- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Yézi: 10 év
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsin
senior tag
válasz
Árpi001 #132495 üzenetére
Lehetséges. Alza.hun van olyan összeépítőkeret ami tud nem keskenyet keskenyre. MELICONI a márka. A termékre ha belemész, van mellékelve pár kép, hogy hogy kell tenni, milyen távolságokra kell figyelni.
Arra érdemes még figyelni, hogy ha kihúzósat veszel, akkor nekem pld gorenje szárítógépemnek közelebb vannak a lábak mint a tartók a szélein, ezért két keresztbetett, ámde esztétikus faléccel kellett megoldani az alátámasztást. Nem zavaró, még a fiókot is kilehet húzni.
-
Árpi001
senior tag
Sziasztok,
Lehet láma kérdés,de keskeny mélységű, 45 cm mosógépre lehet 60 cm mély száritógépet tenni? -
csubuka
addikt
válasz
#31733248 #132475 üzenetére
Köszönöm a választ!
Értem ezt az álláspontot is, ámde azért van egy idő és pénzfaktor is ebben. Egyedi nem lesz persze egy ilyen megoldás, de nem egyedi, hanem működő és belátható időn belül elkészült kell, hogy legyen ebben az esetben.
IKEA helyett inkább valami kisebb céget tudnék max elképzelni, hogy "Akármi Kft", akik kicsivel az IKEA ára fölött, jelentősen masszívabbat csinálnak, van 3 fix termékük pl (semmi egyedieskedés nem szükséges számunkra)... de nem tudom, hogy ilyen van-e.
Sajnos a konyhánál már volt szívás az egyedieskedéssel, volt drága (nekünk már nem érte volna meg...), de voltak felszívódóak, nagyotmondóak stb. Utána erre már nem volt senkinek idege a családból...
Szerintem, pont, hogyha van full-time háziasszony a családban, akkor lehet ilyenekre végtelen időt eltolni... 10 mestert kergetni stb. Na ilyen nincs.
Természetesen nem a legalja IKEA-s matracra gondoltam... inkább az olyan 150k-s range ami nézegetve lesz
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
furdoszoba paramentesitesere keresek megoldast, van viszonylag nagy ablak viszont zuhanyzas utan, egesz napos szaritogep elegge brutal paratartalmat termel...
padlasra vezetnek idokapcsolos ventilatort zuhanyzo fole az elegseges megoldas lehet? vagy mindenkeppen a falon kivulre kellene vezetni?
elore is koszonom -
törölt tag
válasz
cOxeR #132476 üzenetére
Az ikeás enteriőrökkel a legnagyobb bajom az igénytelen, lélektelen megjelenés, erre írtam korábban, hogy az Ikea milliókkal képes leértékelni egy lakást. Ezt elsősorban üzleti szempontból, a saját tapasztalataim alapján nézem, hozzátéve persze, hogy biztosan nem akarnék ilyen enteriőrt magam köré.
Egy konyhabútornak (gyártótól függetlenül) nem szokása pár év alatt szétesni, ebben nyilván az Ikea sem kivétel. De az, hogy egy ágyat, vagy egy ülőbútort képesek bútorlapból, éles szélekkel legyártani (hátha eltöröd rajta a lábujjadat), az maga a mélyigénytelenség. Egy összehúzó csavarokkal készült ágykeretnél pedig gyakorlatilag gyárilag garantált a nyikorgás. Azt pedig szó szerint kell érteni, hogy az egyszerűbb ikeás matracokkal szerelt lakások még a magánszálláshely minősítést sem kapják meg.
-
Morris
veterán
válasz
Doki16 #132405 üzenetére
Bocs, elkerülte a figyelmemet.
A grafitossal sokkal nehezebb dolgozni, és a ragasztó is drágább hozzá. Mivel sötét színű, sokkal érzékenyebb a napsütésre, mivel jobban hőtágul. Ha nem húzzák be hamar, akkor "kipárnásodik" a falon. Ezek miatt szerintem nem éri meg a felárat.
Én pedig kifejezetten zsákutcának tartom. Nem jobb annyival mint amennyivel drágább a fehérnél. -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
cOxeR #132483 üzenetére
+OPiiPO
Nem attól lett ilyen gyorsan kész, mert rokon, hanem mert nem idióta és nem vállal el 150 munkát egyszerre, mert úgysem tudja teljesíteni. Nem is ő a legolcsóbb az ismertségi körömben és még "rokoni" kedvezményt sem (kértem) kaptam.
Egyszerre max 1-2 munkát vállal el, és tudtommal eddig amiket csinált, mind kész lett 1 hónapon belül -
Sziasztok!
Lenne egy füdőszoba és WC közötti küszöb, fa volt, sajnos már teljesen elkorhadt, illetve az ajtók alja is elkezdett, azt szerintem kivágom multivágóval és bepótolok új fából.
De lehet inkább betonból kéne, ne korhadjon megint.
Az lenne a kérdésem, mivel kéne a küszöböt pótolni?
Első gondolatom az lett volna, hogy nem kell küszöb, amúgy sincs összefolyó a fürdőben csak a wc-ben, ezesetben az üreg kiöntése betonnal (kell alá vízzárás?), valami vízzáró csemperagasztó, bevágni egy darabot a tartalék járólapból, és kifugázni valami vízzáró fugával lenne a metódus?
De felmerült, hogy mégsem lenne jó a szabad vízáramlás, mert a kép jobb oldalán lévő perem az maga a zuhanyzó széle, mindig kijön egy kis víz, a wc-ben pedig a fal túloldalán ott a mosógép, nem kéne vízben állnia.
Ezesetben miből kéne küszöböt csinálni, hogy ne korhadjon el? Van valami jóféle ide való szabható cucc?
Vagy simán ugyan úgy beton csak emeljem meg?
Esetleg meg lehetne emelni mindössze kb 1 centivel, hogy a kiemelés oldalfalait ne kelljen csempézni, csak egy élvédő menne oda, arra elég, hogy a pici, zuhanyfröccsenésből adódó víz átfolyását megakadályozza.
-
válasz
z0d1@Ku$ #132480 üzenetére
Teljesen jól elvannak 1x éve… szóval asztalos.
Rokoni kör megint más, nekem nincs ilyen kapcsolatom, cserébe csak rossz tapasztalatom van, pedig ajánlás útján kapott elérhetőséggel kértem csak ajánlatot… a sokadik után elengedtem… 2 éve nincs ember aki megoldjon egy nyamvadt ajtót… egyik megcsinálná a marást, de nem gyárt tokos ajtót, másik meg hiába gyárt ajtót, nem vállalja a marást, a többi meg válaszra se méltat.
Így “bennfentesként” lehet neked ez a tapasztalatod, de ebből általánosítani nem lehet, ismeretlen ügyfélként teljesen más a tapasztalatom a piacról.Saját szakterületem is ilyen, tele van kutyaütővel, akik 5-8 év alatt se jutnak el, egy közepes szintre se a piacon.
-
tyielow
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #132472 üzenetére
Nálunk komplett tetőcsere volt, födémet is leszedtük, csak a falak álltak. Belső falak lettek kidöntve meg a nyílások is változtak. Full ugyanolyna tető került vissza. Mi igazából biztosra akartunk menni. Utólag azt mondom, alapvetően jobb így, hogy tervezők dolgoztak a házon. DE mindezektől függetlenül, a HÉSZ-nek meg kell felelni, bejelnted vagy sem.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
cOxeR #132476 üzenetére
Akkor sajnos az nem asztalos volt, hanem pék
Az igazi asztalos magasan jobb minőségű bútorokat csinál, mint az ikea valaha is fog (ott is találni megfelelő minőségűt, én is elismerem
) Ezt csak onnan tudom, hogy a rokonom is asztalos, ő csinálta most a mi konyhánkat is, illetve a testvéremét is. [kép]
Ilyet ha akartunk se tudtunk volna összerakni az ikeából, főleg nem egy hónap alatt. Az Ikeában azt hiszem most olyan 4-5 hónap a várakozási idő -
Exodion
senior tag
-
simii16
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Fűtött melléképület bejárati ajtaját szeretném lecserélni minél költséghatékonyabban.
A kérdés az volna, hogy ilyen és ehhez hasonló fém ajtókban szabad-e a gondolkozni vagy a hasonló árkategóriában lévő műanyagok lényegesen jobban hőszigeteltek (példa)?
Gondolom a fémnek a kerete is acél lehet. Az nem hozza be nagyon a hideget?
Nem láttam még sajnos egyiket sem testközelből. Miben érdemes gondolkodni? -
válasz
#31733248 #132475 üzenetére
Szembe mennék ezzel, a tucat kinézet az egy dolog amit írsz, de a minőség szerintem nem jogos, állandóan ezt hallgattam 6 évig a szomszéd asztalostól, hogy ideiglenesen jó max az Ikea konyha, mert szétesik mert pocsék.
Egyszer rendeltem Tőle bútorokat, az volt az utolsó is… miközben 10 fős csapattal dolgoznak, 6-8 hónapos átfutással. Megbeszélt határidőt nem tartotta - ebből volt anyagi károm, a bútorokon meg a textil úgy volt rátákolva… nekem kellett a szegőket ollóval igazítani/vissza ragasztani, 5 évvel ezelőtt volt M-os nagyságrendű az a 2 db bútor (egy kanapé meg egy fotel). Majd a végén egy sima festéssel legombolt még 200e-el… azt nem számolta bele véletlen…
Ikea konyha tapasztalatom meg az, hogy 10 év alatt semmi baja nem volt, most is az van. Az egyedileg gyártott bútor meg nem hozza ezt a szintet sokszor. Illetve egyáltalán nem azon az áron. Ágyunk is Ikea, ráadásul 90-es években gyártották, köszi teljesen egyben van.
Tovább megyek, 2 éve nem tudnak legyártani nekem egy nyamvadt ajtót, mert nem akarnak egyedi mintát marni a lapba az asztalosok… nem drágán egyáltalán nem. Amit meg legyártottak tolóajtó vetemedik és reped a sarka, miközben nulla a terhelése, szinte állandóan nyitva van, nem is használjuk.
Megvan a véleményem erről a piacról, szóval lehet az ikeat ekézni, de azonos áron nincs egyáltalán nincs alternatíva.
Tavaly újított fel egy baráti pár egy lakást, 3,5x annyi lett volna a gyártott konyha mint az Ikea, ráadásul ott is 3-4 hónap átfutással, másik meg raktárról, szerinted mi lett a vége? -
törölt tag
válasz
csubuka #132463 üzenetére
Lebeszélnélek az Ikeáról, le is írtam róla itt a lesújtó véleményem. Röviden: az Ikea a fantáziátlan háziasszonyok raktáráruháza. Az ágykeret, amit meg akarsz venni, borzalmas, a szokásos fehér szín, éles szélekkel, bútorlapokból összetákolva - szerintem ezeket nem is embereknek tervezték eredetileg. Arról nem beszélve, hogy egy ilyen jó eséllyel egy hónap múlva recsegni-ropogni fog a testmozgástól.
Az egyszerűbb ikeás matracokkal szerelt ágyak még magánszálláshelyre sem alkalmasak, a szálláshelyek minősítésekor többet visszadobtak már, mert a minimális követelményeket sem teljesítették.
-
csubuka
addikt
válasz
föccer #132470 üzenetére
Köszönöm, valamennyire ismerem igen, nekem ugyan nem MALM van, de kb. hasonló, nekem eddig nagy bajom nem volt vele. A szüleim is elég vékonyak, talán okés lesz. Sajnos ugye engem csak kérdeztek, de az, hogy nekem bejön-e az IKEA matrac, valami 20cm keményszivacs az nemigen számít, majd remélem nem lesznek lusták megnézni... van bennük egy ilyen csak tudjuk le hozzáállás, abból azért szívás is lehet
-
tothjozsi96
addikt
válasz
tyielow #132471 üzenetére
Ez nem így van.
”Tetőcserére kell-e engedély?
A tetőcsere olyan felújítási munka, amihez nem kell sem egyszerű bejelentést tenni, sem építési
engedélyt kérni rá még akkor sem, ha az egész tetőt és a teherhordó szerkezetet is cserélik – abban
az esetben, ha a tetőt ugyanolyanra építik vissza, amilyen volt.
(Nem árt, ha vannak tervek, illetve statikus szakértelmét is igénybe veszi az építtető.)
Ellenben, ha a tető formája változik, vagy magasabbak lesznek a tartófalak, az már bővítésnek
minősül. A lakóház bővítéséhez egyszerű bejelentés kell, minden más épület bővítéséhez pedig
építési engedély.
Az új szabályozás szerint viszont nem kell engedély olyan előtető építéséhez amit a homlokzathoz
rögzítenek.
(Forrás: ÉpÍtő Élet 2021. március)”Szerintem a Te esetedben ha kellett engedély, az azért lehetett mert a tetőtúllógás nincs a homlokzathoz rögzítve. Ez nem lehetséges?
-
tyielow
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #132465 üzenetére
A tetővel vigyáznék. Ha nagyobb lesz a tetőfelület, az bejelentésköteles, ez fix. Ha kisebb, elvileg nem baj, de: ablak/ajtó, tető dőlésszög, héjazat, stb., ami utcáról látszik, annak járj utána, hogy mit engedélyez a HÉSZ és mit nem. Az megint más, hogy mi van a földhivatali térképen, mint épületek és melléképületek, nekik tökm1 milyen a tetőd és a nyílásaid. Nálunk egyszerű bejelentésnél készült geodétákkal területfelmérés, 110k körül volt.
-
föccer
nagyúr
-
KisTücsök
addikt
válasz
A Zéé #132438 üzenetére
Köszi!
Nyílván nem én hurcolásznám, meg amúgy sem kellene nagyon, de ha úgy alakul, akkor legyen lehetőség rá. Elvileg nem gond a méret, csak ide már kell szakkiséret meg kiséret szállításnál. Úgy vagyok vele, hogy 4x8 már lakható, 3m szélességben már kissé kellemetlenül éreztem magam. aztán idővel ezt bővíteném, ha úgy alakul.
Szigeteltétek is?
10cm-es üveggyapot szendvicspanelekre gondoltam körbe és azt még megtolni 15cm-es hungarocellel. Válaszfalak vékonyabbak lennének.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
stickermajom #132466 üzenetére
Nem tudom.
Ez egy gázkazánt vezérel.. Csak én úgy emlékszem, hogy tavaly jól működött, és holdacskán volt, de idén már nem úgy kapcsol be. Az meg, hogy a kazánházban mi micsoda, fogalmam sincs, mert van padlófűtés kör, van egy elektromos bojler is, ami nincs bedugva, de a gázkazánból mennek bele csövek, szóval gondolom HMV-ként működik, mert a másik termosztáton tudom állítani a meleg víz hőmérsékletét is. Elég bonyolultnak néz ki, de egyszerűen működött eddig.
Most napocskán meg langyos végül is.. Hát kíváncsi leszek
Te min használod? Napocska?
Amúgy melyik napocskára gondoltál? Ami baloldalt van, vagy a felső napocska, ahol a vonalat állítod?
-
-
stickermajom
addikt
válasz
Atomgeszi #132455 üzenetére
Hőszivattyúhoz nekünk is ilyen van. Biztos, hogy a termosztáton kell állítani bármit is és nem az eszközön?
Napocska a komfort mód, holdacska a csökkentett, ha az auto jel alatt van a vonal, akkor automatikusan vált ezek között. Viszont én ezeket a periódusokat és a hozzájuk tartozó hőnérsékletet a hőszivattyú beltérijén állítottam be, a termosztát gyakorlatilag csak hőmérőként funkcionál. -
válasz
athomi #132456 üzenetére
Köszönöm!
Tehát akkor központi nyilvántartás, hogy nekem egész pontosan hogy is néz ki a házam, hol van ablak melyik külső falon, hol vannak a falak a körvonalakon belül nincsen?
Nyugodtan kiüthetek egy falat, átrakhatom máshova, rakhatok nagyobb ablakot, átalakíthatok ajtót ablakká és fordítva, átalakíthatom a tetőt mondjuk meredekebbre vagy laposabbra, akár nyeregről sátorra vagy fordítva, a kutyát nem fogja érdekelni? -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Alapvetően, ha nincsenek extra igények, akkor ágy tematikában az IKEA szerintetek továbbra azért egy élhető ár-érték arányú megoldást jelent, mind ágykeret, mind matrac tekintetében nem? Tehát nulladik pontnak az ember jó ha ott kezdi a nézegetést kb...
*Ilyen MALM keretet nézegettem most pl.
-
dethroner
veterán
Hello!
Ha jól néztem a képeket, akkor a konyhánkban Blanco Mida típusú mosogató csaptelep van. Szeretnék egy flexibilis kifolyót, amit kinéztem az a Ferro Elastico. Mit gondoltok, működhet, elég csupán a kifolyócsövet kicserélni? Lehet olyan méretkülönbség, ami miatt nem jó a Ferro kifolyócső a Blanco csaptelepre? -
athomi
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #132453 üzenetére
Nem kell vele foglalkoznod.
Földmérővel változási vázrajzot kell készíttetni, aztán azt átvezettetni a földhivatalnál. Ez a művelet valahol úgy egy 100-asba lenne. Az ingatlan-nyilvántartásban a változásokat tudtommal köteles lennél átvezettetni, de nem véletlen nem szoktak ezzel foglalkozni az emberek...
Az árnyékszék elbontásával kapcsolatosan amúgy sincs teendőd, de én a melléképület miatt beállt változást is elereszteném, főleg hogy csak egy része került annak elbontásra. -
Atomgeszi
nagyúr
Valakinek van ilyen termosztátja? A jobboldali.
A baloldali a padlofutese és a bojleré, azt jól be lehet állítani, az időpont szerinti fűtést stb.
A jobboldali a tartalék radiator és törölköző szárító termosztátja. Attól most tekintsünk el, hogy 0.3 fokot téved valamelyik, de idén sehogy se tudom beállítani, hogy úgy melegítse a szárítót, ahogy szeretném.Hold jelen volt, és automatan, de hideg volt a radiátor egész éjjel.
Most átrakva napocskara, úgy néz ki, hogy működik.. De, el tudja valaki magyarázni, hogy miket jelentenek a napocska és holdacska?
Ráadásul napocska holdacska baloldalon a számok mellett jelenhet meg, ha a jobboldali gombbal váltok köztük.
Van egy felső sáv, ahol a vízszintes vonalat teszi a jobb felső sarokban található gombbal jobbra vagy balra.
Mit kene ezen állítani, ha azt szeretném, hogy estétől éjfélig fűtse a szárítót?
-
S-eye
senior tag
-
válasz
athomi #132452 üzenetére
Köszönöm a választ!
A kérdés nem arra vonatkozott, hogy elkérhetem-e, mert mint írtam, találtam itthon régi tervrajzot, hanem arra, hogy bármilyen hivatal nyilvántartja-e, kell-e nekem gondoskodom róla hogy az legyen náluk ami a valóság? Merthogy az én tervemen nem a valóság van.
Ez nem bővítés, ez akkor eleve így épült meg, sőt szerintem az a rész már megvolt.Bemegyek és megmondom, hogy 4 métert húzzanak le vagy valami tervet kell benyújtani? Milyen összeg lehet? Pár ezres vagy súlyos tétel?
-
athomi
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #132441 üzenetére
- Helyi polgármesteri hivatalnál érdeklődnék, az eredeti terveknek mikrofilmen meg kellene lennie, azt tudják neked digitalizálni. Bővítésnek szintén, 90-es évektől már biztosan papíralapon. Sokszor a valóságban eltértek a tervektől, így arra hagyatkoznék, amit a valóságban felmérek.
Kavicságy feltöltés szinte mindből kimaradt sajnos, az aljzatbeton szigetelése szintén, lábazat is sokszor inkább téglából készült, hiába volt betonnak tervezve, falazatba is simán betolták a vályogot ha épp az volt. Méretben is lehetnek kisebb eltérések, főleg hogy nem ismerték a derékszöget.- A földhivatali-nyilvántartás épületfeltüntetésében beállt változásokat tudod rendezni, de pénzbe kerül (vázrajz, igazgatási szolgáltatási díj). A bontásod nem volt engedélyköteles, balesetveszély miatt meg pláne.
-
gaben22
senior tag
válasz
razorbenke92 #132444 üzenetére
Köszi, lehet semmiség az egész, de informatikusként nekem ezek fontosak
. Polifoam jónak tűnik, rákerestem, ez alapján 90 fokig használhatóak, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- iPhone topik
- Synology NAS
- Nintendo Switch 2
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile (ARPG)
- OTP Bank topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 - White - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest