- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- sziku69: Szólánc.
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulutodurumo
őstag
válasz
szoszo75 #90016 üzenetére
22€ felett ÁFA köteles minden unión kívüli küldemény, ha nem ajándék magánszemélytől. De ha az ÁFA nem éri el a 10€-t akkor ún. egyszerűsített vámeljárással, további költségek nélkül bejön. Az előbb nem fogalmaztam pontosan. Nem lesz plusz költség. Ha bekérik az adatokat, küldd be azokat, és kérd hogy a jogszabály értelmében engedjék tovább a küldeményt.
-
szoszo75
aktív tag
válasz
pulutodurumo #90015 üzenetére
Köszönöm a választ és elnézést. El is szokták engedni vagy ettől függetlenül még kifizettethetik?
-
szoszo75
aktív tag
Üdv. ! Mi a vélemény? Most már biztos áfát kell majd fizetnem? Tv box-ot vettem 26,99 USD volt az ára + 1,37USD a szállítás.
Trcking message
2019-02-01 07:07:00
The item is at customs.2019-02-01 07:07:00
The item is being processed by customs.2019-01-31 11:42:00
The item has been processed in the country of destination.2019-01-31 10:10:00
The consignment has arrived in the country of destination.2019-01-31 10:10:00
The item has arrived in the country of destination.2019-01-30 11:56:00
The item is on transport to the country of destination.2019-01-29 12:13:00
The item is processed at the Postnl sorting center.2019-01-29 12:13:00
The item is at the PostNL sorting center.2019-01-28 16:08:00
The item is handed over to the PostNL Acceptance center.2019-01-24 09:29:00
The item is ready for shipment.2019-01-24 02:22:00
The item is pre-advised. -
dchard
veterán
válasz
davenport #90012 üzenetére
Igen, a Kanada stimmel. CETA is csak velük van, ha jól tudom
de az meg vám amúgy is, ami elenyésző tétel a 27% ÁFA-hoz képest (egyébként a CETA-ban én nem találtam kivételt arra vonatkozóan, hogy magánszemélyekre nem vonatkozik, de ettől még lehet).
"A logika az lenne, hogy az egyik esetben a termék eljuttatásának a díját fizeted meg a szállítmányozónak,"
Ez igaz lenne akkor, ha itt két cég állna a vevő és az eladó oldalán. Csakhogy én magánszemélyként, saját magamnak vásárolom ezt az eszközt, ebben az esetben én nem tudok visszaigényelni semmit (nem is akarok), így a szállítás díja bruttó összeg (nem is kevés). Arról nem beszélve, hogy az eladó önként engedett még 100$-t a termék árából, mivel csak 250$-t számolt szállításra, pedig neki 380$-ba került (ez a termék vételárán felüli összeg természetesen). A poén kedvéért felhívtam a Fedex-et és megkérdeztem a nyilvánvalót, hogy az igénybevett szállítási szolgáltatás tartalmaz-e ÁFA-t. Az ügyfélszolgálatos viccesen visszakérdezett, hogy ha bemegyek a postára, tudok-e bélyeget venni ÁFA nélkül? Megértettem a poént. Tehát a szolgáltatás díja ÁFA-val terhelt, amit Kanadában megfizettek.
A probléma az, hogy ez a megoldás konkrétan csalónak néz mindenkit, és aként is kezel, hiszen nem csak hogy feltételezi a csalást, hanem konkrétan azzal, hogy beveszi az ÁFA alapba a szállítás költségét, így is jár el. Mivel rohadtul kéne nekik a pénz, de erőforrást már nem hajlandó abba ölni, hogy az adott eljárás alá vont tételnél valós összeget tüntették-e fel, vagy okosság van mögötte. Ezzel pedig leginkább az őszinte hülyét szivatja meg. Persze nem ment el az eszem, nincs olyan isten, hogy a 250$-t bevalljam, és kétszer adózzak, de rámutat arra mekkora trógerség a magyar adórendszer. Sosem szerettem, amikor a magyar kisvállakozó ezzel magyarázza az adócsalást, de most kicsit kezdem átérezni a nyomorukat (magánemberként)...
"Valamint a termék árának ez is része, hiszen amikor te ezt a terméket eladod, valszeg beleszámolod az eladásba ezt is"
Ez a példa ott sántít, hogy megint kétszer akar beszedni valami ugyanazért: ha én továbbértékesítésre (értsd: kereskedőként) hoznám be a cuccot, akkor sem csinálhatja azt, hogy ráveri az ÁFA-t importnál, és ráveri az ÁFA-t eladáskor. Ebben az esetben az import ÁFA visszajár, amit vissza is lehet igényelni pontosan azért, hogy ne legyen kettős ÁFA fizetés.
-
válasz
dchard #90011 üzenetére
Úgy írtad, hogy Torontóból jön a csomagod, úgyhogy a Kanadával kötött egyezményt linkelem, remélhetőleg most már jól. Nem kivették az egyezményből, bele sem került, és valszeg nem is igazán fog. Az általad linkelt CETA tudomásom szerint nem magánszemélyek vásárlására vonatkozik.
"nonszensz kategória ugyanannál a szolgáltatásnál ugyanazt az adónemet kétszer befizeti". A logika az lenne, hogy az egyik esetben a termék eljuttatásának a díját fizeted meg a szállítmányozónak, az abban rejlő áfát, a másik esetben pedig azt, hogy ez a termék belép az országba, és ott fizeted meg az ún. import áfát (ami mondjuk a normál áfával egyenértékű) az államnak.
Igen,ez valóban egy jogos felvetés, hogy miért tartozik az adóalapba a szállítás, de meg is adod rá a választ, minden termék 1 dollár lenne 199 dollár szállítással, az állam pedig nem szeret lemondani a bevételeiről. Valamint a termék árának ez is része, hiszen amikor te ezt a terméket eladod, valszeg beleszámolod az eladásba ezt is, mivel tokkal-vonóval ennyit fizettél érte, és ugyanígy tesz az is, aki az adott terméket viszonteladásra veszi.
-
dchard
veterán
válasz
davenport #90004 üzenetére
Szívesen elolvasnám, de a linked nálam nem működik. Megtennéd, hogy bemásolod?
Visszatérve a kérdésre: törvény ide vagy oda, nonszensz kategória ugyanannál a szolgáltatásnál ugyanazt az adónemet kétszer befizetni. Felőlem aztán megpróbálhatják ezt kivenni a kettős adóztatást kizáró egyezményből, de attól még az marad. Ennyi erővel fizethetnék ÁFA-t minden országban is a szállításra, ami fölött elrepült a repülő amivel hozták.
Elég nyilvánvaló, hogy azért vették be a szállítási díjat az ÁFA alapba, mivel rengetegen éltek vissza ezzel a külföldi rendelések kapcsán (temrék ára 100$, ebből 80$ a "szállítás" így nem fizettek semennyi ÁFA-t sem). Én a teméket 1080$-ért ütöttem le, ennyi is van a csomagra írva, és ennyi után is foogok ÁFA-t fizetni. A szállítás díjat felejtsék el, vagy ha a magyar állam igényt tart rá, vasalják be kanadától. Esetleg ellenőrizzék a Fedex-nél, hogy tényleg annyi volt-e. Használt teméknél magán célra megint csak kérdéses, hogy vajon hányszor kellene megfizetni ugyanaz után a termék után az ÁFA-t, de ez már tényleg csak hab a tortán.
-
Bonifani
csendes tag
Sziasztok
Számomra is ismert, hogy az EU-n kívüli rendelések 22€ alatt vám és áfa mentesek.
Egy blogon valahol azt olvastam, hogy ez gyakorlatilag 37$. A miértet nem tudom (találom), de valami olyat olvastam, hogy az áfa-t bizonyos összegig nem kell befizetni. (Talán 10-15$? ??), mert technikailag nem éri meg ezzel foglalkozni.
De konkrétumot nem találok.
Van tapasztalata, biztos információja valakinek ezzel kapcsolatban?
A kérdés apropója, hogy egy 35-38$ értékű routert néztem ki magamnak
Köszönet -
nofi
addikt
Sziasztok!
Itthonra már 10+ éve rendelgetek, de amerikai rendelésben nem vagyok járatos. Van lehetőségem itthonról rendelni Amazon US és Best Bus US webshopokból úgy, hogy amerikai címet adok meg kiszállításhoz? Tehát az IP-m miatt nem fog korlátozni az oldal?
Fizetésnél sem tudom, hogy sima itthoni Mastercard megfelelő-e, vagy töltsem fel a Revolutomat (pl. Transferwise-al) és azzal fizessek. -
i-sti
senior tag
Sikerült megjavítanom valahogy a banggood oldalát.
Majdnem mindenre azt írja hogy CN warehouse-ból nem szállít az országba?
Mit kellene resetálni, hogy észhez térjen? -
dchard
veterán
válasz
ropi02 #90002 üzenetére
"azzal hogy ennek az ellenkezőjét kéred vám és adó csalásra bújtod fel"
A két ország között pedig van kettős adóztatást kizáró egyezmény, ami dedikatíve kimondja, hogy ugyanazt az adónemet ugyanazért a szolgáltatásért vagy árura nem lehet rápakolni mindkét országban.
Namármost, a szállítás díja minden országban ÁFA-val terhelt szolgáltatás, utánajártam és bizony a Fedex és a UPS szállítási díja is tartalmaz ÁFA-t (tekintve, hogy ez kisker díjszabás, nem cégszerű hanem magán megrendelésről lévén szó), így ebben az esetben ha a szállítás díját hozzácsapják az ÁFA alaphoz, kétszer szedik be az adót utána, amit eszembe nincs kifizetni, és teljesen jogszerűtlen.
Nyilván a Fedex meg a UPS azért nem terhelik ezt rá, mivel a saját rendszerülben látják (hiszen közvetlenül nekik lett kifizetve), hogy a szállítási díj (és az azon lévő ÁFA) már a küldő országban megfizetésre került, látják a csomag értékét is (különösen hogy biztosított csomgról van szó), így könnyű eldönteni, hogy nem volt-e trükközés az árral.
Szóval hagyjuk ezt az adócsalás dumát. Amiről itt szó van, az kettős adóztatás.
-
ropi02
csendes tag
válasz
dchard #89989 üzenetére
- ha ez egy magára valamit adó nemzetközi kereskedelmet végző cég a szállítási költséget rá fogja írni
- azzal hogy ennek az ellenkezőjét kéred vám és adó csalásra bújtod fel
- [...szállítási költséget is simán hozzácsapják az ÁFA képzés során (teljesen törvénytelenül egyébként)...] ezt milyen jogszabályból vezetted le? Mert, hogy az Áfa trv. 75. § (1)b dedikatíve felsorolja mint áfa alap -
azbest
félisten
-
Xes
csendes tag
No ilyen se volt még, 12.04-én adtak fel egy csomagot USA-ból, MA érkezett meg közel 2 hónapig utazott.
Felvétel
Felvétel a feladótól
2018.12.04. | 10:29
325691982Szállítás
Küldemény zsákba helyezése
2018.12.09. | 11:45
USJFKASzállítás
Kimenő küldemény továbbküldése
2018.12.09. | 22:20
USJFKASzállítás
Bejövő küldemény átvétele a kicserélőben
2019.01.28. | 13:18
Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontFeldolgozás
Feldolgozás/szállítás alatt
2019.01.31. | 00:49
Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontKézbesítés
Feldolgozás/szállítás alatt
2019.01.31. | 02:33Kézbesítés
Kézbesítésre átadva
2019.01.31. | 07:47 -
pofijanika
csendes tag
válasz
pulutodurumo #89997 üzenetére
Köszönöm!
-
pulutodurumo
őstag
válasz
pofijanika #89996 üzenetére
Az ÁFA adó, és nem vám. Ki kell fizetni. Még az Unión belül is bizonyos esetekben.
-
pofijanika
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy félreértelmezek-e valamit, de ez alapján, ha rendelek egy ~85000,-Ft értékű terméket Japánból, eBay-ről, nem kell ÁFA-t és vámot fizetnem utána?
A posta.hu-n nem találtam erről semmit.
Köszi, és elnézést, ha nagyon amatőr félreértés részemről!
-
gabo91
aktív tag
válasz
Tommy77Hun #89991 üzenetére
Tommy77Hun hálás köszönet a részletes információért, múlthéten is te segítettél (szintén ezen küldeményel)
Külön köszi hogy a GBASMA kódot levezetted, (ennek mi a hivatalos neve, legközelebb hogy keressem)
Köszi szépen -
Tommy77Hun
csendes tag
válasz
gabo91 #89990 üzenetére
Az a két bejegyzés ugyan azt jelenti, csak az egyik a Flyt Express, míg a másik a Magyar Posta információja.
A GBASMA a helyszín ahol a bejegyzés született, tehát innen küldték ma el a célországba. Az időpont valószínűleg kínai idő szerint van megadva.GBASMA:
GB - Nagy-Britannia
ASMA - Ashton-in-Makerfield -
gabo91
aktív tag
Bangood rendelés, diority direct mail
nem igazán értem ez normális? olyan mintha visszafordították volna?
40$-os okoskarkötőröl van szó, múlthét kedden adták fel.Amit nem értek, hogy Hollan pósta bejegyzései után, ott egy mai dátumos aminél magyar posta szerepel, majd kimenő küldemény, és címnek Egyesült Királyság van megadva...
-
dchard
veterán
válasz
dchard #89924 üzenetére
Egy gondolat erejéig visszatérve: megindult a csomag Torontóból, hát mit mondjak, nem kevés pénzért:
a temrék ára 1080$ (ez amúgy jó vétel), én azzal számolok, hogy ÁFA lesz, vám nem. A szállítási díj 250$. Azért ilyen sok, mert műszert senki nem ad fel biztosítással, sem állami postával. Úgy kijött volna 150$ körül.
Természetesen külön felhívtam a küldő figyelmét arra a szép magyar szoksára, hogy nálunk a szállítási költséget is simán hozzácsapják az ÁFA képzés során (teljesen törvénytelenül egyébként), úghogy rá ne írja a szállítás költségét.
Elvileg keddre ideér, Fedex hozza végig. (egyébként korábbi tapasztalat a Fedex-szel, és DHL-lel is, hogy ők nem csapjk hozzá a szállítás díját az ÁFA alaphoz, de azért jobb elkerülni a kellemetlenséget). Beszámolok majd arról, hogy mi lett a vége vám/ÁFA ügyileg.
Egyszer előfordult, hogy kaptam 200é-os csomagot USA-ból (amire rá volt írva hogy 200$), amit megkaptam ÁFA és vám nélkül, nem tudom hogy sikerült.
-
HollyBoni
veterán
válasz
-=Jam=- #89985 üzenetére
Köszi, ez megnyugtató. Most tervezem hogy vennék egy bicó alkatrészt pont a vámhatár alatt, de ugyanazt a cuccot persze kismillió eladó árulja csak más név alatt, és az árak sem egyeznek. Remélem nem fognak kötekedni. A 27% áfát még kifizetem, de az anti-dömping vámot már nem...
-
Ixion77
addikt
válasz
Atomgeszi #89986 üzenetére
Nekik az a munkahelyük, és nem akarják elveszíteni. Azt teszik, amit a törvények előírnak és a főnökeik megkövetelnek. Te és a telefonod tökéletesen lényegtelen elemek vagytok a számukra.
Ha épp rájuk szólnak hogy mindenbe bele kell kötni, akkor meg fogják tenni. Egyelőre tapasztalatok szerint nem teszik, csak nagyon kirívó esetekben. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Ixion77 #89982 üzenetére
Persze értem. Csak mindkét helyen első helyen szerepel, hogy ügyleti érték. Nekem van PP és banki bizonylatom, akkor igazából semmi nem kéne indokolja a többit. Ha valaki eztán is belemegy tőlük abba, hogy nem fogadja el, akkor az szimplán Degeczi lakos.. Vagy nem gondol bele,hogy ő is nyerhet akár egy 11.11-es játékot banggoodon egy nagyobb értékű telefont, és akkor saját magát is xopatná?
-
-=Jam=-
őstag
válasz
HollyBoni #89983 üzenetére
Ha egy 150€-s cuccot veszel 120€-ért az bőven reális kedvezmény adott esetben. Ellenben ha 10€-t fizettél érte, azt nem fogják elhinni, és akkor bizony ők fognak utánanézni a reális árnak, ami alapján kifizettetik veled az áfát. Nekem is most volt egy ilyen ügyem a postával, mert egy 100%-os kuponnal vettem egy 130€-s fejhallagtót, amiért csak a 11$-os szállítási költséget fizettem ki. Hiába volt róla számla, paypal bizonylat meg minden, nekik az eladótól kellett volna egy nyilatkozat, hogy miért adott ekkora kedvezményt. Szerencse a weboldalukon még megvolt a kuponos játék leírása, annak a linkjét elküldtem nekik, és másnap már látszott is a trackingben, hogy vámmentes nyilatkozat továbbküldve.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Ixion77 #89982 üzenetére
Ne már... Akkor most ha rendelek valamit 130-140 euró értékben ami pont a vámhatár alatt van, de a piacon ugyanezt a terméket sok helyen 150-170 euró körül árulják akkor lehet hogy a nyakamba varrnak vámot is?
Vagy a "Szabad módszer" amúgy is azt jelenti hogy azt csinálnak amit akarnak? -
Ixion77
addikt
válasz
Atomgeszi #89981 üzenetére
Nincs ott vége a mondatnak ahol levágtad.
"...az alábbi módszerek valamelyikével kell meghatározni:
- Ügyleti érték alapján;
- Azonos áruk értékének figyelembevételével;
- Hasonló áruk értékének figyelembevételével;
- Azonos vagy hasonló áruk egységára alapján;
- Számított érték alapján;
- Szabad módszerrel."Tehát egy lehetőség az ügyleti érték. Nem arról van szó hogy ha az van, akkor a többi nincs. Arról van szó, hogy az egy a lehetőségek közül. Ha reális, azt veszik alapul. Ha nem, akkor a többi lehetőség valamelyikével meghatározott vámértéket.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Ixion77 #89979 üzenetére
"• Az áru vámértéke egyenlő az ügyleti értékkel (az az ár, amit ténylegesen fizettek, vagy fizetni fognak)"
A vámértéket az alábbi módszerek valamelyikével kell meghatározni:
- Ügyleti érték alapján;Nekem ez azt jelenti, hogy amennyit én kifizettem érte.
Számomra csak az zárja ki ezt, ha nem tudom bizonyítani se PP se bankkivonat alapján, hogy én valóban ennyit fizettem.. -
Atomgeszi
nagyúr
Volt valahol itt egy ptk-s bejegyzés, hogy Te azután fizetsz árat, amennyiért vetted.
Gondolok itt arra, ha mondjuk nyersz valamit, vagy nagyon limitált árverésen sikerül hozzájutnod töredékáron, akkor nehogy már azt fizettessék ki, amennyit ők gondolnak.
Valahova elmentettem egy doksiba, ahol egy vámos nyilatkozott, hogy azután kell fizetni, amennyit te fizettél. Még innen másoltam ki valamelyik hsz-ből, talán 1 éve. De most nem annál a gépnél vagyok, ahova elmentettem ezt. Hátha valaki emlékszik rá
-
Ixion77
addikt
válasz
takcslajos1 #89967 üzenetére
Ahogy olvashattad a válaszolt hozzászólásban, a vámhivatal nem köteles figyelembe venni a számlát. De jellemzően figyelembe veszi. Csak akkor nem, ha az eltérést aránytalannak minősíti. Tehát joga van rá, de csak szükség esetén alkalmazza.
Esetedben simán elfogadja a $300-t, mert mondjuk $100 - $1500 közt reális az érték egy mobiltelefonért.Plusz ők is emberek, és rögtönítélnek. Ha valami nagy, nehéz, vagy elektromos akkor nagyobb eséllyel vizsgálják mintha nem.
-
-=Jam=-
őstag
-
csongi
veterán
Tekintettel a kuldemeny ertekekre vamkezelesi eljaras szukseges.
.
Lehet elneztek 9.99Dollarnal a tizedes vesszot?
Csak az Aliexpress rendelest csatoltam.
Kartyas fizetes volt egybe fizettem a tobbi rendelesemmel.Ebben az esteben mi a szitu?
Az osszrendelesem tobb volt, mint 45 dollar, de egyik termek ara sem haladja meg a 20 dollart. -
Josi
aktív tag
válasz
takcslajos1 #89967 üzenetére
Nem.
A tényleges vételár után kell az illetékeket megfizetned.
Ezt pl a paypal számlával tudod igazolni.
Amit te mondasz, az akkor lehetséges, ha mondjuk te egy 20$-os számlát mutogatsz a vámnak, hogy annyiért vetted. -
takcslajos1
tag
válasz
Ixion77 #89843 üzenetére
Tehát ha rendelek egy telefont mondjuk 300 USD dollárért, és tegyük fel, fennakad a vámon.
1. Magyarországon ugyanez a telefon a Media Marktban legyen kapható 199.990 Forintért, de az "utcasarki GSM-boltban" se legyen olcsóbb 149.990 Forintnál.
2. Ennek megfelelően az "utcasarki GSM-bolt" esetében a termék nettó ára 118102 forint.
3. A külföldről rendelés esetében a "nettó" ár 300 USD, 280-as árfolyammal számolva a nettó forint ár 84000 forint, a bruttó pedig 106680 (kb. 28,86%-al kevesebb, mint az "utcasarki GSM-bolt" ára).Ez már "jelentős" különbség, a Media Marktos árnak pedig konkrétan alig több, mint a fele, még ha az ÁFA-t hozzá is adjuk a külföldi rendelés értékéhez.
Akkor most nem is a 300 dollár 0,27-szeresét kérnék el ÁFA-ként, hiába bizonyítom a számlakivonattal a vásárlást, hanem simán lehet, hogy a Media Markt, jobb esetben az arukereso.hu által kiadott legolcsóbb bolt árát fogják alapul venni?
-
válasz
headhunter #89956 üzenetére
Igen.
-
Josi
aktív tag
kb 4000 ft vám és 3500 ft vámkezelési illetéket kell fizetned.
A vámkezelési megbízás mellé csatolj egy paypalos számlát is, hogy mennyit fizettél érte.
A kínai számla nem az igazi, mert ott eléggé alá árazzák a holmikat, és ebből gond lehet.
Emailben küldd el nekik postaimport@posta hu email címre.
A tárgyba írd bele a csomag nyomkövetési számlát.
A postásnak fogsz fizetni, mikor kiviszi a csomagot. -
csongi
veterán
Sziasztok!
Union kivuli rendeles eseten, a Vam es Afa a termeket terhelheti csak, vagy a szallitasi koltseget is? -
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Gearbestről rendeltem és sms-t kaptam, hogy a csomagom vámkezelés alatt van. Soha nem kaptam még ilyen értesítőt ezért kérdeznék. A posta oldalán megtaláltam az egyszeri import vámkezelési megbízást és azt töltöm ki. Szállítással együtt a rendelésem 54 $ ami Svédországból jött. Most engem milyen kötelezettség terhel? ÁFA és vámkezelési díj megfizetése?
Köszi! -
-
XmoD
senior tag
Ilyennel talalkozott mar valaki ?
DHL packet, nemetbol feladva.
-
z123456z
őstag
Ja, és még egy. Szintén gearbest, belga posta, utolsó bejegyzés:
Szám: LVS13xxxxxxxxxxxxx9
Csomag állapota: Szállítás alatt
Célállomás: Ismeretlen
Származás: Belgium
2019-01-17 15:16 Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days.
2019-01-17 07:51 Departure to country of destination
2019-01-17 01:48 Parcel is handled
2019-01-11 13:00 Arrival at export hub
2019-01-10 08:42 Item is ready for transport
2019-01-10 07:42 Item is announced / bpost received the information
======================================