- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GAI: Poor Volta...
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
-
tzimash
őstag
Üdv, vettünk/szünk egy házat, amiben van egy még kialakítatlan tetőtéri szoba, se ablak, se mennyezet, olyan mint egy padlás. Elhívtam egy kőművest, hogy nézze meg, vállalja-e, kivitelezhető-e, stb. Még hozzávetőleges árat sem mondott, csak annyit, hogy sok lesz
.
Plusz, ha kezünkben a kulcs, akkor hívjuk újra és kalkulál egyet.
Persze furdal a kíváncsiság, mekkora összeggel számoljunk.
A tetőtér többi része meg van csinálva, lakható, csak ez a szoba maradt ki valamiért.
Szóval, a ház asszimetrikus sátortetővel rendelkezik, ez a szoba a meredekebb tető felé esik, de így is lesz egy kis ferde rész a plafonban, annyi viszont nem, hogy tetőablakban gondolkozzunk. Marad a homlokzati ablak, viszont elég gyenge az a fal, plusz van középen egy kis oszlopszerű merevítés, ahhoz nem akar nyúlni a kőműves, így két ablak lesz (gondolom statikailag is jobban járunk így, egyszerre csak egy kisebb ablak helyét kell kibontani, nem egy nagyot) a merevítés miatt, ami max 120cm magas lehet a tető felőli oldalon, így a másik is ekkora lesz. Ez a fal, csupán 12cm-es téglából készült így mellé lesz húzva még egy ilyen széles legalább, közé pedig szigetelő anyag.
Aljzata beton, de ki kell egyenlíteni, plusz ugye mennyezet kell, és egy padlástérajtó, nem túl feltünő módon megoldva, + fűtés, (központi van, tehát csövek, radiátor) villanyvezeték.
A szoba mérete 16,5nm. Valaki ez alapján tud mondani egy hozzávetőleges árat? -
Elsőre ezt mondanám Pattex high tack
Én az erkélyen használtam, fát ragasztottam fémhez ill műanyaghoz és még mindig egyben van. -
Rive
veterán
Üdv,
Remélem jó helyen kérdezek: ragasztó kellene, finom munkához. Valami olyan, ami nem folyik szét hanem megmarad ~ olyasmi vastagságban, ahogy kinyomásra került, és rugalmas marad kötés után is, akár (főleg) 1-2mm széles csíkban. Előny, ha rendesen ragad fémre és üvegre is.
Valaki találkozott már ilyennel
-
Rotyi
aktív tag
válasz
Atomgeszi #97540 üzenetére
Hadd nem mondjam kéményesként mit szívunk a bádogosok miatt. Tulaj hív, hogy folyik a víz a kéményen, bádogosnak szóltak de ő nem talált a bádogozáson hibát, a kémény hibája.
Aztán felmászok a tetőre és a bádogos illesztésénél látom a Tarill kolléga által linkelt szalagot frissen felrakva... -
gerisz23
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #97539 üzenetére
+1
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #97539 üzenetére
Köszi. Meglátjuk.
-
gerisz23
őstag
válasz
Atomgeszi #97534 üzenetére
Novatio-s termék volt,hozzájutottam-amúgx ez konkrétan horror áron van.
Bádog meg kémény között olyan nagy rés van?Akkor keresnék másik bádogost aki normálisan megcsinálja,1cm-ert még ki lehet tölteni szilóval többet már nem nagyon.Lentről szépen sztem sehogyse tudod kifújni semmivel,mindenképp felülről kell javítani a tető felől. -
lemmy71
őstag
válasz
Apollo17hu #97527 üzenetére
Nem akarlak elszomorítani de amit itt kiszámolt neked a biztosító azt egy számlaképes vállalkozó 61 ezerből nem fogja megcsinálni, plusz még az anyag.
Az ajtófélfa meg még plusz költség, esetleg cserélhető az a darab is ami megvetemedett, de nem igazán szeretnek ilyesmivel foglalkozni a mai asztalosok. A komplett ajtó csere lenne a megoldás ha nem csukódik, az nagyon alaphangon is 40 körül van, 16 tol indulnak a 90X210 ajtók plusz kilincs, dűbel purhab szegőléc, és olyan 20 körül van a kiszedés beépítés. -
jeni
félisten
ezek lehetnek eltérőek.
legalábbis a Whirhpool mosógépre nagy ívben tojt a biztosító,mert az volt a baj,hogy fürdőszobában nem szabad használni a mosógépet,és ezért rozsdásodott el a teteje és az oldala ,erre meg nem érvényes az 5éves megkötött biztosítás..ha rászakadt volna a mennyezett akkor megtérítették volna kárt. De így nem! -
FerNandor
őstag
Ennek a lamináltnak vajon ki a gyártója?
[link] létezik, hogy Classen? A Linkben az rejtőzik, hogy Classen Ballade.
Jó minőségű lehet? -
jeni
félisten
válasz
Apollo17hu #97527 üzenetére
ha jól tudom a biztosító csak azt fogadja el akivel partneri szerződésben van.
akárkitől,bárkitől nem fogad el számlát.
lehet,hogy én tévedek.
u.i.:csalások,túlszámlázások,nem valós számlázás kivédése miatt. -
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Kb. egy hete kértem tanácsot beázás miatt, így utólag köszönöm a segítséget és a tapasztalatokat. Azóta már a "száradási" fázisban vagyok, és kárfelmérés is volt. Kárfelmérésnél rögzítettük a jegyzőkönyvbe, hogy pótlólagos szemlére is van kilátás, mert a víz befolyt a küszöb és a parketta alá. Ennek eredményére ma reggel derült fény:
Tehát a szegélyléc elvált, és az ajtófélfa egy vékonyabb eleme kb. két centire kilóg a keretből, valamint a nagyított képen én úgy látom, hogy a vastagabb elem is rendesen meggörbült, de az a fal fele, ezért nem látványos.
Szerintetek várjak még néhány napot, és utána kérjek pótszemlét, vagy ez már valószínűleg a "végleges" állapot, és ne számítsak már mondjuk parketta hullámosodásra?
Az ajtófélfa cseréje mennyire gázos, milyen nagyságrend lenne rendbehozni?A hétközi kárfelvételnél egyébként ~61 ezer forintot állapítottak meg a 3 helység festésére és gipszkartonozására, ami szerintem - bár laikus vagyok - elég karcsú.
Konkrétan:
- 52 négyzetméter festése 46.644 forint,
- 3 négyzetméter gipszkartonozás 8.229 forint,
- 4 óra takarítás 2.144 forint (what?!),
- kiszállás 2 alkalommal 4.160 forint.Arra gondoltam, hogy keresek egy számlaképes vállalkozást, akiktől részletes ajánlatot kérek a javításra, és azzal bemegyek a biztosítóhoz, hogy a 61k-t tartsák meg, helyette pedig a vállalkozó számláját egyenlítsék ki. Ez járható út, vagy nagyon naiv vagyok?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #97521 üzenetére
Az oké, hogy esik. De 4. emelet.
A tetőkilépő meg tök más oldalon van. Ezt azért nem vállalom be.
-
FerNandor
őstag
Köszönöm a laminált padlós kérdésre adott válaszokat. Még ennyit kérdeznék, hogy a praktikerben kapható, Egger lamináltakkal van esetleg rossz tapasztalat vagy bátran vehető?
Ezt néztük: [link] -15% -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Atomgeszi #97516 üzenetére
Jó lenne egy kép kívülről, tudom esik.
Amit Tarill linkelt az ide nem jó,+padozat kell alá, és kicsivel több szakértelem a szakszerű felrakásához, mint a kéményre egy bilincses takaró gyűrűt.A baj az, ezzel a kéménnyel,hogy kivül a spirál merevítés kintebb áll.
Gondolom ott is szivárog be a víz. -
Veron
addikt
Köszi a válaszokat. Bem mondtam, de ez franciaerkély-ajtó, tehát alacsonyabban már nem kezdődhet, mert az már a padlószint. Ezért, ha elveszünk a magasságából, már csak 190-200 cm körül járunk, ami nagyon kicsi egy erkélyajtónak.
Ja és radiátoros fűtés lesz. -
Borisz76
nagyúr
Esetleg 1-2 sor téglát kivenni az ablak alatt? Fentről ugye nem lehet.... lentről sem? Ha radiátoros lesz a fűtés, akkor nem biztos, hogy lefelé jöhetsz.... viszont ha padlófűtésed lesz, akkor tudsz lejjebb jönni az ablaknyílással és beférhet a redőnytokos nyílászáró.
Csak egy gondolat....
-
Veron
addikt
Az ablakokat úgy rendeltük, közben derült ki a fax kivitelezőnek is, hogy ott koszorú van ám és nem tégla.
Rohadt mérges vagyok, és nem tudok mit tenni. Xarul fog kinézni, mert a koszorú miatt eleve csak 210esek az ablakok és még abból jön le a redőny.
Arra gondoltam, esetleg az nem lehet megoldás, hogy a koszorúra teszik rá a tokot, igy az kilóg a sikból, de vmi külső formai elemmel elfedni a különbséget? -
-
Atomgeszi
nagyúr
SOS purhab kérdés lenne:
Több éve folyamatosan ázok a kéménynél, ma ismételten láttam, hogy folyik be a kéménynél a víz. Már többször volt itt bádogos megcsinálni, semmit nem csinált(vagyis valamit csinált,de nem lett jobb), csak 200-300 ezret leszurkolt a biztosítóról, ugyanúgy ázok a kéményen(amit linkeltem nemrég gipszkartonos kérdést). Mivel a bádog semmit nem segített, gondoltam, kifújom az egészet purhabbal a kémény és a tető csatlakozásánál, viszont most esik az eső és folyik le az oldalán a víz. Így is befújhatom a purhabot, vagy csak száraz terepen fog tapadni? -
Veron
addikt
Az fontos lenne, hogy az ablak magasságából ne vegyen el a redőny, mert a koszorú miatt már így is alacsonyabbak az ablakok.
Viszont ha jól értem, a koszorú és a téglafal külső síkja egybeesik, ezért arra már csak a 10 cm dryvit jön.
És ami még szívás, hogy minden mas nyílászárónál ki van hagyva (az áthidalónál) a hely.
Tehát minimum különbözők lesznek, ha egyáltalán sikerül a fal síkjába tenni. Létezik bármi megoldás? -
FerNandor
őstag
Újabb kérdésem lenne. Olyan laminált padlóval van tapasztalat, ami a csatlakozásoknál nem ér teljesen össze, van benne egy minimális horony?
Szép, tetszenek, csak félek, hogy abba elég jól bele tud ülni a por/kosz és idővel csúnya lesz.
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Gyakorlati tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy jobb fűteni a kondenzációs gázkazánnal. Idei lesz az első igazi telünk az új házban, gázszerelő sokmindent nem mondott: "ha nem tudom saját magam beállítani, akkor van ismerőse aki 20e Ft/óra díjon kijön és beállíja, hogy minden helységben jó idő legyen" - hát köszi de nem...Azt már kihámoztam, hogy úgy lesz takarékos a fűtés ha a kazán minél alacsony hőfokon megy minél hosszabban, így a fűtési vízhőfokot 40C-ra állítottam. A padló hőcserélőjét 4. fokozatra állítottam, így 38C víz megy bele a padlókörbe. Jelenleg a keringető szivattyúk max fordulaton mennek (így hagyták itt) ez szükséges?
A radiátor körnél pedig abba a szobába raktuk a termosztátot, ami a leghűvösebb a többi szobában pedig a radiátor termosztátját állítgatjuk, hogy kb. ugyanolyan idő legyen minden szobában.
Bármi jótanácsot elfogadok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Miele TRIFLEX HX2 CAT&DOG akkus kéziporszívó - ÚJ! Bontatlan - 2 év garancia
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Eladó Techsend Cyber Monster elektromos roller + sisak ajándékba
- FÉLÁRON! illy Francis X7.1 kapszulás kávéfőző - fehér - ÚJ! Bontatlan - 2 év garancia
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged