-
LOGOUT
Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
chungee #3181 üzenetére
Vihetik mindketten tudtommal, de hívd fel a konkrét helyet, mindenhol máshol értelmeznek mindent
Gyakorlatilag hallottam már olyat, hogy nem érdekelte őket ki viszi, csak legyenek nála az okmányok. Hivatalosan egy 2 tanús meghatalmazás kéne csak a harmadik személy nevére. -
Spec
őstag
válasz
chungee #2981 üzenetére
Az tényleg korrekt. Mennyi volt a tavalyi alap, amin 9-et emeltek, ha megkérdezhetem? Nekem sajna nem volt ilyen szerencsém az Uniqával. Nemes egyszerűséggel megduplázták a díjat, úgy hogy balesetem nem volt. A tavalyi 30.499 Ft-ból csináltak 60.998-ast, B8-as bonus fokozatban.
-
Spec
őstag
válasz
chungee #2978 üzenetére
Legkorábban az évforduló előtt 60 nappal tudsz váltani, eddig ki is szokták küldeni az új tarifát. Ennyivel előtte tudsz kalkuláltatni is valamelyik biztosítónaál, vagy alkuszi oldalon. Legkésőbb évforduló előtt 30 napig tudod felmondani írásban, utána bukod a felmondás lehetőségét. Ez esetben automatikusan hatálybalép a biztosító tarifa közlése.
-
VGYke
addikt
válasz
chungee #2831 üzenetére
Igen, abból indultam én is ki, hogy majd szól és nem enged tovább, ha valami nem tetszik neki. Pár adat beírása után, már mindent tudott, anyja neve, stb. stb. Ha valamit ami kell nem töltöttünk ki, a mező bepirosodott és nem engedett tovább.
Be kell írni ugye a jelenlegi biztosítás szerződés számát is és még ki is hangsúlyozza hogy nem az AMC-vel kezdődőt, hanem az AHB-vel kezdődő szám kell.
És simán megkötöttük a szerződést és hagyta hogy kifizessük.
Ha másból nem, az AHBxxx szerződés számból már tudnia kellene, hogy ez egy élő, vagy már felmondott szerződés, nem? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
chungee #2569 üzenetére
Ez a hivatalos, itt nézd meg: NAV gépjárműadó számítása
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
chungee #2242 üzenetére
Most csináltam hasonlót fordítva (üzembentartó törlés), szóval megvártuk az ideiglenes kivonás lejáratát, és közösen megjelenve vagy meghatalmazással el lehet intézni. Műszaki kb 5 éve lejárt, szóval új forgalmi nem került kiállításra. Előzőleg kellett biztit kötni, de otthon egyből kivontam online (max 12 hónapra lehet már). A korábbi üzembentartó pedig másik autóhoz lett bejegyezve, így összesen 6000 Ft volt a költség (1 db új forgalmi engedély). Bejegyzés előtt érdemes már az átvitt bónusszal kalkulálni az új biztosítást (hogy kiderüljön, melyik lesz hosszú távon az olcsóbb!), de utána én párhuzamos üzemeltetésre kötöttem, és mikor meglett egy napon a kivonás és bejegyzés, utána kértem bónusz átvezetést.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
chungee #2219 üzenetére
A bónusz nem veszik el de feljebb nem is léphetsz amíg ki van vonva. A biztosítónak kell szólni mert akkor a biztosításod is szünetel ha egy éven belül visszahelyezteted. Ha nem akkor érdekmúlás miatt megszűnik és majd ha újra fogalomba helyezed akkor kell kötni újat. Fontos, hogy be legyen fizetve a kötelező amíg ki nem vonatod mert ha nincs akkor díjnemfizetés miatt szűnik meg és bukod a már megszerzett bónuszodat.
Ha már lejárt a műszaki akkor hivatalosan csak útvonal engedéllyel viheted a vizsgahelyre a kocsit vagy tréleren. Nem hivatalosan meg a kutyát nem érdekli a vizsgahelyen (csak rendőrrel ne találkozz útközben).
-
chungee
addikt
válasz
chungee #1853 üzenetére
Fel tudna valaki világosíani engem
Jött válasz, ez áll benne
Tisztelt "ÉN"! Kiemelt jelentőségű számunkra, hogy minden esetben teljes körű válasszal szolgáljunk Önnek. Tájékoztatjuk, hogy az kötvényszámú szerződésének évfordulója március 12-e. A biztosítás 2020. október 1-jéig díjrendezett. A számviteli bizonylaton szereplő 2.286,- Ft-os tétel a 2020. március 12-től április 1-jéig terjedő időszakra érvényes. Ez abból adódik, hogy a hónap közben kötött szerződések első díja két részből áll. Egyik része az úgynevezett töredékdíj, amelyet a kockázatviselés kezdő napjától a következő hónap első napjáig terjedő időszakra számítjuk, másik része a díjfizetési gyakoriság szerint esedékes díjrészlet. Az első díj a kockázatviselés kezdő napján esedékes. A tört hónapot követő teljes hónap első napjától már a díjfizetési gyakoriságnak megfelelő díj kerül megállapításra. A folytatólagos díjrészletek a díjfizetési időszak első napján esedékesek.
-
Gabesz87
veterán
válasz
chungee #1585 üzenetére
Elképesztő, baromi pofátlanok. Nésztem a Netrisken a kalkulációt, ha váltani akarnék, így is az Uniqa-é a legjobb ajánlat Pesten. Régebben én is Groupamás voltam, aztán ők is emeltek egy szépet, és akkor mentem át az Allianzhoz. Majd onnan szintén áremelés miatt Uniqa. De most nincs menekvés
Nekem is megfordult a fejemben, hogy az üzembentartóit átiratnám a vidéken élő szüleimre.
-
vainsteins1
csendes tag
válasz
chungee #1278 üzenetére
A biztosítót kell piszkálni, de a biztosító bármikor mondhatja hogy nem fizet/nem annyit fizet. Ilyenkor megkeresheted a károkozót, hogy fizessen ő (nyilván nem fog), utána perbe vonod a biztosítót is meg a károkozót is (csakúgy másodlagosan). Fizetni a végén nyilván a biztosító fog, de senkinek sem hiányzik egy ilyen többéves jogi hercehurca szerintem.
-
-
Gabesz87
veterán
válasz
chungee #1212 üzenetére
Én sem értem, hogy miért a Cascoval kell ezt intézni, és pláne az enyémmel. Lehet, hogy bölcsebb döntés lett volna, ha inkább várok amíg jelentkezik az okozó biztosítója. Elvégre a kocsi működőképes, használható. Igen, én is úgy gondolom, hogy az ő kötelezője fedez mindent, ez világos, egyértelmű. csak nagyon nem látom át a dolgok menetét, mikor, ki, mit intéz. Mindegy, remélem nem szívattam meg most magam, hogy elindítottam a folyamatot az én biztosítómnál.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
chungee #1107 üzenetére
És nem jöhet semmi közbe 365 nap alatt, ami miatt többet kell menni a kocsival.
Nem egy teherfuvarozó cég vagyunk, hogy 100% pontossággal meghatározzuk a futott km-t.Okoztam kárt idén, de nem kérték be a km adatokat. Gondolom más lenne a helyzet, ha nekem kellene fizetniük.
Kár, hogy Netrisk és társainál nem lehet apró betűs szövegeket olvasni, ott biztos le van írva. -
Gondolom kulonbozik a ket eset, jogsi szamot mindig kerik, ha van persze. Szem ig szam ugyszinten, ezek nelkul senki sem kot veled biztositast, autok szamat nem ertem, ehhez semmi koze a biztositonak.
(#374) aphra2 Valami nalad lesz, vagy rossz a kitoltes, mert szinte mindenkinek olcsobb lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Gyúrósok ide!
- NBA és kosárlabda topic
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ASUS Dual 4070 OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest