Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5510) King Unique válasza ricsip (#5508) üzenetére


King Unique
titán

Tehát ha jól értem, akkor van egy integrált USB-s 2,5"-os HDD USB 3.0 Micro-B fizikai csatlakozóval, ami eredetileg egy gyárilag készre szerelt 2,5"-os külső HDD-ben van / volt és aminél ha az USB-s aljzat forrasztása elenged a PCB-n, vagy leválik maga az aljzat a PCB-ről, akkor az szívás (példa).

Ha az előbbi a helyzet, akkor nem, alapesetben nincsen olyan külső ház ami integrált USB-s HDD-hez való, a standard külső házakba csak szabványos IDE vagy SATA csatolófelületű HDD tehető, rögzíthető (példa).
Egy integrált USB-s HDD-hez max. olyan külső házat lehetne venni, max. abba passzol, amiben gyárilag is volt. Viszont azokat önálló formában hivatalosan nem értékesítik a gyártók, max. úgy lehet olyanokhoz hozzájutni, hogy egyesek kiveszik a gyárilag készre szerelt külső merevlemezükből a HDD-t és csak magát a külső házat meghirdetik eBay és társai webáruházakban (példa).

Egyéb lehetőségek:

Értelemszerűen lehetőleg nem mozgatni az USB-kábelt, ha kontakthibás a külső merevlemezen, illetve az integrált USB-s merevlemezen lévő USB-aljzat.
Ha még garanciális a termék, akkor az adatok lementése után ilyenkor adja magát a garanciális csere.
Ha már nem garanciális a termék, akkor saját felelősségre esetleg meg lehetne próbálni újraforrasztani az aljzatot a PCB-n, már ha maga a forrasztás engedett el.
Lementeni az adatokat a jelenleg használt integrált USB-s HDD-ről, majd utána leselejtezni és egy másik, szabványos SATA csatolófelületű HDD-t vásárolni helyette + ahhoz egy SATA-USB külső házat.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.