- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
kirkri
addikt
válasz
senki68 #1478 üzenetére
Ebben az esetben ne vesztegesd az időd a doksi kitöltésére, mert online kell az adatokat kitölteni. Ez sajnos nem derült ki sehonnan, amikor anno én adtam be a pályázatot, így szépen kitöltöttem a Word adatlapot, aláírtam és gondoltam majd valahol be kell csatolni a pályázat benyújtásánál. Hát a fenét... A nyomtatvány csak abban esetben szükséges, ha személyesen adod be valamelyik Kormányablakban. Ha online adod be, akkor a felületen kell kitölteni az adatlapot. (Természetesen a nyomtatvány pontjai ugyanazok az online felületen is. ) Ez értelemszerűen a nyilatkozatokra nem vonatkozik, csak a "Kérelem" nevezetű nyomtatványra.
Szóval nem szívasd magad meg vele, mint én. -
kirkri
addikt
válasz
senki68 #1468 üzenetére
Igazából még készre jelentés sem kell, ha június 30. előtt adod be. Ha a végszámlád megvan már adhatod is be a pályázatot. Egyedül az 5-ös számú nyilatkozat amivel többre van szükséged más munkákhoz képest, ha még június 30. előtt beadod.
És ahogy írtam feljebb, ha a feleséged és a te állandó lakcímed egyaránt az az ingatlan amire a támogatást igényled, akkor csak együtt pályázhattok.
-
kirkri
addikt
Ez így még nem teljesen pontos, nem a házastársi kapcsolat a lényeg, hanem a házastársak állandó lakhelye. Az én állandó lakhelyem - adózás miatt - nem az az ingatlan, amire beadtuk a pályázatot, így kizárólag a nejem nevén futott a pályázat, függetlenül attól, hogy 50-50% tulajdonunk van benne. Ha nekem is ebben az ingatlanban lett volna a lakcímem, akkor kizárólag közösen adhattuk volna be.
-
kirkri
addikt
Ebben a formában biztosan nem fogják elfogadni. Ha hajlandó a vállalkozó a Ryder1 fórumtárs által írt megoldásra, akkor azt megpróbálhatod, de még mindig benne van a pakliban, hogy a MÁK-os ügyintézőnek nem fog megfelelni. Nem azért mert nem lenne szabályos, hanem azért mert a szabálykönyvben neki az szerepel, hogy utalásos számla esetén teljesítési igazolást kell kérnie a pályázótól és pont.
Én inkább az új számlában gondolkodnék. (Annak sem fog örülni a vállalkozó, de talán kisebb macera.) -
-
-
kirkri
addikt
válasz
Azharel #1433 üzenetére
Szóval akkor ki hogy adta be a hiánypótlást ? megadom az ügy számot és a csillagos részeket töltsem ki vagy egészet előröl ? Ügyszámot az elején, a folytatásban pedig a csillagozott pontok. az egyéb dokumentumok rubrikába is be tallózhatom az elmaradt okmányokat nem ? Betallózhatod. átutalásos számláról mit adjak ? az otp nyomtatható doksi alig tartalmaz valami adatot, vagy adjak egy képernyőképet ? Legyen mindkettő. Ha többet küldesz be, akkor azt nem fogja senki sérelmezni. számla kivonatot ? ki mit küldött? Én a letölthető tranzakciós adatot, de nekem Unicredit számlám van.
A végén ne maradjon el a hitelesítése a feltöltött doksiknak. -
kirkri
addikt
Ahogy írtam feljebb, elkészülhet a munka a gyermek megszületése előtt, a pályázatot pedig 2022.12.31-ig bármikor beadhatod, arra kell figyelni, hogy az utolsó számlád nem lehet régebbi 60 napnál.
Vállalkozói szerződésre van minta a MÁK honlapján, ugyan nem ragaszkodnak ahhoz a MÁK-nál, írhat sajátot is a vállalkozó, de tartalmilag ugyanazon adatoknak meg kell lennie rajta.
Alapból ez a három amit felsoroltál minden munkához kell, a napelemhez még más is.
Hogy mit lehet elszámolni, annak kérlek nézz utána, én csak azokról tudok nyilatkozni, amit én is csináltattam. (A klíma ilyen.) -
kirkri
addikt
válasz
MrKentsfield #1413 üzenetére
Én a helyedben biztosra mennék és felhívnám a hiánypótláson megadott ügyintézőt direktben. A telefonszáma is rajta van a hiánypótláson.
Logika szerint ezek lennének egyébként a válaszok a kérdésekre:
1; Újra beadhatod ugyanazt, ha kihúztad és aláhúztad a megfelelő mondatokat.
2; A kérelem beadásakor a végén ott van minden melléklethez egyesével a hitelesítés gomb, ott kell a feltöltött doksikat hitelesíteni.
3; Minden doksit amit feltöltesz hitelesíts is le, azzal bajt nem csinálsz és akkor biztosan nem marad ki semmi. (Én is így tettem)
De továbbra is azt mondom, hogy hívd fel az ügyintézőt és kérdezd meg tőle, hogy mit kér pontosan és miként kéri. Hiánypótlásra csak egyszer van lehetőség, ha most nem úgy csinálod ahogy megkövetelik, akkor az ügyintézőnek nincs más lehetősége, mint elutasítani a pályázatod. Akkor pedig adhatod be újra (feltéve, ha 60 naptól nem régebbi az utolsó számlád) és indul az egész elölről. -
kirkri
addikt
"Kérdésem, hogy építtethetek-e kocsibeállót, befedhetem-e a teraszt és telepíthetek-e klímát augusztus vagy szeptember előtt a felújítási támogatás programban?"
Azt nem írtad, hogy mikor akarod beadni a pályázatot. Egyetlen határidő vonatkozik rád a te esetedben, mégpedig a gyermek születése. Azelőtt értelemszerűen nem adhatod be a pályázatot, de a munkákat természetesen már csináltathatod a gyermek születése előtt is, számlákat gyűjtheted."Illetve kell-e vállalkozási szerződést kötnöm előre a kivitelezőkkel, vagy elég a számlákat utólag benyújtani?"
Nem elég a számla, minden munkához kell vállalkozói szerződés. -
kirkri
addikt
Igen, a lakcímigazolás az ami hasznos lehet ilyen esetben. Én is kértem a hivatalban, feltöltöttem a pályázattal, elfogadták. Nálam ráadásul ellentmondás is volt, mert ikerház miatt be kellett nyújtanom a megosztási nyilatkozatot a pályázattal, de azon a házszám nem stimmelt, mert anno az utca még nem épült be, így csak hozzávetőleges házszámokat osztottak ki, amelyek napjainkra már nem egyeznek. (Szerencsére az önkormányzatnál kaptam címigazolást, hogy adott helyrajzi számhoz az a házszám tartozik, ami a lakcímkártyánkon szerepel.)
Hitelesítés nekem ment a beadásnál és a hiánypótlásnál is online, nem kellett vele közjegyzőhöz szaladgálni.
-
kirkri
addikt
-
kirkri
addikt
Nincs ilyen megkötés, hogy mennyi idő telhet el egyes számlák között, csak az, hogy az utolsó számlát követően 60 napon belül be kell adni.
Én azt javaslom, hogy az utolsó számlát követően rögtön add be, hogy legyen egy biztonsági tartalékod a 60 napra, Gondolok itt arra, hogy amennyiben visszadobnák a pályázatot hiánypótlásra, akkor egyszer van lehetőséged korrigálni. Ha valamiért nem sikerül a hiánypótlás (kicsi rá az esély, de benne lehet a pakliban), akkor elutasítja az ügyintéző. Ebben az esetben, ha még van időd a 60 napból az utolsó számlától számítva, akkor nyugodtan beadhatod újra.
-
kirkri
addikt
válasz
betyarr #1369 üzenetére
Szerintem onnantól lehetséges, amikor a ház elkészült és megvan rá a használatbavételi engedély. Azt most hirtelen nem tudom, hogy új építésnél a lakásfelújítós pályázatban követelményként szereplő 1 éves állandó lakcím miként alakul, ennek utána kell olvasni, de mintha új házaknál nem lenne ilyen megkötés.
-
kirkri
addikt
válasz
Elemental #1334 üzenetére
Nálam férfi az ügyintéző, mondtam neki, hogy akkor ez a két probléma van mindössze, ha ezt beküldöm, akkor rendben vagyunk? (Tudtam, hogy az 1-es számú melléklet nem jó, de gondoltam nem hívom fel rá a figyelmet) Azt mondta, hogy azokat beküldve rendben lesz.
Igazából a 60 napba még akkor is beleférek, ha most elutasítja és újra be kell adnom az egész pályázatot, de bízom benne, hogy erre nem kerül sor.
-
kirkri
addikt
válasz
Elemental #1329 üzenetére
Szívesen!
Én a benyújtást követő 27. napon (tegnap) kaptam vissza hiánypótlásra. Felhívtam az ügyintézőt, hogy az egyik pontot letisztázzam és miután átbeszéltük a dolgot mondtam neki, hogy egy órán belül nála lesz a feltöltött hiánypótlás. Mondta, hogy annyira nem kell sietni, aznap úgysem lesz már rá ideje, mert olyan sok pályázata van, de a héten mindenképp megcsinálja a jóváhagyást, ha azokat küldöm be, amit kért. -
kirkri
addikt
Ezt jól megbonyolították...
Ügyintéző legyen a talpán, aki kibogozza, hogy ha a felújítás közben az ember beköltözött az új ingatlanba és még csináltat egy-két munkát, akkor miért szerepelnek eltérő lakcímek a vállalkozói szerződéseken. Bár az is lehet, hogy nem fognak vacakolni ezekkel a lakcímekkel a számlákon és szerződéseken.
-
kirkri
addikt
Visszajött az enyém is ma hiánypótlásra.
Érdekesség, hogy nem az 1-es számú nyilatkozattal dobták vissza, az csont nélkül átment úgy, hogy a 2-es és a 3-as pont nem volt aláhúzva, csak a 4-es. (Nekem egy korábbi nyomtatványom volt, ezen még csak a 4-es volt megcsillagozva.)
Hátha másnak is hasznos lehet, két dologban kértek pótlást:
1; Ikerházban lakunk és a tulajdoni arányok az ügyintéző számára nem voltak egyértelműek a lekért tulajdoni lap alapján, így kért tőlem egy hitelesített adásvételi szerződést. Már kerestem a neten a közeli közjegyzőket, hogy készíttetek hiteles tulajdoni lapot, de szerencsére előtte még felhívtam a MÁK ügyintézőt, aki bírálta a pályázatunkat. Kiderült, hogy nem kell közjegyző, csak miután feltöltöttem az adásvételit, a dokumentum hitelesítés gombra rá kell nyomni és ezzel megvalósul a követelmény.
2; Sehol nem szerepelt az anyagköltség tételes lebontása, ezt pótoltatnom kellett a kivitelezővel. (Eddig senkinél nem olvastam, hogy ez követelmény lenne, hogy ez új elvárás, vagy csak egyik ügyintéző kéri, a másik meg nem, azt nem tudom.) Szerencsére ez sem probléma, már meg is van a tételes anyagköltség kimutatás.
Az ügyintéző nálam is nagyon segítőkész volt, ez nagy pozitívum! -
kirkri
addikt
-
kirkri
addikt
válasz
bananjoe #1263 üzenetére
Ez egy teljesen idióta koncepció, amit itt sikerült összepakolniuk. Az iparban teljesen általános - multi környezetben több cégnél találkoztam vele auditorként - hogy a dokumentum jóváhagyásoknál azt alkalmazzák, hogy a feltöltött, revízióra váró dokumentumot egészen addig bármikor szabadon lehet szerkeszteni, kicserélni stb, amíg a jóváhagyó nem kezd vele dolgozni. Amikor elkezdi a felülvizsgálatot, akkor zárolja a dokumentumot, és ha rendben lévőnek találja, akkor így is marad, jóváhagyással érvénybe lépteti azt a végén. Ha valamiért nem felel meg, akkor zárolást leveszi róla és értesíti a dokumentum szerzőjét, hogy módosítás/kiegészítés szükséges és újra hozzáférhetővé válik szerkesztésre. Ezt ugyanilyen formában itt is meg lehetett volna oldani és akkor én is ki tudtam volna már a beadás másnapján cserélni az 1-es számú nyilatkozatot, hogy mire az ügyintéző elkezd vele foglalkozni, akkor már az legyen előtte, amire szükség van. Ehhez képest várnom kell vélhetően 29 napot a beadást követően, akkor visszadobják, majd az aznap újra beadott pályázattal megint várhatok 30 napot. Ekkor már nagyon kell figyelni, mert csak egyszer van hiánypótlásra lehetőség, ezért hülyeség, ha megint mindent újra kell kitölteni, nem csak azt amivel első alkalommal probléma volt. (Tudom újra be lehet adni, de ha mindkét esetben 30 napjuk van elbírálni, akkor már necces, hogy belefér-e a pályázó az utolsó számla kiállításától rendelkezésre álló 60 napba.)
-
kirkri
addikt
válasz
mauimagic #1235 üzenetére
Ha a vállalkozónak nincs köze az anyagbeszerzéshez, akkor miért vinné fel a szerződésbe? Szerintem ezt csak a számlaösszesítőbe kell felvinni.
Javaslom, hogy ha bármilyen kétség merül fel valakinél, akkor írjon a otthonfelujitas@allamkincstar.gov.hu címre. Kétszer volt kérdésem feléjük, 0-24-ben dolgoznak, így az este 10 után elküldött kérdésemre mindkét esetben másnap reggel 10 óráig megjöttek a válaszok. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne írjon a topikba, csak ezek elég fontos dolgok ahhoz, hogy biztosra menjen az ember, az meg leginkább az Államkincstárnál tudható meg. Hacsak valaki nem kérdezett már rá ugyanerre a témára, akkor max. a saját véleményét tudja megosztani.
-
kirkri
addikt
válasz
Elemental #1201 üzenetére
Én is mindent pdf-be szkenneltem, de nekem minden doksit engedett hitelesíteni.
Viszont megint nem értem a logikát ebben sem, hogy amennyiben ragaszkodnak a hitelesítéshez, akkor miért engedi a rendszer anélkül beadni, ha meg nem ragaszkodnak hozzá, akkor miért tesznek bele egy újabb olyan dolgot, ami elbizonytalanítja a pályázókat. -
kirkri
addikt
válasz
tolts.hu #1195 üzenetére
Nem kell leadni idén, nem is tudnád leadni, ha jövőre is akarsz felújítani. (Mivel csak egyszer lehet beadni a pályázatot.) Annyi a megkötés, hogy a pályázatot az utolsó számla kifizetésétől számított 60 napon belül be kell adni. (És természetesen a végső határidő 2022.dec.31.) Az nincs megkötve, hogy mennyi idő telhet el két számla között. Tehát tegyük fel jövő augusztusban szeretnéd beadni a pályázatot, akkor az utolsó számlád kifizetési dátuma nem lehet régebbi, mint jövő június.
-
kirkri
addikt
válasz
kraftxld #1191 üzenetére
Ebben a GYIK-ben van az esetedre egy példa, a 30. pontban. Ha csak jövő májusban adod be a pályázatot, akkor nem lesz jó, ha csak akkor jelentkezel be.
Ha a tulajdonszerzéstől számított egy éven belül beadod és csak előtte jelentkezel be, akkor értelmezésem szerint rendben lesz, mert egy éven belül vásárolt ingatlan esetén nem alkalmazandó az 1 éves lakhely megkötés.
Intel fan11: Neked is ugyanezen GYIK-et ajánlom, azon belül is a 12-es pontot. -
kirkri
addikt
Egy hasonlón én is agyaltam, nálam így néz ki a végszámla:
Tehát nekem volt két előlegszámlám, illetve egy végszámla. Mindháromhoz tartozott egy-egy befizetés. Az előlegszámlákon szereplő összegek pedig mínuszos tételként szerepeltek a végszámlán.
Mivel a végszámla tartalmazza a teljes költséget, szétbontva alapanyagra és munkadíjra, így arra jutottam, hogy az összesítőbe nem írom be az előlegszámlákat, csak a végszámlát két sorba. (1.140e alapanyag + 380e munkadíj). Ettől függetlenül mindhárom számlát becsatoltam, a hozzájuk tartozó átutalási bizonylatokkal együtt, kíváncsi leszek, hogy jó lesz-e így...
-
kirkri
addikt
válasz
Elemental #1187 üzenetére
Igazából szerintem a 2-es pont így egyben egy nyilatkozatként megállja a helyét, nem értem, hogy mi szükség volt beletenni ezt az aláhúzgálós marhaságot.
" A felújítással kapcsolatos tervezési, építési, szerelési munkálatokat végző vállalkozó nem közeli hozzátartozóm vagy élettársam, / a kivitelező gazdálkodó szervezetnek sem én, sem közeli hozzátartozóm / házastársam / élettársam nem tagja, nem munkavállalója, és nem vezető tisztségviselője."
Ha kizáró tényező a felsoroltak közül bárki, akkor minek kell egyesével aláhúzogattatni a pályázóval?
-
kirkri
addikt
Köszi!
Én letöltöttem és kitöltöttem a nyilatkozatot és az összesítőt is, majd beszkennelve nekiláttam a pályázat beadásának. Az ügyfélkapun belépve jöttem rá, hogy nem kellett volna, mert ennél a megoldásnál ott kell szépen minden bepötyögni.
(De legalább ekkor már ment rutinból.
)
-
kirkri
addikt
Sziasztok!
Tegnap beadtam a pályázatot ügyfélkapuval a SZÜF portálon. Beadás után nem jött semmilyen email, csak belépve a SZÜF portálon a tárhelyre, az elküldött üzeneteknél látszik. Ez másnak is így van? Illetve, ha valamilyen gondjuk van, akkor milyen módon értesítenek? (tárhelyre küldött üzenet, email, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos autók - motorok
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 PRO 8540U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro 3 év garancia
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Keychron K2 HE
- ZBook Firefly 14 G10 14" FHD+ IPS i5-1335U RTX A500 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest