Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Valaki esetleg VÁM témában jártas kicsit? Csak kíváncsiságból. Ma jött értesítés, hogy online fizethetek. Tétel egy Objektív USA-ból. Tudja valaki, hogy miért fizettem 6,7% vámot és 27% áfát? Én azt hittem 2,5% a vám.
Áru megnevezése: objektív
Tételsor érték: USD 879
MNB (Ft): 305,35
Vámérték növelő tény.: 19 313 (Ez a szállítási költségem 63,25 USD)
Vámérték (Ft): 287 716Kiszabály alapja: 287 716 Tétel: 6,7% Összeg(Ft): 19 277
Kiszabály alapja: 306 993 Tétel: 27% Összeg(Ft): 82 888Összesen: 102 165
(És ennyit is kért tőlem a posta, nem számolt fel a posta semmit. Szerepelt is tételnél a postai fizetésnél, hogy 0 Ft. Az meg nem úgy volt, h 4k?)
Erre a 287716-ra rászámolt 6,7% vámot így kapott 306993-at és erre számolt 27% áfát. Igazából a matek kijött, csak a 6,7% vámot furcsállom. Illetve én azt hittem úgy számolnak áfát és vámot, hogy az alap tételre (287716) kiszámolnak egyszer 2,5% -ot meg kiszámolnak az alap tételre 27% -ot és a kapott két részösszeget összeadják. Nem tudtam, hogy a vámmal megnöveli az alap tételt és erre az egészre ekkor pakol rá 27%-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest