgáltatásokat levéve sima tv nézésre belőve 90Wot fogyasztott, és ez 3 vagy 4 éves tv.
Persze ezzel nem azt állítom, hogy a ledes nem fogyasztana kevesebbet, csak ugylátom elég sokan úgymond "át lettek verve" 1 kicsit a max fogyasztással és ilyen mint a sony vagy ledes tv-k ezt meg is lovagolják rendesen.
Megjegyezném azt is ha pld a sony we5ös tv is minden szolgáltatást bekapcsolsz a tesztek alapján bekarcol 110W amit majdnem egy v5500as is fogyaszt beállítva.(nem én teszteltem, hanem olvastam tesztoldalon. Ha valaki nem ért 1et írjon angol oldalakra
Remélem érthető voltam és rátudtam mutatni, hogy sok esetbe a fogyasztással trükközve probálják a termékeiket eladni a gyártók a vevő tudatlanságát kihasználva.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest