Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
SKyle
tag
Most nem vagyok otthon, nem tudok képet feltenni, de ha látnád, magad is azt mondanád, hogy ez már megérett a cserére. Főleg, amikor egy kicsit komolyabb termés van, akkor csodálkozunk, hogy bírja még szétesés nélkül.
Ha sikerül akácból vágatni, akkor 7x7cm-es oszlopok szerinted jók lennének? Fentre 5x5cm-eseket gondoltam, nem vagyok egy nagy statikus, hogy ki tudjam az ilyeneket számolni... -
SKyle
tag
Sziasztok!
(Lehet hogy nem ebbe a topikba való, ha így van, kérlek irányítsatok át!)
Meglévő (ház mögötti / kerti) szőlőlugasunkat szeretném lecserélni fából készültre. A méretek kb. 4m x 8m és kb 1.9-2.1m magas.
Jelenleg 1"-os csövek és 5x5-ös zártszelvények vannak leverve jó mélyen a földbe, és fent vegyesen csövek / betonvas / fa lecek vannak ráerősítve különböző módszerekkel.
Tudom, elég gáz, szegény apósom (R.I.P.) rakta még össze anna kidején, és már elég toldozott foldozott.
Az ötlet az lenne, hogy a meglévő oszlopok helyére betonból öntök oszloptartónak alapot, és azokra szerelem majd az oszlopokat, és a gerendákat, stb.Abban kérem a Tisztelt Fórumtársak segítségét, hogy milyen fából érdemes készíteni, illetve a fent megadott méretekhez milyen vastagságú elemeket kellene beszereznem.
Kerestem Google-lel, de szerintem a kulcsszó / szavak nem voltak megfelelőek, mert a legtöbb találati helyen főleg a szőlőtermesztéssel foglalkoznak, nem pedig azzal hogy milyen fából építsünk szőlőlugast...
Szóval, ha esetleg tudna valaki egy jó weboldalt / blogot, ahol hasonló témában találnék leírást, azt is nagyon megköszönném. -
runner 125
nagyúr
válasz
mrhero #89394 üzenetére
Annó pont erről beszélgettem a vízszerelőmmel, elmondása szerint már évek óta az a jellemző, h lándzsás szeleppel állnak ki mindig, azon törölközőszárítósokhoz is, amelyek gyárilag 2 szélső bekötéssel bírnak.
Nyilván ha a falkiállásod egymástól 50-60cm-re van, és nincs még kicsempézve, akkor meg kell vésni, és egy press idommal megtoldja neked a szerelő.
Ha már csempézve van, akkor némileg több meló. Először is tudni kell h hol futnak a csövek. Jellemzően aljzatba viszik el az 5 rétegűeket, így minden bizonnyal nálad is függőlegesen fut fel alulról mindkét kiállás. Szerelővel egyeztesd le, de szerintem megoldható, h valamelyik ágat vízszintesen odaviszi a másik mellé.
A csempénél először a fugasort kell kiszedni, multigéppel, csiszolókoronggal, s ha kijött a fuga, akkor véső + kalapács.. sarkoknál óvatosan, nehogy megsérüljön a többi csempe is.
A feladat része, h legyen tartalék csempe és fuga is. -
Borisz76
nagyúr
válasz
mrhero #89394 üzenetére
Lehet nem a legjobb ötlet : Flexibilis cső.
De legalább nem kell bontani,rombolni....és relatív olcsó.
Feltéve, hogy van abban a méretben ami neked kell. -
mrhero
tag
Sziasztok! A fürdőszobában ki lett alakítva egy vizes törölközőszárítónak a hely. A gond hogy olyat szeretnénk ami az egyik oldalról nyitott, de a csövek nem így lettek kivezetve. Van erre utólag valami jó megoldás?
-
-
evilskati
aktív tag
válasz
Manitou #89382 üzenetére
Semmi gond. Igen találkoztam én is ezzel a marketing jelenséggel. Meg az ácsok is mondták, hogy üveggyapotot ne. Aztán aki végül csinálni fogja a gipszkartonozást/szigetelést, ő mondta, hogy ezekkel az új anyagokkal már nincs ilyen gond. 15-20 éve csinálja, korrekt faszi, adok a véleményére.
De ahogy te is mondtad, meglátjuk, az idő eldönti. A rendelésen már túl vagyok. Ha csináljuk, akkor dobok fel majd pár képet. Remélem nem lesz vele probléma, tanulópénznek drága lenne
philoxenia: Ez a tekercses termék azért rugalmasabb, mint a táblások. De nem is terhelésre vannak tervezve.
-
Manitou
veterán
válasz
evilskati #89380 üzenetére
Bocs,elírtam, nem is az ursat akartam írni. Igazából itt ami régen probléma volt az üveggyapot szigeteléseknél, hogy maga az anyag ami korábban volt mondjuk 10cm vastag pl a szarufák között ,az idő eteltével nem tartja meg magát hanem összeroskad sokkal kisebbre. Tetőtérbeépítés felújításoknál lehet ttalálkozni ezzekkel a problémákkal. De az üveggyapot gyártók pl a termékbemutatóikat pont ezzel kezdik mostanában, hogy ezek az új üveggyapot termékek már nem azok a hagyományos értelemben vett régi üveggyapot termékek, amiről a szakmabelieknek ez a rossz tulajdonsága szokott eszükbe jutni. Szóval reméljük hogy valübban tartós is lesz.
-
mezis
félisten
Üdv.!
Nekem 7 év után kellett lábszelepet cserélnem. Addigra már elegendő finom homok rakódott le a zóró gumi lemezre. Tisztítás után úgy találtam, jobb ha újat teszek be, a gumi sem volt már az igazi.? Lábszelep fent: Beüzemeléshez hogy fogod feltölteni vízzel az alatta lévő csövet ?
Légszivattyúval ? -
gabe_
őstag
Üdv.
Van egy kerti fúrt kutam locsolásra, egy szivattyúval. A kútban lévő cső alján lévő lábszelep néha visszaenged egy kis vizet, épp csak annyit, hogy a szivattyú ne tudja újra felkapni, így trükközve, de el lehet indítani.
Az a kérdésem, hogy egy másik lábszelepet is berakva fentre, nem sokkal a szivattyú elé, a szívó ágra, kiküszöbölné a problémát?(Kolegám vetette fel az ötletet, azt mondta, hogy nála a lábszelep fent van az aknában, nem a kút aljában.)
-
Manitou
veterán
válasz
evilskati #89375 üzenetére
Majd az idő igazolja, hogy tényleg van-e olyan jó, mint a Rockwool
, ami kőzetgyapot, míg az Ursa üveggyapot.
A "nyú" Ursa marketing szerint ezek az új üveggyapotok már nem roskadnak úgy össze, mint a 80-as 90-es években beépített korábbi társaik.Mi pl Nobasilt is szoktunk használni Rockwool kiváltására, mint másik nagy kőzetgyapot márka.
-
evilskati
aktív tag
Sziasztok!
Csináltam egy összehasonlító táblázatot a tetőtér szigetelésekről. Az Isover, Rockwool, Knauf Insulation és Ursa azon termékeit vettem fel, amiket a gyártó direkt szarufák közé és alá szán. (1-2 "multifunkciós" termékkel azért találkozni, amit ajánlanak több helyre is, pl. válaszfalakba.)
A táblázat itt érhető el: [link]
A 15 cm és 10 cm vastag anyagok árai vannak feltüntetve, ahol elérhető ilyen kiszerelés. Ahol nem, ott az anyagból elérhető legvastagabb kiszerelés (pl. max 80 mm) vagy a 160-as anyag ára van feltüntetve. Az árak gyártói lista árak. Ezeknél azért jóval kedvezményesebb árat lehet kialkudni a kereskedőknél.
A terveken nekem Rockwool Multirock (Uw = 0,039) szerepelt 25 cm vastagságban, de végül Knauf Unifit 035-el fogjuk szigetelni a tetőteret 30 cm vastagságban. A választásom azért esett erre a termékre, mert egyrészt többet tud mint a Rockwool Multirock, másrészt olcsóbb is nála. A videó alapján öntartó, nem kell huzalozni, ami könnyíti a beépítést. Nálam változó szarufa közök vannak, emiatt a táblás termékek vágása során több hulladék keletkezne, így a tekercses kiszerelés is plusz pont. A gyártás során használt kötőanyag formaldehid mentes, elvileg emiatt nem olyan ártalmas az egészségre. Nem utolsó sorban pedig a kivitelező is támogatta, dolgozott már ilyennel. (Állítása szerint a marketing anyagokban írt "minimális porképződés" azért nem állja meg a helyét.)
Hátha valaki hasonló cipőben jár és tudja használni.
-
Sziasztok!
Van pár terasz rész aminek a felső burkolat részét csinálnám meg, valakinek valam hasznos tanácsa?
Alapvetően fával dolgoznék, de nem tudom, hogy keretet csinaljak, amit rögzítek azt oldalsó részeken, így felülről lennének csavarozva az egyes deszka elemek, vagy simán csavarozzam kívülről a méretre vágott léceket.Az első az igényesebb, logikusan festve lesz a fa mindenhol.
Vagy valami más javaslat?Köszi!
-
adalbert1
veterán
válasz
macilaci78 #89369 üzenetére
Ez mondjuk nem rossz ötlet, akkor lehet, hogy csak egy tartót és egy új fejet kellene vennem - valamelyik nap meg is nézem, hogy milyen átmérőjű a rúd, és hogy találok-e hozzá való tartót.
-
adalbert1
veterán
Sziasztok,
zuhanyszettet szeretnék cserélni a lakásban. A problémám az, hogy az előző függőleges tartó rúd 75 cm hosszú, és a vége felé vannak a rögzítési pontok is (nem szeretnék új lyukakat fúrni).
Néztem pár típust, de szinte mindegyik 4x-60 cm között állítható, valahol esetleg lehet úgy keresni, hogy a rúd hossza alapján is lehet szűrni a találatokat (pl. néztem a Hansgrohe oldalát, zuhany kategóriában több mint 800 termék van)?
Legalább egy Mofém, vagy jobb minőség érdekelne, de azért a világ összes pénzét nem költeném el rá. -
gerisz23
őstag
Sziasztok!Baxi gázkazánja van esetleg valakinek?Vagy van itt valaki aki tud javaslatot tenni milyen gázkazánt vegyek?Immergast néztem ki,de a kivitelező (ha végre találok)Lehet csak Baxit épít be.
-
Red_Bull
aktív tag
Köszönöm a válaszokat a sóder térfogat kiderítéséhez, de szerintem kevés lesz, ,van viszont egy csomó terméskövem, ha ezeket szétzúzom tojás méretűre akkor az mehet a sóderbe ugye? Nem rontom ezzel a minőségét?
-
Manitou
veterán
válasz
Borisz76 #89359 üzenetére
A házépítés témához szólva.
Az hogy a telek 30% -ig építheő be az csak egy paraméter a sokból. Ha építkezel, akkor fel kell fogadni egy építész tervezőt, építési engedély vagy egyszerű bejelentéshez (ez amúgy csak nevében egyszerű a valóságban ezzel is van meló rendesen ) ő majd utánajár a telek beépíthetőségének. Pl lehet HÉSZ(Helyi Építési Szabályzat) szerint le van korlátozva a telek beépítési mélysége is, csak utcafronttól x méterig lehet pl beépíteni. De van sok egyéb fontos dolog, zöldterület, épmagasság, beépítési mód stb.
Illetve a rendeltetési egységekkel is vigyázni kell. 3 különálló lakóépület az három rendeltetési egység, Lehet csak pl 2 rendeltetési egység építhető az adott építési övezetben. Szóval azért alaposan körbe kell ezeket járni még az elején, amit egy építész tervező meg is fog tenni neked és tájékkoztat a lehetőségekről, már ha felfogadod a házad megtervezésére. -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Házépítés a téma....illetve ehhez kapcsolódik majd a kérdésem.
Mondjuk van egy telek, házzal amiben laknak.
A telek mérete akkora, hogy akár 3 db családi ház is elfér rajta egymás mögött.
Ebből ugye az első áll és lakják.
A második helyén most egy mellék épület van ami bontásra érett.
A telek legvége pedig üresen áll.Amúgy kb 1400 nm a telek. Pontosan nem tudom de kb 20*70 m a terület.
Az önkormányzatnál mondták, hogy 30%-ig beépíthető.
Erről papírokat is kaptam. Ott megnyugtattak, építhetünk rá.Egy fő ( Mama ) lakik elöl.
Egy család ( 5 fő ) középen.
Egy család ( 3 fő ) hátul.
Kb ez az elképzelés.A telek a párom és a testvére nevén van, egy helyrajzi számon.
Az ő anyukájuk lakik a meglévő első házban.Hitel felvétel, villanyóra, gázóra miatt érdemes külön helyrajzi számot kérni ?
Azt az infót kaptam, hogy egy helyrajzi számhoz csak 1 db FŐ óra tartozhat és akár több al-óra is.
Mondjuk 1 villanyóra és 3 db al-villanyóra.A gondom ezzel az , hogy szeretnék ( ha belevágunk az építkezésbe ) a tetőre napelemeket telepíteni.
Ahhoz a rendszerhez viszont saját " ad-vesz " órát kell a szolgáltatónak felszerelnie.Valakinek esetleg ezzel kapcsolatban van tapasztalata vagy biztos infója ?
-
Manitou
veterán
válasz
macilaci78 #89354 üzenetére
Lehet, az biztos, hogy használatban van rendesen. Bár ez a felírat még eddig sose jelent meg rajta
-
Siriusb
veterán
válasz
macilaci78 #89351 üzenetére
macilaci és tsai!
Csesszétek meg, leültem egy bögre teával kicsit olvasgatni, erre majdnem ráköptem az egészet a billentyűzetre.
-
Dr.Zoo
őstag
Kezd körvonalazódni a nyílászárók cseréje, de maradt egy nyitott kérdés.
Kívülről, ahol a fal és az új ablak tokja összeérnek, a purhabot mivel lehet korrekt módon eltüntetni?
Hálót tegyék fel, és vakoljam fel?
Alapvetően műanyag lécekkel akarta a kivitelező "eltüntetni" de egyrészt ocsmány, (szerintem) másrészt nem szigetelő anyag, harmadrészt pedig 240ezret sajnálok rá kiadni.Ötleteket szívesen fogadok.
Köszönöm szépen.
-
Manitou
veterán
Adott egy Bosch Condens 3000w kombi kondenzációs fali kazán.
A mai napon elkzdett villogni rajta egy "In" felírat, kézikonyvban megnézve ez azt jelenti ellenőrzésre van szükség.
Valaki tudja esetleg ez valami komolyabb hibát jelez ilyenkor vagy csak egy rutinellenőrzés, ami pl bele van építve? Egyébként annyira nem régen volt szétszedve/javítva, még az előző fűtési szezon kezdetén, nem márkaszervízes szerelő által. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Red_Bull #89348 üzenetére
Beleszeded egy vízzel teli medencébe és a kifolyó vizet leméred akár tömegre, akár térfogatra (1 m3 = 1 t).
Ez azért hasznos, mert így a szemek közti levegő térfogatát nem számolod bele, amit amúgy a halom köré írt gúlájának térfogata adnak.A másik lehetőség, hogy pici rácsozod az alapterületét, és a rácspontokban megméred a magasságokat, egységnyi alapterületre számolod a magasságokat és megvan a térfogat. Minél több a rácspont, annál pontosabb a számítás.
-
-
Red_Bull
aktív tag
Van az udvaromon egy kis domb megmaradt ömlesztett sóder. Betonozni szeretnék és ehhez pont 1 m3-ra van szükségem.
Az udvaron lévő is e körül van ránézésre de lehet hogy mondjuk 1,3 m3 de az is lehet, hogy 0,7 és akkor bajban vagyokHogy lehetne viszonylag pontosan meghatározni a térfogatát?
-
fonok87
aktív tag
válasz
Kalandor #89346 üzenetére
Ha ház falazata volt, akkor valószínű szilárd, ebből következően tömör, tehát nem annyira porózus (ami mészkőnél előfordul elég gyakran). Képről is így látom, de közelebbi és nagyobb kéne hogy biztosan látszódjon
Vagyis más mészköveknél jobban ellenáll a fagynak, savas esőnek. Ezért szerintem amire Te akarod használni, arra tökéletes.
szerk., typo -
Jelképes összegért hozzá tudnék jutni 5-600 db ilyen 20*20*40cm-es mészkőhöz (házhozszállítva és megpucolva mint a képen), ami egy ház falazata volt. Talán a tárnoki kőfejtőből származik.
A házunknál rengeteg nagyméretű kockakő van beépítve, így baromira jól menne hozzá ez a rusztikus mészkő támfalként, kerítésként, kerti elválasztóként, magaságyásként, stb.
Mennyire bírják ezek a Buda környéki mészkövek az időjárás viszontagságait? Ha kibírnak egy 20-30 évet a földben-földön szétesés nélkül, az már megfelelne.
-
pjen
félisten
válasz
philoxenia #89343 üzenetére
Nálunk minden ház előtt van,pedig iker házak.
Én vettem Rothenberger fúrógéppel hajtható csőgörényt.Egész használható.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Atomgeszi #89329 üzenetére
Inkább a megfogással van gond igazából ahogy tekered megszorul és egyre nehezebb tartani. A rendes csőgörény egy elég súlyos szerkezet, itt meg a vége, ahol tekered, csak a két kezed erejét használja.
Itt azt írják bele is szakadhat.. -
fero02
nagyúr
-
mezis
félisten
Nálam 30 évvel ezelőtt egykörösnek készült. Tetőtérben csak radiátorok, földszinten csak padlófűtés. Egyetlen szivattyú, a kazáné. A tetőtéri radiátor körnek is van "rövidzár kiépítve és a földszint padlófűtés körnek is van beépített "rövidzár". Ezek a "rövidzárak szabályozhatók, az a feladatuk, ha túl sok lenne a meleg a tetőtérben, akkor a rövidzár nyitásával a fűtővíz egy része nem menne fel a tetőtérbe, hanem a padlófűtés felé venné az útját. Ezt még sohasem kellett nyitni.
A földszinti padlófűtésen lévő rövidzárt akkor kell használni, ha túlfűtés lenne a földszinten. Ilyenkor a radiátorokban már hűlt víz egy része megy vissza a kazánba. Általában ez a szelep mindig nyitva van valamennyire. Leginkább az őszi illetve tavaszi meleg napok alkalmával kell zárni, mivel a nap besegít a tetőtér fűtésébe.Napjainkban már könnyen beszerezhetők a szivattyúk egyéb kellékek, jobb kétkörösre építeni.
-
hdcsaba87
aktív tag
Sziasztok! Tubadzin 60x60, 10 mm vastag greslaphoz milyen csempevágót ajánlanátok?
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
philoxenia #89327 üzenetére
Köszönöm szépen, már láttam és inkább ezt nézegettem :
Előregyártott betonelemek - Alkalmazástechnika. ( PDF dokumentum )
Ezen belül is a Leier kéregfal belső oldali hőszigeteléssel (LKF-S) az érdekes számomra.
Ház projekten pörgök és folyamatosan nézem a használt családi házakat de az építésről sem mondtam még le.
Telek van, csak az építési árak szabadultak el de nagyon.
Használtakkal pedig az a gondom, hogy 90%-a tégla alapon vályog.
És nem nem a vályoggal van a bajom....a tégla alappal.Új esetében sokan a könnyűszerkezetes házakat nézik mert , hogy olcsóbb és gyorsabb a felépítésük.
Nos ez csak részben igaz....gyorsabbnak gyorsabb de amilyen ajánlatokat kaptam eddig az mind horror áron volt....tehát nem olcsóbb !És érdekes tény amit eddig nem is tudtam, hogy hivatalosan a téglaépítésű ház is könnyűszerkezetesnek minősül !
Amúgy ez a dolog a későbbiekben lesz érdekes....amikor fűteni kell egy házat.
Könnyűszerkezet = nincs hőtároló kapacitása ( nincs tömege a falnak ).
Nehéz szerkezet ( Pl. : Beton ) = nagy hőtároló kapacitás mert van tömege a falazatnak és a födémnek.
Persze a külső szigetelés 15-20 cm vastagon grafitos táblákkal.De erre nagyon jó példa a mostani "bérházi" lakásom ....ami beton elemekből legóztak össze valamikor a 80-s években. Nyáron egész nap éri a napfény....jól átmelegszik, éjszaka meg sugározza ki magából....betontömeg.
Na mindegy ezért nézelődöm az előre legyártott beton falazattal kapcsolatban de a Leier-en kívül nem igen találok senkit.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
philoxenia #89325 üzenetére
Ennek levehető a "tokmány" része,hogy befogjam fúróba vagy pedig ahhoz le kellene flexelnem?
-
Siriusb
veterán
-
maross
nagyúr
Vízszerelőt keresnék, aknában (főmérőnél is, kertiben is) folyik a víz, magából abból az idomból, amivel el lehetne zárni a vizet. Benti akkor csöpög, ha el akarom zárni a vizet (ezt télen el szoktam zárni, ilyenkor itt folyik...), kerti pedig mindig, spriccel a két összepréselt elem közül a víz, gondolom télen mégis sikerült befagynia és kezdi feladni. Cserealkatrészem nincs, képet tudok küldeni.
szerk: bp, 18 ker, Üllői út 600 magassága.
-
fonok87
aktív tag
válasz
martillo #89318 üzenetére
Amit az előttem válaszoló mondott. Gyakorlatilag az utóbbi 1-1,5 évben minden szaki úszik a munkákban. A kontárok is. Ha találsz valakit aki elvállalja, ne várj olcsóbbra mert hónapokig állni fog a munka, és a végén jobban jársz ha Te csinálod meg, akármilyen drága a szabadidőd.
-
martillo
tag
Sziasztok,
BP aglomeracio, Godollo iranyaban, kb milyen negyzetmeter ar realis terkovezesre?
Koszi az infot! -
mezis
félisten
Az a kandalló, cserépkályha,..., fűtések esete, amikor "dobok rá pár lapáttal" mert hirtelen sok meleget szeretnék. Akár csak radiátoros, vagy vegyes (radiátorok és padlófűtés) esetében ha emelni akarod a hőmérsékletet, akkor feljebb "csavarod" a szoba termosztátot aztán vársz türelmesen. (Már elég régóta "esze" van a szoba termosztátoknak, nem fognak ész nélkül addig fűteni, amíg a hőmérséklet felmegy a beállított értékere. "Számolnak" a hőtehetetlenséggel, fűt valamennyit aztán vár, figyel,...., fűt,.....
Tapasztalat: 3 szoba nappali étkező. szobákban csak radiátor, nappali, étkező radiátor is, padlófűtés is. A padlófűtésnek van külön szivattyúja. Elég hamar be lehetett úgy állítani a rendszert, hogy nincs szükség a padlófűtést külön vezérelni. Van amikor kissé melegebbre állítják a szobatermosztátot és akkor hamar érezni a radiátorok hatását. Aztán ha lejjebb viszik a szobatermosztátot, akkor sincs olyan érzet, hogy túl meleg lenne a padlófűtés tehetetlensége miatt. Nyilván a szobákban, ahol csak radiátorok vannak, valamivel hidegebb lesz, de azok hálószobák, jobban be kell takarózni.
-
-
kisfer
aktív tag
válasz
promagus00 #89299 üzenetére
Ha napelemmel párosítod úgy jó sztem.
De ink klíma mert azoknak jobb a Cop értékük.
Pl. 1kw áramból nem 1kw hőenergiát termel-mint a panel- hanem 3-4kw-ot. -
Pikkolo^^
addikt
-
Atomgeszi
nagyúr
Van körülbelül 1 hetem (+- pár nap), hogy kész legyen a konyhabútor. Addig gondoltam felkészülök, hogy ez is cserés.
