Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TazLeacher

nagyúr

válasz Tothgera30 #12687 üzenetére

Nagyon félreértettél, ha azt hitted, hogy téged a "kutya olyan, mint egy kapa" csoportba sorollak. Azt csak a juhászkutyás dologra értettem nem rád.

Te egy harmadik csoport vagy. (Nem a "kapás", nem a lakáskutyás, hanem a kertikutyás).

Házba elve nem való egy ilyen kutya, a mérete miatt sem, sőt nekem meg van a véleményem arról hogy ha kutyát tartasz a házban akkor a higiénia sem mindig megfelelő, akaratlanul is belenyalhat ebbe-abba, é ha nem mosol kezet, akkor könnyen bevihető a vírus/baktérium, és egy kis gyerekeknél nagyon veszélyes lehet. Ahogy a kutya se törli ki a seggét, és nem mos fogat, azután nem mossa meg szappannal a mancsait, stb. remélem rávezettelek a lényegre. Én kocsiban sem engedem hogy csak úgy az ülésre üljön, előtte egy pokrócot ráteszek és arra ülhet!A húgoddal meg ne hasonlítsd, mert talán annyi közös van bennük hogy emlősök, de az ember az ember, a kutya meg kutya. Sajnos olyan sok időt nem lehet egy kutyával sem tölteni, munka/egyéb szabadidős elfoglaltságok miatt. Ha elmegyek dolgozni, nem viszem magammal, ha elmegyek a boltba, akkor se, ha lemegyek a haverokkal inni, akkor se, tehát megvan mindenkinek a saját kis privát zónája, egy kutya és más családtagom se jöhet velem mindenhová, azért kell egy kis szabadidő, és egyedüllét.

Miért mi a gond a méreteivel? Ha Te eléred a 100 kg-ot (aminek a kutyád a közelében nincs ugye), téged is kiraknak az udvarra? :F :DDD

A higiéniáról meg ne beszélgessünk. Ha ilyen aggályaid vannak, akkor valószínűleg nálunk sírva fakadnál. Csak egy pár dolog a teljesség igénye nélkül: az előző kutyámmal, akiről beszéltünk, általában úgy ettük a ropit, hogy egy hari ő, egy hari én. Anyámék törpe uszkárját megtanítottam arra, hogy ha elhangzik a "puszit" parancs, odajön, az ölembe ugrik, és arcon nyal (A Bullymnál is már néha működik, de egyelőre még elég alkalomszerű, de rajta vagyok.... :D ) Mellesleg ez az a kutya (az uszkár), aki minden reggel, amikor anyukám kávézik, lenyalja a kávé tetejéről a tejszínhabot, és a tesómmal úgy esznek fagyit, hogy egy nyalás a kutya, egy nyalás a tesóm. És igen, naponta többször puszilgatom a kutyát, főleg az orrát, és ő is sokszor ad puszit. Egy esetben tiltott: ha beteg vagyok. Akkor kerülöm, nehogy elkapja tőlem. Az uszkár bejár az ágyba simán, Bibinek tiltott (mert az uszkárral ellentétben) neki hullik a szőre. A kocsiban sem zavar a kutyaszőr, ki tudom takarítani. Akit meg zavar, az nem szál be a kocsimba.

A privát zóna: teljesen egyértelmű. De a kutya sem kap kevesebbet, mint más családtagok. Tehát, ha valahova minket hívnak, ott pontosan tudniuk kell, hogy mi kutyával érkezünk. Úgy, ahogy a gyereket se passzolom le, ha étterembe megyünk, így a kutyát se. Természetesen nem viszem magammal a munkahelyemre, ahogy a gyereket sem. De a kutya a család része, ahol a család, ott a kutya. Persze, ahol megoldható. Múltkor direkt nem vittük Velencére, mert nem tudtuk milyenek a körülmények. Lementünk 3 órára, megnéztük, de amikor következőnek megyünk, már jön ő is, mert simán tudjuk vinni, akkor is volt a strandon 2 kutya.

Nálunk karácsonykor becsomagolt ajit kapnak a kutyák is pl, és van szülinap ünneplés is évente...

De tényleg látszik, hogy teljesen máshogy gondoljuk a dolgot. Szerinted ahogy én látom, az nem helyes. Szerintem meg ahogy Te látod, az nem jó. De ez nem vita, csak két nézőpont. Nekem speciel a szívem szakadna meg, ha télen bent állnék a lakásba a családommal a melegben, csóró kutya meg egyedül kint unatkozna a kertben. Ilyen az élet nálunk:

(#12689) Lauda: ez a különbség. Nem kényszerítem. Számára a lehetőség adott. Ő dönt, hogy kint vagy bent. Mégis, az én kutyám bent van általában, csak játszani, meg körülnézni megy ki. A kerti kutyák többsége meg vágyik bentre. És ez nem a szeret mértékét befolyásolja, mint írtam. Attól lehet ugyan úgy szeretni, ezt nem vitatom. Ez egy másik fajta hozzáállás. Ennyi. Egy német juhásznak sincs jobb dolga egy 200 nm-es kertben, mint egy 100 nm-es házban. A kérdés itt csak az, hogy Te mennyit mozgatod. Ha semennyit, és nem foglalkozol vele, akkor tényleg jobb neki kint, mert azt legalább kint van. Ha meg mozgatod, a mozgásigénye megvan, és a lakásban csak pihen.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés