- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ég veled, KEndre! :(
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Az alaplap és a memória paramétereinek kiírása parancssorból
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
Djuree #103451 üzenetére
"Csak nem értem a szállítás miért számít bele az adóalapba..."
Így volt már kb. a KGST óta is. Meg úgyis trükköznének, hogy ha 80 dolláros cuccra 40 dollár szállítás jön, akkor kitalálják, hogy igazából 10 dolláros a cuccm szállítás 110 dollár. Eladó ugyanott van, mégis akad némi mambójambó. Mindig összevontan számított, mindenhol is le van írva, mindig meglepődnek rajta.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Djuree #103451 üzenetére
Évtizedek óta így van, logikusan, hiszen különben mindenki a szállítási költségbe rejtetné az érték jelentős részét. Másrészt az is természetes, h egy termék hazai értékének része az ideszállítás is (amit egy boltláncban veszel meg, annak árában is benne van, csak nincs külön feltüntetve), így az adóalapnak is.
-
Jahno
veterán
válasz
Djuree #103445 üzenetére
Szállítási díj elektromosan is jöhet, nem kell papír, amúgy mekkora költsége volt és szerinted miért nem valós? Nem bullshit, előre tudjuk, hogy vámáfa, abba bele kell számolni a szállítási költséget is és egyre jobban emelkednek az ügyintézési díjak. Nekem is most jött hasonló de cégtől és a kb. 40 dolláros feladású helyi posta itt DHL és GLS lett, volt vám alatti értékem, arra már kint ráment az ÁFA vagy itt. Ezer éve így működik egy csomó irányból, pár éve vezették be, hogy vásárláskor tudsz ÁFÁt fizetni az eladónál.
-
vandor01
senior tag
válasz
Djuree #95447 üzenetére
multkor kellett volna egy rovid toltokabel USB-Ctype..... huztam a szamat hogy a Lurdy Xiaomi shopba kellett erte menni..... egy gyari markas Xiaomi kabel.... hát nem is volt dragabb... es telefon araktol sem dobtam hatast..... na bum 10eft-al tobbe van de azonnal a kezemben volt.... nem pedig varhatom a postast kuzdhetrek a BG/GB a Feutch szarkakkal..... es mire lovii vissza jon mar ki jon egy ujabb model a telefonbol
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
fairi
őstag
válasz
Djuree #95447 üzenetére
Ha tényleg gyorsan kell valami akkor legközelebbi sarki gsm boltban adnak vmit persze jó ki felárral. Ha közepesen sürgős akkor facebook marketen nézel körbe hátha van egy közeli lakos. Ha meg simán gyorsan kell akkor lesz idő megnézni kitől is veszel és mit garantál.
Valszeg azért 30 napon belül megkapod, azért 60 nap plusz már ritkább. rendelek rendszeresen, és kb mindent megkapok 45 napon belül.Legtöbb 25-35 nap. Nyáron volt 125 napos csomag is.
Tanulópénz. -
fairi
őstag
válasz
Djuree #95423 üzenetére
GYIK világosan leírja a dolgot.
"Ha az eladó nem
kézbesíti az árut a vásárlónak, az eladó vagy a szállító cégek hibájából, 90 napon belül a feladástól,
a vásárlónak jogában ál a nem kiszállított termék teljes összeg visszafizetésére."Ráadásul egy fordított oldal, külföldi website.
Ők nem hibáztak csak palimadarat fogtak. Sose értetem a gyors vásárlás értelmét, vmi megtetszik és utalod a pénz?? Előtte azért érdemes megnézni, hogy hova.
-
baly81
aktív tag
válasz
Djuree #95418 üzenetére
Mi volt a bolti készletre, szállítási időre írva a megrendelés előtt, illetve pillanatában?
Előre kifizetted?
Melyik webshop ez? Legalább tanuljunk, hogy kitől nem kell vásárolni!
Ő mindegy hogy mit ír vagy mond a felhasználói feltételekben, egyetemes fogyasztóvédelmi törvény védi a vásárlót![ Szerkesztve ]
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
törölt tag
válasz
Djuree #95418 üzenetére
hát.....biztosan le van írva náluk a felhasználói feltételek vagy mit tudom én mi között, hogy a termék külföldről érkezik, meg hogy nem 2 nap a szállítási határidő hanem vagy 90.
az elállás joga így vagy úgy de biztosan megillet, a gond csak a pénzed visszafizetésénél lehet. (szerintem)
írj nekik email-t, hogy nyoma maradjon -
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Djuree #75126 üzenetére
Attól mert nem ismered, még nem azt jelenti, hogy ez rossz lenne
A készülékek amúgy sem bizalommal mennek
[ Szerkesztve ]
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
scream
veterán
válasz
Djuree #75126 üzenetére
Szerintem a Lenovo Zuk Z2-re gondolt.
-
beg
veterán
válasz
Djuree #75126 üzenetére
"ZUK Mobile was founded on 28 May 2015, it is a spin off of Lenovo smartphone business."
Lenovo sub-brand.
Amúgy a Zuk teherautó lengyel volt.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
válasz
Djuree #75098 üzenetére
Android Dual-SIM topicba írj, meg kb azért kritériumokat, hogy mekkora telefonról lenne szó.
Személyes ajánlatom a Xiaomi Redmi Note 3 Pro B20 verziója.
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
RVR400
veterán
válasz
Djuree #33316 üzenetére
Valószínűleg újraszámozzák kint azt is, ahogy nekem az utóbbi 3 DHL-es csomagom így járt. Engem felhívott a DHL tegnapelőtt, hogy adjak egy e-mail címet, de eddig mindig SMS-ben kerestek. Az e-mailben elküldték a fuvarlevélszámot, ami köszönő viszonyban sincs az antelife által megadottal, de már nem lepődtem meg rajta, az elsőnél volt kicsit fura, hogy nem látom a DHL-nél a számot. Ha írsz az eladónak, akkor elvileg utána tud nézni, hogy milyen számot kapott a csomagot, de valószínűleg Téged is hamarosan fognak hívni.
Mondjuk ez az egész addig nem probléma, amíg nem több csomagot vársz, mert akkor bármilyen számon bármilyen csomagod lehet.(#33319) kcsa: Nekem az antétól kapott számmal semmi nincs, ahogy az előtte levő kettő esetben is ugyanígy volt, hogy az átszámozás utáni fuvarlevélszám működött csak. Az elsőnél még foglalkoztam a dologgal, hogy az eladótól megkérdezzem az új számot, mert én is azt hittem, hogy kamuzik, de az utóbbi 2 esetben már nem érdekelt.
Az enyém ma indult el kézbesítésre a pesti központból.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Djuree #33165 üzenetére
Mert ő nem ember...lehet eppen sz.rni volt. Akkor Te is egybol ugrasz?
-
beg
veterán
válasz
Djuree #33172 üzenetére
Néha rájuk kell zörrenteni picit. Én ezért nem levelezek, hanem egyből dispute ha sokáig megy a tökörészés. Aztán ott majd megdumáljuk
Erre azért ugrani szokott még a leglustább is.
(#33174) McSzaby: az átlag 2-4 nap.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
aytukabozs
addikt
válasz
Djuree #33051 üzenetére
HA volt Justinnak raktáron,
és HA feladta még az ünnepek előtt, akkor akár már a héten nálad lehet...
Rákérdeztél rendelés előtt van e a cuccból?
(az hogy a webshopban IN STOCK önmagában nem garancia semmire sajnos).
[szerk.]
basszus, pedig direkt frissítettem kommentelés előtt[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
SUPREME7
őstag
válasz
Djuree #32951 üzenetére
"FIGYELEM!
Akik vám- vagy adócsalással kapcsolatban kérnek vagy adnak segítséget, tanácsot, tippet, szankcióra számíthatnak."Az áfát akkor úszod meg ha malacod van. Ennyi. Nincs rá biztos tipp. Illetve de, rendeld EU-n belülről
Megbízható oldalak a dual simes topik összefoglalóban.
[ Szerkesztve ]
-
stamas80
tag
válasz
Djuree #23255 üzenetére
Nekem az Express-t a magyar DHL hozta, és hozott egy papírt, hogy mennyi áfá-t kell befizetnem, de fizetni nem kellett, Vám pedig nem volt rajta (50$ értékkel jelzett csomag volt). az viszonylag rugalmas, mert megpróbálnak megkeresni előtte, hogy töltsd ki a papírokat mire érkezik a futár! És ha nincs megjelölve a csomagon, akkor neked kell nyilatkozni, hogy ajándékba kapod, vagy sem (természetesen igen
)
-
zedok
őstag
válasz
Djuree #23246 üzenetére
És igen, az áfa díját a futárnak kell kifizetned. Ha jól tudom.
SingPost:
Delivery Time[ Szerkesztve ]
Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
zedok
őstag
válasz
Djuree #23179 üzenetére
Független mindegyik. Vodánál vagy? Gondolom 3G-t használsz.Használsz?
Viszont ennél "csak" 2100Mhz-n tudja a 3G-t. Ha jól tudom, a voda más frekin üzemelteti (850-900
) - most hirtelen nem tudom.
Szerk.: nem szóltam. Néztem hivatalos oldalon. Állítólag működni fog simán.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz
Djuree #23156 üzenetére
NINCS OLYAN KÍNAI OLDAL, AMIVEL VALAKINEK NE LENNE GONDJA.
De szerintem magyar webshop se.EBAY VÁLTOZÁSOK!
The timeline for opening an eBay Money Back Guarantee case will change from 45 days from payment date to no later than 30 days after actual (or latest estimated) delivery date. This timeline change will give all buyers, domestic and international, the same amount of time after actually receiving or expecting to receive their item, to get protection for their purchase with the eBay Money Back Guarantee.
• The timeline for buyers and sellers to appeal an eBay Money Back Guarantee case from the day it is closed will change from 45 days, to 30 days.
Tehát NEM a vásárlástól él a 30 nap, hanem az eladó által írt kézbesítési határidőtől!
[ Szerkesztve ]
-
zedok
őstag
válasz
Djuree #23156 üzenetére
Gondolom ott a raktárkészlettel vannak problémák. Megrendeled és utána közlik, hogy hupsz bocsika, de nincsen. Személyes tapasztalatom nincs velük, de érdemes visszaolvasni - rákeresni itt a fórumban
Más: a powerbank vám (~3100ft) elé is lett állítva tegnap, ezt a posta.hu követő rendszere nem jelezte ki tegnap.
Barátnőmmel folytatott beszélgetés tegnap:
"Ő: És a telefonod mikor jön meg? Mert nem nagyon emlegeted mostanában..
Én: Majd egyszer..
Ő: Az biztos, majd egyszer a fizetésedet is leszámolod végre nekem hóelején."[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest