- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
hülyegyerek #1479 üzenetére
Jaa, nem kötöttél újra. Akkor ne lepődj meg, aki nem vált azt nagyon megszívatják minden biztosítónál.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
hülyegyerek #1477 üzenetére
Nekem (még) nem. Mivel indokolták?
-
hülyegyerek
addikt
Sziasztok. Az Uniqa se szó, se beszéd felemelte a kgfb-met a duplájára. Mást is megszívattak így, vagy csak én vagyok ilyen "szerencsés" ?
-
Fandango
veterán
válasz
eastsider #1472 üzenetére
Én most váltottam Uniqáról Genertel-re, spóroltam vele 65k forintot éves szinten. (Casco, KGFB együtt)
Takarékos Casco, és assistance-os KGFB (36k, 16k huf) 12 éves Opel Astra H
Casco 10%, 50k önrészÉves futásra a legkisebbet válaszd, illetve 1 évre előre, inkasszós befizetés, ezekkel lehet spórolni, illetve együtt kötéssel és elektronikus ügyintézéssel. (persze ez azért biztosítónként változhat, de általánosságban ezek jellemzőek)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
eastsider #1472 üzenetére
Érdemes átolvasni a feltételeket, főleg a közösségi biztosítók (KÖBE) trükköznek a feltételekkel. Általában ahol több biztosításod van (kgfb-lakás) ott van árkedvezmény is...
mod:
Ha viszont időleges (perc alapú) casco is elég (pl csak akkor kéne a biztosítás amíg a városban vagy otthon a garázsban feleselges) akkor ezt is érdemes megnézned:
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
Cascot+ kgfb-t kötnék, mire érdemes figyelni a casconál?
pl köbe/allianz 30k/év a kötelező + ~90 a casco
uniqua 200 összesen, de van még többért is...
(gondolom több mindenre fizetnek a magasabb cascoért)előre is köszi,
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
CHERRISK Casco biztosításával van esetleg valakinek tapasztalata? gördülékeny az ügyintézés, mármár tulságaosan kecsegtető.. és jóval kedvezőbb ár jött ki mint a többi kalkulátor oldalán - 90%os 17500helyett náluk 14500 volt, a 85%os pedig 10.500
valamint ha jól látom havonta megújul a biztosítás, nem kell évesre kötni. -
plömplöm
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #1468 üzenetére
-
-
plömplöm
őstag
hát, a vadkár az egy olyan dolog, hogy ha volt kint figyelmeztető tábla, akkor nem fog fizetni az útkezelő, de lehet hogy a biztosító sem, mondván hogy nem tartottad be a közlekedési szabályokat. ugyanez igaz a jégen megcsúszásra is, azt mondja hogy nem a közlekedési körülményeknek megfelelően közlekedtél és bszik fizetni. nyári jégeső meg simán lehet vis maior kategória, mint egy autóra dőlt fa. ahogy nézem, egyedül arra fizetne talán, ha ellopják, de arra is csak akkor, ha lezárul már a nyomozás is, mert hátha mégis előkerül az autó, és ez nem rövid idő... a balesetes törésre akkor fizetne, ha minden tőled telhetőt megteszel a baleset elkerülésére, pld jeges útra ki sem hajtasz
konkrét tapasztalatom persze nincs casco-val, ahogy írtam is, ezeket a történeteket hallottam/olvastam
-
Geri89
aktív tag
válasz
plömplöm #1465 üzenetére
A párom naponta 60km-re ingázik, tehát 120km-et tesz meg minden nap. Amire "kell" a casco az a vadkár, vagy ha esetleg jégen megcsúszik, és úgy összetöri az autót. Tehát balesetből eredő károkra kellene. Esetleg még az nem árt, ha egy nyári jégeső esetén védelmet nyújt, mert nincs garázsban az autó.. Ezektől tart a legjobban. Ha ezekre megfelelő ez a Casco, akkor nekünk jó
Szerinted erre okés?
-
plömplöm
őstag
A lehetséges károsító események közül egyes esetek kizárásra kerültek. Ezekre az esetekre nem vonatkozik a biztosítási védelem. A védelem nem terjed ki:
...
a nem baleseti jelleggel bekövetkezett károsodásokra (pl.: mûszaki hiba, szerelés, elhasználódás, fagyás stb.)
...
a gépkocsiban mûszaki hiba miatt bekövetkezett biztosítási esemény vonatkozásában a mûszaki hibás alkatrészek javítására, cseréjére
...
a Biztosító által javíthatónak ítélt alkatrész kicserélése esetén fellépô többletköltségre
...ezekre a többinél sem fizet a casco? csak baleseti károkra? egyszer volt casco-m, kb 17 évvel ezelőtt, kevesebb mint egy évig, nem is emlékszem és nem is mérvadó.
és 44 oldalas a pdf
-
Geri89
aktív tag
válasz
vainsteins1 #1463 üzenetére
Pontosan ezért kérdezem itt
Valakinek van-e vele tapasztalata, stb.. Átnéztem a feltételeket, abban semmi "rosszat" nem látok én, de hátha van még olyan aki körbejárta már a témát, és esetleg jobban kiszúr valami apró betűs részt, ami miatt nem érné meg megkötni..
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! KÖBE Lendület TOP casco-val kapcsolatban van valami vélemény, észrevétel? Most kötnénk Casco-t párom autójára, Köbé-nél kb. 55e lenne az éves díja, a többi biztosítónál 100-tól indulna.. (2015 év végi Ford Focus III). Bele lehet ugrani a köbébe, vagy baj esetén nem ér semmit? Előre is köszönöm!
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Johnny_vT #1428 üzenetére
Siker!
A KRAVAG biztosító befogadta a kérelmet. Elég felületesek lehettek, mert a 2011-es káreseményt észre sem vették, így megkaptam az SF9-es kategóriát. 750 EUR/év, jövőre egy kevésbé specializált biztosítónál pedig már csak 450 EUR/év leszKi kellett járni, de bő 900-1000 eurót spóroltam így per év.
Az Allianz igazoláshoz meg csak a zöldkártyát csatoltam, azzal elhitték, hogy tényleg 2009-ben kezdődött a jogviszony
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest