Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5723) gezatata


gezatata
aktív tag

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek.

Adott egy [EE35-XA3] amiben a HDD üres járatban is két óra alatt eléri az 50 fokot.
Arra gondoltam a HDD-t tartó rögzítő sáv műanyag lemezeit kicserélném házilag fabrikált alumínium lemezekre a jobb hőelvezetés érdekében. Hangzatos, hogy a ház alumíniumból van de közvetlenül a HDD nem érintkezik vele.

Szerintettek ez az ötlet jó lehet vagy nem véletlenül vannak műanyag lemezek?
Van más oka is a műanyag lemezek használatának a költséghatékonyságon kívül?

Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.

(#5725) King Unique válasza gezatata (#5723) üzenetére


King Unique
titán

Technikailag elvileg megoldható, sőt volt itt már korábban hasonló eset, ahol a fórumtag a gyári, műanyag ékeket/lapokat házilag fabrikált alumíniumlapokra cserélte, de ő elsődlegesen a stabilabb rögzítés, nem a jobb hővezetés miatt. Viszont a műanyag meg abból a szempontból lehet előnyösebb, hogy akkor összerakásnál és szétszerelésnél nem fém a fémmel érintkezik, csúszik és okoz esetlegesen karcolásokat, már ha az említett külső háznál ez így van megoldva.

Egyébként az nem derült ki, hogy pontosan milyen HDD van ebben az AXAGON EE35-XA3 külső házban. Ha 5400-as helyett 7200 RPM-es, akkor nem meglepő, ha jobban melegedik, valamint akkor sem, ha pl. a fűtés miatt jelenleg magas a szobahőmérséklet. Viszont másrészt ez a külső ház támogatja a készenléti, más néven alvó módot, 10 perc inaktív állapot után átvált abba és ilyenkor leállítja a HDD-t, vagyis akkor pláne nem kellene melegednie. Kivétel, ha nem tud készenléti módba váltani, mert az OS / egy program folyamata időnként használja, lásd egy másik válaszban leírtakat.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.