Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pfiucska
aktív tag
Sziasztok!
Az összefoglalóban nem találtam ilyet és a google fordítóval sem jutok igazán semmire.
Tudom még nagyon az elején vagyok, de furdal a kíváncsiság, hogy mit is jelent ez. Tudnátok segíteni?
"2016-03-18 05:55 The item is pre-advised" -
Frenk
aktív tag
-
ice9
tag
Lassú vám, gyors posta. Ma délbán kaptam kézhez. Sarcot megúsztam
2016-03-17 23:32 Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting
2016-03-07 20:26 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2016-03-07 10:05 NLAMSE(Netherlands (, Célországba elküldve / Item sent abroad
2016-03-05 17:57 NLAMSE(Netherlands (, Célországba elküldve / Item sent abroad
2016-03-05 17:57 NLAMSE(Netherlands (, Indító nemzetközi feldolgozó központba érkezett / Item in office of exchange -
b.peti93
csendes tag
Sziasztok!
Kínából rendeltem egy csomagot, a holland posta szállítja. Arra lennék kíváncsi, hogy a tegnap kapott "Left international place of exchange" bejegyzés miért csak a trackitonline.ru oldalon jelenik meg? Azt írja az oldalon hogy az információ a PostNL-től van, viszont a PostNL oldalán (17track-on is) a március 11-i bejegyzés szerepel utolsóként. Lehet hogy ez egy hibás bejegyzés? Illetve a megerősítéseteket kérem, hogy a "Left international place of exchange" bejegyzés megfelelője a vámkezelve?!?! A kereső ezt dobta ki, csak egy áfaköteles csomagról szó, ezért furcsállom. Átcsúszott volna?
Előre is köszi a választ!Tracking:
02.03.2016 02:29 PostNL - Arrived at sorting center
02.03.2016 08:31 PostNL - Electronic notification of shipment HUNGARY
04.03.2016 02:26 PostNL - Sorting
08.03.2016 15:27 PostNL - Arrived at sorting center HUNGARY
08.03.2016 15:27 Magyar Posta - Send item abroad (Export) Netherlands ( (NLAMSE)
08.03.2016 15:27 Magyar Posta - Arrival at international place of exchange Netherlands ( (NLAMSE)
08.03.2016 20:08 PostNL - Update item information HUNGARY
09.03.2016 16:30 PostNL - Send item abroad (Export) HUNGARY
09.03.2016 21:05 Magyar Posta - Send item abroad (Export) Netherlands ( (NLAMSE)
10.03.2016 14:33 PostNL - Import (Item arrived at country of destination) HUNGARY
10.03.2016 23:36 PostNL - Sorting
10.03.2016 23:36 Magyar Posta - Import (Item arrived at country of destination)
10.03.2016 23:36 PostNL - Import (Item arrived at country of destination) BUDAPEST
11.03.2016 03:14 PostNL - Into customs HUNGARY
11.03.2016 03:14 PostNL - Into customs BUDAPEST HUNGARY
17.03.2016 13:42 PostNL - Left international place of exchange BUDAPEST HUNGARY -
kacsento1
senior tag
Úgy tűnik akkor én szerencsés ember vagyok. TinyDeal német raktárról rendeltem szombaton egy tabletet, vasárnap pedig egy telefont. Hétfőn írták, hogy feladták mindkét csomagot. Ma késő délután pedig meg is hozta a postás mind a kettőt.
-
LokeDani
újonc
válasz
RVR400 #68124 üzenetére
Persze, megoldható. És noha nem tudunk pontos számokat, de az itteni jó pár eltűnés alapján ez nem olyan elenyésző szám...
Mondjuk az is tény, hogy havi 4-5ezer dollár még kerekítési hibának is kevés egy ekkora cégnél...
Valószínűleg az sem véletlen, hogy ezek a csomagok tűnnek el (relatíve nagy érték/méret arány, nemzetközi szállítás stb.) Lehet elemezni, találgatni...
De végül akkor is ugyan oda jutok... 1 hónap és az a k*rva telefon sehol -
Bornie127
aktív tag
A geekbuyingnál a direct shipping mit jelent?
-
molvany
aktív tag
Akkor még valóban nem kell türelmetlenkedned.
Egy Ali - s vásárlás ( Német raktárból ), amit 08. - án jelentett be a DHL - nél, fizikailag 14. - én került csak a DHL birtokába.
Ternmészetesen ez egy lehetettlen hosszú idö volt, amiért az eladó a bünös.
De valahogy így müködik a dolog. -
RVR400
veterán
válasz
LokeDani #68121 üzenetére
Pedig nem egy bonyolult dolog egy-egy csomagot eltüntetni. Nem áll mindenki felett még egy ember, hogy ellenőrizze, ilyeen egyszerű. Ha a napi többezer csomag közül eltűnik egy-két csomag, ez igazából nem tétel. Van ennél sokkal rosszabb eltüntetési módszer is, csak a felsőbb szintektől függ, hogy meddig hagyják elburjánzani a dolgokat, de manapság ilyen munkakörökre nehéz megbízható embert találni olyan munkabérekért, amit ezért adnak.
(#68122) VW: Ha lecsippantja...
Nagy raktár, sok csomag, kevés idő, fejetlenség, kavarodás... Szerintem elmondtam a lehetőségeket. De ha a DHL nem megbízható, akkor szerinted melyik lesz az? Postánál tűntek el csomagok, DPD-nél tűntek el csomagok, DHL-nél tűntek el csomagok. Küldjék el személyesen Ping Ponggal?
-
VW
aktív tag
válasz
LokeDani #68119 üzenetére
kb. ugyanezt válaszolták nekem is csak németül.Udvariaskodnak,de nem tesznek semmit.A TD dettó.
Nem értem a DHL működését,ha logisztikai központban felpakolják a csomagokat egy teherautóra gondolom lecsippantja a vonalkódleolvasóval.Aztán kipakoláskor megint ugyebár,hogy merre menjen tovább a csomag.
Egy "leltárprogram" se jelez,hogy helló elakadt a dolog valahol....nem tudom továbbjuttatni a csomagot?
Delete,aztán kész vége?
TD részére kellene megfogalmazni egy sablon levelet,hogy cseréljenek futárcéget,mert nem megbízható.Aztán 40-50 ember elküldené nekik a fórumból.Csak történne valami!?
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Óra topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest