- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
hongkongeek.com megvolt valakinek? Van ingyenes vámbiztosításuk, meg csak 5usd a dhl.
-
lililááá
csendes tag
válasz
Mákosmetélt #53248 üzenetére
Nincs nagy tapasztalatom ebben,ahogy írták szerencse
Jött már át FM antenna közel 100 dolcsi volt nem is kis darab,tényleg szerencse
-
Mákosmetélt
tag
válasz
lililááá #53247 üzenetére
Köszi
"nagy valószínűséggel átröppen ha nem valami eget verően nagy" - amit néztem arra kb 32x32x10 cm írnak, ez már nagynak számít?
Amúgy gondolkodom nagyon, mert 16 rugó lenne ha átmegy a vámon, ha nem akkor még majd pluszba kell fizetni, akkor majdnem ott vagyok mintha itthon venném meg, 2-3 rugó difi csak. De szerintem megrendelem kintről és ha nem vámolják akkor jól jártam, próba cseresznye -
lililááá
csendes tag
válasz
Mákosmetélt #53246 üzenetére
Lényeg hogy mindig nézd meg a termék alatti véleményeket,meg az eladó százalékát,de inkább azt hogy ha kapott negatívumot azt miért kapta,mert sok hülye van aki eszméletlen baromságok miatt osztályoz le valakit,főleg az oroszok
Kezdj kis tételekkel,nagyobbaknál meg imádkozz a vám miatt,EMS sima posta nagy valószínűséggel átröppen ha nem valami eget verően nagy vagy telefon,bár én azt nem rendeltem,de itt többen írták hogy azokat előszeretettel kiemelik.fedEX,DHL-nél tuti csippentik ha érték határ feletti+van kezelési költség is.Ezek az én tapasztalataim,én is nem rég kezdtem,de majd többiek felvilágosítanak még
-
lililááá
csendes tag
válasz
Mákosmetélt #53243 üzenetére
Működni fog ha szerencséd van,kérdés hogy meddig
De míg le nem jár az x nap addig védve vagy utána már csak az eladón múlik minden ha baj van. Jó példa hogy a 40 000 ft mikrofon szettem egy darabja lehalt leütés után,írtam és leküldtek egyet,negyed áron. Egyszer küldtem fel gariba egy kütyüt azóta is valahol bolyong mert oda nem ért,arra még van pár napom és ha minden ok perkálja a posta a feladási díj 15x-ét,vagy nem,de lutri az élet.
-
molvany
aktív tag
válasz
Mákosmetélt #53243 üzenetére
Igen, az egy varázsgömb
A külföldi rendeléseknél nagyon sokszor lutrizik a vásárló. Semmire sem lehet igazán rámondani, hogy garantáltan jó, müködni fog stb.
A külföldi garanciák pedig sokszor vagy semmit sem érnek, vagy nagyon költségessek. -
Mákosmetélt
tag
válasz
molvany #53240 üzenetére
Az egy varázsgömb?
Oké akkor úgy kérdezem, általánosságban van valami biztosíték, hogy működni fog?
Amazonról rendelnék igaz ott van 60 eladó arra a termékre, gearbest-en is megtaláltam a cuccot ugyan annyiért, de őket nem ismerem. Jól látom, hogy ők direktbe árulják a cuccokat?
[link]Köszi
-
wolpertinger
csendes tag
válasz
Mákosmetélt #53239 üzenetére
1: Nem Igen
2: Nincs
-
trebrona
nagyúr
válasz
Rodzser Mór #53235 üzenetére
-
molvany
aktív tag
válasz
Mákosmetélt #53239 üzenetére
Kb. ez lehetne a válasz.
-
Mákosmetélt
tag
Sziasztok,
lenne 2 egyszerű kérdésem, még sosem rendeltem kintről szóval még szűz vagyok
1. minden csomagot átnéznek a vámon vagy véletlenszerűen megy a dolog? Van rá esély hogy nem akad fenn amit rendelek?
2. ha kintről rendelem akkor van garancia vagy valami biztosíték, hogy működni fog a kütyü?
Köszi előre is,
Üdv. -
wolpertinger
csendes tag
válasz
Gyors volt a tiéd. Én nov.21-én rendeltem és jan 5.én kaptam meg. És Garbest volt és NL:
-
Zeki
nagyúr
válasz
Fotózd le azt a csatot!
-
Rodzser Mór
senior tag
Ma kaptam meg a Gearbest-től a motyót, néhány karórát. Postázáskor még a csomagomról fényképet is küldtek emailben, a supportjuk is hamar reagál (kb 24 órán belül), segítőkészek. Nálam a Gearbest korrekt.
Viszont NL postával jött (jött? cammogott, araszolt, tolatott, vánszorgott, toporgott) a csomag. Jan 14-től február 7-ig tartott nekik elhozni a Magyarországra.
7-e szombat volt. Ma hétfőn már a Posta kézbesítette.
Apropó, tudja valaki hogyan lehet óra fémszíjáből kiszedni a szemeket? Mert így nagyon bő. A csatnál nincs állítási lehetőség. Csak a szemek kiszedésével lehet módosítani.
-
Dyingsoul
veterán
DPD-vel (vaterafutáron keresztül) szállíttattam utánvétellel egy csomit, múlt héten szerdán át is lett véve. Igaz a dpd azt írja az oldalon, hogy 7 munkanapon belül átutalják a számlámra. A gyakorlatban esetleg nem tudja valaki megmondani, hogy ez mennyi idő (több-kevesebb, pont annyi)?
-
wolpertinger
csendes tag
(#53229) Stiel01
Nekem volt 20 nap is mozdulatlanul. Nem tudom mi van velük.
-
maj-viktor
őstag
válasz
jojoando #53227 üzenetére
Ha TN nélkül jön... akkor nincs a rendszerben... így sosem tudni hol tűnik el... de a TN-es csomagokról sem fogod megtudni, hogy épp kinyúlja le... (max a posta inztéz vizsgálatot... amit ha nem talál akkor kártéríti a feladót... ennyiben kimerül! Nem igazán foglalkoznak a postai szarkákkal... épp ez a baj)
-
Stiel01
újonc
Sziasztok!
Az NL-es track mikortól szokott követhető lenni? 8 napja nem él, se nl post se 17track nem látja.
Mik a tapasztalatok? Eddig csak CN és SG track-em volt az 2-3 nap múlva beindult. -
wolpertinger
csendes tag
Az viszont még mindig nem érkezett meg amit a minintheboxról rendeltem, és EUS raktárból.
23.án lett kiszállítva, és sehol semmi. Azóta két kínai csomagom jött meg.
Érthetetlen. -
jojoando
aktív tag
Érdekes kérdés.
1-2000Ft-s dolgokat rendeltem, nagy része megérkezett pár db nem.
Ki lehet deríteni a helyi postás nyulja-e?
Külföldről érkező csomagot valahogy, csak nyilvántartanak! -
wolpertinger
csendes tag
Elviselhető időd fut a HP, és a VÁM is korrekt.
2015.01.31 11:08 (HONG KONG)
Küldemény információ:
Küldemény postai átvétele / Item accepted2015.02.04 15:05
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2015.02.09 08:22
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2015.02.09 14:44
Küldemény információ:
Kézbesítésre továbbítva / Forwarded for delivery -
maj-viktor
őstag
Erről jut eszembe... mindjárt itt a kínai újév.... és jönek majd az anyázó újoncok, hogy nem tud rendelni - nem mozdul a csomagja Kínán belül, etc. Így még most rendeljetek, ha nem akartok beesni az 1hetes fekete lyukba és az utána feltorlodó csomagoknak, mint Karácsonykor...
Aktuális kínai újév: 2015.Feb.19
Tart: 2015.Február 18-24 -
zsiz
őstag
"hi , dear customer ,
we are so sorry to the inconvenience , here the factory have been off work ,
so we can not fix it ,
here i apply to our manager , could you pay 10 usd shipping fee and we apply a new one to you ,
normally we do not allow to be changed even we do not check whether it have the restocking fee ( the stretches , accessories missing etc )
is that ok? "jól értelmezem, hogy nagyjából azt írja hogy nem tudják javítani mert nem dolgoznak. de ha fizetek 10 dollárt akkor küldenek egy újat? (előzmény: telefont küldtem vissza Kínába javításra, garanciában. de írták hogy csak az ünnep után tudják javítani.. ami nekem nem jó, mivel amit decemberben vettem telefont kb 2 napig tudtam használni.. és már február van, de az ünnep miatt mire visszakapnám kb március vége/április lenne.. és ez így összesen elég hosszú idő. javasoltam hogy küldjenek másikat helyette, tartozékok nélkül, mivel azok megvannak, nem kellett visszaküldenem a telefonnal.)
amit viszont utána ír azt nem teljesen értem..
-
D@reeo
aktív tag
Ha eBayen veszek egy terméket, az ára és a szállítási díj is Fontban van feltüntetve, valamint a Shipping methodnál Royal Mail International Standard (Small Packets) szerepel, de ennek ellenére az eladó Kínából küldi el a csomagot, kérhetek-e azonnal full refundot?
Nem véletlen Angliából szerettem volna megrendelni. Bár jósolt szállítási időnek Feb. 13 and Thu. Feb. 19 van megadva, az eladónál kínai cím szerepel. -
-
lililááá
csendes tag
Pihi van a haveroknál,viszont nyomtam egy disputot,mire számítsak,ha nem válaszol rá van még 3 napja?
-
El_Diablo
tag
válasz
klarkzone #53211 üzenetére
Legalább van egy kis öröm is az ürömben. Elég lassan zárták le a vitát. Nem szokott ennyire elhúzódni. Ne keseredj el az első sikertelenség miatt. Ha legközelebb ilyesmi kell itt a PH-n biztosan van fóruma a témának. Érdeklődj, kérdezz. Mindenképp kapsz segítséget. Vagy akár itt is.
-
Víz Elek
senior tag
Sziasztok!
Valaki fizetett már Western Unionnal?
Találtam egy kínait, de nála csak ezen keresztül lehet.
PayPalnál nincsen ilyen fizetési módra lehetőség? -
klarkzone
tag
válasz
El_Diablo #52500 üzenetére
Köszönöm a segítséget, pont került az ügyem végére, valóban a "refund amount" összege az ügy végén jelent csak meg, lehet, hogy abban az esetben amikor nem kell eszkalálni az ügyet, a vevő ajánlja meg a "refound amount" összegét, ám esetemben a vevő semmilyen visszatérítést nem akart adni ezért végig 75 napon keresztül, egy jó nagy piros 0-val szemeztem.
Én erre gondolok, hát remélem többet ilyennel nem kell szembesülnöm, mivel egy ismerősöm kért meg, hogy rendeljek neki valamilyen DVR kamerát karira, úgy becoptam a nagy segítséget, hogy buktam 1.500-at, és várnom kellett 2,5 hónapot, hogy egyáltalán a pénzem egy részét visszakapjam (az utalás persze még mindig nem érkezett meg...), a kamera meg ott figyel a szekrényben, valószínűleg eladom egy ezresért valakinek. -
Johnny1978
csendes tag
Sziasztok!
Kínából rendelt ritkább tipusú Yusun okosomhoz szeretnék akksit rendelni. Korábban hallottam olyat hogy valamiért nem engedik át a határon az akkumlátorokat.
Van most hatályban ilyen törvény ami tiltaná a behozatalukat az országba?
Előre is köszi a segítséget! -
v-man
őstag
válasz
wolpertinger #53208 üzenetére
Összefoglalóban akad néhány...
-
wolpertinger
csendes tag
Szép jó reggelt! A track17-en kívül van még weboldal ahol a csomagok követhetőek? Köszi
-
beg
veterán
Csupán egy személyes észrevétel: NL post azóta lett túlmisztifikálva, mióta a panda kitalálta, hogy a vámbiztosított cuccait azzal küldje. Sokaknál észrevétel volt, hogy az így küldött pakkok átcsúsznak a biztosítás ellenére is, mivel a címkén szereplő 9/10 jelzésen rendszerint átfutottak a koboldok. Innentől kezdve az urban legend beindult és minden második vásárló ezzel kérte, továbbá a webshopok is rákaptak. Innentől kezdve túlterhelt lett az NL és minden második post ennek a szapulására lett hozzárendelve. Ez viszont kezd nagyon unalmassá válni.
-
Chance
tag
Sziasztok!
Aliexpressen mi a legbiztonságosabb mód a fizetésre? Eddig csak paypaloztam, de az ugye itt nem játszik sajnos...
-
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
Köveztekezö lenne a kérdésem. Rendelek ebay.-en. Amerikában van az eladó meg amerikai címre kérem. (shipito) onnan hazahozatom vám elcsípi. Elkuldöm nekik a payaplos számlát amin ott van a termék ára a helyi (amerikai) szállítási díj de az USA - > Eu már nincs benne. Olyankor mivan? Külön be kell 'vallani' azt is vagy az már irreleváns?
A segítségét előre is köszönöm!
-
maj-viktor
őstag
Tudom, a szállítás hosszúsága... de hidd el az NL még a jobb postákhoz tartozik (gyorsaságban)
És most ahogy láthatod másnak (köztük nekem is) van "beragadt" NL-es csomija...CN nagy szórással szokott jönni, de tény most volt pár csomagom, ami elég jó időt futott ~2hét
Megmint ugyebár mint a német posta - DE post - DHL futár
az a holland postánál - NL post - TNT futár
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Speciális kamerával érkezik a Z Fold7
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest