Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
Hidd el, én a B30-at is csak simán fúrni szoktam, pedig van ütvefúróm is, meg fúrókalapácsom is. Nem fog elfordulni így a tipli, amikor behajtom a csavart.
Olyankor, amikor nagyon megbízható felfüggesztést akarok, akkor nem is szabvány csilivili műanyagtiplit dugok bele, hanem befaragok oda bükkfát jó szorulósra, majd azt előfúrva magmérettel, hajtok bele csavart.Meg kell itt jegyezni, hogy ütvefúró és ütvefúró közt is nagy különbségek vannak. Vannak jók, amik pontosak. De drágábbak, mint egy új fúrókalapács. De ilyen tecsógazdaságos nem fog elégedettséggel eltölteni már az első furat készítésekor sem
A napokban gurultam tizenöt kilométert egy jó állapotúnak hirdetett Makita HR 2450-ért. (Gondoltam, ezt adom a kezébe szakiknak, ha kérik, nem az én megkímélt drága gépemet, meg ezt adom kölcsön, ha kéri valaki a fúrókalapácsomat.) Nem volt jó állapotú, csak ügyesen fényképezték le. Jól ütött még, de nagyon bólogatott már a tokmánya. Természetesen otthagytam. Ezzel pontos furatot lehetetlen készíteni már. Aki megveszi, majd rájön, amikor az első furatot elkészíti. Elszalad vele a szervizbe, ott korrektül rendbe is rakják neki. De már annyiba lesz neki, mint ha vett volna vadiújat három év garival. És akkor még csak a tokmánya lett rendbetéve, az ütőmű, a szimering még cserés lesz valószínűleg hamarosan. Akkor meg már annyit áldoz rá, hogy gyakorlatilag alkatrészenként vesz egy új Makitát.
Szóval ezt a gépet Németországban valószínűleg kidobták, mert ők már tudják, hogy semmire se jó, itt még műkincsként kezelik akkor is, miután elhagyta a lélek. -
pjen
félisten
válasz
philoxenia #52094 üzenetére
Lehet,hogy hasznos én nem vitatom.Azért ha fel akarok tenni egy könyvespolcot,veszek két 8 vagy10 es típlitkifúrom a helyét,tele nyomom gipszel,beütöm a tiplit.Várok fél órát és felcsavarozom a polcot.Persze téglában.Ez mindíg működött.
-
thyeby
őstag
válasz
khron78 #52070 üzenetére
Pontosítanék azért a téglába fúrásról, hogy elkerüljük a félreértéseket.
Akkor nem ütjük a téglát, ha tiplit, dübelt akarunk dugni a lyukba. De téglafal áttöréséhez nincs jobb választás egy kraftos, nagy ütőerejű fúrókalapácsnál.
Vegyük, hogy egy parapetes gázkazánhoz át kell törnünk a falat. Itt ütjük, vágjuk, mint a répát.
Vegyük, hogy téglafalba mü dobozt ültetünk dugaljak, kapcsolók számára. itt is fúrókalapáccsal fogunk jól haladni, a MÜ dobozt úgyis gipsszel kell a helyére ültetni.
Vegyük, hogy el akarjuk tüntetni a falba a fűtés Henko csöveit. Akkor is fúrókalapáccsal "robbantjuk" a falat, vésőszárral, leállítva a gép forgását persze.Tehát nem azt írtam, hogy ütvefúróval, meg fúrókalapáccsal sose piszkáljuk a téglafalat, hanem csak akkor nem ütjük, ha rögzítünk, tiplizünk.
-
thyeby
őstag
Szerintem ne sajnáld. Két aksisnál ritkán kell több egyszerre. És ezek az akkus dolgok sokkal gyorsabban öregszenek a kevés használattól, mint ha igáslónak használjuk őket. Az jó, amikor valakinek épp annyi van, amennyire szüksége is van. Csak vérezne a szíved (ha van), hogy nem is használtad, és elértéktelenedett teljesen.
-
thyeby
őstag
Jó kis B30-at azért nehezebb ripityára törni a fúrókalapáccsal, mint mondjuk a porothermet, de én azt is simán fúrnám inkább. És a B30 még szerencsés is, mert abba lehet mélyebbre is ültetni a dübelt, mert nem hártyavékony "sejtfalai" vannak. B30-hoz is van ajánlott dübel, és ajánlott technológia - nem jó bele akármi.
-
thyeby
őstag
válasz
Zirowe #52075 üzenetére
Hmm, értlek. Akkor tényleg nagy tapsot érdemel, aki ezt éjt nappallá téve lelkesen bekötötte neked.
Elvileg, ha egy csőfogóval lecsavarod azt a kupakot, amit kézzel nem tudsz elfordítani, ki fog jönni onnan egy rugó és egy golyó. Utána pedig a bojler teljes víztartalma.
A hollandit, ami szivárog, próbáld meghúzni picikét, valószínűleg abbahagyja. Elvileg egy gumitömítésnek kell a nyakában lapulnia, de írom ezt úgy, hogy nem ellenőriztem a fotódon, miről is van szó?Nézd meg az Ariston (úgy emlékszem, ezt a márkát írtad) manuáljában, hátha találsz instrukciót a vízhőfok szabályozására.
-
thyeby
őstag
Hmm, teljesen értlek én. Te nem értesz engem.
Tudod, a helyzet az, hogy annyi szerszámom van, hogy pölö vettem tavaly néhány kisebb kézi gépet, mint excentercsiszoló, felsőmaró, amire tényleg szükségem van, és egy éve lassan, hogy nem találok helyt neki, és azóta is a műhely asztalán kerülgetem. (Nem szívesen.) Nem akarnám, hogy az jöjjön le, hogy nagyon nagy az arcom - ezekkel a szerszámgépekkel keresem a kenyeremet - másképp nem menne. (Egyébként hogy fájdítsam a szívedet, biztos több, mint egy csomagtartónyi szerszámot és gépet ajándékoztam már el örömmel. Mert kell a hely. Ha Te lettél volna az utamban épp, akkor most nálad szolgálnának ezek az általam "kinőtt" kisgépek. És jobb helyen lennének ott, mert nálam csak porosodnának - őszintén sajnálom, hogy nincs úgy időm barkácsolgatni, ahogy szeretek, pontosabban szeretnék.)
És épp azért utasítottam vissza, mert bizonyos voltam abban, hogy sok lelkes amatőrnek erekciója kerekedne ettől a kis kütyütől. Így valószínűleg olyan kapta meg ajándékba, aki örül is neki, és használja is.
Félreértés ne essék: Nem lesajnálom az IXO-t. Nekem nagyon fapados lenne, tekintve, hogy nagyon alacsony a fordulatszáma (ezt mindenki megérezné, ha zsinórban kellene a helyére tekernie mondjuk egyvégtében ezernyolcszáz db 3x10-es, 3x16-os csavart. Több óra pluszt jelent tehát.) És nincs rajta nyomatékszabályozó. Akkor áll le, ha leállítod. Ez gyártás közben szintén jó nagy hátrány, mert ezernyolcszázszor kézi vezérléssel kell a megfelelő nyomatékot eltalálni. Meg pótakku sincs, csak egy dokkoló, az akku beépített. Nem olyannak találták ki, aki olykor tíz órán át is folyamatosan gyilkolná. Kifejezetten a barkácsolókat célozták meg, akik zsebben lötyögtethetik, mert ott is elfér. -
Met
Topikgazda
válasz
DeFranco #52062 üzenetére
Az utolsó oldalon van terhelés táblázat [link] majd ha le tudod fordítani magyarra oszd meg velünk is
doeeg Ha van időd, kedved és pénzed akkor lekenheted a vasat, ártani nem ártasz de szerintem felesleges.
thyeby A fúrókalapács vs ütvefúró témából kihagytad hogy az ütés erejét (vagy mennyiségét
) fúrókalapácsnál nem az általunk kifejtett "tolóerő" szabályozza, ezért elég csak kis erővel a falnak nyomni, ahogy írtad nem nagy fordulaton mert csak szétég a vídia.
A fúrókalapács papírján olvastam, már nem emlékszem pontosan és elővenni nem nagyon akarom -
thyeby
őstag
válasz
#46372352 #52064 üzenetére
Igen, az is jó, amit linkeltél. De van jobb is, ami "hegyesebb" a szabvány élszögnél. Az pontosabb és gyorsabb. Nem olyan világi nagy pénz, hogy ne érné meg.
Tömör téglát nyugodtan fúrhatsz ütvefúróval (a fúrókalapács, pláne most divatos négyélű heggyel már nem biztos, hogy jó lesz.) Üreges téglát nem is szabad ütve fúrni.
Egyébként próbáld ki, simán fogod tudni fúrni ütés nélkül a tömör téglát is akár. Nem olyan nagy varázslat az.
-
thyeby
őstag
válasz
macilaci78 #52061 üzenetére
Ha annak ellenére is érted, hogy gyakorlatilag érthetetlenül fogalmaztam, akkor fejlődőképes vagy.
Kijavítom magam:
A fúrókalapács és az ütvefúró a fúrás irányában üt. Az ütvecsavarozó a fúrás irányára merőlegesen.Ha már itt tartunk, néhányan nem tudják, mi a különbség a fúrókalapács és az ütvefúró között. Mindkettő a fúrás irányába gyakorol ütéseket, és így töri magának az utat. A fúrókalapács kevesebb ütést mér, de azt nagyobb erővel. Ezzel fúrjuk általában a tömör betonokat. Az ütvefúró picike ütéseket mér, de nagyon sokat. Ezzel tömör téglát tudunk fúrni. Likacsos szerkezetű téglát nem ütjük, hanem veszünk ahhoz kifejlesztett fúrószárat, kikapcsoljuk a gépen az ütés funkciót, (általában egy kalapács ikon jelzi ezt) és simán fúrunk nem túl magas fordulatszámon, határozott, folyamatos erővel nyomva a gépet. Vállmagasság fölött ez már jó kis móka, ezért felállunk inkább valami stabil dologra, ami nem "szalad" ki alólunk, míg mi fingó pózban erölködünk.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest