Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocak89
senior tag
Sziasztok!
Hátha itt tud valaki segíteni, posta topikban is próbálkoztam. USA-ból van egy csomagom, ami 25. óta kedvenc postánknál van.
31-én változott a státus, kicserélőből átkerült az NPKK VAM-ra ezzel a szöveggel: "A vámkezeléshez szükséges információk bekérése (ügyfélre vár)" Természetesen semmi értesítést nem kaptam. A post oldalán a csomag után érdeklődös formot kitöltöttem, leírtam benne, hogy nem kaptam semmi értesítőt, mi lenne a további teendő, persze válasz azóta sincs.
Lehet még valamit tenni az ügy érdekében vagy csak várjam a csodát? Köszi! -
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Geekbuyingról szeretnék rendelni cseh, vagy német raktárról 55$-ért.
Nincs hozzáadva az áfa az árhoz, viszont azt hallottam, hogy hiába az eu-s rendelés, az új rendelkezések miatt ezekre is van áfakötelezettség.
Az összefoglalóban azonban azt látom, hogy nem kell fizetni.
Ez így van? -
bl4ze
veterán
Végre ez is befotott, nagyon gyors volt belföldön-meglepett nagyon a mai kézbesítés :
02 Jul 2021 11:06 Accepted by carrier
08 Jul 2021 01:58 Linehaul Arrival Liege, Belgium
30 Aug 2021 14:19 Receive item at office of exchange Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
01 Sep 2021 06:06 Forwarding for delivery XXXX 1 posta
Ládában landolt reggel 9-kor. (UHxxxxxxBE) -
Jahno
veterán
válasz
Occon adom #98736 üzenetére
DHL-posta vagy DHL futáros? Európa+ postai kiszállítással átlag 5 nap alatt. 1 hét alatt akkor is megérkezik, ha hétvége. Pld, csüt/pénteken felvették feladótól az nekem csütörtökig a kezembe került.
-
esox
senior tag
Korábbi esetetet nem írok, lenne jó pár.... mardjunk júli 1 környékén és picivel korábban.
1. 2021. június 18-án beérkezett csomagom az orszgába Magyr (MPKK)....soha nem kaptam meg, pedig trackelhető volt npkk-ig...b..tak kihozni.
2. csomag juli 18-án megérkezett, ÁFA megfizetve kinai eladónak, vám eljárási díj és áfa újra megfizetve HU VÁMnak....a csomag innentől kezdve Dunakeszi 1-es posta és MPKK között oda-vissza mászkál adathiány vagy tudja a fene mi miatt....ők sem tudják, én nem kapom meg, újrarendeltük, újra beérkezett, újra kifizettem a ÁFA.t és vám eljárási díjat, újra liftezik....
Az alis eladó nem refundol nyilván, hiszen hozzá sem érkezett még vissza, de hozzám sem jött meg. Akkor ki fog kárpótolni?
3. csomag júli 25-én megérkezett...fenti eset dettó.Kedves MPKK kérem vissza az összes pénzt, amit ezért a szolgáltatásért volt képük elkérni és kérem a csomagjaimat, amit normálisan megvásároltam, kifizettem mindenféle terheit.
A legbosszantóbb, hogy ha írok nekik, akkor jön a sablon autamat levél: "Köszönjük, hogy kérdésével hozzánk fordult, kollegánk hamarosan...." hagyjatok már békén.Van egy igazgató pozícióban lévő postát ismerősöm, ő sem kap infót, most épp egy vámos barátom keresgél, hogy hol lehetnek, de tőlük már rég kiment a cucc, szóval MPKK és Magyar Posta a hunyó.
-
madrac
senior tag
válasz
gyapo11 #98735 üzenetére
Nem kaptam semmilyen levelet. Mivel nem találták a küldeményt a VÁM rendszerben, nyilvánvaló, hogy abból indultak ki ami rá volt írva. Kötve hiszem, hogy bármilyen közös posta rendszerben 5x-ös értéket tüntet fel a kereskedő. Ha elég magas az összeg, akkor szívesen elfogadják nálunk azt ami rá van írva ezek szerint, hátha lelehet húzni a gyanútlan vásárlót.
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Angliából vásároltam használ motoros ruhát, magánszemélytől.
Mire számíthatok vám, áfa terén? -
Occon adom
aktív tag
Üdv!
A DHL manapság milyen gyorsan dolgozik Németektől ?
Köszönöm! -
gyapo11
őstag
válasz
madrac #98734 üzenetére
A posta.hu oldalon olvastam, hogy nem foglalkoznak a borítékra írtakkal, csak a belső IT-rendszerükön érkező adatokkal dolgoznak, ha ott nem jó vagy nincs email cím vagy telefonszám, akkor küldik a csigalevelet. A szállítási költséget is említi, hogy a vevőnek free, de valójában a kereskedő fizet érte, és arra is megy az áfa. Valószínű, hogy nálad nem csak a borítékon volt ez az összeg, hanem az adatcsomagban is.
-
madrac
senior tag
válasz
D-LAN|FuRioN #98730 üzenetére
Onnan még lehet majdnem 1 hét is. Legalábbis nekem 6 nap volt.
Nekem 25.-én volt "Továbbítás belföldre"
30-án "A küldemény továbbítása kézbesítésre / Budapest 100 posta"
És ma, 31.-én hozták ki.Ezután megvilágosodtam azzal kapcsolatban is, hogy hogy lett a 4 dolláros csomagomból több mint 6000 forintos, amire kiszabták a duplikált adó terhet..! Ugyanis az Egyesült Arab Emirátusok matricával felülragasztott kínai csomagomon 21.2 USD értéket tüntettek fel!
Ezek után egyértelművé vált számomra, hogy a posta és a vámolást végzők kifejezetten arra mennek rá, hogy az emberrel minél több adót fizettessenek meg, akkor is, ha az jogtalan!
Milyen érdekes, hogy az új uniós szabályok előtt nem vették egyáltalán figyelembe azt, hogy milyen érték van feltüntetve a küldeményen, és bekérték a címzettől a számlától kezdve a banki bizonylaton keresztül az anyakönyvi kivonatáig mindent, hogy igazolja, hogy mennyit fizetett igazából érte, most pedig csípőből elhitték, hogy a filléres mini csomagom értéke 21 USD, mert az van ráírva! -
Imre077
csendes tag
Én is írtam erre az elérhetőségre, ha lesz valami fejlemény majd írok egy UPDATE-et, hátha tanulunk belőle valamit.
-
Timre
csendes tag
Ezt ma hozta a postás, pedig alis rendelés volt. Nem fizetős.
Ez volt az eredeti
[kép] -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Ehh nekem ma váltott át a Továbbítás belföldre 8:22-kor. Ha még heteket ráhúznak én felaggatok ott valakit az tuti, most 56. napja a csomagomnak.
Pénteken fizettem ki a vámot meg az áfát. Azt hittem onnantól 1-2 munkanap max. Régen mindig így volt.
Link - itt tudsz írni, én is itt érdeklődtem. De lehet telefonon is csak kb 20-25 percet tartani kell a telefont mire kapcsolnak valakit.
-
Imre077
csendes tag
Sziasztok!
Elég érdekes jelenségbe csöppentem bele. Amerikából érkező csomagomat minden vámkezelés nélkül továbbküldték, a csomag követés már 8 napja változatlanul "Továbbítás belföldre" állapotot mutatja (eddig mindig 2-3 napon belül kézhez kaptam a csomagot belföldi továbbítás után).
Létezik, hogy a vámolásnál félre ment valami, ezért nem kellett semmit fizetni és ezért nem mozdul egy hete? -
mzso
veterán
Más:
A vopmart.com-ot valaki ismeri?
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Az ebay-en rajta van az áfa az áron alapból? Nem látom hogy jelezné.
-
gyapo11
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #98716 üzenetére
Az áfa forgalmi adó, tehát ha valamiért fizetsz, akkor arra rámegy az áfa. Lehet az egy tárgy, de lehet egy szolgáltatás is, vagy az államnak fizetendő bármilyen című sarc. Mivel a vámot fizeted, arra is rámegy.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
azbest #98719 üzenetére
Elvileg az sem stimt, júli 5. -én adták fel USA-ban, júli 21.én érkeztette az NPKK és Aug 6 kérték be a papírokat.
Mondjuk a vámon ácsorgásról nem tehetnek, azon kívül egész gyorsak voltak
Meg kedvesek a telefonban, ezért is lepődtem meg, hogy nem nem számoltak fel semmit.
-
azbest
félisten
válasz
D-LAN|FuRioN #98718 üzenetére
jaa, ha már júl 1 előtt megkezdték a vámkezelést, akkor lehet a régi és az új rendszerből is mindig a számodra rosszabb módszerrel számolnak. Lehet azért számolták bele a vámba a szállítási díjat is. Júl 1 óta már nem kéne, mert helyette "belső érték" alapján megy a vám, ami csak a termék nettó ára. A többi dolog nagyjából ugyanaz maradt a nagyobb értékű küldeményeknél. Lehet már ők is elismerik, hogy munkának nem nevezhető, amit csinálnak, ezért nem kértek díjat érte
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
azbest #98717 üzenetére
Ohh köszi tényleg. Nekem csak 2,5% volt meg. Akkor legközelebb figyelek ezekre. Ennyi volt ott amúgy: Jogszabály: R9822610
Na m1 csak kíváncsi voltam, ha legközelebb vásárolok mire kell számítsak. Posta lehet a káosz miatt és a rengeteg anyázás miatt nem számol fel azokra amik így elhúzódnak, jó kérdés. Ez az 54. napja a csomagnak.
Ha mákom van hétfőn vagy kedden megkapom. 56-57 napos átfutás egy priority shippingnél nem kevés.
-
azbest
félisten
válasz
D-LAN|FuRioN #98716 üzenetére
nem volt feltüntetve papíron, hogy milyen vámtarifaszámot használtak? Itt az objektív, harmadik ország 6,7% [link]
Miért hitted 2.5%-nak? Az azt magánszemélytől magánszemélyneknél írták valamelyik táblázatban, de csak 700 euro alatt, felette ott is kereskedelmi vámtarifa.Az áfát termék ára + szállítási díjból határozzák meg.
A vámot a termék nettó árából és aztán áfázzák meg. Az adó adójának adója, igen.
Már az is jó, hogy ha külön van a szállítási díj, akkor azt nem számolják bele a vámba (de áfába igen).Az, hogy beleszámolták a szállítási díjat a vám alapjába, szerintem hiba. Mondjuk még az egyik navos oldalon is beleszámítják a példánál, mindenki balfasz. [link] Bár lehet júl 1-től nem számítják bele - ha jól csinálják.
Azt nem tudom, miért nem számolták fel a 4000 forintot. Valsz azért mert teljes káosz van a rendszerükben. De persze az adókat és a posta kezelési díját moshogy kezelik, szóval még utólag lehet rájönnek, hogy kell nekik a 4ezer.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Valaki esetleg VÁM témában jártas kicsit? Csak kíváncsiságból. Ma jött értesítés, hogy online fizethetek. Tétel egy Objektív USA-ból. Tudja valaki, hogy miért fizettem 6,7% vámot és 27% áfát? Én azt hittem 2,5% a vám.
Áru megnevezése: objektív
Tételsor érték: USD 879
MNB (Ft): 305,35
Vámérték növelő tény.: 19 313 (Ez a szállítási költségem 63,25 USD)
Vámérték (Ft): 287 716Kiszabály alapja: 287 716 Tétel: 6,7% Összeg(Ft): 19 277
Kiszabály alapja: 306 993 Tétel: 27% Összeg(Ft): 82 888Összesen: 102 165
(És ennyit is kért tőlem a posta, nem számolt fel a posta semmit. Szerepelt is tételnél a postai fizetésnél, hogy 0 Ft. Az meg nem úgy volt, h 4k?)
Erre a 287716-ra rászámolt 6,7% vámot így kapott 306993-at és erre számolt 27% áfát. Igazából a matek kijött, csak a 6,7% vámot furcsállom. Illetve én azt hittem úgy számolnak áfát és vámot, hogy az alap tételre (287716) kiszámolnak egyszer 2,5% -ot meg kiszámolnak az alap tételre 27% -ot és a kapott két részösszeget összeadják. Nem tudtam, hogy a vámmal megnöveli az alap tételt és erre az egészre ekkor pakol rá 27%-ot.
-
podcast
tag
válasz
Degeczi #98709 üzenetére
Még annyival pontosítanék akkor, hogy US-ből érkezik a csomag.
Ők sajnos nem fogadják, pedig nagyon jó áron lett volna.
Kb féláron dolgoznak ahhoz képest, amiket eddig néztem.
Do you accept shipments from the USA and non-EU countries (GB)?
Shipments from outside the EU are included in Prohibited goods. Unfortunately, the customs clearance and administration work associated with these shipments goes beyond our time, and the costs of the proceedings are usually quite high.
-
podcast
tag
létezik olyan szolgáltatás, hogy:
- Ausztriában átveszi valaki a nyomkövetéses csomagot?
- aztán tárolja
- vagy esetleg továbbítja nekem itthonra (ez esetben Németország is érdekelne). De a tárolásos megoldás jobb lenne.Ha a nevemre szól, akkor is át tudják venni Ausztriában / Németországban?
-
madrac
senior tag
válasz
Kolondrum #98698 üzenetére
Nekem 10db szalagkábelt nem képesek kihozni. Múlt hét óta van az országban, hétfőn vagy mikor fizettem be a lehúzásukat és a mai napig nem kaptam meg. Persze a lehúzásuk miatti reklamációival kapcsolatban is teljes csend van. Tracking szerint 2 napig ültek a befizetésemre várva, majd "Továbbítás belföldre, Nemzetközi Posta Kicserélő Központ" bejegyzés látható 2 nappal ezelőtti dátummal. Valami nagyon nem stimmel náluk.
Ez tényleg egy rossz vicc, nem szolgáltatás, és még az ember pénzét is ellopják. Cserébe a küldeményt se hozzák ki. Gyakorlatilag azt csinálnak amit akarnak. -
Szuperhorcso
csendes tag
válasz
Mr.Pentele #98704 üzenetére
Köszönöm, felhívtam a postát, rossz email címre küldték el a levelet. Sikerült kifizetnem a 399 forintot végül.
-
gaben22
senior tag
Lehet már volt párszor, mindenesetre leírom. Jött egy pakkom UK-ból, 2 könyv, nem volt előre megfizetve az áfa/vám. NAV-nak sikerült 27%-os áfakulcsot alkalmazni, tudtommal 5% könyvre. Kértem felülvizsgálatot, de ma lejárt volna a fizetési határidő az eredeti fizetendőről (2 napot ad Posta). Felhívtam Postát, azt tanácsolták, hogy fizessem be ezt, mert a NAV-nál 90+30 nap a felülvizsgálat határideje (nem jelenti, hogy ennyi is lesz). Ha igazam lesz, akkor majd visszautalják a különbözetet (bár azt nem tudom, hogy a Posta felszámolt díjából is visszakapnék-e, ha más kategóriába esne az új elszámolás miatt).
Mondjuk most így belegondolva, ha megkapom a csomagot, akkor NAV már nem tud róla megbizonyosodni, hogy valóban az volt-e benne, mint amit én állítok a panaszban...
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
Szuperhorcso #98702 üzenetére
A küldemények attól függetlenül mozognak, hogy történt-e fizetés vagy sem, ugyanis a kézbesítő posta lekérdezi hogy online fizetted-e vagy, sem. Amíg a határidő engedi neked, addig a rendszer is lehetőséget ad kifizetni online a díjakat. Hívd fel a posta vám számát, ha nincsen hozzáférési kódod és kérd el. Ha van, akkor lépj be vele és tudsz is fizetni. Mondjuk úgy látom, ma 23 óra valameddig még benne lennél a 48 órás határidőben, szóval szerintem cselekedj. Különben majd a 800 Ft-ot a postásnak kell kicsengetned, amikor kiviszi.
-
Jahno
veterán
válasz
Szuperhorcso #98702 üzenetére
Postán jó eséllyel menni fog a 800as összeg, meg hasonlók. Majd ott kiderül.
-
storm4
aktív tag
válasz
Szuperhorcso #98700 üzenetére
Szia!
Ezen topik össze foglaljanak 7-es pontjában megtalálható minden információ: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest