Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• j.bravo

addikt

válasz _ZuPa_ #790 üzenetére

Jajjj, srác. Félre ne értsd, én nem az ügyeletes anyázó vagy észosztó vagyok, csak szeretném felhívni a figyelmed egypár dologra, ami csalódást okozhat. Nem személyeskedek, csak a véleményem mondom.

1) A DXX800 egy tök jó lámpa, és így most olcsó is, de egyrészt ökröt lehet vele sütni, másrészt az árába kalkuláld bele azt is, hogy ennek a tervezett élettartama mindössze 75 üzemóra. Egy fémhalogén lámpáé sokezer üzemóra... magyarul olcsó, de ezt a pénzt elég gyakran ki kell adnod.
    (azért tart ez a lámpa ilyen rövid ideig, mert nagyon túl van hajtva. Egy halogénlámpa ''munkapontját'' többféleképpen is beállíthatják gyárban... a) a melegebb fény (kevesebb K), kisebb fényhasznosítás(hatásfok), és hosszabb élettartam, b) hidegebb fény (több K), nagyobb fényhasznosítás és sokkal rövidebb élettartam. Ez a lámpa az utóbbi...)

2) Nem néztem ill. gondoltam 100% utána, ki kéne nyitnom a könyvet a képletek végett, de attól tartok, hogy a lumen-kandela dologgal kissé nagy léptékű egyszerűsítéssel éltél. Ennyire nem lesz könnyű a számítás (már ha akarsz számolgatni). Csak azért mondom, hogy ne érjen csalódás ha egész más fényerőt kapsz mint az alapján várnád...

szerk.: még olvasom tovább majd a hsz-eket, de meló mellett lassan megy.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés