Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olcsi
senior tag
Lenne egy érdekes kérdésem! Mitől lehet, hogy egy 4 éves lány kutyus molesztálja a nála fiatalabb, egyszeres apa kutyust? Ezt úgy kell érteni, hogy minden este rámászik a hátára, és nagy-nagy játék közepette elkezdi d*gni a fiú kutyát! Nem tudom, hogy mennyire lehet ezzel összefüggésben a másik, kicsit nagyobb probléma is, miszerint néha az ágyba is bepisil, ami eléggé kellemetlen tud lenni! Valamiféle hormonzavarra tudunk csak tippelni, de nem tudom, hogy mi lehet az oka!
-
Olcsi
senior tag
válasz horvathkrisz #1466 üzenetére
Furcsa, amiket írsz, ugyanis egy 2 és fél kilós kutyaról van szó, törpe pinscherek! Az ágyba pisilést meg büntetném én, ha lenne értelme, de egyrészt utólag semmi értelme büntetni, másrészt pont az utólagos büntetésről olvastam, hogy elég negatív hatással van a nevelésre, hiszen a kutyus nem tudja, hogy miről is van szó...
-
Olcsi
senior tag
válasz horvathkrisz #1466 üzenetére
Harmadrészt meg nem viselkedik úgy, mint egy domináns egyed! Legalábbis velünk nem... Jó...mondjuk elég akaratos kis kutyu, de ez max abban nyilvánul meg, hogy ugat, ha valamit akar. De ezt inkább a neveletlenségnek lehetne inkább felróni.
-
Olcsi
senior tag
Szerencsére azért egyáltalán nem rendszeres ez a dolog. Egyébként, ha nem vagyunk itthon, akkor ki vannak csukva a házból. Egyébként ez a kis szemtelenség sajnos nem csak éjszaka fordul elő. Van úgy, hogy a kis hülye egész nap kint bohóckodik, beengedjük, aztán rá kb fél percre a padlóra pisil és ez már sokkal gyakoribb. Szóval eléggé szemtelen egy kutyu, és ezek a dolgok sajnos eléggé kellemetlenek. Ráadásul sehogy sem akar róla leszokni. A bünti ellenére sem. Nagyon kis neveletlen.
-
Olcsi
senior tag
Van valakinek tapasztalata a BABESIA nevű betegséggel?
A hétvégén észrevettük, hogy az egyik kutyunk meglehetősen bágyadt, és levert főleg önmagához képest, ugyanis egy eléggé energikus és bolondka kutya. Szóval furcsán viselkedett, meg is beszéltük barátnőmmel, hogy hétfőn elvisszük dokibácsihoz, nehogy valami komolyabb legyen. Erre ma délelőtt arra lettünk figyelmesek, hogy véreset vizelt, eléggé bepánikoltunk, és rögtön elvittük orvoshoz. Ő megállapította, hogy babésiás, adott neki 3 szurit, most várjuk, hogy javuljon az állapota. Reméljük kilábal belőle, mert eléggé ránk ijesztett az orvos. Azt mondta, hogy először bágyadt, meg levert, aztán következik az, hogy véreset pisil, aztán elkezd szédelegni, meg elerőtlenedni, és végül ''vérhiányban'' elpusztul. Reméljük időben sikerült tenni ellene! -
Olcsi
senior tag
Sajnos tegnap este még rendesen véreset pisilt, majdnemhogy csak vért. Tehát nagyon sötét volt. Azóta sajnos javulást nem nagyon látunk rajta, a dokibácsi azt mondta, hogy etessünk vele a napokban májat, meg ilyesmi kajákat, hogy valamilyen szinten pótolva legyen a vér... Ahogy észrevettem elég keveset is vizel, bár ma reggel óta nem voltam otthon sajnos. Mindenesetre hazafelé veszek neki csirkemájat, rem. fog enni. Megfőzzem kicsit, vagy nyersen a legjobb neki?
-
Olcsi
senior tag
Sápadtnak nem látom, viszont a szeme eléggé árulkodó. Olyan tipikusan ''beteg'' szeme van. Kiszáradva egyelőre nincsen, ahogy láttam, kipróbáltam a grabancánál. Jó hír, hogy sikerült vele megetetnem a májat, meg egy kis lét hozzá, úgyhogy ez már valamennyire pozitív, viszont a rossz hír, hogy még mindig véreset pisil. Egy kis bíztató jel is volt pont ebben a pillanatban: pár napja először hallottam ugatni! Sajnos, hogy ez már jó hír...
-
Olcsi
senior tag
válasz horvathkrisz #2129 üzenetére
Köszönöm az érdeklődést, szerencsére már sokkal-sokkal jobban vagyunk! Ha megjön a gazdi, már kimegyünk elé a kapuba, meg ugrálunk is egy kicst, de azért még inkább a házikóban kucorgunk! Mindenesetre ma nagyon nagy javulás volt látható! Reméljük így folytatja a kutyu!
-
Olcsi
senior tag
Az lenne a kérdésem, hogy az normális, hogy szülés után az anyukakutya vérzik? Nem vészes a dolog, csak maga alatt hagyott egy kis foltot, de azért jó lenne tudni, hogy mégis rendben van-e? Ha ez általános, akkor mennyi ideig normális ez? Köszi!
-
Olcsi
senior tag
Az normális, hogy a 3 máfélhetes kis pöttömkutyu között olyanszintű súlykülönbségek vannak, hogy gond nélkül meg lehet őket különböztetni? Tehát: van egy nagyon nagy (ducmók), egy közepes és egy nagyon kicsi. Viszont a legkisebb kb harmad akkora, mint a legnagyobb. Szegénykém olyan pöttömke. Normális ez?
-
Olcsi
senior tag
Na álljunk meg egy pillanatra!
Niti csak segíteni akart, erre lehurrogtátok, pontosabban Kidus lehurrogta a módszert, amiben addig eredményt látott. Nyilván mindenkinél más módszer jön be, ettől még nem kell hülyének nézni a másikat!
Nem volt szó egy heti kajamegvonásról, meg heti kizárásról, szerintem kicsit felfújtátok és elnagyoltátok a dolgot, természetesen Nitit lehúzva! Arról van szó, hogy idejében el kell kezdeni megtanítani a kutyát, hogy ő "CSAK" a második a rangsorban. Ha ez nem megy egyszerű eszközökkel (márpedig amit látjátok nem ment), akkor el lehet kezdeni kicsit más módszerrel a kutya értésére adni a dolgokat.
Kézrágás: ebben a korban egyértelműen játék, de ember legyen a talpán, aki meg fogja majd különbözteti a játékot a dominálni akarástól! Ráadásul onnantól - főleg egy nagyobb testű kutyánál - sokkal nehezebb lesz megmutatni, hogy ki is a főnök.
Kizárás: teljes mértékben egyet értek vele, hogy amint rosszat csinál a kutya és elsőre nem érti meg, át kell nézni rajta. Nem hetekig! Pár óra, max 1-2 nap és rájön, hogy tőled függ, ezáltal nem akar majd dominálni. Ha igen, simán mehet előlről az egész mindaddig, amíg meg nem tanulja!!!
Állatkínzás? Nagyon el van tévedve, aki erre ezt mondja!Legyszives ne gerjeszd itt az indulatokat.
Lauda: 1 hsz-ből kiszúrtál 1 mondatot és az alapján ítélkezel?
bedobtad az okos szoveget.
Elárulom, hogy segítségnyújtásról beszélsz! Tudod...vannak még jóindulatú, segítőkész emberek is!
-
Olcsi
senior tag
válasz niyabinghi #5046 üzenetére
"Nem ragom a szam tovabb, aki figyelmesen elolvasta a postjaimat, az rajott a szandekra is, meg arra is, hogy mit akartam mondani."
Kidus: erre csak azt tudom mondani, hogy ha figyelmesen elolvastátok volna, akkor ti is rájöttetek volna a mondanivalóra. Sajnálom, hogy nem jött össze a kommunikáció, nem egy nyelvet beszélünk, innentől kezdve viszont nem akarok ebben a bábeli toronyban részt venni.
"Az ilyen "ismerek olyat, akinek az unokatesójának a barátja már hallott olyanról, akinek azt mondták, hogy" nem vezetnek sehová."
Niti szerintem összességében nagyon szépen leírta a tapasztalatát, amit a saját szemével látott a kutyasuliban, konkrét példátis tudott tehát mondani, nálatok ez nem volt elmondható.
A tapasztalat meg, mint tudjuk igen szubjektív dolog, nyilván ő ezt látta, működött, ennek a módszernek látta hatását. (Persze ez a problémásabb módszer, ezelőtt még van egy-két fázis, nem ezt kell először alkalmazni!!! - [Csak a szavaim kiforgatása ellen...])A kutyapszichológiai okosságot meg nyilván nem véletlenül írták szakemberek, ennyit erről. Bár úgy látom itt mindenki nagyon okosnak képzeli magát, csak éppen ahhoz nincs elég intelligencia, hogy felfogják a másik hsz-ét!
Nem akarok ebben tovább részt venni! Szomorú, hogy vannak ilyen emberek, akik más véleményt meg sem akarnak hallani, ráadásul ennyire elutasítóan reagálnak minden egyes megnyilvánulásra![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt