Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Ez nem ugyanaz a topik, mint az Azonnali kérdések órája, csak más néven?

-
Grass
aktív tag
A ''láma'' szónak honnan jött ez a negatív értelme? Egyszer mintha olvastam volna valahol de már nem emlékszem.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
üzenetére
egy annyi kiegeszitest fuznek hozza csak, hogy legalabb 3-4 orat illik tesztelni, de akar egesz ejszakara is ra lehet engedni a gepre, illetve, hogy egyetlen hiba sem megengedett
p.s.: a pass nem azt mutatja, hogy az aktualis teszt (nem a tesztresz, arra van a masik mero) hany szazaleka futott le? -
Frakk
tag
válasz
VladimirR
üzenetére
Megnéztem a CPU listet, és ott volt egy táblázat, amiben csupa Prescott magos processzor volt felsorolva, és az én modellemnél (PX865PE) be is volt karikázva mindegyik. Ha jól sejtem ez azt jelenti, hogy ezek az alaplapok jók minden Northwood magvashoz (gondolom azért nincs annak külön lista) amik 400, 533 vagy 800 fsb-sek, és Socket 478-asok, és a táblázaton megjelölt Prescottokhoz.
Legalábbis ezt én így értettem. -
Frakk
tag
Hmm, közben a PX865PE-re ezt írták az Albatron honlapon:
Memory
4 * DDR Sockets:
DDR400/333/DDR266 NON-ECC DDR SDRAM up to 4GB
Note 1: If the FSB of your CPU is 400 MHz, the memory speed supports only DDR 266.
Note 2: If the FSB of your CPU is 533 MHz, the memory speed supports DDR 266/333
Note 3: If the FSB of your CPU is 800 MHz, the memory speed supports DDR 266/333/400
Ezek szerint akkor mégiscsak tévedtem, és muxik a 800 fsb-jű proci a 266-os rammal. Bár végülis mindegy, ha már procit cserélek szeretnék ramot is, főleg, hogy dual chanel legyen.
[Szerkesztve] -
törölt tag
A RAM-mal kapcsolatps dolgot eltaláltad.
Viszont szerintem ne vegyél 1GB-nál kevesebb RAM-ot, később csak szívni fogsz. Főleg bővítésnél. A négy modul nem ajánlott. Használtat semmiképpen se vegyél teszteletlenül! Értelemszerűen a saját lapoddal teszteld. Ha ehhez nem járul hozzá az eladó és még csak a szokásos 3 napos garanciát sem vállalja, akkor ne vedd meg, bármennyire is olcsó! -
VladimirR
nagyúr
albatron honlapja => Bovebben: [link]
PX865PE:
Bovebben: [link]
PX865PE PRO:
PX865PE (V2.0):
PX865PE Pro (V2.0):
kivalasztod, hogy pontosan melyik is a tied (alaplapra nezz ra, a pci slotok kozott van pontos elnevezes, revizio), es a specifikacioknal bal oldalt van egy pirossal kiemelt ''cpu list'' link, ott tudod megnezni, hogy milyen processzorok gyomoszolhetok bele a lapba -
Frakk
tag
Hát nem pont ez... Az enyémre az van írva, hogy PX865PE, és nem PX865PE PRO.
És nem igazán láttam benne olyat, hogy xxGHz-ig lehet csak a processzor, igaz nem olvastam végig alaposan, csak átfutottam.
Viszont találtam benne egy érdekes dolgot, ami akkor gondolom az én lapomra is igaz lehet:
Memory
- 4 * DDR Sockets:
- DDR400/333/DDR266 unbuffered /None-ECC DDR SDRAM up to 4GB
Note 1: If the FSB of your CPU is 400 MHz, the memory speed supports only DDR 266.
Note 2: If the FSB of your CPU is 533 MHz, the memory speed supports DDR 266/333
Note 3: If the FSB of your CPU is 800 MHz, the memory speed supports DDR 333/400
Ha jól értem ez azt jelenti, hogy ha a procim 400 (mint most) vagy 533 MHz-es fsb-jű, akkor még jó hozzá a 266-os memória (ez van most), de ha 800-as fsb-jű procit vennék, akkor mindenképpen le kéne cserélnem a memóriát 333-asra, vagy 400-asra (gondolom, ha már lecserélem, nyilván 400-ast érdemes) -
Frakk
tag
Hát a négyet nem úgy gondoltam, hogy 4x512, hanem 4x256

Azért jutott eszembe, mert láttam egy ajánlatot az itteni apróhírdetésekben 4db 256 Mb-os 400-Mhz es ramra (ugyan olyan mind a négy), darabonként 3000-ért (tehát a 4 darab 12000 lenne), és ahogy a többi memória árát nézegettem, ez elég jónak tűnt nekem.
[link]
Meg még az is eszembe jutott, hogy ha most úgy döntenék, hogy csak 2x256-ot veszek, akkor később, ha úgy gondolom hogy több kéne, vehetnék még 2x256-ot hozzá. -
sasa311
veterán
[link] ==> Itten tessék megkeresni a procidat, és megmondja, mennyi az FSB-je.
Igen, minden Nw és Prescott magos P4-et bele tudsz rakni, ami Socket 478 (ha nincs megkötés, pl. up to XXXXGHz)
Nem feltétlenül kell kicseréni, de ki lehet gyorsabbra. (pl. 400-asra). Eldöntöd, hogy megéri-e, bár a ramok már nem veszélyesen drágák.
Nagyjából igen, de hülyeséget nem akarok mondani, majd valaki okosabb...
4-et inkább ne tegyél bele, inkább kettőt. 2*512 már úgyis elég szinte minden játéknak.
[link] - a kereső csodái
Itt megtalálod a northwood és prescott magok közötti különbséget. 
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
fsb: bar nem vagyok benne biztos, de az a 100-as fsb nalad 400, mivel ha jol tudom, az intel egy un. QPB-t (Quad Pumped Bus) hasznal, ami negyszeres effektiv orajelet jelent (ugy, mint ahogy a DDR ketszereset)
procik: nem, nem lehet barmilyet, ha jol tudom leteznek 1066-os qpb-vel rendelkezo procik is, ezek nem mennek bele, illetve kellene lenni egy olyan bejegyzesnek is, hogy peldaul ''up to 3.2GHz'', vagyis hogy mi az a maximalis orajel, amit meg kezel a lap (legalabbis szoktak ilyet is irni)
a prescottok es northwood-ok kozti kulonbsegekrol itt olvashatsz => Bovebben: [link]
memoria: nem, memoriat nem kell cserelned - arra, hogy erdemes-e en nem tudok valaszolni itt egy teszt, ezt nezd at esetleg => Bovebben: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Autós topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Revolut
- alza vélemények - tapasztalatok
- Összement a mosásban az ASUS új VGA-inak PCI Express 5.0 csatlakozója
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![[kép] [kép]](http://media.urbandictionary.com/image/large/xd-16635.jpg)

Itt megtalálod a northwood és prescott magok közötti különbséget.