Új hozzászólás Aktív témák

• proradeon

őstag

Sziasztok!

4 éve kötött édesanyám a 3 lakástakarék szerződést, melyek közül az egyiken én vagyok a kedvezményezett, a másikon édesapám, harmadikon pedig nincs megjelölve (tehát lényegében édesanyám).
    Néhány napja elkezdődött a kiutalási időszak, és most szeretnénk mind a 3 szerződés megtakarítását (funda hitel nélkül) felhasználni az én lakáscélom megvalósítására (használt lakás vásárlása).

Ehhez feltételezem értelemszerűen ki kell tölteni a kiutalási értesítőkben kapott nyilatkozatokat, továbbá 2 darab "Nyilatkozat a lakás-előtakarékossági szerződés közeli hozzátartozó javára történő lakáscélú felhasználásról" dokumentumot arra a két szerződésre, amin nem én vagyok a kedvezményezett.

Mindössze csak azon akadtam fent, hogy a levelekben kapott 3 db "Nyilatkozat az x számú lakás-előtakarékossági szerződés felhasználásáról" dokumentum végén szerepel az alábbi kitétel:
    "a lakás-előtakarékossági szerződéshez kapcsolódóan benyújtott lakáscél igazolásául szolgáló másolati okiratok az eredeti példányokkal mindenben megegyeznek, és nyilatkozom, hogy azokat más lakás-előtakarékossági szerződéshez lakáscélú támogatás igazolásául nem használtam fel."

Ez most engem, mint laikust eléggé megkavart, mert ha szó szerint értelmezem, akkor ha a három közül az egyik szerződés lakáscél igazolására felhasználom az adásvételi szerződést és a tulajdonlapot, akkor azt már a másik két szerződés igazolására nem használhatom fel. :F

Van egy olyan sejtésem, hogy csak félreérthetően lett megfogalmazva, hiszen ezer helyen le van írva, hogy közeli hozzátartozó esetén felhasználható egyazon közös lakáscél megvalósítására több szerződés kerete, de akkor mégis mit értenek "MÁS lakás-előtakarékossági szerződés" alatt? :U

Előre is köszönöm az esetleges választ!

:R

Új hozzászólás Aktív témák