A csőgörényes szétverés nekem is eszembe jutott. Meg eleve gondolom annyit elkérne, amennyiből én unalmamban egyik délután kivésem ezt a 1,5 méter szakaszt( a strang része már érdekesebb, főleg ugye ez a közös strang, nem tudom ki emlékszik a WC-s kálváriámra, hogy a szomszéd mindent átb***tt az én oldalamra(mondjuk akkor kellett volna jobban utánanézni, amikor a WC-t csináltuk, de hát már mindegy) és nem tudom, hogy mi vár még ezen a részen is. Képeket mondjuk csináltam, de hát semmi nem látszik a sok cső miatt) és a lefolyócsövet megveszem, meg egyik vizes haver ráilleszti azt szépen. És akkor tutira új az egész.
-
Pikkolo^^
addikt
Ha van termosztátos fej és külön termosztát is akkor a termofej valószínűleg hamarabb fog lezárni, mint ahogyan a termosztát tenné és a víz rámegy majd a padlóra ha ott nincsen szabályozás.
A törölkőszárítóra ne tegyél fejet hanem elég egy sima szelep is amit hőfokra beállítasz és így mindig megfordul rajta a víz. Ez a helyiség ahol sohasem lehet elég meleg.
Én egyébként a termofejekkel már vagy 5 éve leszámoltam.
-
Ispy
veterán
De akkor ez most hogyan megy egy termosztáttal? Mondjuk a padló még a kellő hőfokon van, a termosztát lekapcsol, de rá akarok nyomni egy kis kraftot a szobai radiátorra, hogy ott is meleg legyen? Eleve a padló sokkal jobban tartja a hőt, mint egy radiátor.
Vagy a padló még hideg, de mire azt felfűti a szobában nem fog lerohadni rólunk a gatya?
-
Ispy
veterán
válasz
Atomgeszi #89304 üzenetére
Nekem azt mondta a dugulásos srác, amikor kint volt nálunk, hogy víz az szart sem ér masszív lerakodás ellen, amivel meg ki tudná nyomni azt be sem viheti lakásba. Én is vízzel akartam volna, mert legutóbbi esetnél sikeresen szétcseszte a görény a lefolyót és egy 2 hónapos konyhafelújítás lett a vége.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
philoxenia #89277 üzenetére
Sokfélét kipróbáltam már ezek közül. Ideig óráig jobb volt, de még a szifoncsere sem segített. Akkor is elég gyatrán ment le. Mondjuk a nyomás alattit még nem.
Ez még érhetne egy próbát
Most,hogy a konyhát felújítom, és lesz mosogatógép, azt már nem merem ilyen lefolyóba bekötni.
Szóval a 40- es helyett nem lehet berakni 50-es egy szakaszon ( gondolom a csatlakozásnál a peremnél szintén fennakadna a sok szar). Esetleg egy részen szimplán kicserélni ugyanakkora csőre? De az megint kérdéses, hogy milyen lesz a maradék szakaszon.
Tehát a végére marad, hogy valamivel valahogy kipucolni 30 évnyi mocskot, vagy pedig a strangig kivésni a falat és teljesen új lefolyót berakni, esetleg nagyobb lejtéssel?
Van még itt a hirdetőújságban, hogy duguláselhárítás falbontás nélkül. De gondolom ő is csak nagy nyomás alá helyezi a rendszert. De ezt mondjuk én is meg tudnám csinálni, ha létezne valami 40-es csőre csatlakoztatható fej, amire én egy slagot rá tudok kötni, és a mellette lévő sarokszelepről meg adok neki nyomást.
-
fero02
nagyúr
Mesélj még kérlek. Áramszolgáltatónál dolgozom és mellette EV-ként. Szolgáltatónál is előírás az érvéghüvely használata.
Nem érdekelnek a szakmailag múltban megrekedt ismerőseid szokásai. Meg is érdemlik a sorsukat, hogy ennyi plusz időt b@sznak el. Egyedül a megrendelőt tudom sajnálni.
Sajnos van szerencsém panelekhez is, bőven van a lakóhelyemen.A másik hozzászólásodra (kereskedős) nem is reagálok, mert a múlton, a cocom listás és az akkoriban még nem is létező termékeken kár is rugózni, abszolút nem mérvadó a napjainkban felmerülő kérdésekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest