- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Tothgera30 #12672 üzenetére
Most már sokkal szebb ám!
Vaníliásat szoktam a kutyusoknak mindig.
Bár a kutya környezetéről nekem kicsit más a véleményem, mert szerintem a kutya nem házba való, ahogy más tájakon a juhászkutyák is a sátor előtt alszanak, nem mehetnek be a falkavezér helyére.
Csak én nem munkakutyát tartok. Az teljesen normális, hogy egy juhászkutya nem megy be. Csak a különbség az, hogy mondjuk vidéken egy kutya, aki őrzi a házat, semmivel sem több, mint egy kapa. Ha "elromlik", és drágább "megcsináltatni", mint újat venni, akkor újat vesznek. Én meg nem ezért tartok kutyát, éppen ezét nem szeretem, ha a kutyatartásomat azoknak az embereknek a kutyatartásához hasonlítják. A kutyát eredetileg munkára tenyésztették, de mára sokan hobbi állatnak tartják. Nem kellene keverni a kettőt. Hörcsögöt is sokan tartanak, a házi egeret mégsem látjuk szívesen a konyhában. Én a kutyát azért tartom mert szeretem, és ott van a helye, ahol nekem. Ha őrzési céllal tartanék kutyát, annak kint a helye. A hobbi kutya pedig családtag. A húgomat se zártuk ki a kertbe...
Nem meggyőzni akarlak, mert aki nem így nevelkedett, az sosem fogja tudni, hogy milyen ilyen szinten szeretni, már tesvéredként egy kutyát. 3 éves voltam, amikor az előző kutyánk hozzánk került, és 19 éves, amikor elvesztettem. Ő család tag volt, lényegében nincs gyerekkori emlékem nélküle. Amíg valaki nem éli át ezt a fajta kötődést, addig nem fogja megérteni, hogy miről beszélek. Teljesen más úgy felnőni egy kutyával, hogy lényegében az életed 90%-ában veled van, mint úgy, hogy naponta pár órát (rosszabb esetben percet) töltesz vele. Erre leggyakrabban az indok, hogy a kutya nagy, nem lakásba való...már miért ne? Ha rendszeresen sétáltatva van, és nincs gond vele, semmivel nem foglal több helyet (sőt!) mint egy kisebb ülőke...de tényleg nem akarok erről meggyőzni senkit, csak leírtam, hogy hogy látom. Pontosan tudom, hogy akinek a "kutya nem a házba való" álláspontja van, azt nem lehet meggyőzni, mert még nem tapasztalta ki azt, hogy milyen kötelék alakulhat ki ember és kutya között másfél évtized alatt. (Mi pl.: a 16 év alatt, amíg a kutya megvolt, 3x utaztunk el úgy, hogy a kutya nem jött velünk, de akkor is az ő érdekébe, hogy a repőlős bulit ne kelljen végig csinálnia. MI úgy választunk nyaralást/éttermet és minden mást, hogy a kutya is szempont. Nem ülök be olyan étterembe, ahova a kutyát nem tudom bevinni)
Tudod az a gond, hogy Budapesten számít az, hogy hova kakil a kutya. Ott van szemetes, zacskó, meg miegymás. Nálunk a kertvárosban az utcán nincs egy rohadt szemetes sem...ha még korrekt lennék, és fel is szedném, utána a 40 perces séta alatt sétáljak egy zacskó kutyasz@rral?
Amíg az önkormányzatot nem érdekli, addig engem sem...de tényleg nem kakil oda, ahol emberek járnak. Tehát járda, "ösvény", ahol nincsen járda. Magától szépen lehúzódik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest