Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5641) Anonymus23


Anonymus23
veterán

Sziasztok,

Egy kis tanácsot kérnék rack témában.
A jelenlegi felállás, van egy Samsung Story Station (USB 3-as) benne egy halódó 2 TB-os Samu vinyó, biztonsági mentésnek volt használva, de ez cserélve lesz. összesen ment 34(!!!) napot, de a kondíciója 52%-os, gyenge szektorok vannak rajta.
Van ezen kívül egy Axagon ADSA-ST mobil rack is, amiben nemrég egy 2 TB-os lemezről eltűntek az adatok (nem szenzitív, filmek voltak rajta).

A sztorihoz hozzátartozik, hogy volt nálam egy gép, amiben a winchester cserélve lett SSD-re, és le akartam menteni az adatokat a winchesterről (mint kiderült a gépben minden SATA kábel hibás volt, a HD Sentinel adat kapcsolati hibákat írt), de berakva az Axagonba, a winchester lefagyasztotta az én gépemet is. Kicsit lefőttem, mert a saját gépében sem akart utána indulni (ekkor derült ki a kábel hiba), de furcsa volt, mert maga a winchester jó volt, de mégis fagyasztotta a gépemet. Az USB 3-as csatlakozást mind a Samsung ST, mind az Axagon a monitorról kapj(t)a, ami azért nem gagyi darab (Acer Predator), de valami csak nem stimmel, mivel ahogy az Axagont rádugtam az alaplapi csatira, abban a pillanatban tökéletesen működött az Axagon ezzel a mentendő winchesterrel is.

A Samsung ST viszont már egyszer volt garanciában, mivel a benne lévő winchester tele volt hibás szektorokkal. Igazából nem tudom (nem emlékszem), hogy kompletten cserélték, vagy csak a winchestert benne, de valami csere volt.

Most lesz egy 4 TB-os winchester ilyen biztonsági mentésnek, de elgondolkoztam, hogy mennyire megbízható vajon a Story Station. Ugye ez egy kvázi régi darab, sebességével egyéb dolgaival (alvás, leválasztás, stb) minden rendben volt/van.
Illetve valószínűleg a monitor USB hubja felejtős lesz ilyenre, csak sajnos nincs már hely az alaplapon.

Ti mit javasolnátok? :F

Ha most venni kellene, akkor egy Axagon EE35-XA3-t tudnék jó áron szerezni. Ez mennyire ajánlott?

;) - The Power of the Light Side

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.