Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Aktív témák
-
Jimmy8
senior tag
Köszi ettől "féltem" Sajnos az a típus vagyok, akinek nem csak a látott képminőség számít, hanem a TV külső kinézete is, és valahogy nagyon nem jön be a mostani zongoralakk fekete design. A samsungnak csak ilyen van, ezért néztem ki a sony-t (az matt fekete)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz guriga1234 #44591 üzenetére
nem olvastad el, amit irtam.
1.: ha videot lejatszik egy x86 alapu processzor, akkor jo esellyel a bongeszonek kisebb rajta az eroforras-igenye. (ez nyilvan nem igaz pl a samsung 53-as sorozatban levo mediatek mt8226-os chipre), de az intel alapu cuccokon bejohet.
2.: irtam h nyilvan nem fejlesztenek gyorsban egy bongeszot. ebben az esetben jo esellyel ff/opera/chrome lehetne
3.: irtam a billentyuzetet meg egeret is. nem tudok elkepzelni kenyelmes bongeszest a jelenlegi taviranyitokkal -
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Valaki vásárolt már S szériás Sony LCD-t?
Pl. ilyet:KDL-32S5600
Mik a tapasztalatok? Érdemes?És még egy kérdés. Az LCD tévéknél szintén lehet gond a pixelhiba? Ezekre nem igazán találtam leírást, milyen garanciális feltételek vonatkoznak erre. Ezt is cserélik 3 napon belül, vagy...
[ Szerkesztve ]
-
bazsika89
tag
Attól függ milyen a vidi vagy a hang kártyád. Jó múltkorába én egy B550-el próbálkoztam. Ha a hang alapból nem szólal meg a TV-n és magán a gépen szól a hang. Akkor a Pc/noti hangbeállításánál kell beállítani, hogy a HDMI kimenetet használja hangra is. Realtek kártyáknál gyorsan és egyszerűen megoldható a dolog, másra nem tudok tanácsot adni.
Nokia 5800 -> Galaxy Spica -> iPhone 3G -> iPhone 4S -> Samsung S3 -> LG G2 -> Nokia Lumia 930 -> Lumia 950 + Lenovo MiiX 2 10,1 -> Honor8 -> Mate 9
-
hcs57
addikt
Nem ismerem pontosan azt a tipust, de az üzletben kiállított tv-knél szokták ezt csinálni... az installáláskor a tv rá szokott kérdezni, hogy otthoni vagy üzleti üzem lesz-e.. na itt kell otthoni üzemre állítani.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
guriga1234
addikt
válasz #25954560 #44574 üzenetére
Ha netezek, azt a gépemről teszem, és ahhoz nem kell tévé.
Itt maximum azoknál jelenthetne a fogyasztás gondot, akik monitorként használják a tévéjüket.
Engem halálra idegesítene egy tévébe integrált browser, mert amellett, hogy lassú, és nem komfortos lenne, pláne nem olyan, mint amihez hozzászoktam (FF + kiegészítések), és nem billentyűzettel és egérrel kezelhetem. Ez maximum azoknak lenne megfelelő, akiknek nincs számítógépük. De akinek addig nem volt, az egy ilyen beépített böngészőt hogyan fog kezelni? -
szem-y
csendes tag
hi all
szeretnék segítséget kérni egy samu 40B650-nel kapcsolatban
ha usb-n elindítok egy *.mkv fájl-t amiben több hangsáv és felirat van,
hogyan tudok közöttük váltani?előre is köszönöm a válaszokat
üdv,
szem-yA funkció a Prohardver szervereinek kommunikációs hibája miatt átmenetileg nem elérhető!
-
guriga1234
addikt
válasz nightshadow #44584 üzenetére
Ácsi!
Az egyszerű mozgásérzékelők (mint amiket riasztók is használnak) nem képesek arcfelismerésre, hiszen nem is tartalmaznak kamerát. Arcfelismeréshez kamera kell. Kamerával ugyanúgy lehet mozgásérzékelést megvalósítani, erre pl. a legtöbb jobb webkamera sw-e is képes. És ha már ott van a kamera, akkor bizony ott a lehetőség a megfigyelésre.
Már nem tudom, hogy melyik 2010-es tévéről (talán LG?) írták valahol, hogy lesz Skype is video funkcióval. Tessék. Ott lesz a kamera! -
politomi
tag
Én úgy tudom, hogy bizonyos vga típusok küldik ki a hangot a képpel együtt. Az újabb fajta radeonok (hd4xxx és hd5xxx) biztosan kiküldik. Az nvidiánál nem tudom, hogy az újak képesek erre, de a 8-as és 9-es szériák nem tudják, de ha rosszul tudom biztos kijavít valaki aki jobban vágja.
[ Szerkesztve ]
-
Quman
csendes tag
Sziasztok!
Vettem ey samsung B650-et......
A képbeállításokkal is volt vele problémám, mármint windows felületen, de azt már tökéletesen megoldottam!
Még mindig van egyetlen 1 gondom - mégpedig az, hogy hdmi kábellel kötöttem össze és nem viszi át a hangot....
Nagyon tetszik a tv hangzása s mindenképp azt szeretném, hogy amit pc-ről nézek filmet azt a tv hangzásával nézzem!Ha van valakinek tippe akkor szívesen meghallgatnám!
THX
-
pbalu
aktív tag
Sziasztok!
Samsung LE32B450 LCD-m van, pár napja. Bármit állítok a menüben (bekapcsolási hang, képarány, energiagazdálkodás) ki-bekapcs után elfelejti, és visszaáll valami alap értékre...
Ez mitől lehet???
Köszi, Balu''...Ayrton azt mondta: Látod, nem lehet. Egy folyó van a fal mögött, úgyhogy nem lehet máshova tenni. ...Pontosan ezen a helyen vesztette el az életét.''
-
EasyLife
aktív tag
válasz nightshadow #44582 üzenetére
itt olvashatod
de idézem:
„Az új BRAVIA LX900 intelligens jelenlét érzékelője arcfelismerő technológiával képes megállapítani, hogy ki nézi a készüléket.” -
EasyLife
aktív tag
válasz nightshadow #44580 üzenetére
arcfelismerő mozgásérzékelő...
-
EasyLife
aktív tag
válasz nightshadow #44577 üzenetére
erre csak annyit mondok, hogy ha van webcam a gépedbe dugva húzd ki gyorsan!!!
-
fury71
aktív tag
válasz tupacamaru #44548 üzenetére
Köszi a választ, de ott sincs.
Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.
-
nightshadow
veterán
Ezzel a korábban szóba került „kamerával” kapcsolatban lenne kérdésem a hozzáértőkhöz, mert én elég földhöz ragadt emberke vagyok. Adott egy tv, amibe van kétfajta érzékelő:
1. Jelenlét-érzékelő – a technológia érzékeli a mozgást, így ha kimegy, a képernyő automatikusan lekapcsol a beállított idő után, és ismét bekapcsol, ha ismét visszatért (illetve a televízió készenléti állapotra vált, ha egyáltalán nem tér vissza)
2. Fény-érzékelő – a TV automatikusan érzékeli a helyiségben uralkodó fény erejét és színhőmérsékletét, majd a kép minőségét ezeknek megfelelően optimalizálja, így tévénézés közben nem fárad el a szeme
És akkor amit nem értek, hogy jön kintről a McGyver nevű hacker, és feltölt valamilyen szoftvert az interneten keresztül a tv-re és az egyszerű mozgásérzékelőből csinál egy arcfelismerésre is képes, high-tech kamerát és figyeli a vonal végén, amint épp majszolom a chipset a BL meccs alatt? Mert tényleg vagy én vagyok maradi, vagy túl sok amerikai akciófilmet néztetek.
[ Szerkesztve ]
-
Fidel76
tag
válasz EasyLife #44566 üzenetére
Szerintem nem azzal van bajuk, hanem standby állapotban, ha a wifis routered megy pld akkor 1 ugyes kis koddal akár Kínában is nézhető, hogy te mit csinálsz a szobában ahol a tv-d van. Miközben te azt hiszed a tv nem is megy, de áram alatt van. Így bármit bekapcsolhatnak benne wifin keresztűl ha feltörték.
-
törölt tag
válasz guriga1234 #44549 üzenetére
ertem en h te nem akarsz. attol meg mas akarhat. gondolom azert vannak olyan set-top boxok is, amikkel szinten lehet netezni. ide most nem nagyon stimmel a villaval levest hasonlatod. ha mondjuk azt mondtam volna h a tv-mbol hianyzik a kv-fozo funkcio, akkor ertenem.
en pl azert is orulnek neki, mert a tv 250W-ot eszik, ami eleg sok. nem lenne baj, ha nem kene meg egy szamitogepet is bekapcsolni netezeshez. ha mar ugyis lejatszik usb-n mediat, a netezes nagy atlagban kisebb eroforras-egenyu. amint az usb-be (jah, bena lg lh4000-nek csak egy csatlakozoja van) lehet dugni billentyuzetet, egeret, netet, mar nem is lesz olyan lehetetlen. inkabb csak uzletpolitika az egesz, hogy akarnak-e gpl-es progikat hasznalni v sem. nyilvan hipphopp nem irnak pl sajat bongeszot. -
adriankoooo
senior tag
Az egy hackelt firmwareben lesz elerheto (ha elerheto lesz), gondolom a garancia is ugrik ahogy azt az FW-t telepited. Tobbet itt tudhatsz meg rola.
-
guriga1234
addikt
válasz runner 125 #44570 üzenetére
Akkor többet ne nézd meg!
-
runner 125
nagyúr
válasz guriga1234 #44569 üzenetére
Lehet fáradt vagyok, de ez sz.r.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
guriga1234
addikt
[Itt] van egy érdekes, 3D hatású kép addig is, amíg nincs 3D tévé
Nem kell hozzá semmilyen csodaszemüveg. -
ORCA58
addikt
válasz guriga1234 #44541 üzenetére
Én is utálnám, ha tv helyettem döntene. Mi van ha állandóan napszemüveget kell hordani. (Egy kollégámnak volt ilyen problémája). Nem nézheti a TV-t mert nem látszik a szeme?
Sajna egyre gyakoribb, hogy a gyártók akarnak helyettünk döntést hozni, és azt bele is építik a készülékekbe. Ilyen a pl. a kikapcsolhatatlan dinamikus kontraszt, vagy 100 hz. stb. -
headhunter
addikt
válasz adriankoooo #44503 üzenetére
-
runner 125
nagyúr
Szeva all!
Beszereztem dvi-hddmi kábelt + jack-rca-t, s notim képét + hangját szeretném a tv-mre átvinni, valaki tudna segíteni?
Összekötöttem a dvi-hdmi-vel, majd a "Megjelenítés tulajdonságai"-nál beállítottam a 2-es
monitor felbontását - adott esetben az 1920x1080-at, majd kipipáltam a "Windows Asztalkiterjesztése erre a monitorra" fület. A tv-n meg is jelent a gépem háttere, de csak a háttérkép, és az is 1280x800-ban (a tv full hd, szóval a körülötte lévő rész fekete.. )
Mi a megoldás? Egy az egybe full méretben szeretném látni a gépem asztalát..Köszi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
-
nagynorbi
aktív tag
válasz guriga1234 #44558 üzenetére
Egyet értek
-
nagynorbi
aktív tag
válasz guriga1234 #44554 üzenetére
Töröttre már felesleges (már ha érted a tréfát)
Üdv.:
-
///M
tag
válasz adriankoooo #44553 üzenetére
A B650 új fw röl mit tudsz?Multkor irtál valamit "tv tud felvenni"?
-
guriga1234
addikt
válasz adriankoooo #44553 üzenetére
Ájfonra is lehet máshonnan tölteni, igaz, csak töröttre.
-
adriankoooo
senior tag
válasz guriga1234 #44550 üzenetére
Ja igen, a widgetek iranyabol lehetne ezt hamarebb megvalositani. Kerdeses, hogy hogyan lesznek engedelyezve ezek a widgetek a Samsung Appstoreban, ha ugy mint az iPhone eseteben az Applenal, hogy vegignezik a kodot mielott kiteszik az AppStore-ba akkor nincs nagy felnivalonk (persze valami van nyilvan)
-
adriankoooo
senior tag
válasz #25954560 #44545 üzenetére
Remeljuk akkor szuletnek ra remek programok, mert a Samsung is nyitott ennyire megis nehezen jon ra barmilyen kulso progi. (ami programreszt GPL licensz alatt van/hasznaljak annak a forraskodja fenn van a Samu oldalan -de nem ebben rejlik a nehezseg, hanem, hogy az op rendszer tovabbra is le van kodolva: nem nyitottan van rajta a TV-n mint egy sz.gepen, ezert keszul nehezen pl. a Samuhoz. A CI-verzioju Samunak sikerult feltorni a kodolasat es visszafejteni, a CI+-ra nem reg keszult el a modositott FW). Szoval nem ugy van, hogy egy teljesen linuxszeru valami es csak siman belepek a TV-re, fejlesztek ra akarmit. En igy tudom.
-
guriga1234
addikt
válasz adriankoooo #44543 üzenetére
Abból indulj ki, hogy egy ügyesebb rosszindulatú számítógépes program sem úgy terjed, hogy bármit is tudna a megfertőzendő gépről. Próbálkozik egy IP-vel, és vagy sikerül bejutnia, vagy nem. Utána az eredménytől függetlenül próbálkozik a következő címmel.
De ha ezzel a lehetőséggel nem is számolunk, akkor is ott lesznek a widgetek, amiket majd le lehet tölteni. Csak egy rejtett funkció kell az egyikbe, és máris nincs titok, hogy mi történik a tévé előtt. -
guriga1234
addikt
válasz #25954560 #44542 üzenetére
Én a tévémen nem akarok internetezni. A telefonos PDA-mon sem internetezek, pedig az könnyebben kezelhető, mint a tévé, csak túl kicsi a kijelzője. Internetezésre ott vannak a gépeim, amik könnyen kezelhetők, és nem kicsi a kijelzőjük sem. Az persze egy dolog, hogy mind a tévémen, mind a PDA-mon internetről frissítek be adato(ka)t, de böngészésre egyik sem a legalkalmasabb (lehet villával is levest enni, de van ehhez jobb céleszköz is, a kanál).
-
tupacamaru
veterán
-
stultus78
tag
válasz dimension75 #44546 üzenetére
Szerintem már van annyira fejlett 1 ilyen TV hogy ki-be huzgálhatod.
Bár ez nem biztos.
-
dimension75
csendes tag
Az lenne a kérdésem hogy a pendrive-ot a tv bekapcsolt állapotában is ki lehet-e húzni (természetesen akkor gondolom amikor nincs használatban) vagy csak kikapcsolt tv-nél?
-
törölt tag
válasz adriankoooo #44543 üzenetére
lehet h mast ertunk zart oprendszer alatt, de azert egy mips linuxra alapulo rendszer (mondjuk a 2.6.26-os verzio, ami az lg 3.40-es fw-ben van) nem annyira kitalalhatatlan.
-
stultus78
tag
Hali mindenkinek.
Kérdésem lenne.:
LG 32 LH3000 -es LCD TV-m van és venni szeretnék hozzá 1 Külső vinyót.2.5 vagy 3.5 mindeggy. Legalább 500GB-1T Filmezni.Tudtok ajánlani valamit esetleg van valaki aki ehhez a tipushoz használ valamilyet és neki működik?
-
adriankoooo
senior tag
Nezhetjuk igy is a dolgokat, de mar olyan szinten jelen van az eletunkben az elektronika, hogy a TV lenne az utolso felulet amin tamadnanak szerintem. Ha az illeto mar tudja, hogy milyen TV-nk van, a pontos tipusat is ismeri az mar reg rossz es meg ne adj Isten, ir a zart oprendszeru TV-hez egy programot ami kepet lop a kamerarol.. egyszeruen tul sok mindennek kell osszeallnia, hogy a TV-n keresztul kemkedjenek. Nem latok erre realis eselyt. Ott van egy csomo eszkoz amit nap mint nap hasznalunk a telefon, szamitogep amit evekkel konnyebb lenne meglovasitani/feltorni/kemkedni rajta/róla
Amugy nem hiszem, hogy teljesen kikapcsolná a kamera a TV-t, esetleg lejjebb viszi a fenyerot amig nem ul elotte senki.
". Ennek megfelelően elhalványítja vagy kikapcsolja a képernyőt," - a TV-t nem, csak a kepernyot kapcsolja ki, azert ez nem rossz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
egyelore nincs tuzfal (pontosabban nem latjuk nyomat). meg viruskereso es mailkliens sem. a lehetoseg viszont adott.
ahogy nonek az igenyek es erosodik a hw, egyaltalan nem kizart h lesz majd ilyen. nem szeretnem azt megelni h ha neteznek a tv-mmel, egyszercsak se kep, se hang es bekapcsolas utan sem tortenne semmi: valaki megtamadott kivulrol es egyszeruen tonkretette a betoltheto fajlrendszeremet.
persze a wifi-kepes routert feltetelez otthoni hasznalat eseten, jol felkonfigolva. peeeeersze. hany default beallitasokkal mukodo router-t talalni, ha az ember csak korulnez wifivel.
mondjuk taviranyitoval felkonfigolni egy tuzfalat is szep halal lennemod: ezekkel van megegy problema, megpedig az eroforrasok felosztasa. ha a tv-m elsodleges funkcioja mondjuk a fullhd tartalom lejatszasa, akkor nehogymar elofordulhasson h pl a tuzfal megakasztja a kepet. ezt viszont legegszerubb ugy elkerulni, hogy kulon hw-t tesznek bele. ez viszont az arak novekedesevel szokott jarni.
[ Szerkesztve ]
-
guriga1234
addikt
válasz adriankoooo #44533 üzenetére
De ha egy kicsit jobban belegondolsz, akkor könnyen lehet ilyesmivel 1984.
Laptopon az adatforgalom teljesen kézben tartható, egy jó tűzfallal bármit le tudsz tiltani, de tévében nincs tűzfal.
Gondolj csak bele, hogy egy olyan tévében van kamera, ami wifi képes, így internetet is elérhet. Csak egy jól megírt program kell, és már csak az nem látja, hogy mi történik a tévé előtt, aki nem akarja. (A számítógépes kémprogramokat sem direkt telepítik a felhasználók a saját gépeikre).
Nincs bennem semmi paranoia, csak egészséges óvatosság.
Egyébként meg ne a tévé döntse már el, hogy működjön-e, vagy nem, hanem majd én eldöntöm. Lehet, hogy nem vagyok a szobában, hanem pl. épp trónolok, vagyis nem látom a pl. meccset, de hallgatni akarom. A tévé meg kikapcsol, mert nem lát arcot? Vicc ez! -
Tyca
senior tag
válasz Daveboy #44537 üzenetére
Ha 10 (vagy 15 ) kg-nál nehezebb a tv, akkor kötelesek kijönni a helyszínre, és gondoskodni az esetleges elszállításról...de mivel Magyarországon élünk, semmi sem biztos.
szerk:
6. § (1) A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani[ Szerkesztve ]
-
Daveboy
tag
Sajnos csak egy kábelem van. Még másfél év gari van rá, úgyhogy lehet szervíz lesz a dologból. Nagyon furcsa, hogy egyik napról a másikra csak úgy elromlik. Ezek szerint ennyit érnek ezek a tv-k... Amúgy egy ilyen problémát helyben meg tudnak oldani, vagy el kell vitetni a tv-t?
[ Szerkesztve ]
-
Daveboy
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy LG 32LG2100 típusú tv-m, amit nyáron vettem. Eleinte minden tökéletesen működött, a hdmi kimenettel rendelkező notebookomat (MSI GX700X) rákötve felismete és frankón lehetett filmet nézni rajta. Aztán egyik napról a másikra a tv hdmi kimenetei (egyik sem) nem ismerték fel a notebookot, pedig semmit nem változtattam egyik készüléken sem. Újraraktam a notebook vga driver-ét, de semmi változás. Bármit csinálok (pl áramtalanítom a tv-t stb.), semmi változás. Scarton keresztül rendesen fogad jelet (asztali dvd). Arra gondoltam, hogy esetleg befrissíteném a tv firmware-jét, de fogalmam sincs, hogy tudnám ezt megtenni. Az LG oldalán néztem, de erre utaló jelet nem találtam. Amúgy a tv minden más funkciója remekül működik, semmi panaszom nincs rá. Szóval megoldható valahogy a szoftver frissítése ezen a tv-n?
Előre is hálás köszönet! -
nRu3
addikt
válasz adriankoooo #44528 üzenetére
ezt csak szőgel lehet a falra rakni mert nincs a hátulján kialakitva fali konzolnak tartó hely.
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
adriankoooo
senior tag
válasz guriga1234 #44529 üzenetére
Nem hiszem, hogy gondoltak a tervezok arra, hogy valaki le szeretne takarni a kamerat. Ill. ha megis, gondolom a funkcio kikapcsolhato. Manapsag szinte az osszes laptopban van kamera, azokon se takarja le senki es ez megis csak egy TV (ergo adatlopas kizart, mastol meg mitol feljunk). Az alu dizajn bejon
-
benvolio
őstag
Erre itt egy topik: Külső merevlemezek , de itt a 2,5"-ba valaki pont a WD-t dicsérte, illetve többen is.
[ Szerkesztve ]
-
jozefgucci1
addikt
Szevasztok !Olyan problémám lenne hogy leszedtem egy HD filmet aminek a tipusa m2ts és az MKVmerge nem ismeri fel.Átneveztem mkv-ra is de úgy sem ismeri fel.Ki szeretném szedni a dts hangot a filmből ,hogy a samu LE40B650-en le tudjam játszani.Valaki tudna segíteni?
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
guriga1234
addikt
válasz adriankoooo #44528 üzenetére
Nekem erős fenntartáson van mindazon tévékkel szemben, amikben kamera van.
A Sony-ban meg ugye ott van ez az arcfelismerés. Ha nem lát arcot, akkor kikapcsol. Vagyis: ha letakarom a kamerát, akkor nem tudok tévézni? Ha fizetnének érte sem kéne. -
adriankoooo
senior tag
Ez azért így elég szépre sikeredett.
A 46-os 500 ezer korul kezdodik.
Lehet a 46-is 3D-t tudó Samuk 400-450 korul lesznek hasonlo meretben? Meglátjuk.
-
///M
tag
Én is 2,5" ös külső vinyót szeretnék venni.A WD csak 3,5"ban megbízható a 2,5"ös nem nyerő.
Ezt néztem ki [link]
Verbatim 2,5" rol mi a véleményetek?[ Szerkesztve ]
-
adriankoooo
senior tag
válasz guriga1234 #44525 üzenetére
Akkor jol emlekeztem Ami kicsit zughat az a merevlemez, de az a 2,5-seknel is megvan (a kis haz talan meg erositi is a hangot).
-
guriga1234
addikt
válasz adriankoooo #44523 üzenetére
Az enyém nem hangos. Nincs benne ventillátor, csak jó nagy hűtőborda, és egyáltalán nem nagyon melegszik.
Erikának, ha a 2.5"-os szimpatikusabb, akkor vegyen azt. Bár én írtam, hogy a 3.5"-osnak is passzív hűtése van, ez nyilván hidegen hagyta.
Vannak nekem is USB-s 2.5"-osok, azok samuk, de csak laptophoz vagy a netbookhoz használom külső winchesterként. -
adriankoooo
senior tag
válasz ORCA58 #44516 üzenetére
Nekem ha jol tudom 2001-ben eloszor Maxtorom volt az asztali gepemben, az olyan 3 evig birta -igaz 24 orat ment a gep szinte.. Aztan WD kb. ugyan ennyi ideig birta ennyi hasznalattal, tobbi meg nem volt, de szeirntem ennyi hasznalattal igazabol csak szerencse kerdese, hogy meddig birjak a melegben/porban +egy kulso merevlemez nincs annyira igenybe veve (idoileg, iras/olvasasilag) mint egy darab merevlemez egy asztali gepben. +ha tonkre megy, nem gond cserelni a merevlemezt egy masikra a kulsoben, igy igazabol mindegy, hogy melyiket veszi a delikvens. Na jo, en új 2,5"-est nem vennek ar/ertek szempontjabol. Azert emeltem ki az újat, mert volt egy elromlott laptopom es abbol kivettem a merevlemezt es vettem hozza egy kulso hazat 2000 Forintert, ebben az esetben nyillvanvalo, hogy ezt erte meg
Guriga1234: a te WD-d mennyire hangos? A testveremnek is van WD-je, volt is nalam, de nem emlekszem, hogy van -e hutese/ill. mennyire hangos. Igy nyilvanvaloan ha nem emlekszem ra, nem lehetett valami nagyon hangos. Ez esetben nem ertem Erika hutesi problemajat es, hogy miert jobb a 2,5"-es a hutes szempontjabol
[ Szerkesztve ]
-
guriga1234
addikt
válasz #25954560 #44517 üzenetére
Amit írsz, az a Content Library-nál van, és mivel nálam magyar nyelvű a menü, ezért nem volt világos, hogy mire gondolsz.
Ott "Termék egyedi számának mentése" néven szerepel, amire valóban képes, de én csak PEN drive-on próbáltam, és az FAT32-es. Viszont eredetileg így hangzott a szöveg:
"Gondolom pl a tv memóriából kimásolt dolgokat tudja usb-n kiírni" - az egyedi szám csak 1 dolog, semmi másra nincs opció, ezért a többesszám használata megtévesztő. Mivel az egyedi szám a képernyőn is megjelenik, ezért ennek a mentésnek sincs sok értelme. 20 karaktert leírni nem haladja meg senkinek a képességét. -
törölt tag
válasz guriga1234 #44515 üzenetére
a kollega azt talalhatta meg a 6-os sorozatu tv-k manualjaban, hogy ha szukseged van arra h a tv-d ramentse az UDN-t (unique device number) az usb-s eszkozre, mert toltesz le a nurisam.com-rol pl jatekot (gyakori eset lehet ), akkor kell fat-et hasznalnod.
szoval samsung medi@ 2.0-hoz kellhet. -
ORCA58
addikt
Tökéletesen igazad van, mindig van ellenpélda is. Nekem pont a WD ás MAXTOR nem jött be. Nem kevés gondot és fejtörést okozott már a garanciális időt alig túlélő WD HDD.
A SAMU és IBM viszont évek óta hibátlanul megy.
Így saját tapasztalat alapján 1TB-os Story Station külső meghajtót vettem. Nagyon csendesen végzi a dolgát. Döntésemet az idő majd megerősíti vagy cáfolja.[ Szerkesztve ]
-
Quman
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy LE37B650-et, nagyon szép kép van a hd-s film alatt, pc-vel van összekötve DVI-HDMI kábellel és a windows-ban nagyon rosszak az ikonok, betük stb....
Már az összes hdmi bemeten próbáltam s egyiknél sem szebb illetve az ati driveremet is frissítettem de ugy sem lett jobb!
Ha valakinek van erről a problémáról tapasztalat akkor megköszönném, ha adna nekem 1-2 tippet vagy tanácsot amit még kipróbálhatnék!
THX
-
törölt tag
válasz guriga1234 #44511 üzenetére
tudom. ezert irtam off-ban
megis atsiklottal valamin. samsung udn. csak fat-ra ment, ntfs-re nem.
[ Szerkesztve ]
-
guriga1234
addikt
válasz #25954560 #44510 üzenetére
[Eredetileg] B650-ről volt szó, az meg nem LG, hanem samu. Erre írta Tutu7030 a #44499-ben, hogy lehet írni is a FAT32-t. Nem hiszem, hogy a B650-en átsiklott volna a tekintete, mint ahogy ő feltételezte rólam, hogy a "talán"-on átsiklottam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz guriga1234 #44505 üzenetére
LG-nel pl annyi a kulonbseg h fat32-n lehet torolni tv-vel, ntfs-en meg nem.
[ Szerkesztve ]
-
erika027
csendes tag
hááát sikerült döntenem
a samsungot mindenki leszavazta, a wd-ről pedig jobbakat írtak---> így wd lett a végleges.
Mivel nem akarok a hűtéssel szenvedni így 2,5 colos lesz a passzív hűtés miatt.
Szóval 2,5 Wd lett a győztes!Erika
-
guriga1234
addikt
válasz Tutu7030 #44507 üzenetére
Nem volt átugorva. De miután te sem tudtad biztosan, így inkább rákérdeztem. Ha a manualban nem írják, akkor máshol tökmindegy, hogy vérpisti mit ír. Te tudsz FAT32-re írni/másolni a tévéről? Fordítva persze megy a dolog, a tévé memóriájába valóban lehet másolni, de winchesterre írni a tévéről, olyat még nem olvastam sehol.
[ Szerkesztve ]
-
Tutu7030
veterán
válasz guriga1234 #44505 üzenetére
No,akkor újra az átugrott részt..:
TALÁN
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
dabadab
titán
"3,5"-osok strapabirobbak is szerintem"
Valójában minél nagyobb egy HDD, annál sérülékenyebb, a 2,5"-es HDD-k strapabíróbbak, mint a 3,5"-es darabok.
DRM is theft
-
Tutu7030
veterán
"Mindegy, ki kell fogni a jot, mindbol van szar. Jotallas meg van, menteni meg kell. Ennyi. De ha mar donteni akarsz, en a WD-t reszesitem elonyben. Van WD-m is, samsung is, maxtor (ami amugy WD) is, mind mukodik tokeletesen."
idézet a linkelt oldalról.
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
adriankoooo
senior tag
válasz erika027 #44501 üzenetére
Akkor egyertelmuen az utobbi A 3,5"-osok strapabirobbak is szerintem, a kapacitas meg a duplaja. Nem kerdes, hogy melyiket valaszd
szerk: a Samsung merevlemezeket elegge nem tartjak megbizhatonak (most mindjart jon valaki akinek az van es jol megmondja az ellenkezojet )
samsung merevlemez vs. western digital[ Szerkesztve ]
-
Tutu7030
veterán
válasz guriga1234 #44500 üzenetére
Gondolom pl a tv memóriából kimásolt dolgokat tudja usb-n kiírni. Talán a user manualban írják.
(#44501) erika027Én 2,5" használok passzív hűtés miatt.
[ Szerkesztve ]
-
erika027
csendes tag
köszi a választ
Nekem max. 25.000 ft-om van rá...
Nekem mindegy hogy 2,5 vagy 3,5 colos, a lényeg hogy azokat a képeket és filmeket amit rárakok kezelni tudja., úgy hogy ne legyen hangos és ne is melegedjen fel nagyon.Szerintetek melyik lenne jobb?
Samsung s2 portable 500gb 2,5 col vs.
Western Digital My Book Essential Apollo 1TBErika
Aktív témák
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest