Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frakk
tag
Hello!
Az az igazság, hogy éléggé nem értek a hardverekhez (najó, a szoftverekhez se
), viszont a számítógépet sok mindenre használom, úgyhogy jó lenne, ha egy kicsit jobban értenék hozzá. Jó, azért nem teljesen nulla a tudásom ebben a témában, szóval tudom mi a cpu, meg hdd meg alaplap, meg ilyenek, de pl. azt már nem tudom, hogy mi alapján tudom, eldönteni, hogy az adott alaplapomba milyen procit lehet belerakni, meg milyen memóriát, meg hogy mit érdemes egyáltalán. És valahogy úgy érzem, hogy hiába olvasgatom itt a különböző hiper-szuper tuningolós topicokat, meg tesztelős cikkeket, amellet, hogy nagyon unalmasak számomra, valahogy nem is leszek tőlük okosabb.
Úgyhogy, most nagyon örülök, hogy van ilyen Lámatopic, mert ez épp nekem való
Szóval, az első láma kérdésem:
Az alaplapomra ez van ráírva: Albatron PX865PE, és egy 2 GHz-es Celeron proci van benne, és az 512 MB-os DDR memóriámra azt írja a cpuz, hogy 133.6 MHz, és a videókártya egy 128 MB-os Gef4 Ti4200-as. Na, szóval kb. ez a configom, és a kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne-e a celeron procit lecserélni valami jobbra. Azért merült ez fel bennem, mert eddig mindenkitől, aki nálam jobban ért a hardverekhez, azt hallottam, hogy a celeron nem a legjobb választás. Szóval az érdekelne, hogy milyen procit tudok belerakni a gépembe (legalábbis ha megéri lecserélni a cerkát), és hogy milyen szempontok alapján kéne választanom.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy szerintetek az ilyen alap dolgokat tényleg csak akkor tudnám megtanulni, ha olvasgatnám a sok tuningolós gizdapro topicot, vagy van erre valami kíméletesebb megoldás is? Ha nincs sebaj, leginkább most az első kérdésemre szertnék választ kapni, mert Jan 13-án lesz a szülinapom, és lehet, hogy akkor majd új procit kérek ajándékba, csak még nem tudom mi alapján válasszak (ha érdemes egyáltalán).
Új hozzászólás Aktív témák
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd vel Dobozában
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), viszont a számítógépet sok mindenre használom, úgyhogy jó lenne, ha egy kicsit jobban értenék hozzá. Jó, azért nem teljesen nulla a tudásom ebben a témában, szóval tudom mi a cpu, meg hdd meg alaplap, meg ilyenek, de pl. azt már nem tudom, hogy mi alapján tudom, eldönteni, hogy az adott alaplapomba milyen procit lehet belerakni, meg milyen memóriát, meg hogy mit érdemes egyáltalán. És valahogy úgy érzem, hogy hiába olvasgatom itt a különböző hiper-szuper tuningolós topicokat, meg tesztelős cikkeket, amellet, hogy nagyon unalmasak számomra, valahogy nem is leszek tőlük okosabb.