- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Candy: IGPU dGPU passthrough, avagy a nem minden arany, amin megy a Furmark
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: RETRO: Idén lesz 30 éves az első full 3D-s játék!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: KGST processzorok 1984-ig
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frakk
tag
Hello!
Az az igazság, hogy éléggé nem értek a hardverekhez (najó, a szoftverekhez se
), viszont a számítógépet sok mindenre használom, úgyhogy jó lenne, ha egy kicsit jobban értenék hozzá. Jó, azért nem teljesen nulla a tudásom ebben a témában, szóval tudom mi a cpu, meg hdd meg alaplap, meg ilyenek, de pl. azt már nem tudom, hogy mi alapján tudom, eldönteni, hogy az adott alaplapomba milyen procit lehet belerakni, meg milyen memóriát, meg hogy mit érdemes egyáltalán. És valahogy úgy érzem, hogy hiába olvasgatom itt a különböző hiper-szuper tuningolós topicokat, meg tesztelős cikkeket, amellet, hogy nagyon unalmasak számomra, valahogy nem is leszek tőlük okosabb.
Úgyhogy, most nagyon örülök, hogy van ilyen Lámatopic, mert ez épp nekem való
Szóval, az első láma kérdésem:
Az alaplapomra ez van ráírva: Albatron PX865PE, és egy 2 GHz-es Celeron proci van benne, és az 512 MB-os DDR memóriámra azt írja a cpuz, hogy 133.6 MHz, és a videókártya egy 128 MB-os Gef4 Ti4200-as. Na, szóval kb. ez a configom, és a kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne-e a celeron procit lecserélni valami jobbra. Azért merült ez fel bennem, mert eddig mindenkitől, aki nálam jobban ért a hardverekhez, azt hallottam, hogy a celeron nem a legjobb választás. Szóval az érdekelne, hogy milyen procit tudok belerakni a gépembe (legalábbis ha megéri lecserélni a cerkát), és hogy milyen szempontok alapján kéne választanom.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy szerintetek az ilyen alap dolgokat tényleg csak akkor tudnám megtanulni, ha olvasgatnám a sok tuningolós gizdapro topicot, vagy van erre valami kíméletesebb megoldás is? Ha nincs sebaj, leginkább most az első kérdésemre szertnék választ kapni, mert Jan 13-án lesz a szülinapom, és lehet, hogy akkor majd új procit kérek ajándékba, csak még nem tudom mi alapján válasszak (ha érdemes egyáltalán).
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Jogász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG LCD és LED TV-k
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16e 128 GB Black Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4368
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), viszont a számítógépet sok mindenre használom, úgyhogy jó lenne, ha egy kicsit jobban értenék hozzá. Jó, azért nem teljesen nulla a tudásom ebben a témában, szóval tudom mi a cpu, meg hdd meg alaplap, meg ilyenek, de pl. azt már nem tudom, hogy mi alapján tudom, eldönteni, hogy az adott alaplapomba milyen procit lehet belerakni, meg milyen memóriát, meg hogy mit érdemes egyáltalán. És valahogy úgy érzem, hogy hiába olvasgatom itt a különböző hiper-szuper tuningolós topicokat, meg tesztelős cikkeket, amellet, hogy nagyon unalmasak számomra, valahogy nem is leszek tőlük okosabb.