Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pinya007

aktív tag

Megfigyeltétek már Ti is, hogy borús, esős időben kutya hangulata rosszra változik?

Én kutyám ilyenkor, míg bír csak szomorúan néz kifele óljából, aztán ha jól meg kell ugatni a postást, vagy egyébb ''nemkívánatos'' személyeket, akkor azért kimegy elázni.

Nem tudom, hogy ez közvetlen időjárással kapcsolatos-e, vagy közvetetten azzal, hogy ilyen időben nincs séta vagy játék a szabadban. Már ha ilyen gondolkodásra képes: ha esik -> nincs séta, játék.
    Azaz, hosszútávú memóriájuk jól működve azt mondja, sajna ilyen időben nem lesz program gazdival?!

Régebben olvastam egy könyvben, hogy kutyák rövid távú memóriája nem túl jó, például, ha elszökik és hívásra nem jön azonnal vissza, hanem jól megkerget mondjuk egy macskát és csak utána, akkor ár nem szabad dorgálni mert azt hiszi azért kapja mivel visszajött.

Szoktam kutyámmal bújócskázni, és emlékszik a búvóhelyekre, továbbá megfigyeltem azt is, hogy pár napra visszamenőleg arra is emlékszik, hogy akkor épp hova bújtam és ennek megfelelően keres, tehát először a legutóbb használt búvóhelyen és így tovább, míg meg nem talál! :)

Ezek szerint rövid távú memóriájuk nem, hosszú távú viszont jó?!

Egy érdekes, cikk: [link]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés