- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Helló!
Ismerősöm szeretne a temu-ról rendelni. Működik megfelelően a rendszer, tehát a rendelések megjönnek, a visszaküldés/visszautalás gyorsan, rugalmasan megtörténik? Magyar ügyfélszolgálat létezik? Egyelőre egy chatfelületet találtam csak.
Köszönöm szépen!
-
atee_13
őstag
Üdv!
Aliról rendelnék 2 euró összegben (most olvasom, h legyen inkább dollár) vámolás milyen valószínűséggel történik? Van esetleg valami trükk amit érdemes betartani?
-
abrtom87
tag
Sziasztok. Sajnos gyakran nem tudom átvenni a csomagjaimat vidéki, külföldi munkák miatt, többet vissza is kellett küldeniük. Szomszédok nem vesznek át sajnos semmit, így patthelyzetben vagyok mindig. Létezik olyan szolgáltatás mint a postai levélszekrény bérlés, csak csomagoknak? Így akármikor hazajönnék, el tudnék menni a rendeléseimért.
-
daninet
veterán
Aliexpressen szinte bármire kattintok azt írja nem szállítható magyarországra. A kosaram így néz ki:
Szállítási címem Mo.
Mi a csecs történt? -
Timre
csendes tag
.
-
Timre
csendes tag
Sziasztok!
Mit lehet tenni az ECS csomagokkal ha nem érkezik meg?
Három csomagom van az aliról. Egy sem jött meg két hónap után. Indítottam dispute-ot, de az ali mind három esetben is no refounddal zárta. Hiába lebbeztem fel elutasította. Annyi látszik a csomgszámon, hogy a vámon van. De vagy ellopják vagy nem tudom hová teszik. Így most rendszeresen nincs termék nincs pénz sem. Már gondolkodom hogy nem veszek többet semmit az aliról. -
Kékes525
félisten
Mi a véleményetek a Temu -ról? Érdemes ott vásárolni, megbízható, vannak ott minőségi termékek?
-
GAbre
veterán
Üdv!
Kérdés más mennyire szokott úgy járni,hogy alin hiába hagyták jóvá visszatérítést,nem érkezik semmi?
Nem is indult el láthatóan.
Aliexpress ezt írja:
Estimated refund period: 3 - 20 days
1 hónap után is,ugyanúgy áll státusza,mint 2 perc után,chaten csak a terelés megy:
Mikor jeleztem,közölték,hogy ez munkanap,lejár majd mai napon.
Mikor ma rájuk írtam,közölték,hogy már vissza aadták.
Adtak 1 arn számot,ami természetesen totál más,mint ami van.
Aztán mikor mondtam nem jó,hogy még kb 10 nap múlva jár le,addig várjak.
Mondom nem baj revoluton nyitok 1 ügyet:
Revoluton kíválasztom tranzakciót,indokot stb, külön még1x ki kellett választani újra tranzakciót,aminél persze pont az nem volt ott,amivel gond volt.
Nah mind1 valamiért gépről belépve ott már jó volt.
Mondom ok,nem kaptam visszatérítést kitöltöm:
Erre rendszer olyat kérdez,hogy visszaküldtem-e terméket és mikor,vagy nem kaptam semmit rendelésbe!Mondom,ezt,hogy ha azzal nyitottam,hogy nem kaptam vissza pénzt!Ez már csak hab a tortán,mert kb mindíg így járok.
De kérdés másnak mennyire akad ilyen problémája refundnál,és ha igen meg szokott-e oldódni magától?
Köszönöm. -
azbest
félisten
válasz
setup #102572 üzenetére
nekem automatába rendelt egyik kinti feladásúról a gls csomagról, csak akkor küldött sms-t és emailt, amikor már az automatába helyezés és átvehetőség jött. A feladás és hasonlók kimaradtak. A normál cémre vivős hasonlónál jöttek csak regszám foglalástól és feladástól kezdve valamiért.
Ha a várható érkezés napján sem látsz semmit, akkor érdemes lehet érdeklődni a webshop elérhetőségén csomagszámról, feladásról.
Ha a gls-től kaptál levelet, hogy a feladó lefolglalta a követési számot (és el is küldte a számot abban a levélben a gls), de még nem adta át, akkor még a webshop ül rajta. A követési számmal meg tudod nézni [link]
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Taiwanról rendeltem egy 150 euro feletti értékű airsoft replikát. Van értelme előzetes vámkezelési megbízásnak? Meggyorsítja valamivel a dolgot? Vagy bízzam az automatikus vámkezelésre? -
lorcsi
veterán
átbaszott a temu
az asszony elkezdett rendelni, jött ez az (egyben minden)
aztán meg egy csomag, amit helyben a postásnak kellett fizetni
megnéztük, kibontottuk, nem is rendelt iylet..hasonlót sem
de a kártyáról levonta a pénztmit lehet tenni, hogy lehet visszaszerezni a pénzt ?
járt e már így más is? -
setup
tag
Sziasztok, Szlovákiából várok csomagot (GLS) a weblap szerint csak 24 óra az átfutás, de 3 munkanap telt el és még mindig csak az a levél jött meg, hogy xy feladó csomagot készített össze nekem.
Ilyenkor érdemes már ficánkolni, vagy ez még átlagos és inkább 1 hét szokott lenni? -
BB9360
aktív tag
válasz
csibe1 #102570 üzenetére
Köszi a választ. Mivel a termék a postánál van abban az állapotban, ahogy, nehezen fogható rá, hogy már vittem magammal, csak kint maradt és utánam küldték.
Hogy mennyire vámköteles, nem tudom eldönteni, de tőlem információt emiatt kértek.Ajándék lenne, de az értéke miatt (250€) már vám és (ez a fájóbb) Áfa köteles. Vagy nem, ezt szeretném megtudni.
Azért írtam ide, hátha valaki jártas ebben. -
csibe1
addikt
válasz
BB9360 #102569 üzenetére
"Ez nem boltból rendelt termék beszerzése általam, hanem valaki kint megvette és elküldte nekem."
Annyira nem vagyok képben ezzel, de mivel nem te rendelted közvetlenül, miért fizetnél vámot? Aztán lehet, hogy tévedek.
Amúgy ez nem lehetne ajándék?
Aztán ha kint voltál látogatóban, és ott maradt, csak utánad küldték akkor mi a helyzet?
Kölcsön adtad, és visszaküldik?
-
BB9360
aktív tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Angliából feladtak egy csomagot nekem, amiben új Apple Airpods Pro van. Jó sokára most kaptam a postától egy "nemzetközi vámkezelendő küldeménye érkezett" levelet, amiben a vámkezeléshez információkat kérnek nyilatkozatok formájában. Ez nem boltból rendelt termék beszerzése általam, hanem valaki kint megvette és elküldte nekem.
Na most, milyen költségekkel kell számolnom, ebben tudna valaki segíteni? A termék ÁFÁS értéke valahol 250 euró környéke, nem is tervezném ennél alacsonyabbnak megadni.Állítólag 5 napom van rá, persze nem tértis a levél, szóval azt sem tudom, hogy mikortól számolják.
Ugyancsak kérdés, hogy ha nem válaszolok, akkor visszaküldik a feladónak. Ez biztos? Van ennek költsége? Mert ha a 250 eurós összegre (+ a szállítás költsége) még vám is jön (mennyi is?) + a 27% ÁFA, akkor inkább menjen vissza...
Szerk: időközben olyat találtam, hogy UK és Eu között van egy szabadkereskedelmi megállapodás, ami szerint úgynevezett preferenciális származású áruk vonatkozásában eltörlik a vámot. Ez lehet többek között olyan áru, amit a UK-ben szereztek be (amazon.co.uk-n történt a beszerzés és UK címre volt a kiszállítás is). Nem tudom, hogy ez vonatkozik-e rá, illetve ha nincs vám, hogyan érinti az ÁFÁt...Segítségeteket előre is köszönöm!
-
BaLee
addikt
válasz
flegga92 #102564 üzenetére
Közben kaptam választ az ECSC-től, meg is lepődtem.
Sajnos segíteni nem tudott, leírta amit én is tudtam ill. sejtettem, hogy ezek a csomagok országon belül már nem követhető csomagszámmal rendelkeznek, érdeklődjek a cím szerinti postahivatalban, mert már ott kell lennie.
Megtettem ma reggel, sajnos még a március 1-ei csomag sincs náluk, de nem lepődtem meg, mert amúgy kis csomag mind a kettő és simán ki szokták vinni...Én is akarok ilyen szolgáltatást üzemeltetni! Hátsó udvarban meg elégetem a csomagokat...
-
flegga92
senior tag
válasz
flegga92 #102564 üzenetére
Írtam nekik e-mail elég hamar kaptam semmit mondó választ.
Rendszeradataink alapján küldeményei már megérkezett a lakóhelye szerinti postahivatalba.
Az Ön csomagjához tartozó szállítási szolgáltatás úgynevezett semi-tracked szolgáltatás. Ebben az esetben a legutolsó nyomkövetési esemény az, hogy a küldemény beérkezett a célországba, ezért a csomagot a Címzett országában található helyi postahivatalban kell keresni. Tájékoztatjuk, hogy az Ön által megadott ECSCCA kezdetű azonosító küldeményekről nem készül vezetett nyilvántartás, a csomaghoz tartozó szállítási mód a nyomkövetést nem tartalmazza Magyarországon belül.
A Magyar Postához érkezést követően a küldeményen lévő címadatok alapján (nem könyvelt módon) levélszekrénybe kézbesítik azokat, vagy helyi postahelyen biztosítják az átvételt, ha a mérete nem teszi lehetővé a levélszekrénybe kézbesítést. A postán személyesen a letéti kezelésben tudja megkérdezni, hogy van-e a nevére és címére érkezett levél/csomag, az ECSCCA csomagazonosító alapján nem tudnak segíteni.
A küldemény státuszát - a fent említett szállítási szolgáltatáshoz igazítva - itt tudja követni:
nyomkövetési link: https://global.cainiao.com/newDetail.htm?mailNoList=ECSCCA0054027102%252CECSCCA0053591087&otherMailNoList=
Megértését köszönjük!
Üdvözlettel: ECSC Ügyfélszolgálat
A posta meg úgyse fog semmit mondani. -
BaLee
addikt
Aliexpresses economy shipping förmedvénnyel van valakinek tapasztalata?
2 csomagot várok. Az egyik már március 1-én megérkezett a "local delivery center"-be, jelentsen az bármit (ECSCCA0054023780).
Azóta semmi. Már írtam ennek a kedves cégnek: https://www.ecsc-logistics.com/
de 2 napja nem kaptam választ az érdeklődésemre.Sorrendben ez lesz a 3. csomagom amit economyval rendeltem és még egyik sem ért ide.
Ugye alapból az economys csomagok csak az országba érkezésig vannak követve, utána új számot kapnak és úgy jönnek tovább, vagy épp nem jönnek tovább ahogy a mellékelt példa mutatja.
Tudok valamit tenni?
-
azbest
félisten
válasz
pana0017 #102559 üzenetére
inkább a postát hívd fel a küldeményazonosítóval, hogy miért nem jött meg és miért nem értesítettek, ha bármi gond van vele
ha emailben azt írták, hogy vámeljárásra vár, akkor gondolom írták, hogy mit és hogyan kell kitöltened és milyen igazolást beküldened, hogy elvámolják (rátegyék az áfát és ha olyasmi, akkor a vámot)
VÁMKEZELENDŐ KÜLDEMÉNY ÉRKEZÉSÉRŐL ÉRTESÍTETT ÜGYFELEK NYILATKOZATAINAK BENYÚJTÁSA ? [link]
Attól függ, hogy mi volt az értesítésben. Ha nem tudod, akkor hívd fel őket.
150 euro felett eu-n kívülről nem automata vámkezelés van. (és más a díja is)Egyáltalán ott van-e még vagy visszafordították, ha rád vártak
-
pana0017
senior tag
Sziasztok! Kezdek kissé aggódni, segítséget szeretnék kérni. Kínából rendeltem egy 300 euró értékű csomagot, 12 napja ebben a státuszban áll a csomag, emailben azt írták vámeljárásra vár. Utóbbi hónapokban többször rendeltem már erről az oldalról, közel sem tartott eddig a folyamat.
Személyesen Vecsésen el lehet bármit érni vagy fölösleges kör lenne?
köszönöm!
-
azbest
félisten
válasz
Pakmara #102557 üzenetére
anno 4 éve rendeltem rajtuk át, azóta azért változhattak dolgok, például van már umlaut nélküli postacímük is. [link] Itt és amazo topicban rájuk keresve vannak frissebb tapasztalatok is.
A weboldalukon van sokféle leírás. A csomag összevonás szolgáltatásra nem kell befizetni éves díjat, az arra való, hogy ha rendszeresen rajtuk át rendelsz, akkor egy nagyobb csomagban küldjék ahelyett, hogy minden külön lenne postázva. Ha egy csomagod megy oda, akkor egy csomag jön tőlük fizetés után. Viszont, ha valamiért több résztletben ér hozzájuk a küldemény, akkor ők is külön csomagként kezelik őket alapból.
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
mailboxde használata kapcsán van esetleg vkinek szájbarágós leírása/video linkje stb? (Nem használtam még ilyen csomagtovábbítót és cím6név megadás kicsit katyvaszosnak tűnik.).
Köszi, Pakmara
-
flegga92
senior tag
válasz
WhiteWalker #102548 üzenetére
Amint át akarják fordítani nyereségessé ki fog pukkanni a lufi. Most megy a reklám ezerrel, nézzük meg a Wish-t, évekkel ezelőtt szinte ugyan ez volt. Aztán szépen eltűnt a súlyesztőben.
Saját környezetemben azt látom, hogy aki eddig óckodott a külföldi rendeléstől most tonnaszám rendeli a cuccokat.
Főnököm is rákapott pedig Ő hazai webshopból is csak utánvéttel rendelt. Mondjuk Ő megvette a gagyi vackokat itthoni webshopból 5x áron 1500 Ft futárral is. -
azbest
félisten
válasz
Degeczi #102546 üzenetére
A szállítás so-so. Ha aliexpressről az összevont szállítás határát eléri a rendelés, akkor futárral jön és az is 2-3 hét alatt itt van. Ha csak egy filléres dolgot rendel valaki, akkor jön a problémás, fapados, postás levélként, ami itthon hetekig kering a posta útvesztőjében és gyakran el is veszik.
A temus rendelés oldalán nem írják a közbülső lépcső küldeményazonosítóját, de hasonló úton jöhet, mint az alis.
Nekem most expressone hozta a temusat és az ő követőjükben látni a kínai csomagazonosítót is, amiből parcelsappban keresve látom, hogy ez is Cainiao + ExpressOne koprodukció volt.Igen a temu most nagyon vevőbarát és nagyon könnyen osztogat pénzt, meg nagyon sok rámenős reklámjuk van. Mert most terjeszkedik. És igen, sok kacat van rajta, más komolyabb dolgok pedig hiányoznak, nem is aliexpress, hanem inkább wish utánzatnak tűnik.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
GAbre #102551 üzenetére
Alább nem a normál panaszokról volt szó, hanem hogy míg a Temun kérés nélkül is megkapod a $5 kötbért késedelmes szállításra, addig az Alin nagyon résen kell lenni a "garantált 15 munkanapos" szállítás esetén a $1 kuponhoz, mert asszem csak két napos ablak van az igénylésére, amit neked kell figyelni. Nekem még sosem jött össze.
-
GAbre
veterán
válasz
WhiteWalker #102548 üzenetére
Hát nem tudom nekem mostanában legtöbbször,ha ügyet nyitok kb 5 perc alatt lezárják és refund.
Az más kérdés,hogy van olyan,aminél hiába zárták le 3 hete,azóta se érkezett vissza pénz.
Sőt,nem történt semmi előrelépés,ugyanott áll,ahol 3 hete.
És most közölte support,hogy 3-20 nap.Az munkanap nem sima nap.
De,hogy tegyenek valamit,az semmi.Várjam ki a 20 munkanapot!
Szóval nekem elég automatikusnak tűnik a rendszer alin.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Akciókamerák
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MIUI / HyperOS topik
- Metal topik
- Rap, Hip-hop 90'
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest