- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hexe
csendes tag
Szerintem ha dolgozol a kutyával, tehát futtatod v kiképzed, akkor a reggeli futás után esetleg lehet neki adni egy kis adag reggelit, de ha a kutya egész nap otthon van, akkor elég a napi egyszeri kaja és nyugi, nem fog éhenhalni
semmi baja nem lesz, sőt pocsékolni sem fogja a kaját, mert mindet megfogja enni amit adsz neki!;)
-
Hexe
csendes tag
Így van egy éves koráig kialakulhat
, de nekem eddig nem volt gond azokkal a kutyáimmal, akiket 6 vagy 8 hónaposan megrönTgeneztek(
) és már akkor nem találtak semmit. De szerintem ha a röntgen után alakul ki, akkor az tartáshibából adódhat és ezzel én ritkán találkoztam eddig.
-
Hexe
csendes tag
válasz
horvathkrisz #1489 üzenetére
Köszi, megjegyzem
-
Hexe
csendes tag
válasz
Kakumix #1484 üzenetére
Így van, én is sokszor találkoztam ezzel a problémával, a német juhászoknál is kb. ilyen az arány..sőt...és erről egyértelműen a pénzéhes tenyésztők tehetnek, ez örökölhető, habár az igaz, hogy a nem megfelelő tartás miatt is kialakulhat, de erre kisebb az esély, meg aki ért egy kicsit is a kutyákhoz, az nem követ el ekkora hibát, szerintem. Egyetértek veled, szerintem is utána kell néznie az elődök között, mert távolabbról is visszaüthet, de legfőképp a szülőket és nagyszülőket kell megtudni, hogy volt e ilyen gondjuk, ha nem akkor kicsit a valószinűsége, hogy kialakul! És már fél évesen nem árt egy dokival megnézetni, a szűrővizsgálat (röngen
így kell leírni
) már akkor egyértelműen kimutatja.
-
Hexe
csendes tag
Á nem, úgy spontán nem hiszem, figyelgetem, meg sokat vagyok vele, nincs ''bezizzenve''
! Igen, lehet sok lesz az a két hét, nem is várok annyit, ha nem múlik el napokon belül, akkor megyünk a dokihoz és ő majd megmondja mi a probléma és ad rá valamit! Majd írok a fejleményekről! Így is segítettél nem baj ha nem jut eszedbe, vagy rosszul emlékszel
! Én erről még nem is hallottam, de utána nézek,úgyhogy köszi az infókat.
-
Hexe
csendes tag
Pinya007: Igen, foltokban kihullik a szőre és alatta piros...igen azt mondták, hogy atka, lehetséges, hogy az! ezt a szert kipróbálom!
rlazol : Igen fürdetéskor a farán, jobb v bal oldalt, és vakarja, mert viszket neki! De sajnos észrevenném ha ott lenne neki előtte is, akár fürdetés közben, akár fésülésnél, de biztos észrevenném! Melyik az a két spec. bőrbetegség? a német juhászok amúgy is minden nyavaját összeszedneksajnos! És arra gondoltam, hogy azért csak fürdetés után, mert ilyenkor a legfogékonyabb a bőre ezekre az élősködőkre...v ez hülyeség?
Minden esetre, ha ez így megy tovább és semmilyen szer nem használ beviszem az állatklínikára, azért nem akarom h valami komoly baja legyen, úgyhogy a ha semmi nem használ a max. 2 héten belül irány a doki! Köszönöm a segítséget! -
Hexe
csendes tag
Van egy kis gondom a legöregebb kutyámmal, ő volt az első kiképzett kutyám, most lesz 8 éves(németjuhász) és mostanában, ha megfürdetem a faránál ilyen foltok jelennek meg, a kutyások azt mondják atka miatt van, de én nem tudom biztosan, mivel csak akkor jön ki, ha megfürdetem és már több kutyasampont kipróbáltam, talán az egyik összetevőjére lehet allergiás? Még nem mutattam meg állatorvosnak, nemrég jelentkezett és hátha valamilyen szerrel lehet ezt kezelni? vagy valamilyen más sampont, talán gyógyszertárit kellene használnom? Találkozott itt már valaki ilyesmivel? mert én még nem és az ilyenekhez csak minimális szinten értek, eddig mindig elmúlt, de nem akarom, hogy többször kijöjjön nála. Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
Hexe
csendes tag
Igen, egyetértek Kidussal, én is csak ezt tudom tanácsolni, de mielőbb vidd el.
-
Hexe
csendes tag
Nagyon kölyök még, várj míg megkomolyodik, olyan mint egy eleven gyerek...de az h idegenekhez odamegy meg felugrál, hát a tény h nagyon kölyök, de az ugrálásról meg az idegenekről könnyen le tudod szoktatni, az ugrálásról úgy ( de gondolom sokat volt ölben, amiatt ugrálnak általában) szóval úgy, hogyha felugrik így van a fújj szóval rácsapsz az orrára, ezt mindig csináldd meg akárhányszor felugrik, kölyköknél nagyon hatásos, én így szoktattam le a kutyámat hogy kimenjen az utcára nélkülem! Idegenek az utcán lévő járókelők? vagy ismerőseid, csak neki idegenek? Egy az, hogy ne hagydd hogy mindenki simogassa, hogy jaj de cuki kutya, csak annak engedd akivel szeretnéd h barátkozzon, ha ismerőseid akikhez odamegy, kérdd meg őket h ne foglalkozzanak vele, rá se nézzenek és ha felugrik rájuk, ugyanúgy csapjanak az orrára, persze nem hatalmasat, de azért érezze!
De hagydd had játsza ki magát, komolyan olyan mint egy gyerek, csak figyeldd meg, ilyenkor még minden érdekli és csak játszani akar, hagyd meg neki ezt az élményt, változik ő nemsoká! -
Hexe
csendes tag
A ronggyal általában harcolnak a kutyák, nem arra való hogy visszahívd, de ha nem vizsgára készülsz
, akkor akár azt is bevetheted, de nekem a kaja tűnik a legjobbnak, de majd ha kipróbáltad megmondod, hogy h működik nála...hát igen, ilyenkor már nem elég tanulékonyak, de ha kitartó vagy akkor odamegy hozzád bármikor amikor szeretnéd! És igen, jobb később mint soha!
-
Hexe
csendes tag
Ezt én is eljátszottam mindegyik kutyámmal, de a titka egyszerű, két labával kell játszani! Nekem két madzagos labdám van, az egyiket eldobom, megvárom míg érte megy, aztán hívom, hogy jöjjön hozza vissza, na amikor lefekszik v elmegy másfele, akkor veszem elő a másik labdát, addig el van dugva, nem láthatja, és a másik labdát mutatva hívom vissza, általában ez beválik, visszajön a kutya, akkor eldobhatod neki azt is, de a dicséret a legfontosabb, amikor valamilyen feladatot teljesített! Az előfordaulhat h kiejti a labdát a szájából azt a labdát amiért értement, ha igen, akkor 2 méteres pórázzal próbálkozz...na de ezt majd akkor ha ez a tipp nem válik be
! Ha valami nem világos kérdezz nyugodtan!
[Szerkesztve] -
Hexe
csendes tag
Hát itt az a kérdés, hogy a kutyid szeret-e a labdázni, avagy inkább a hasát szereti! A ''hozzám'' jelszót használjuk általában, ha visszahívásról van szó, ez az egyik legproblémásabb dolog sok kutyánál! Mennyi idős? Na én úgy vettem rá eddig minden kiképzett kutyámat, hogy a kedvenc játékával hívtam magamhoz, és ha odajött hozzám, akkor játszottam vele, ez a módszer beválik, sok gyakorlás után a kutya autómatikusan megy oda hozzád, csak gyakorolni kell, a másik ha épp nem aportírozós jelleg, akkor jutalom falat, megmutatjuk mi van náluk, hívjuk akár a nevén, akár a hozzám szóval és ha odajön hozzánk, de csak ha odajön, akkor adunk neki egy jutifalatot, aztán megint rohangálhat, de ezt többször kell vele csinálni, nem megy egyik napról a másikra! Kb. ennyi, majd jelez vissza, hogy alakul a dolog, remélem nálad is bevállik ez a módszer, ha nem, akkor találunk ki mást!
-
Hexe
csendes tag
Hali mindenkinek!
Én még új vagyok itt, de nagyon tetszik a topikotok én is régóta foglalkozom kutyákkal, főként németjuhászokkal, mint kiképző, szeretnék bekapcsolódni hozzátok!Szóval üdv mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Tippmix
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Symino Best Seller Gamer széke! Grafitszürke VAGY Fekete színben, bontatlan új!
- !!!KERESEK!!! Lada 2107 típusú gépjárművet!
- Tefal Ultragliss Plus FV6832 Gőzölős Vasaló
- Focus Raven Rookie fekete gyerekbicikli 20" MTB
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,1.5 év garancia
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest