Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
JackFeryll
őstag
-
JackFeryll
őstag
Morálisan trógerség, de mivel idegenekben nem lehet bízni az az alap hogy a szó semmit sem ér.
Ezért lenne jó az akkora összegű foglaló hogy ne érje meg az eladónak visszafizetni a dupláját. Sajnos itt jön a csavar hogy nincs rendes garancia arra hogy a vevő időben visszakapja a foglalóját, nemhogy a dupláját. Ügyvédi letét eladó felől is kétszeres értékben lenne korrekt. Akkor nincs időhúzás meg az a helyzet sem állhat elő hogy az eladó ki se tudja fizetni a büntit.
(most hirtelen elképzeltem egy világot ahol smart contractokkal bonyolódik az ingatlan adásvétel, garanciákkal és zsíros jutalékok nélkül ) -
JackFeryll
őstag
válasz Csabroncka #20653 üzenetére
A piac nem csak airbnb lakásokból áll. A hosszútávú bérleti piac viszont nem fog tudni nyugati bérleti díjakat fizetni. Ha elérjük ezt a plafont akkor a drágulással csak a megtérülés romlana, egy limit után a befektetők más eszközökbe fogják tenni a pénzt.
A magáncélú vevő meg kiárazódik és majd bérel. (nem fog világvégére költözni mert olcsóbb) -
JackFeryll
őstag
válasz KilgoreTrout #20613 üzenetére
Bringásoknak, terepfutóknak is jó. (hegy, erdő) Főleg munka előtt/után amikor nincs annyira idő/kedv átkínlódni a dugóban magad a városon. Ezen kívül hasonló környezet a várostól hasonló közelségben csak a II. és XII. kerület van, ami más árkategória.
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz bilimbalam #20550 üzenetére
Ez az egész foglalózás úgy lenne korrekt ha a vevő is lerakná letétbe a foglalót és az eladó is lerakná letétbe ugyanezt az összeget. Akinek ez nem megy az ne várjon el egyoldalú kockázatvállalást a vevőjétől.
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz bilimbalam #20423 üzenetére
Fel kell hívni konkurens eladókat ahol levették a hirdetést és megkérdezni sikerült-e eladni és ha igen akkor a tranzakció milyen áron jött létre. Ebből van hasznos infó, az ingatlan com-os hirdetési árakból kevésbé.
-
JackFeryll
őstag
válasz axioma #20379 üzenetére
Én szeretném hogy itthon is szakmailag kompetens, innovatív, ambiciózus, megalkuvást nem tűrő emberek is maradjanak és ne legyünk örök inkompetens, alulfizetett lúzerek nemzetközi viszonylatban. Szerintem jó ha a fiatalok próbálnak kiállni magukért. Főleg aki versenyképes. Ne legyen oké hogy alulfizetnek, ne legyen oké hogy nincs valami minimális komfort. Jó az ha valaki küzd azért hogy ne kelljen elmennie.
Amúgy szerintem egy ápolót, vagy egy takarítót is megilletne egy emberi életszínvonal, de ez már túl utópisztikusan hangzik itthon.[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
+1 és mi van ha még nem akar gyereket, vagy nem jön össze. Kellemetlen a babavárót kamatokkal visszafizetni. Nem vicces amikor belenyúlnak a piacba.
Per pillanat egy modern módon felújított 2 szobás lakás bérlése 200 környékén indul nem a világvégén, de akkor még nincs parkolód. (persze egy pályakezdőnek marad a nyomorgás valami lepukkant helyen lepukkant lakásban)[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz bilimbalam #20138 üzenetére
Max marad nekik álom az újépítésű aztán nem adják el a régit. Lehet majd az olcsó hitellel a potenciális vásárlóik fogják megvenni
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz Qtya123 #20042 üzenetére
Szerintem ott ment félre a gondolatmenet hogy amikor legutóbb nézted akkor még tartott a covid para, most meg van eladói optimizmus. Ahol én nézek ott is drágulás van, szívesen vennék Q1 árakon. Közben meg a hiteles vásárlók egyre rosszabb pozícióba kerülnek, persze lehet egyszer lesz ebből koppanás, de azt majd learatják az igazi befektetők. Amúgy is inkább tudok elképzelni egy oldalazó inflációval csökkenő árképzést mint névértéken csökkenést.
Ettől persze még lehet hogy az eladó is tévúton jár. Kár ezen rugózni, max koppan ha piac fölé árazott.[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz dave118 #19858 üzenetére
Agglobol erkezoknek tenyleg kene ingyenes parkolasi lehetoseg hogy valtsanak. (vagy kedvezmenyes P+R BKV berlet)
Amugy meg a berautok hasznalata is nagy elorelepes lenne. Egy ember reggel bemegy foglalja a parkolot delutanig aztan hazamegy, a berauto porog egesz nap. Persze ott is vannak csucsidoszakok.
A kikoltozes meg nem csak az idiotak trendje. Sokan kiszorultak a piacrol es sokkolo tud lenni hogy csaladi meretben 40-60 milliot kene egy panelba tolni. Komfortban meg szintet tud lepni egy kikoltozessel, nyilvan vannak kompromisszumok.[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz Mauzes #19804 üzenetére
Szerintem ez a "kapzsi" eladók felé irányult.
Kockázat nélkül likvid módon kispénzű kisember nem fog vagyont növelni infláció felett jelentősen (önerőt nem illik eljátszani vagy akár sok évre befagyasztani) ellenben simán kipontozódik amikor majd szépen emelkednek a kamatok. -
JackFeryll
őstag
válasz bilimbalam #19743 üzenetére
Na igen a jó vételekre utaznak a befektetők is sokkal nagyobb pénztárcával, sokkal több vásárlói/alku tapasztalattal. Plusz az a munkája hogy ezeket keresse/kerestesse és megnézze.
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
-
JackFeryll
őstag
-
JackFeryll
őstag
válasz dave118 #19593 üzenetére
A bicskanyitogató troll hangnem generálja a vitát/hozzászólásokat.
Külvárosi panel áron vidéki fancy ingatlan 20-30 percre a belvárostól (csúcsban) még a jelenlegi helyzetben is teljesen irreális.
Ha véletlenül pont jó helyen van az aktuális iroda és nem kell bemenni a belvárosba ésvagy nem csúcsban, akkor lehet benne valami igazság. Ezt nem lehet általánosítani.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Opel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Parfüm topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Politika
- Filmvilág
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest