Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lemmy71
őstag
Az nagy valószínűséggel misungba van lerakva, én a helyedben felszedném az egészet, a misungot lapáttal feltudod szedni, nem kell tőle megijedni. Ha nem kell szigetelni az aljzat betont akkor valami tapadóhíddal lekezelni utána cirka három centis cementesztrichet neki és arra jöhet az új padlólap ragasztóval.
-
-
dewil666
őstag
válasz
macilaci78 #93290 üzenetére
Azért kicsit olcsobbra gondoltam.
-
M@nH.
aktív tag
Sziasztok, burkolni szeretnénk az előszobát, de a meglévő kisméretű lapokra szeretnénk lerakni az új 30x60-as lapokat, viszont bizonytalan vagyok, mert a régi lapok alatt elég rossz minőségűnek tűnik az alap. Nem tudom pontosan miből lehet, de mint ha valamilyen cementes homok keverék lenne. Kb. 35 mm vastagon, alatta szerelőbeton van. A ház 1973-ban épült. Szerintetek inkább törjük fel az egészet, vagy erre még lehet burkolni? Végig kopogtatva csak az egyik ajtónál volt üreges a hangja, ott készültek a képek is.
-
dewil666
őstag
Tudnátok olyan villany kapcsolót ajánlani aminek a kapcsolása nem hangos?
Asfora van de az nekem elég hangos. -
-
ph2012
senior tag
Beltérre diszperzites fehér festéket kellene használnom, 4 litert, hérát vagy poli-farbét.
Vízzel hígítás nélkül is lehet festeni?
Korábban is fehérre volt festve a panel lakás fal.köszi
-
Van pár felesleges gázkonvektorom a falon (majd másikak kerülnek a helyükre, de nem tudni, mikor). Ha le akarom szedni, akkor elég, ha a gázmérőnél el van zárva, illetve a konvektor előtt?
Kell zárdugó a szabadon maradó csővégre? -
Misi 007
őstag
Sziasztok!
A panel lakásom felújításán ügyködöm. A festés következne, de a fal sarkából kiáll egy ilyen. Nem bírok rájönni, hogy mi ez, úgy néz ki mintha sima telefonkábel lenne.
Alapjáraton nem érdekelne, de a díszléc miatt útba van.Van még a képek közt egy régi, analóg TV/Rádió csatlakozó. Ezt is szeretném elvágni, mert annyira kiáll a falból, hogy útba van. szerintetek eltávolíthatóak, levághatóak?
-
gabe_
őstag
válasz
lemmy71 #93276 üzenetére
Ja, nem akarom leszedni a teljes festéket, arra rámennének az idegeim szerintem.
Megcsiszolnám, folyékony fával kijavítanám a hibákat, megint megcsiszolnám, alapoznám, és színre kenném. Csak a csiszolópapír szemcseméretével nem vagyok tisztában, hogy melyik lenne az ideális. -
lemmy71
őstag
Ha a régi festéket teljes terjedelmében elakarod távolítani akkor arra a hőlégfúvót ajánlom, persze fa ajtóra, melegen a festéket szépen pormentesen letudod kaparni raskettával. Utánna ha szügséges 80 vagy 60 csisz papírral átcsiszolod, és ahol szükséges tapaszolod, majd egy finom csiszolás és jöhet az alapozó majd megint egy finom csiszolás és a végére a mesterzománc, hígításra lakkbenzint használj.
Én most csináltam egy garázskaput hőlégfúvóval, ilyen volt és ilyen lett antikoltan. -
gabe_
őstag
Apropó, beltéri ajtók mázolása:
A régi festék lecsiszolásához majd a hibák javítása után, milyen csiszolópapírt kell használni? -
Kékes525
félisten
válasz
macilaci78 #93272 üzenetére
A munka elvvégzésére kötöm a szerződést, nem az ott töltött időre. Az ajánlat is a munka elvégzésére szól, nem a munkaidőre.
-
Kékes525
félisten
válasz
macilaci78 #93270 üzenetére
Ez nem változtat azon, mint amit írtam. Minél több időt tölt nálam, annál több munkadíjat kell fizetnie a munkásainak. Azaz, az 1 millió (ami a munkadíj) a relatív értéke (1 napra vetített munkadíj) csökken az eltelt idő arányában. Másrészt szerződésben lesz a vállalási idő is. Attól nagyon nem térhet eltérni.
-
-
Ispy
veterán
válasz
Kékes525 #93266 üzenetére
Munkadíjban nagy a szórás....
Nekem klíma csővezés 4 óra munka, 3 ember, kb. 20 méter anyag, kiszállás 100k+ÁFA volt, elvágott vezeték javítása később 24k+ÁFA (kb. 1 óra munka).
Szellőztető szerelés 3 fős brigád, 1 nap, kiszállás, szállítás 150k+ÁFA.
Fénycsatorna kiszállítása és beszerelés 2 ember, 3 óra, 80k+ÁFA.
Tehát a bruttó 1 misi, ha mondjuk 2 ember 10 napot dolgozik, akkor simán lehet ennyi.
-
orion1025
őstag
válasz
Because #93264 üzenetére
Az nem jó hozzá, a tüskés henger lényege pont az, hogy el tudod vele "söprögetni", így nem maradnak hullámok. Az önterülős hiába az ami, magától nem fog neked elfolyni rendesen, ahhoz kell célszerszám is. Járólap alá ha nem túl hullámos megfelelő lehet, de parketta alá nem lesz jó.
-
Kékes525
félisten
válasz
macilaci78 #93262 üzenetére
"nem ajánlatot tenni kell, hanem aki dönt, az nyakába veszi a várost, vagy a netet és keres."
Is!
"Majd te kiválasztod, melyik szín tetszik, ő, vagy a szaküzlet pedig segít eldönteni, melyik a megfelelő műszaki tartalom."
Pontosan ezt teszem.
"A tájékoztató jellegű az lett volna,...."
A részleteket megadja a szerződésben. Ha nem tetszik nem írom alá. Nem értem, hogy így mit vesztek.
Azt most megadta, ma ismételten felhívott, hogy a munkadíj az 1.8-ból 1 millió ÁFÁ-val együtt. Így már azért tiszta.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Kékes525 #93256 üzenetére
ajánlatot tenni - nem ajánlatot tenni kell, hanem aki dönt, az nyakába veszi a várost, vagy a netet és keres. A kivitelező legfeljebb tanácsolja, hogy milyen kopásállóság, vastagság, esetleg méret mentén keresgélj, milyen kiegészítők kellenek (szegélyléc, burkolatváltó, stb)
Majd te kiválasztod, melyik szín tetszik, ő, vagy a szaküzlet pedig segít eldönteni, melyik a megfelelő műszaki tartalom.Ebből szokott az lenni, hogy ő beáraz egy normál méretű, fóz és textúra nélküli Classen, neked meg egy fózolt, szinkronnyomott Paradoron akad meg a szemed valamilyen egzotikus méretben, háromszor annyiért.
Azért kell a részletes ajánlat, hogy lásd, min tudsz igazítani.
Tájékoztató jellegű 1,8 millió. A tájékoztató jellegű az lett volna, hogy bontás, sitt elszállítás 70k, aljzatmunka 2k/m2, laminált egyszerű alátéttel, lerakva 6k-ig, szegő 4, vagy 6 cm magas színazonos, felrakva 1k-ért, alu burkolatváltók, festés: fehér mennyezet 3k/m2, egyszínű fal, glettelve Hérával 5k/m2, ajtók, tokok felújítása 80k/db: régi festék eltávolítása, tapaszolás, csiszolás, alapozás, mázolás, kilincs csere 15k, zártest marad, FK tábla csere Schneider kismegszakítókra, Fi-relé 50k munkadíj, 50k anyag, Legrand Valena Life konnektorok fehér színben 2k/db anyag, 1k/db munka.
Ebből már tudod, hogy kereshetsz magadnak lamináltat, kb 5k-ig van benne az ajánlatban, kilincset 15k-ig, stb.
Dönteni ez alapján lehet.Ehelyett azt a forgatókönyvet követed, hogy 1,8 mFt, majd aláírás előtti percekben kezded el böngészni a netet, vagy ide beírni, hogy egy Kronopol laminált megér-e 8k-t, meg egy ajtó felújítása 130k-t. Rabolod ezzel a saját idődet, a bejáratott vállalkozóét és a miénket is, már ha abban a pár percben lesz válasz.
Továbbra is: ha ismert, kipróbált vállalkozásról van szó, ahol a munka minőségében és határidejében bízol és neked megfelel az összeg, akkor hajrá.
-
Because
őstag
sziasztok!
önterülő aljzat lett kiöntve 1 héttel ezelőtt, de koránt se lett sima a felület, mehet rá egy újabb réteg? főleg így 1 hét után már
-
Kékes525
félisten
"Tényleg nem értem mit szeretnél?"
Érdekel mások véleménye, én csak érvelek pro és kontra. Másrészt sokan úgy mondtak véleményt, hogy egész másra válaszoltak, mint amit írtam.
Amúgy abban a hozzászólásból nem tudom, hogy erre hogyan következtettél ott senkinek nem mondtam ellen, csak itt (#93256) Kékes525, itt pedig indokoltam."Én egy részletes ajánlat nélkül tuti nem fogadnám el ezt az árat."
Én sem fogom, ez ahhoz kellett, hogy megírja (vagy nem) a részletest a szerződésben. Ha azt aláírom, csak akkor lesz elfogadva. Ez egy előzetes, mint írtam egy tájékoztató jellegű, hogy tisztában legyek a nagyságrenddel.
-
-
Kékes525
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #93254 üzenetére
"Ezek az infók, csak csepegtetett foszlányok"
Nem értelek. Írtam, hogy panel lakás. Írtam a négyzetmétert. Ebből már lehet következtetni a munkára. A pontosabban csak akkor lehetne, ha látnád.
"Másik, a mázolandó ajtó maga a szárny csak vagy tokostól lesz csinálva."
Elég furcsa lenne, ha egy 23 éve lemázolt ajtót csak részleteiben csinálnánk meg. Azaz ez is egyértelmű, hogy mindent le kell mázolni, tokostól mindenestül.
(#93255) macilaci78
"A "nagy átlagban" kifejezés zavar"
Pedig ezt nem lehet másképp. A pontosításhoz legalább 1 hónap kell, amíg az ember szétnéz, hogy milyen van, mik a lehetőségek. Akkor csak ezután tudna ajánlatot tenni. Menyivel lenne az jobb nekünk és nekik? Nekünk fogalmunk sincs az árakról és lehet, hogy csak pár százezret akarunk rá szánni... Akkor derülne ki, hogy esetleg sokallnánk a munkadíjat. A döntéshez egyben az egész költségeket is látni kell, legalább hozzávetőlegesen. Azt viszont megfogom kérdezni, hogy ebből mennyi a munkadíj. Ez a felvetésed jogos.
"Ezeket a feladatokat külön-külön is el lehet látni, a...."
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Kékes525 #93253 üzenetére
Szerintem is ha ez a munka ér neked ennyit, hajrá!
A "nagy átlagban" kifejezés zavar például a laminált padló esetében. Van Kronopol 2k-ért és Parador 10k fölött is, mindkettő 8 mm, 32-es kopásállóságú... Alátét dettó: 100 Ft-os polifoamtól a hiperszuper 2,5k-s hangszigetelt, hővezető anyám tyúkjáig.
Amit pedig látni kell és sokan nem hangsúlyozták eddig: ez egy komplex feladat: kell egy melegburkoló a laminálthoz, kell egy villanyszerelő az FK-táblához, konnektorokhoz, kell egy festő a falhoz, esetleg egy másik az ajtókhoz (vagy asztalos), kell valaki, aki úgy tudja szétszedni a régi bútorodat, hogy az utána összerakva is mutasson valahogy és kilincsezni is kell (a réz kilincs nem olcsó, egy Alt Wien kilincs is bő 10k).
Ezeket a feladatokat külön-külön is el lehet látni, akár olcsóbban is, de 3 hétbe te, mint végfelhasználó nem tudod összeszervezni. Egyik, másik mester megcsúszik más munkaterületen, késik 1-2 napot, hetet, te meg ott vagy a félkész házban. A 3 hetet fizeted meg a felárban. Nekünk anno megérte.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Kékes525 #93253 üzenetére
Ezek az infók, csak csepegtetett foszlányok. Szvsz.
Azt írod 47m2 lesz festve.
Gondolom nem az alja, akkor az oldalfalakkal mennyezettel kicsit több.
Másik, a mázolandó ajtó maga a szárny csak vagy tokostól lesz csinálva.
Nagyon nem mindegy.
Régi polgári lakásokba a tok kiterítve van egy méter is,teli minden csicsás díszítéssel.
Azt kicsiszolni,javítani,alapozni,2 soron megkenni nem kevés munka. Ja és ebből 6db. Ez maga több százezer.
Stb,stb.
Ha te nem tartod földtől elrugaszkodottnak,és nem ver földhöz anyagalig, és megbízol a cég előre nem látott végeredményébe,nem biztos hogy azokra kell hallgatni,akik 10 forintért felhajtanak egy teknőst Pestre. -
Kékes525
félisten
válasz
RexpecT #93249 üzenetére
72 nm a lakás. Egy nagyszoba kivételével a többi festve lesz, azaz 47nm lesz festve, 6 ajtó mázolva, 6 rézkilincs csere, és 30nm-es szobában lesz egy laminált padló. 5 konnektor csere, 1 beépített szekrény szétszedése, elszállítása és egy Réka elemes bútor szétszedése és egy részének visszahelyezése, az előszobában az elosztó panel cseréje. Azt hiszem így komplett.
(#93250) zsolt0638
Igen.
(#93251) zsolt0638 + (#93252) gerisz23
Ez az. Én biztos, hogy nem tudnám megcsinálni, hasonlóan nagyon sok emberhez. Ezért nagyon sok a munkájuk, így bőven van választási lehetőségük. Ezért is drágák. Kapitalizmus van, a piac szabályoz.
Villanyszerelés az lesz, amit fentebb írtam."Amit leírtál 1 embernek kb 3 heti meló ha minden kéznél van."
Ennyit is mondtak.
"nálam még aljzatot is csinálni kellett."
Nálam is 6 helyen.
-
gerisz23
őstag
válasz
Kékes525 #93221 üzenetére
Ha van időd meg türelmed akkor csináld meg magad,minden másra ott a MasterCard...
Viccet félretéve picit sokkallom,persze attól függ-ahogy írták is többen-hogy valójában mi a munka,villanyhálózat átlett már szerelve pl?
Nekem egy szoba volt 500k körül anyagban,abból 150 az ablak.85%-ban magam csináltam,nálam még aljzatot is csinálni kellett.
Amit leírtál 1 embernek kb 3 heti meló ha minden kéznél van. -
zsolt0638
tag
Ez persze lehet hogy sok, de ha másképp nézzük, nekik van szerszámuk, van szaktudásuk, mindent hoznak, visznek.
Te mondjuk erre szánsz egy hetet (ami kevés lesz) addig nem keresel pénzt, valószínűleg elrontasz ezt azt, amit újra kell csinálnod. Megveszel minden szerszámot, apróságot amit sokáig nem fogsz újra használni. Persze meglesz az öröm hogy én csináltam, szar lett, de nem basztak át és kétszázzal olcsóbb lett, beleszámolva a kiesett munkaidőm. Király vagyok...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest