- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.imi
addikt
-
mgaben
senior tag
Hát ez a kábel konkrétan 1 cm vastag, már mint a 20 m-es.
Na de tényleg többet tudunk jövő héten ha megjön a jelerősítő, meg a cégtől próbálok hozni egy 20, de legalább 15 m-es kábel kipróbálni azt is. -
-=RelakS=-
veterán
-
mckangi
senior tag
-
mgaben
senior tag
Az a durva, hogy megint csak egy sima 1000 ft-os kábelt vetettem (1m-es) az asszonnyal, hogy ha más nem lesz jó, akkor haza hozza a céges laptopot és azzal nézünk filmet, és lám működik. Én még bízom abban, hogy nálam a jel erősítő megoldja a 20 m-es kábel problémám. Mindenképp jelentkezem ha a végére jártam a dolognak.
-
mckangi
senior tag
Örülök ,hogy tudtam segíteni !
Használd egészséggel !
-
Svédország
csendes tag
mckangi, a (2065)-ös bejegyzésemben írtam a problémámról, hogy a laptopomat hiába kötöm össze HDMI kábelen keresztül a TV-vel mégsem látja egyik a másikat.
A megoldás 5 különböző HDMI kábel kipróbálása volt, mire az ötödikkel működött a dolog. A probléma szerintem ezzel az, hogy egyik kábelen sem volt feltüntetve semmi extra megjegyzés vagy jelölés amiből arra lehetne következtetni, hogy ezzel majd működni fog a dolog. Így, ha nem lett volna szerencsém az ötödik kábellel, akkor lehet, hogy még a mai napig sem tudom, miért nem látja egyik eszköz a másikat.

Szóval ezt azért is írtam le ide, hogy hátha másnak is majd tanulságként szolgál az eset, és ez úton köszönöm még egyszer a tippet.
-
mgaben
senior tag
Én mondjuk csak pár ilyennel találkoztam. Sógornőméké ethernetes, haveroméknál a boltban USB-ről nyomja, de egyik sem panaszkodott még. Minden esetre ha oda érek tuti viszek USB-n több fajta filmet és kipróbálom mielőtt megveszem. Ha azt akarják, hogy megvegyem úgyis belemennek, ha nem, megyek másik boltba.
Köszi minden esetre a figyelmeztetést.
Még fateroméknál várok a próbára, de amíg nincs távirányító nem tudom megtenni. Ott is mondjuk csak USB van.
-
-=RelakS=-
veterán
-
mgaben
senior tag
Nem, itthon, csak messze van a nappaliban a tv. A fal mellett van végig vezetve.
Aztán most mondtam az asszonynak, hogy ha a kábel lesz a ludas, akkor rövidebbet veszek és keresztbe áthúzom ha filmet akarunk nézni. Lehet akkor 10 m is elég lenne.Egyébként inkább a tv-t akarom lecserélni amin van ethernet csati, mert a házban van gigabit hálózat, meg akarok egy nas szervert. De ezekről még nem bírtam egyelőre meggyőzni az asszonyt.
TV csere az elsődleges. Meglátjuk... -
-=RelakS=-
veterán
-
mgaben
senior tag
Na, elolvastam.
Ezeket nagyjából eddig is tudtam. Valamint a kábel is HIGH Speed widh Ethernet.
Egyébként ilyen kábel: [link]
Itt mondjuk nincs kiírva, de a kábelen rajta van, hogy, HIGH Speed widh Ethernet.
Ettől függetlenül ki akarom próbálni másik hosszú kábellel.
Meg ezt is egy erősítővel, aztán ha az nem használ vissza tudom küldeni 14 napon belül.
A kábelre meg a sima 3 év garit fogom érvényesíteni.Köszönöm egyébként a segítséget.
-
mgaben
senior tag
Mindjárt elolvasom akkor. Egyébként az lesz, hogy megpróbálok a melóból is hozni egy hosszú kábelt, ha van, akkor az tuti jó minőségű. Aztán ha azzal megy viszem vissza a kábelt az edigitalnak, hogy kenjék a hajukra. Ja, és a beltérivel is szórakozott, mer igazgatnom kellett kicsit a kábelt és akkor lett jel, aztán megint elment. Egy bajom van, hogy lefaragtam ~ 1,5 mm-t az egyik hdmi dugóból mert így fért a pc-be, de ettől vissza viszem nekik ha nem jó.
-
mckangi
senior tag
Hidd el a kábel lesz a ludas.
A nem jó kábel nálam is átviszi a beltéri egység, az x360 és az androidos tv-box jelét is.
Itt az a baj, hogy a pc detektálni akar, nem úgy mint a többi készülék ahol is már adott a felbontás és a frekvencia.
A kábel képtelen átvinni azokat a jeleket amivel a pc kommunikálna a tv-vel.
Ezért "vak" marad.
Valamelyik hozzászólásomban van egy link, azt is elolvastad? -
mgaben
senior tag
Sajna sokkal nem lettem okosabb, mint írtam a kábel biztos jó, mert a set top box működik a 20m-es kábellel.
Az sem zavarhat be, hogy a tv nem hdcp kompatibilis, mert a rövid kábellel ugyanúgy nem hdcp-s és mégis megy, lejátsza a filmeket, van hang, stb.
Szerintem itt azzal lesz a baj, hogy a videókártya nem ad ki olyan erősségű jelet ami kellene a tv-nek és így eldobja a jelet a tv. Erre jutottunk egy villamosmérnök barátommal. Próbáltam egyébként kisebbre venni a felbontást is, de azzal sem működött. Egyelőre rendeltem egy jelerősítőt, meglátjuk. 14 napig vissza lehet küldeni minden indoklás nélkül, ha kipróbáltam és mégsem jó. Egyébként 15 m-ig elvileg nem szabad semmi zavarnak lennie, tehát enyém már azon felül van, így tényleg esélyes lehet. -
mgaben
senior tag
-
mckangi
senior tag
-
-=RelakS=-
veterán
-
Kókuszdió
nagyúr
-
tkesy
őstag
-
Kókuszdió
nagyúr
Sziasztok
Rá kötöttem a LED tv-met (Samsung J5100) a gépemre ( HD 7790).
Elég fakult,éles,világos,próbáltam a tv-n állítgatni,de sajnos nagyon jóra nem sikerült belőnöm,netezésre elég zavaró az apró betűk olvasása.
Esetleg tudnátok segíteni,hogy az AMD Catalyst-ban mit kéne beállítanom,hogy jobb legyen....?Köszöntem előre is,Buék!

-
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Hátha tudtok segíteni.
Adott egy régebbi LG tv, 32LG3000 típusú. Van rákötve egy upc direct set top box hdmi-vel. Működik rendesen. Ugyanezzel a kábellel (rövid, ~1,5 m) kipróbáltam gépre kötve (behoztam a tv-t a másik szobába), csattra működött kép és hang is (nem mellesleg hackintoshon is, dual boot-os gép).
Ezen felbuzdulva vettem egy 20m-es hdmi kábelt, hogy lehessen tv-n nézni a számgépről filmet.
Erre nincs kép a tv-n, az nvidia control panel látja a tv-t, beállítja a natív felbontást, egér átmozok a másik asztalra, stb, de a tv-n a nincs jel felirat villog. Ugyanez hackintohson is. Viszont ha a set top box-ot kötöm rá tv-re a 20m-es kábellel, az bezzeg működik...
A videókártya egy Gigabyte GeForce GT630 1GB, windows 8.1 os (meg egy yosemite 10.10.5)Előre is köszi a válaszokat!
Üdv, és BÚÉK Mindenkinek!
-
Sztenn
tag
-
törölt tag
-
Sztenn
tag
kösz a választ mindkettőtöknek, akkor eddig 0,5:1.

azért 0,5 Pumma-nak, mert nekem 32"-os ami épp ideális méret lenne, ott pedig monitorból se kap az ember olcsót. Illetve 40" előtt fél méterre ülni szintén nem olyan kellemes. És Mo-n lehet nem kapni j62xx-et, de én nem Mo-n vásárolok és itt van bőven mindenből.

-
mckangi
senior tag
Mit kapcsolják még ki ?
Dig. Tiszta megj. / mpeg zajsz. ?
Film mód és az auto motion plusz-t kikapcsoltam .
Mit nézzek , vagy keressek ?Jelenleg 2 méterről néztem a tv-t .
-
tupacamaru
veterán
-
mckangi
senior tag
Nekem nincs bajom vele,lehet azért mert csak 32colos.
Szokni kell ,mert a mozifilm elvesztette a mozi feelinget ,átváltott "játékfilm" élménybe .
Nem tudom máshogy leírni az érzést . Mintha ott lennél a kamera túloldalán ....
Sport módot nem használom , a pc-m meg jelen pillanatban tetszhalott állapotban van,így majd a jövő héten beszámolok a tapasztalatokról .Esetleg még talán annyi ,hogy nem közvetlen antenna csatlakozásról megy a tv.hanem műholdas beltéri egység van rákötve a hdmi aljzatra .
Sem a vonalélességgel ,sem a betekintési szöggel nincs bajom .
A régi buta lapos tv-men mind a kettő rosszabb volt . -
törölt tag
A J6300-as mélységérzetet ad? A nem ívelt tévén meg gagyi ugyanez a film, vagy mire gondolsz? Te vagy akkor a kivétel, ami erősíti a szabályt, és végre valakinek bejön.
Többen is visszaadták az ívelt tévét Pl. asszem egy óriási 75"-ost is(Samu topik), mert nem tudták elviselni,hogy a gyenge betekintési szöget még az íveltség is tovább rontja. A sportnál, vagy monitor használatnál a görbe vonalakról ne is beszéljünk.Moric A tévén keress olyat, hogy eredeti méret, vagy levágás nélküli, a kép módoknál esetleg a PC-módot kell választani, ha van ilyen, és ezekkel már jónak kellene lenni, ha átméretezés sincs beállítva a videokártyán, és a felbontás is rendben. Próbáld a Samu topikot, de a tv típusát nem árt beírni.
-
Moric
aktív tag
Mit kell állítanom, hogy a számítógép képe pixelhelyesen jelenjen meg a Samsung tv képernyőjén?
A számítógép ati HD8300 videokártya hdmi porton keresztül megy az erősítőbe, majd innen hdmi-n keresztül a tv hdmi/dvi portjába.
A portot átneveztem már PC-re, AV-re és DVI PC-re is. Kikapcsoltam az összes képjavító funkciót ami lehetséges volt. Ennek ellenére a kép nem pixel helyesen jelenik meg.
A tévén 16:9-es képarányt beállítva alul/felül illeszkedik a kép akkor oldalt marad fekete keret. Oldalt illesztve felül és alul is kilóg a kép.
Kikapcsolva a kép illesztést a tévén, akkor fekete keret van körbe. Ati CCC-ben állítva a képet ugyan az a helyzet mint a tévén állítva, nem tudom úgy beállítani a képet, hogy pont akkora legyen minta tévé képernyője.Kifogytam az ötletekből.
-
mckangi
senior tag
Semmi baj nincs vele.
5 napja vettem ,és elárulom hogy olyan mélység érzete van a tv-nek ,hogy valami csuda .
A 30 évvel ezelőtt forgatott filmek is úgy néznek ki rajta mintha tegnapelőtt lettek volna itt magyarországon forgatva.( Barátok közt , Jóban Rosszban , stb).
( Vissza a jövőbe 1 volt a hétvégén ). -
törölt tag
Nem, mert mind görbe a J63xx. A J62xx már nem az, de most sehol nem kapható. De ennyiből sztem már hiper-szuper monitort lehetne venni, nézz be a monitor topikba. Ráadásul a 40"-os nem ívelt kijelzőset olcsóbban megvehetnéd. Samsung UE40J6200 Van több helyen is raktáron.
-
Sztenn
tag
-
Svédország
csendes tag
-
mckangi
senior tag
Sok utána olvasás után mint kiderült, a felső kategóriás hdmi kábel ugyanúgy lehet nem megfelelő mint bármelyik más mezei kábel.
A kábel ára vagy minősége nem befolyásolja azt, hogy az adott eszközhöz (megjelenítőhőz) és adott géphez (laptop) jó lesz e.Mindig a kábelre írt paraméterek a fontosak.
Még az sem igazán fontos, hogy 1.3 vagy 1.4-es verzió.Macbook rendszerét nem ismerem teljesen (linux alap),de windowsnál a videokártya képernyő detektáló képessége miatt nem mindegy hogy az adott kábelen keresztül milyen jelet tud érzékelni.
Vga-val meg teljesen mindegy javarészt, hogy milyen a gép és a megjelenítő.
Annál annyira "fapados" az átvitel.Hdmi-nél viszont nem mindegy.
Némely hdmi kábel csomagolására a minőségétől és árától függetlenül rá sincs irva, hogy "for pc". Nem véletlenül!!
Az új tv-n a Dell lehet azért nem megy, mert:
A windows és a tv hdmi bemenete közötti hdmi kábel elégtelensége illetve a Dell képernyő felbontása talán túl nagy ( azért nincs kép rajta, mert kevés a kábel sávszélessége illetve nem egyezik a tv és a laptop felbontás/freki párossal.)A másik laptopon meg ezért van kép hang nélkül, mert adott felbontás mellett ennyit tudott átvinni a kábel.
A Macbook a rendszere miatt még azért működhet, mert az apple (linux) képes akár a bios-ból is hardvert detektálni, a windows teljesen szoftveres rendszerével ellentétben. Adott felbontás és frekvencia mellett. Ami ilyen szempontból egyenértékű egy konzollal vagy beltéri egyseggel, tv box-al.
Személy szerint én még mindig a kábel csere mellett döntenék.
-
Svédország
csendes tag
mckangi erre én is gondoltam, mármint arra, hogy lehet a kábel rossz. De az a helyzet, hogy ez a kábel egy felső kategóriás darab és rákötöttem a TV-re egy másik laptopot, ott már volt kép, csak hang nem. Utána rákötöttem a MacBookomat aminél már volt hang is, kép is.
Szóval valami a Dell laptopommal nincsen rendben. Próbáltam frissíteni is a videókártya szoftvert, hátha segít rajta, de semmi...
A régi tévémmel összekötve a gépet egy sima VGA kábellel minden probléma nélkül bejön a kép. A hangot meg külön kábellel kötöm rá, így azzal sincsen gond.Tehát az a bajom, hogy a gép egy régi TV-vel összekötve tökéletesen működik, míg az új tv-re kötve semmi.
Az új tv a MacBook-al összekötve szintén hibátlanul megy.Szóval ezért is vagyok meglőve...

-
törölt tag
-
mckangi
senior tag
Rossz a kábel.
Olvass vissza egy pár hozzászólást pontosan én is így jártam.
Olyan kábelt vegyél aminek van neve.
Mióta beszereztem egy fapados Valueline kábelt (ez a legolcsóbb) azóta az Akira csúcsszuper 😀hd ready tv-men full-hd-ben nyomom pc-ről a gamét.
Igaz a kép körben kb fél centit hiányzik.Arra figyelj, mikor vásárolsz, hogy a következő specifikációkat tudja
" High Speed "
" with Ethernet "
" backward audio channel "Az utolsó nem biztos, hogy pontosan ez, már nem emlékszem.
A high speed -et nem összekeverni a high quality -vel!Az enyém teljesen meztelen (csomagolatlan) volt, csak két helyen műanyag pánttal összefogatva ,meg egy fehér papír szalag ráragasztva .
Nem mindig 2x 3x drágább a jó. -
ITrex
tag
Sziasztok!
Nyáron gamer gépet fogok vásárolni és mivel a keretből monitor már nem jön ki arra gondoltam hogy ideiglenesen a tvmet(LG 32LB650V)-t használnám egy fél évig utána meg vennék ips monitort.
Játékra ideiglenesen mennyire lenne megfelelő? -
Svédország
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy LCD Tv-t (Sony X9305C) és szeretném összekötni HDMI csatlakozón keresztül a laptopommal (videokártya: NVIDIA GeForce GT 525M).
De egyszerűen nem jelenik meg kép a TV-n.

Ha csatlakoztatom a HDMI kábelt a géphez, illetve a TV HDMI/MHL vagy a HDMI/ARC bemenetére a kábel másik végét, akkor az "észlelés" parancs kiválasztása után (A laptop képernyő megjelenítési beállításain belül) megjelenik a SONY TV *02. Ha egyéb más HDMI bemenetet választok, akkor még ez sem jelenik meg.
De ennek ellenére is ha kiválasztom a képernyő legördülő menüjéből a SONY TV *02 -t, nem történik semmi.

Néztem a TV beállításán belül a "Külső bemenetek" résznél a BRAVIA Sync beállításokat, majd kiválasztottam a BRAVIA Sync eszközök listáját, de a gépet ott nem látta. Mintha nem is lett volna csatlakoztatva. A kábel biztosan jó, mert más eszközt meg lát a TV ugyan azzal a kábellel.
Van bárkinek is bármilyen ötlete arra, hogy mi lehet a probléma? Mert lassan már kezdek agyvérzést kapni. Eddig a gagyi szar Philips TV-met simán rákötöttem a laptopomra egy VGA kábellel, most meg nem tudok megnézni semmit

-
dokibácsi987
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot de a problémámra nem találtam választ(vagy nem vettem észre).
Adott egy pc win 7-el. lg tv/monitor HDMI-vel összekötve. Kép megjelenik frankón megy.
Ha ugyan erre a kijelzőre ugyan azzal a HDMI -vel egy Dell 3543 laptopot kapcsolok nem ismeri fel, nincs jel jelenik meg.
A laptopot egy samsung PS 50c430 tévén használom szintén HDMI-vel tökéletesen működik.
Hol a hiba mert az ideg lassan megöl
A válaszokat előre is köszönöm -
-=RelakS=-
veterán
Szerintem egyértelmű

-
mycharspeck
csendes tag
Fontos is esdig csak monitoron játszottam de nagyon jó lehetőségem volt tv vásárlásra.. Jelenleg nincs gépem és vaciláltam hogy a nagy tv mellé veszek egy konzolt de vannak fenntartásaim eddig mindig online játszottam pc-n és félek hogy hamar megunnám a konzolt
nincs tapasztalatom vele de úgy gondolom a pc sokkal nagyobb teret ad online játékok terén.. Mindenesetre most tanácstalan vagyok, hogy mit vegyek a tv mellé.. Még egy komoly monitorra nem akarok pénzt kiadni.. -
-=RelakS=-
veterán
-
törölt tag
Sztem ha annyira fontos lenne a játék, akkor csakis monitoron tolnád. Majd ne felejtsd el átrakni a tévén a HDMI-t konzolra, vagy PC-re.
-
-=RelakS=-
veterán
Penge ....

Tudom használni, kb ennyi
Egy kis guglizás után találtam ezt a táblázatot.
Ezek szerint az idei tévéknél a samsungok a legjobbak játékra.Ami biztos: Sokat játszottam Panasonic tv-n, aminek látható késése volt a monitoromhoz képest (kétképernyős mód). A mostani LG-n is látszik a késés, de résen kell lenni, hogy észrevegyem
Játék közben talán (!) kicsit jobban teljesítettem, de erre nem mernék megesküdni, lehet, hogy placebo... (Half-Life 2 konkrétan)Prohardver találat, nem bíztató
-
mycharspeck
csendes tag
Tisztelt RelakS!
Látom te vagy itt a legnagyobb penge.
rendeltem egy LG 49LF632V tv-tKépátló. 123 cm
Felbontás Full HD, 1920 × 1080 képpont
Képfrissítés 800 PMI
Tuner típusa DVB-T/C MPEG-4 AVC (H.264), DVB-S2 MPEG-4 AVC (H.264) tuner
Hangrendszer DTS 2.0 + Digitális kimenet
Hangsugárzók teljesítménye 20 W, Virtual Sorround
Smart TV igen (webOS 2.0)Szeretnélek megkérdezni, hogy mennyire alkalmas ez a tv pc játékok használatára.
Inputlagtól félek, nem tudom mennyire érzékelhető. Nem versenyzek amolyan casual játékos vagyok.
Előre is köszi ha megtisztelsz az időddel és vetsz rá egy pillantást.
Üdv:András
-
-=RelakS=-
veterán
-
Szabadh
tag
Köszi. Win10 el még nem próbáltam. A Win8 nál nem nagyon jött fel semmi extra beállítás.
-
-=RelakS=-
veterán
-
Szabadh
tag
Hello. Bocs a kérdésért, ha már elhangzott itt. Nem olvastam végig még mindent.
Most próbálom összehozni a tabletet tv-vel. Windows 8 alatt.
Rádugom képernyő klónozás 1366X768 felbontású a tablet, a tv is azt szereti,mert HD.
De a tv-n a kép kicsi. Nem használja ki az egész képernyőt, csak a közepét. Körülötte fekete.
Van valami beállítás, ami kiteszi teljes képernyőre?
A HDMI kábelek jók. Másik géppel működik minden faján. -
mckangi
senior tag
Azt akartam leírni, hogy ha vga-n van összekötve a tv a számítógéppel akkor a tv az elméleti natív felbontásban működik(1366*768 hd ready ).
Viszont ha hdmi kábellel, akkor full hd-re kapcsol a tv.
Érdekes....Mondjuk rátudom erőltetni vga módban a videókártya beállításainál azt hogy full hd képet küldjön a tv-re, de olyan lesz tőle, mintha rákentem volna fél kiló zsírt.
Hdmi-hdmi kábelek közötti különbségek-re még mindig nem tudom rájönni, hogy az egyik miért jó, a másik meg miért nem?
Mindegyik 1.4-es verzió,de akkor miért nem jó?
Pedig még mozgó alkatrész sincs benne... 😀😀😀
-
-=RelakS=-
veterán
-
mckangi
senior tag
-
Kapanyél
őstag
-
mckangi
senior tag
Na végül is meglett a megoldás.
A kínából vásárolt 10 m-es hdmi kábel volt a ludas.
Viszont érdekes módon az x360-as és a tv boxommal tökéletesen működik, csak a pc videokártya kimenetét nem szereti.Leírom ide mit tapasztaltam, hátha másnak is segítség lesz.
Először is beszereztem egy 10m hosszú vga-vga kábelt ami a tv vga portján minden zokszó nélkül tökéletesen működik.!
A rossz viszont az,hogy igy csak tényleg natív módban hajlandó normálisan működni, ami mivel csak hd ready 1366*768.DE!
Fogtam a tv-t és mérgemben kikaptam a helyéről és odatettem a monitorom mellé majd a monitorom 3 m-es kábelével kötöttem össze a pc-t a tv-vel, és láss csodát!! Tökéletesen jól működik.
Hozzáteszem hogy mindezt 1920*1080p-ben!
(végül igy derült ki, hogy a kábel a rossz!)Az is kiderült, hogy nem a noname (AKIRA) tv-m nem hdcp kompatibilis, hanem a beltéri egység ami nem kompatibilis.
A pc-n frankón betudom állítani a felbontást, a mhz-et.
Tehát vga-n hd ready 1366*768 natív felbontás állítható csak, mig hdmi-n full hd monitorként működik. A tv-n csak a képarányt tudom állítani, a felbontást nem.
Vga-n nativ felbontáson nem annyira szép a kép természetesen mint hdmi-n.
Úgyhogy most bekell szereznem egy másik 10m-es hdmi kábelt.
Azt viszont azért jó lenne tudni, hogy egy hdmi kábelnél , számít e hogy az milyen hosszú, vagy csak azért viselkedik így, mert kínából vettem.?Ezzel kapcsolatban, ha tud valaki segíteni azt megköszönném.
Esetleg hol és milyen márkájú hdmi kábelt tudnék vásárolni 10m-es hosszúságban, ami teljesen megbízható!? -
nagyszegi
tag
Sziastok.
Felmerult bennem a comben emlitett otlet helyszuke miatt. Elorelathatoan 2m-rol lesz hasznalva a tv monotorkent. Jelenleg egy 46" os samsungot hasznalok masodik kepernyokent filmezesre, erre nagyon jo is de fo monotorkent erezheto h keves mert a szovegek nagyon nehezen olvashato. Milyen tv tudja a szovegeket is j szepen megjeleniteni illetve fontos h jatekra is hasznalni fogom igy az is fontos h ne lehyen keses. Otletek? -
F34R
nagyúr
Es azok kozul amik meg kaphatoak az uzletek raktaraibol?
-
Pólus
csendes tag
-
törölt tag
-
Pólus
csendes tag
Sziasztok !
Lehet hogy buta a kérdésem, de van egy most akciós Technika tv 42" (SM42-240-AW15) amit érdemes lenne-e monitorként használni? Inkább csak monitorként lenne használva, tv-nek kevésbé.
Köszi a válaszokat. -
törölt tag
Tedd vissza, van rá downgrade is.
-
-=RelakS=-
veterán
Nem tudom, mi van most rajta, de pár hete volt egy frissítés, azóta totál fosok a menük.
Amikor panaszkodik, hogy nincs bemenet, az a menü mintha nem is működne, a kép beállításait meg legalább egy kattintással tovább tart elérni
Legszívesebben visszaraknám az előtte lévő szoftvert.
24Hz-en amúgy be szoktam kapcsolni a Real Cinema/Pixel plus/Movie mode, vagy akármi más nevű cuccot kíváncsiságból, hogy milyen.
A Philips tv esetén először duzzogtam, milyen xar ... aztán kiderült, hogy a 60Hz-et vissza kéne venni 24-re, akkor viszont tátva maradt a szám. Sem a Panasonic, sem az LG nem hozta azt a szintet
-
törölt tag
Még olyankor is megkavarodhat, ha 24hz-ra rakod és a Real Cinema is bekapcsolva van.
Egyébként tudtam milyen tévéd van(1 mérettel kisebb mint nekem), és a szerkesztés módnál természetesen az ikon kiválasztására gondoltam, nem pedig arra, hogy bepötyögöd a PC-t vagy Számítógép-et.
A webos 1.4-et felraktad? -
-=RelakS=-
veterán
Amiket én próbáltam: Philips és LG tv-im teljesen jók voltak, Panasonic inkább csak filmnézésre.
Azt nem árt tudni, hogy a monitorokkal ellentétben a tv-k nem szeretik, ha nem natív felbontásban 60Hz-en hajtod őket. Az LG tv-m pl konkrétan videólejátszónak nézi a számítógépet, ha 24Hz-re átállok. Mondjuk tényleg filmet nézek olyankor, de akkor is!
-
mckangi
senior tag
Tud esetleg valaki az újabb tv típusok közül olyat ajánlani ami teljesen kompatibilis a pc videókártya hdmi kimenetével ?
Végül is nem is kellene nekem tv ,,mer elég lenne egy 32 colos monitor is , amin van legalább 3db hdmi bemenet ,mivel műholdas tv-nk van (beltéri egységgel ) , a tv-re még van rádugva egy tv-box , na meg a pc kelllene.
De egy 32 colos monitor horror áron kapható ,ezért marad a tv.
-
-=RelakS=-
veterán
-
F34R
nagyúr
Melyik tipus? Egyebkent napi tobb orat bamulna nem rosszabb a szemnek mint a nativ monitor?
-
-=RelakS=-
veterán
-
mckangi
senior tag
Azt nem tudod véletlenül ,hogyha vga-vga kábellel kötném össze a tv-t a videokártyával ,akkor is ilyen macera lenne vele ?
Tudom akkor a hangról le kell mondják ,de talán lesz kép a tv-n ?
-
-=RelakS=-
veterán
-
mckangi
senior tag
Igen,kihúztam a Dvi monitor összekötő kábelt,majd újraindítottam a gépet.De semmi nem változott.
Visszadugtam a montort a Dvi-n majd addig maszatoltam a windows beállításait,hogy most ott tartok,hogyha kikapcsolom a tv-t ami hdmi-vel van összekötve,akkor LEKAPCSOLJA A MONITORT IS.
Ha vissza kapcsolom a tv-t,akkor ad jelet a monitornak is,de a tv-n továbbra is csak a no signal feliratot mutatja.
Most a rosszból még rosszabbat csináltam.
Újratelepítettem az Nvidia drivereket,de semmi változás.Az eszem megáll.
Arra viszont emlékszem,hogy mikor elkezdtem az elején az összekötést akkor volt egy külön felbukkanó ablakban egy olyan lehetőség,hogy mivel egyes tv-k nem ismerhetők fel,ezért erőltetett módban lehetett érzékeltetni.Gondolom a nem hdcpi tulajdonság miatt.
Most visszaállítani sem tudok semmit,mert ha a tv-t bekapcsolom akkor van csak monitorom is,de mivel a tv bekapcsolt állapotban van ,nem látszanak a Digital Tv beállítások.
Ha meg lekapcsolom a tv-t,akkor lekapcsolja a monitort is.
Hihetetlen...... -
-=RelakS=-
veterán
-
mckangi
senior tag
Sziasztok !
Van egy hd ready tv-m amit szeretnék összekötni a pc-vel.
A videokártya egy Nvidia Gts450 hdmi-hdmi-n keresztül .Az a gond ,hogy ha a tv be van kapcsolva akkor az Nvidia Gts450 beállításaiban eltűnik a tv.
Ha kikapcsolom a tv-t a távirányítóval ,akkor tudom csak beállítani ,illetve akkor érzékeli a videokártya a tv-t.KIKAPCSOLT ÁLLAPOTBAN ,!
De mivel a tv ki kapcsolt állapotban van ,így nem látok semmit.Ha bekapcsolom a tv-t akkor meg eltűnik a tv mint megjelenítő ,csak a monitor marad.(dvi-dvi).
Tehát pont fordítva működik mint ahogy kellene .
Fordítva van bekötve a hdmi kábel ?
A tv nem hdpc kompatibilis . -
-=RelakS=-
veterán
-
törölt tag
-
F34R
nagyúr
Halohiho tudnatok nekem ajanlani egy TV-t ami monitornak is megfelelo? Nem jatszogatok az inkabb fontos lenne hogy a normalis dpi ertek meglegyen es ne legyen vibralo kepe.
Melyik a minimum tipus ami ezt lefedi? -
-=RelakS=-
veterán
tkesy linkelt adatlapot a kütyüdről, az azt írja, hogy míg az igazi 4K-nál 24Hz-ed van, addig a 4K UHD-nél, ami egy picit kisebb, megvan a 60Hz.
Kicsit jobban megnéztem a cuccod adatlapját, meg amit írtál, és korábban félrebeszéltem, úgy látszik, hogy a HDMI-n is tudja amit kell.
4K UHD, hogy a Super Hi Vision 8K UHD-től meg lehessen különböztetni

Tudom, az még a távoli jövő ... tehát még kb 2 év![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
abkm
csendes tag
Értem.
És ha 60Hz-en szeretném használni, akkor kell videókártyát vennem szerinted?
Köszi
-
-=RelakS=-
veterán
Beszabehu...
Eddig az volt, hogy egy HDMI támogatja a 60Hz-et/4K-t, ezen az összes O_O
Már persze ha beállítod a HDMI ULTRA HD Deep Colour-tKét okom van a tv mellett:
1: nagyobb méretben olcsóbb, mint az ugyanakkora monitor
2: 3DViszont ez a Philips monitor erősen megingatott
Főleg azért, mert az LG tv-jének az alpixelei BGR sorrenben követik egymást, míg egy monitoron RGB. Innentől kezdve ha valami program Clear Type betű elmosást használ, akkor fantasztikusan néz ki. 
Legszívesebben vennék egy monitort, amin a pc-t mint pc-t használnám, illetve egy nagyobb tv-t, amin a filmeket nézem, meg játszok.
Utóbbi viszont lehet, csak azért lenne 4K, mert passzív 3D hívő vagyok
-
abkm
csendes tag
Köszi neked is a választ.

Azt hittem, hogy csak 1 féle 4K van. Ezt is jó tudni.

Tehát akkor, csak hogy tisztán lássak és képbe kerüljek.
Attól, hogy az alaplapomhoz (ASRock Z87 Extreme4) az van írva, hogy HDMI-n "...with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2304) @ 24Hz", még tudni fogja 60 Hz-en a "kisebb" 4K-t, mert a proci tudja és akkor az ő teljesítménye lesz a mérvadó. Jól gondolom?Ha összegzem, akkor egy olyan tv-t kéne találnom, amin van HDMI, tudja a 3840x2160-at, tudja a 60 Hz-et HDMI-n és adnak rá garanciát?
Köszi
-
abkm
csendes tag
Köszi a segítséget.

1. Van ilyen beállítási lehetőség a mostani monitoromhoz (25 Hz, váltottsoros - ez nem tudom mit jelent) de nem merem rá át állítani, hogy kipróbáljam, nehogy valami elromoljon. Viszont így ki tudnám próbálni, ha ez ugyan az, mint a 24-es és meg tudnám nézni, hogy jó lenne-e nekem az úgy. Igaz?
2. Az alaplap tud ilyet:
- Supports HDMI Technology with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2304) @ 24Hz
a proci pedig tudja ezt:
- DisplayPort*/HDMI- 3840x2160@ 60Hz,
4096x2304@24Hz, VGA - szóval ez akkor azt jelenti, hogy hiába az alaplapi 24Hz, a proci miatt tudok 60 Hz-en 3840x2160-at, ha az alaplapi HDMI-be dugom a kábelem, igaz?+ Inkább veszek egy átalakító kábelt pár ezerért, mint egy videokártyát (nem is tudom, hogy milyen kéne, és mennyiért) csak a kijelző miatt, mikor a procim elvileg tudja.
3. Másik fórumban is kérdeztem, és pont az említett Philips monitort ajánlották, de az már túl drága, plusz itt van ez, ami tudja amit én szeretnék (reményeim szerint, illetve, ahogy olvastam) és sokkal olcsóbb.
4. Gondolom, hogy okkal maradtál te is a TV-nél monitor helyett, az évek során.

5. Ok.

-
-=RelakS=-
veterán
A történethez az is hozzá tartozik, hogy két-három hete csodálkoztam rá én is erre a kis huncutra.
-
tkesy
őstag
Utóbbira gondoltam...

Amúgy nálam kimaradt eddig, hogy a Philips gyárt ilyen 40"-os monitort...
Ennek fényében már értem mire gondolt a fórumtárs a hsz-e elején... -
-=RelakS=-
veterán
Úgy látszik, a hardver az jó.
Viszont mesélj a ppi különbségről az általam említett 40"-os Philips monitor, és egy random 40"-os tv között, ha mindkettő UHD
Persze, 80"-os tv vs 30"-os monitor esetén értem a célzást 
TV esetén lehet olyan gány, hogy nem tudja a YUV4:4:4-et, ez viszont egy számítógépről jövő képet elront, hacsak nem épp filmet játszik le az ember (Panasoniccal jártam így, LG sem hajlandó ezt használni 24Hzen, csak 60-on)
-
tkesy
őstag
Most TV-t szeretnél venni vagy sem? Mert olyan TV-t nem gyártanak ami nem alkalmas TV nézésre...

Amúgy UHD-s (3840 × 2160) TV / monitort kellene megcélozni nem a Full 4K-t (4096 × 2304) mert az utóbbit csak @24 Hz-es képfrissítés melett tudja a gpu-d mig az előbbit 60Hz-en.
TV hátránya a kisebb ppi érték, nagyobb inputlag, (korlátozott képfrissítés ált. max 60Hz) az esetlegesen ki nem kapcsolható fölös képjavító megoldások, helyigény esetlegesen nagyobb felhősödési hajlam...
Node sok teszt elolvasása után lehet olyan TV-t választani (bár az UHD-s TV-k még nincsenek olyan régota piacon) amilyik jó lehet monitornak is, de ettől még Neked kell eldöntened, hogy rászánod-e a helyet, illetve mi az a ppi érték, ami még számodra elfogadható...
Ami még alapos utánajárást igényel TV esetén, hogy pontosan mit tud a HDMI portja, a legelső UHD-s TV-k csak a 30 Hz frissítést támogatták ezen a felbontáson...
Arákkal kapcsolatban nem vagyok otthon, azon viszont érdemes elgondolkodni, hogy miért vesz valaki egy csomó funkcióval telipakolt UHD-s TV, ha a tudásának a 90%-át egyáltalán nem is használja...
-
-=RelakS=-
veterán
1: az a 24Hz elég gáz, gépelni sem lehet rendesen, ha olyan alacsony a frissítés. Szóval egy videókártyával kéne kezdeni.
2: tv-ken nem szokott DisplayPort lenni, csak HDMI, tehát ha tv-t veszel, még átalakító is kell, mert neked meg csak a DP-n jön ki UHD.
3: 40"-os UHD monitor 200-ezerért az kb párban van a hasonló paraméterű tévékkel. Oázis computernél láttam, Philips.
4: 2011 február óta már a harmadik TV előtt ülök, mint monitor. Oda kell figyelni 1-2 apróságra, de ha nem gond a valamivel nagyobb késleltetés, akkor a TV is jó monitornak.
5: a +50-60K-t azzal merném magyarázni, hogy alacsonyabb válaszidő, Display Port meg esetleg egyéb csatlakozó, ami a TV-ken nincsen, felbontások szélesebb körű támogatása. Ezzel szemben a TV-n tudsz ... tv-zni is, ha van hozzá gusztusod
Ha meg boxod van, és hangcuccod is, akkor meg mind1, mindkettő megjelenít képet HDMI-ről, a hangot meg úgyis kinyomod a tv-n. -
abkm
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 24"-es és egy 28"-as full HD monitort "egyesíteni" és arra gondoltam, hogy nem költenék +50-60K egy közel azonos képességű monitorra, ha LED TV-ben is megkapom ugyan azt a tudást kevesebbért. 40" (akár kisebb) - 4K felbontás - erre gondoltam, az árkülönbség is erre vonatkozik, amit írtam.

Játékra nem használom a gépemet, nincs is benne videókártya. TV-t nem nézek, így nem érdekes, hogy TV legyen.
Az alaplap ezt tudja:- Four graphics output options: D-Sub, DVI-D, HDMI and DisplayPort
- Supports Triple Monitor
- Supports HDMI Technology with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2304) @ 24Hz
- Supports DVI-D with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz
- Supports D-Sub with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz
- Supports DisplayPort with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2304) @ 24HzVan egy Intel HD 4600-om ( i7-4770).
Azt mondták, hogy ne használjak TV-t monitorként (indok nem volt), de akármennyit gugliztam eddig nem sikerült rájönnöm, hogy miért ne.
Esetleg meg tudjátok mondani, hogy miért költsek +50-60K-t el, csak azért, hogy a "monitoromat" monitornak hívják és ne TV-nek?Kezdő vagyok a témában, szóval bármilyen információ foszlánynak örülnék.
Köszi
-
Kirir
tag
Már több helyen arról olvastam, hogy a full HD felbontású tv-k nem igazán jók monitorként játékra.
Azt nem értem, hogy tudtommal az Xbox 360 és a Playstation-ök használatához is TV készülékeket használnak. Kifejezetten játékokra kifejlesztett eszközök, azoknál tudtommal jó a TV, akkor Pc-hez miért nem. Ezeknél az eszközöknél nincs például input lag, vagy nem számít? Azon is játszanak FPS, TPS és egyéb kategóriájú multiplayer játékokkal.
Ha valaki tud erről valamit, kérem írja már meg, nem igazán találtam megfelelő információt erről. -
joghurt
addikt
-
törölt tag
-
joghurt
addikt
Kösz a tippet, kipróbáltam.
Kihúztam a normál monitor DVI-ját, és csak a HDMI-t hagytam a tv-re kötve. A BIOS képernyő szépen látszott, és a Windows VGA módú logója is. Aztán ahogy nagyobb felbontásra váltott volna, onnan kezdve fekete képernyő, és No Signal. (Azt nem tudom, hogy a sima monitor 1280*1024-ével próbálkozott volna, vagy HDMI-n megbeszélték, hogy fullHD-t is tudna akár a tv.)
A kábel szerintem jó, legalábbis egy Raspberry Pi-re dugva simán megy a tv full HD-ben.
(Ez mondjuk röhej, hogy egy 10e Ft-os apróság jobban működik, mint egy tízszer ennyibe kerülő gép egy háromszor ennyibe kerülő oprendszerrel.)
-
törölt tag
-
-=RelakS=-
veterán
-
Kapanyél
őstag
Hi!
Szeretnék venni egy olcsó 4K / UHD TV-t monitornak (135-150k körül). A kérdésem az, hogy mire kell figyelni (ha egyáltalán) a szabványok terén, ha egy notebook HDMI-jéről akarom meghajtani?
Bármelyik HDMI szabvány átviszi alapból a 4K-t?
Intel IGP ki tud nyögni magából ekkore felbontást?
CAD-es felhasználás meg EXCEL táblák gyűréséhez kellene egyébként, tehát a fps nem lényeg.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
joghurt
addikt
Én is egy kis segítségért lyukadtam ki ide.
AMD A8-3870 APU (Radeon HD 6550D) + LG 42LB5610, HDMI kábel, Windows 7 x64.
Annyi a bajom, hogy ha összekötöm őket, legfeljebb 1280*720 felbontásban tudom meghajtani a tv-t. Ennél nagyobbat beállítva fekete kép, "Nincs jel".
A "sima" monitor egy 1280*1024-es Asus DVI-ra dugva, de a tv-t második kijelzőként állítottam be, nem az elsődleges másolataként.Catalystból a 14.510-es van fent, mert a 15.x-ekkel a Youtube elszállítja a Firefoxot. (Más gépeken is találkoztam már ezzel a jelenséggel. HTML5 és Flash módban is.)
Valakinek valami ötlete?
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Az alábbi problémám lenne:
Van egy Samsung 40F6500-as TV és egy Acer laptop. A laptopon van D_SUB és HDMI kimenet is.
Szerettem volna összekötni a TV-t HDMI kábelen keresztül a laptoppal, de egyáltalán nem ad ki se képet, se hangot a laptop a TV-re.A HDMI kábelek jók (kettővel is próbáltam, működik a sat STB, és a médialejátszóban), a TV-n van egy HDMI4/DVI abban is kipróbáltam, a laptopon át lett állítva mind klónozásra vagy akár kiterjesztésre is, de nem látja a TV-t. A Tv-ből ha kihúzom a HDMI kábelt, akkor észreveszi, de utána mindig azt írja, hogy nincs jel, bármelyik HDMI bemenetbe dugom is.
A laptopban van Intel VGA és dedikált nVidia VGA is. Itt is próbáltam több eszközkezelőben, de egyik sem működött.Előre is köszönöm ha valaki tudna segíteni!

-
Merior
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy némely FULL HD-s videó/film elindításakor a TV-m elsötétül vagy villog .Videó kártyám: GTX 560 TI
TV: Sony Bravia NX700A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- iPhone 15 Pro Max 256GB 89% (1év Garancia)
- HP omen 17-w131ng bontva
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB Blue Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Többen is visszaadták az ívelt tévét Pl. asszem egy óriási 75"-ost is(Samu topik), mert nem tudták elviselni,hogy a gyenge betekintési szöget még az íveltség is tovább rontja. A sportnál, vagy monitor használatnál a görbe vonalakról ne is beszéljünk.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Főleg azért, mert az LG tv-jének az alpixelei BGR sorrenben követik egymást, míg egy monitoron RGB. Innentől kezdve ha valami program Clear Type betű elmosást használ, akkor fantasztikusan néz ki.
Ennek fényében már értem mire gondolt a fórumtárs a hsz-e elején...
Persze, 80"-os tv vs 30"-os monitor esetén értem a célzást