- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stihl024
junior tag
Nyilván mindenki azt vesz amit akar ,és abban hisz amiben akar és örülők,hogy megnézted a videómat.Nem hiszem,hogy ép eszű ember aki netről rendel 12-14 ezres gépet hosszú évekre tervezne inkább átmeneti kényszer megoldás.Mindenki tudja a Stih-Husqvarna-Makita a tuti de van hogy másra kell a pénz .Persze vannak jobb Kínai gépek drágábban de a Fuxtec az szerintem nem tartozik oda,és egy kezdő sokkal jobban jár ha megveszi egy nagy márka belépő modelljét 60 ezerért.
-
törölt tag
válasz
Butcher82 #245 üzenetére
A mostani felhozatalból Husqvarna 445 150eFt amire azt lehet mondani, hogy otthoni, háztáji munkára lehet vele tervezni 10-15 évet?
Nincs annyi pénze az embernek akkor 60eFt körül vehet Fuxtec, EFCO-OleoMac, Hecht stb... gépeket, legfeljebb kapnak egy normális vezetőt és láncot.
Kérdés a 10-15 év alatt mennyi lesz rájuk költve?
Hosszabb távlatban gondolkodva nem biztos, hogy megérik?
Mit akarunk akkor a 14eFt gépektől mikor majdnem egy normális vezető + lánc kerül majdnem annyiba? -
Butcher82
senior tag
válasz
#20584850 #244 üzenetére
Szerintem van némi félreértés itt, a kolega nem arra gondolt szó szerint, hogy a Straus nem romlik el. :)
Én azért írtam, hogy "14.500 forintért, minden a vevő hibája", mert 1. 14.500 forintért mit vár az ember, 2. általában ezt piacon szokták beszerezni és ott meglehet nézni milyen garanciát adnak, ha egyáltalán adnak valamit.
-
törölt tag
válasz
Stihl024 #241 üzenetére
14500ft gép is elmegy 2-3 évet gond nélkül és az 54 000 ft gép sem tud többet akkor előjön bennem az a kérdés -nem csak egy mondva csinált márkanevet fizetünk meg?
Volt egy ilyen megállapításod ami nem valószínű, hogy fedi a valóságot.
Straus gépek nem romlanak el, 16-18E komolyan gondoltad? [link]
A 150eFt 200eFt márkás gépeket is megesik, hogy hordják a szervizbe ha használva vannak.
Szerintem a kezdőknek érdemes normálisabb (drágább) kínai gépeket venni, hogy ne hordják minden sz@rért a szervizbe mert lehet, hogy a gép olcsó, de a szervizelések nem...
Ne magadból indulj ki, hogy te elbütykölted. -
Stihl024
junior tag
válasz
#20584850 #240 üzenetére
Nálunk pl Oleo Mac gépeket a Husqvarna üzletben forgalmaznak és javítanak garanciában,Hecht gépeket meg a Stihl-nél láttam .Straus gépek nem romlanak el
) Annyira egyszerű masinák ,hogy nincs már olyan ember aki bekötött szemmel ki ne csontozna egy Straus gépet. Filléres alkatrészek 14500 ft ár még garancia is ?
ne már..Fuxtec gépeknél azért panaszkodnak a szerviz háttérre mert elég sűrűn lenne rá szűkség ,de minden a kezelő hibájából megy tönkre -tehát nincs gari...
-
törölt tag
válasz
Stihl024 #231 üzenetére
Olvasgatom a véleményeket a témában és a Fuxtec gépeinél a szerviz háttérre szoktak panaszkodni, hogy garancia idő alatt szinte minden hiba felhasználás, használatból eredően van, így szinte nincs gari.
Straus stb... társai is hasonló lehet...
Majd gari idő után évek múlva szervizháttár?
Efco-OleoMac gépei, hogy állnak szerviz ügyben? -
Stihl024
junior tag
Nekem is van egy orrpáncélos,arra az esetre ha kétesélyes a fa kidöntése.Arra gondolok itt ha húz a fa egy irányba de nem arra kéne dönteni,megpróbálom de jó esély van rá a fa visszafelé fog leülni -nem foglalkozik azzal mi az én szándékom-és ráül a lapra.egy orrpáncélosnak ez meg se kottyan leszerelem róla a gépet és egy másik lappal fölé vagy alávágok így ki tudom szabadítani.Mondjuk az is egy előnye ,hogy mindegy a lánc osztása csak szélességben passzoljon.Aki sokat jár erdőbe annak jó ha van egy amúgy pl nekem tök fölös 1x használtam.
-
qqzs
őstag
Orrpancelos lapot mikor van ertelme hasznalni?
-
Stihl024
junior tag
Nem láttam de rá keresek ,igazad van itt nem az a lényeg jó vagy jobb hanem az üzletpolitika ami úgy szól "az enyémet vedd meg mert a másik rosszabb".Ha kell majd privátba linkelem a videót ide nem szeretném kirakni
-
Butcher82
senior tag
válasz
Stihl024 #231 üzenetére
Szia :)
Képben vagyok a youtube-on a különböző "nagy" "fűrészes" csatornákkal, így ismerem a Fuxtec-et is. Egyezik a véleményünk, csak azért nem akarok belemenni mélyebben, mert amit említettem az imént, ha idetéved egy "hívő" olyan flame veszi kezdetét a topikban, hogy öröm lesz nézni. Megfogom nézni a videódat, kívancsivá tettél, úgy is nemrég volt khm.
egy Fuxtec vs Efco (vagy Oleo) videó fenn youtube-on, gondolom láttad
-
Stihl024
junior tag
Szia! Na az Efco-oleomac hengerrel egy Husqvarna szervizben futottam össze ,addig elég szkeptikus voltam a nevesített Kínai klón fűrészekkel( azt gondoltam ugyan az csak még drágább is mint a piaci) és az a minőség amit láttam eddig csak nagy márkáknál tapasztaltam.Fuxtec Ks 162 gépet most szereztem egyet,és nem tagadom eleve ellenszenves a forgalmazó ,és úgy álltam a géphez-megkeresem rajta minden hibáját.(ezekről van fent videóm-nem reklám csak mondom
)). Hát nem sokáig kellett keresgetnem mert ahogy szedem szét ,ugyan azok a problémák merülnek fel mint egy átlagos Straus láncfűrésznél -nincs különbség.Kezdve azzal,hogy kifordul az imbuszkulcs a csavarfejből és kihozza a menetet, a zsugorodó olajcső,a 2 éves gép rommá törött berántó, az instabil láncdekni.a brutálisan nehéz és rossz blokk ötvözet (7.5kg) és a rossz súly elosztás..stb Olcsón jutottam a géphez valójában cseréltem egy számomra felesleges fűrészre ( Solo ip43) így 20 ezremben van-többet nem adtam volna érte ,nem is ér többet. Nyilván akinek ilyen van és szereti-mert miért ne szeretné a saját gépét-az nem ért ezzel egyet ,de ha 14500ft gép is elmegy 2-3 évet gond nélkül és az 54 000 ft gép sem tud többet akkor előjön bennem az a kérdés -nem csak egy mondva csinált márkanevet fizetünk meg?
-
Butcher82
senior tag
válasz
Stihl024 #229 üzenetére
Nekem is csak az MTH5600-ról van, 2.5 éve használom, vettem rá egy kisebb lapot, 40cm-est, teszi a dolgát. A kínai klón gép márkáknál inkább "hit" kérdése ki mire mit mondd, ahogy én észrevettem :) , de persze itt is szór a gyártás minősége, mint pl. a fűkaszáknál.
Mesélj, miket láttál?
-
Stihl024
junior tag
Fuxtec márkáról van személyes tapasztalat? Most boncolgatok egyet és eddig eléggé negatív amit tapasztalok.Ugyan azok a gyerekbetegségei fordulnak elő mint az összes tucat Kínai gépnek.Oleo mac Kínai klón gépétől nagyon elmarad minőségben,árban viszont ott van.
-
Stihl024
junior tag
AIP dugót én ezektől vettem-https://www.csakfuresz.hu/ de azt néztem épp Stihl minden típusához szinte van de Husqvarna alig. Mindig kézzel polírozom ki a hengert amíg el nem tűnik a felkenődés ,mosogató dörzsi szivaccsal és króm tisztító pasztával.Kíméletesebb az olajos smirgli-nél és
a paszta szépen oldja az alut.
Elkelt a drága,nem vagyok jó üzlet ember minden gépet meg akarok tartani......
Én is Stihl lánckenőt használok de a legolcsóbbat,026-os gépek vágás után ugyan úgy hagynak olajfoltot de arra jöttem rá ha leállítás után letekerem a kupakot majd vissza lényegesen kevesebb olaj folyik ki alá -
lemmy71
őstag
válasz
Stihl024 #225 üzenetére
Nekem is Mahle henger van a gépen, a dugót azt nem tudtam beazonosítani, egy nagyon halvány anyag maradt a hengerfalon a dugóból, de jár a gép. Most majd összevágok egy pár köbi tölgy rönköt, utána szétszedem, és ha letisztult a henger akkor csak egy dugattyút cserélek benne. Ezt az AIP dugót hol érdemes megvenni, néztem a kertmotor oldalán, nem is olyan drága, 4 ezer körül mozog az ár. Van nálunk a városban egy husqvarna márkabolt de csillagászati árakon van minden.
Még egy kérdés, láncolajnak az 5literes stihl syntplus használok, elég rendesen csapja a lánc az olajat, ezen lehet valamit állítani vagy így egészséges, amikor az asztalra teszem a gépet, egy tócsa még ki is folyik munka után. Egy vezetőt is kell nemsoká vennem, bár ez megfordítva még bírja egy jó ideig. De lehet beújítok egy nagyobbra, azt mondják a 70 -s lapot is elbírja a gép, most egy windsor van rajta, maradjak ennél a márkánál vagy van ennél jobb, eredeti oregonit nem hinném hogy nitt lehet kapni, amiket hirdetnek szerintem csak másolatok -
Stihl024
junior tag
Szimeringet régi reszelő hegyes hátuljával szoktam kipiszkálni egy picit hajlítok rajta. 281-esem nekem is majdnem lett de vacilláltam rajta és végül 25 ért elvitték előlem de nagyon tetszenek. Ha a hengerben nincs mély barázda én hagynám az eredetit ,egy dugattyúval szerintem megoldható.Meteor dugó nekem 6 hónap alatt elkopott a kis 024-ben majd AIP dugót kapott és már évek óta gyönyörűen megy.Most Ms 390-be raktam DMT dugót és ez se rossz. Kipufogó és a szívó oldalon van rajta egy fekete különleges magas kopásálló bevonat.Az AIP meg ugyan azt a tejfehér bevonatot használja mint a gyári Mahle. A Meteor meg simán csak króm bevonatú.Meteor hengerek viszont jó vastagon vannak bevonva nicasillel sokan dicsérik.
-
lemmy71
őstag
válasz
Stihl024 #223 üzenetére
Köszi a választ
Ez egy xp281 prof. 1986 gyártású valamikor 95-ben fel lett újítva mert előtte 9 - 10 évig szinte napi szinten az erőben használták. Üzemképtelen került hozzám az egyik családtagtól és én újíttattam fel (hajtókar dugó henger szimeringek stb. mindent gyárira) azóta évi 5 köbi fát vágok vele. Elképzelhető hogy a kopott dugó miatt csinálja, mert mielőtt felkente volna a dugót előtte nem állt meg. A kipufogó kiömlő alatt kente a hengerre a dugót a gyűrű is besült azon a részen a horonyba, de szépen kiszedtem és kicsiszoltam. Könnyen indul és szépen is jár, de akkor nagy valószínűséggel egy henger és dugó csere megoldja a problémát. Ha esetleg szimering cseréről lenne szó, azt kívülről megtudom oldani, bele fúrok és kihúzom -
Stihl024
junior tag
Öreg szerelők ugye azt mondják ha oldalra fordítod és le áll vagy leesik az alapjárat-szimeringes a gép.Akkor is tud ilyet ha a dugattyú szoknyája kopott erre rá kell mérni toló mérővel,persze tudni kellene a gyári méretet.Ha kopott a szoknya a sűrítés utolsó pillanatában amikor még a felömlők nincsenek nyitva visszaereszt a karburátor felé és olyan mintha lekapcsoltad volna a gépet -megáll.Én pont most cseréltem Stihl 390-be dugattyút hasonló problémák miatt, DMT lett véve és nem rossz azt kell mondanom.Membrán szett az akár lehet gyári is 5-6 ezer ft kibírható.Legalább is Stihl-hez annyi.Után gyártottal sem szokott gond lenni ,ebben már tapasztaltak a Kínaiak.
-
lemmy71
őstag
válasz
Stihl024 #221 üzenetére
Nekem is betorpant néha gázadásnál a husqvarna én is a H csavarral "lőttem" be, de érdekes ahogy megpiszkáltam az L csavart, utána újból bebicsaklott gázadásra és nem is akart kipörögni
Végül sikerült belőnöm most szépen üvölt ahogy kell
De az alapjárattal bajban vagyok, szépen jár a motor de hirtelen úgy megáll mint akibe baltát vágnak, utána rántásra indúl
A múltkor felkente a dugót, de azt rendbeszedtem igaz a régi ment vissza, erő van könnyen indul, amikor fejre állítom vagy függőleges állapotban van akkor is leáll. Karbi baj lenne, vegyek egy komplett javító készletet hozzá. Milyen gyártmányú javító készletet érdemes venni?
-
Stihl024
junior tag
Üdv! Ha gáz adásra torpan akkor a H-csavarnál kell tekergetni-valószínűleg kifelé- az L-csavar az alapjárati.
AL-KO fűrészesnek szól -
lemmy71
őstag
Sziasztok!
Van egy békebeli 34 éves husqvarna 281 xp -m, 25 éve kapott egy mahle hengerszettet de azóta csak keveset van használva. Minap elővettem már egy jó éve nem járt és sajnos tízperces munka után ahogy letettem alapjáraton megállt. Szétszedtem sajnos a dugattyú kipufogó oldalán elkenődött és beragadt ott a gyürű, a henger falára is felkent némi alut. Óvatosan kiszedtem a gyűrűt a dugattyú nútot kicsiszoltam és olajos papírral kicsit megcsiszoltam a felkenődött részt a hengerfalon. Összeraktam és küllőre indult, aránylag szépen is jár, holnap majd kicsit megnyúzom egy kis kuglizássalAz lenne a kérdésem hogy melyik az a henger a "piacon" amit érdemes megvenni, bóvli céllövöldés hulladékot nem akarok, de mahle -t nem látok sehol, csak ez a meteor van szinte mindenhol
-
Butcher82
senior tag
Illetve ha jól gondolom, a keresztben beépített motoros gépek (a Hechtnek is van ilyen, 2035-ös pl.) előnye még, hogy itt a csillagkerék ami a láncot hajtja közvetlenül a motor tengelyén van, viszont a hosszában beépített motornál kell valami ami a hajtást 90 fokkal "elfordítja" (fogaskerék, tányérkerék) így egy kopó alkatrésszel, hiba lehetőséggel több van bennük. És mivel ez az egység van a legjobban terhelve valószínüleg huzamos használatnál ez lesz a gyenge pont.
-
Butcher82
senior tag
Elektromosnál a klasszikus elrendezés az a keresztben ugye, a Hechtnél szerintem kényelemesebb lehet a balansz emiatt a használat (nem használtam még ilyet csak gondolom) viszont a Parkside láncsebessége 15.3 m/s a Hechté 14 m/s hiába 200W-al több a teljesítménye. Ha ez nem döntő dolog akkor az ár már az lehet, a Hecht ( ha akciós a Parkside) majd kétszer annyiba kerül.
Alapból 1 év, de vannak olyan szerszámok amikre 3 évet adnak. Erre 3 év.
-
Butcher82
senior tag
válasz
FireFox1996 #209 üzenetére
Én szeretem a Parkside gépeket, főleg azért mert ha gondom volt szó nélkül cserélték ki a boltban :)
Egyébként a használhatóságuk szerintem hobby alkalmi szinten tuti. -
tvamos
nagyúr
válasz
Butcher82 #206 üzenetére
Belement egy flakon fektisztito a projektbe, de ugy tunik, jo lett a cucc. 3x mentem neki a tartalynak, mire tiszta lett. Utana megegyszer fujtam bele egy jo adag anyagot, es jarattam a gepet 2-3 alkalommal, kb. 20-30 masodpercig, hatha a pumpa ettol kitisztul. Szerintem tiszta is lett minden.
Vegul toltottem bele olajat, es ugy is jarattam, tobb alalommal, szabadon, eloszor rovidebb ideig, majd 2-3 percig. Ugy tunik, olajoz is, ahogy kell. Nem frocskoli az olajat, de latszik, hogy olajos a lanc. (Megfigyeleseim szerint, regen sem nyomott tobb olajat a lancra.)
Sajnos a "kijelzot" befogta a regi olaj, igy nem tudom mekkora a szint. De ez legyen a legnagyobb baj.Szoval megegyszer koszonom a tanacsot!
-
Butcher82
senior tag
Én általában féktisztító spray-vel szoktam a hasonló benzines-olajos-zsíros dolgokat eltávolítani. Gondolom az olaj tartályban maradt benne, esetleg átlehet öblíteni benzinnel utána persze rendesen kiszárítani kiszellőzetetni (kupak nélkül ezen a remek tűző nyári napon nem is akkora dolog
). De ha beletudsz fújni féktisztítóval (magyarán beleérsz vele) akkor akár azzal is, hamarabb elpárolog. Végén meg kb. egy deci friss olajjal kiöblítheted.
Remélhetőleg más alkatrészbe (pl. olajpumpa) nem döglött bele. Illetve ha a tartályban látsz csövet szűrővel a végén, piszkáld ki, szűrőt húzd le és mosd ki benyával azt is.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Butcher82 #202 üzenetére
Sziasztok!
Van egy villanyos fureszem. (Bosch, ha szamit.) Nagyon keveset hasznalom. Mondjuk most nem lenne baj, ha megy. Azt vettem eszre, hogy az olaj belerohadt. (Ilyen kocsonyas valami lett belole.) Hogy tudnam megjavitani? Van valami jo oldoszer, amit ha beleontok, akkor feloldja a cuccot, de nem teszi tonkre a fureszt? -
kammler
senior tag
Heló! Van egy AL-KO bks4040 láncfűrészem. Tiszta új. Apró munkákra vettem. Megtankoltam, olaj bele, összeraktam. Kicsit megjárattam melegre. Azt vettem észre, hogy ha lassan húzom neki a gázt akkor kipörög rendesen, de ha hirtelen megrántom neki akkor két másodpercig megtorpan, hörög és utána pörög fel. Benzin új, amúgy könnyen indul, alapjárat oké. Vajon használjam kicsit, vagy , én úgy gondoltam az L csavart kéne állítani, hogy a gázreakció gyors legyen. Vagy direkt ilyen? Soknál már a H csavart is alig lehet forgatni, mert hogy ne legyen túl dús, mert környezetvédelem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest