Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gombinyó
őstag
-
Willie
őstag
Köszönjük a válaszokat!
#2890enddav:
Próbálja megoldani, csak a munkahelyéről nem tud elszabadulni, hogy haza tudjon utazni, illetve matekozni kell, hogy ne lépje át a 15000 km-t. Budapesten élünk, barátnőm pécsi, ezért vette ott az autót.#2892Dare2Live:
Akkor is furcsa, hogy 1 km-t sem engedik átlépni a 15000 km-t. Emellett pedig nem viheti 10000 km-nél, mert akkor vinnie kell újra 15000 km-nél. Elhajtották, hogy ne akarjon már két szervizt fizetni és most meg megy a baszakodás.
Tényleg minősíthetetlen az egész bagázs, megvette az autót, addig mézmáz, azóta meg le se szarják szegényt. Néztem neki gyári kerékőrt, a faszi először azt mondta, hogy ilyen nincsen, még nem is hallott róla, aztán elküldtem a gyári alkatrész katalógust, illetve a termék cikkszámát és utána már egyből beszerezhető lett a termék.
Sose volt új autóm, de ez az egész hozzállás nagyon gáz. Csak addig számít az ember bármit is, ameddig ki nem hozza az autót új korában, utána már csak nyűg a márkakereskedésnek.
A kaposvári szerviz jónak mondható?#2893kisza25:
Köszi a tippet, viszont gondolom oda nem lehet vinni, mivel a Pappasnál lett vásárolva a jármű, így csak hozzájuk lehet vinni márkaszervizelésre. Vagy nem így van? -
Dare2Live
félisten
"Furcsa eljárás"
Pedig le van írva sztem Picanto gépkönyvében is, hogy 1év vagy 15kkm. Régen még 100km túllépés belefért jelenleg tudtommal 1se.
"10e km környékén megkérdezte, hogy viheti-e már most és akkor azt mondták, hogy viheti, de akkor majd újra vinnie kell 15e km-nél... Nevetséges!"
Ez viszont hülyeség simán lehet vinni elöbb. Én pl az első éves szervízt 4200kmnél kértem be is van írva, pecsételve.
Ami tapasztalatom nekem eddig volt Papassal az alapján minősíthetetlen amit csinálnak. Nem mellesleg nagyon drágák. Ha Pécsi vagy ott van a Kaposvári szervíz.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Barátnőm tavaly vett egy Picantot. Július 1-re kért a pécsi szerviztől időpontot, mivel akkor telik le az 1 év, viszont addigra át fogja lépni a 15e km-t, de csak egy kevéssel. Ma megkérdezte, hogy ez problémát jelenthet-e és közölték vele, hogy nem lépheti át, mert akkor ugrik a garancia. Furcsa eljárás, még nem hallottunk ilyenről. 10e km környékén megkérdezte, hogy viheti-e már most és akkor azt mondták, hogy viheti, de akkor majd újra vinnie kell 15e km-nél... Nevetséges!
Esetleg nem tudtok Pappas szervizt javasolni Budapesten vagy a környéken? Minden szervizről rosszat hallani, nem cserélnek olajat stb... Hátha tudtok valami okosat mondani.Előre is köszönjük szépen a segítséget.
-
Ocean
tag
válasz
Dare2Live #2884 üzenetére
Pont ma voltam a Hyundai szalonban (i20 vásárlás esélyes), és erről beszélgettünk az eladóval, említette nekem is, hogy 15.000 az olajcserére az előírás, én meg mondtam neki, hogy gondolom nem baj, ha max 10.000-ként azért bejönnék megcsináltatni.
Legalább nem akart róla meggyőzni, hogy nem kellAkkor azt mondod, hogy jobbat tesz neki az 5w30 olaj?
-
drsanya
aktív tag
Ha magyarországi, és tudod a rendszámát, érdemes a JSZP-n lekérdezni (ügyfélkapu kell hozzá). Igaz, hogy csak 19. jan 01-től van adat, de akkor is. Másik, hogy nem tudom hogy vannak vele a tisztelt fórumtársak, de a vertikális autón is utánanéznék, ha már tudom az alvázszámot (nekem sokat segített). Hogy volt e sérült, ingyen a totálkár oldalán tudod ellenőrizni. Én ezeket a köröket még lefutnám.
-
Erről az autóról mi a véleményetek? Tegnap megnéztem de full laikusként nem tudtam többet megállapítani mint, hogy amúgy szép állapotban van, az olajcsere pedig a szervizkönyv alapján max. 18k kilométerenként megtörtént.
-
Dare2Live
félisten
válasz
FollowTheORI #2883 üzenetére
sajnos jó ideig kb europa nagyján a gyári szervízcsereperiódus 30.000km volt miközben max 15.000kmként kötelező a csere gammaknal. GDI/TGDInél elöbb.
ugyanígy akinek a szervízkönyvben engedélyezett 10W40et rakták bele detto számíthat olajfogyira már akár 100.000kmnél és ott kezdhet gyűjteni motorfelújításra. 5w30 vagy mégjobb a 0W30
-
-
enddav
aktív tag
közszolg: 2020 I30 75ezres köztes olajcsere+szűrők+klímatisztítás: 86k HUF Hyundai Gablininél.
-
Sziasztok!
Megnéztem ma ezt az autót és tetszik. Mi a vélemény?
-
hz0917
tag
Sziasztok!
Rio, 1.25 85 LE szívómotorral. Van valakinek tapasztalata ilyen autóval?
Érdemes újként egy ilyenbe belevágni? -
denko
senior tag
Sziasztok,
Vettem egy Hyundai i30 2012-est (gen 2) és eddig tetszik, most iratom át stb.. Viszont nem vagyok benne biztos hogy látott hivatalos szervizt közelmultban. Elakarom vinni átvizsgáltatni, illetve lehet hogy ott egyből olaj és szürők cseréjét is elvigeztetem. Érdemes mást is? Vezérmüszij?
Ez kb mennybe fájna nekem hivatalos szervizben? Illetve érdemes.e ott ezeket megcsnálni vagy elég a sarki szerzibe vinni szürők cseréjére?
Másik kérdés, mivel életemben kombit nem vettem még, elgondolkodtam hogy valami tolató kamerát vagy radart teszek bele, főleg hogy asszony is fogja vezetni
van ennek értelme utolag belerakni, valaki már rakott, megérte?
Köszi a válaszokat.
-
vlevi
nagyúr
Mennyire tesz jót a benzin motornak, hogy pl télen, mínusz fokokban nem kapcsol be addig, amíg a városban tötymörögsz, de amint körét az autópályára, és nagygazzal felgyorsítasz 130-140-re? Akkor beindul a benzines, és hidegen kapja a terhelést.
Egy sima benzines autó azért nagyjából nem elégszik, mire kiersz a városból. -
kisza25
félisten
válasz
vihartigris #2865 üzenetére
Én vezettem vele haza, meg előtte Fehérváron, mert be kellett menni átiratni a matricákat a régi autóról
Az elektromotor így DCT-vel karöltve tökre jól teszi a dolgát, jól ki lehet vele lőni, nem torpant meg egyszer sem és, ha kijelzőn nem látnád, akkor sokszor nem is tudnád, hogy éppen mi hajt, nem is rángat váltásnál, csak icipicit érezni, max ennyiből tudod, hogy hajt a benzinmotor is
Elindulaskor elektromosan indul és csak nagyobb gázra lövi be a benzin motort, de nem venni észre csak az autómata váltót, ahogy vált, de azt is csak nagyon finoman.
Ahogy lelépsz a gázról, már nem is megy a benzinmotor, hanem vissza tölt. Városban nagyon jól mozog.
Autópályán sem jön zavarba, de kb 140 ami kényelmes még vele. A 16" szerintem bőven elég rá, mert ezzel is már kicsit feszes a rugózás.
Van benne sávtartó, adaptív tempomat, tolatókamera, ülés fűtés, kormány fűtés, autohold, elektromos kézifék, automata fényszóró, kétzónás automata klíma... -
kisza25
félisten
válasz
vihartigris #2863 üzenetére
Köszönnjük!
Ez egy kia niro silver, sima hibrid, 1,6 105 ló+ villany összesen 141 ló, 265Nm.
Plug in és teljesen elektromos létezik még belőle -
-
Mexbacsi
tag
Sziasztok! Tudna valaki segíteni egy i20 2015 magyar kezelési kézikönyvvel? Németből van az autó, így magyar nincs.
-
Kront
tag
nem tudom aktuális-e még, nekem 2009-es 150 LE-s volt, ami lényegében ugyan az. 180.000 alatt kétszer kellett kettős tömegűt cserélni (alkalmanként olyan 350e volt), 5 éves kora után kb. kétévente az EGR-t kipucoltatni mert lekormolódott (városban használtam) és hibakódot dobott (10e alkalmanként), meg egyszer tönkrement az állásszög jeladó, de a szervizbe még el tudtam vele menni.
időben cseréltem benne mindent, karbantartottam, cserébe soha nem hagyott az úton, megbízható volt. újra megvenném. hasmagasságától eltekintve a terepjáró képessége nulla, de a padkákat, fekvőrendőröket, földutakat jól bírja.
a fogyasztása 9 liter volt télen, nyáron, hóban, klímával, klíma nélkül, napon, városban, pályán... szóval mindig. fölé sem nagyon ment, de alá is legfeljebb csak országúton lehetett vinni 90-100 körüli utazóval.
alkatrész 2-3 nap alatt mindig volt az ócsai nagykerben, ha kellett valami. (ablaktörlő motor meg hátsó lámpa kellett, meg kétszer karosszéria elem, amikor belém jöttek.)
-
Biqci
aktív tag
A fiamnak egy 2009-es Pro'ceed van. 2 literes benzines, 143Le. Szíjas vezérlés, tehát másabb mint az 1,4-1,6-os motorok. Több mint két éve vette, most van benne kb. 200k km, de eddig semmi komoly nem volt vele, max. egy fél éve lett a kuplung cserés. Ja, a kéziféket kellett utánállítani. Rozsda nincs, csak a kipuf, de azon is csak felületi, sehol nem lyukas. Januárban kapott új Tüv-öt csont nélkül. Ami gond a szokásos rádió probléma, azaz a gombok néha kontakthibásak és eléggé gyenge a rádióvétel. De mivel rádiót nem hallgat és a kormányról tudja vezérelni a rádiót, nem zavarja nagyon. Szerintem a szokásos átnézéssel ki tudod szűrni a tré állapotú darabokat
-
Mukucs
senior tag
Sziasztok! Kinéztem magamnak a Kia ProCeed-et, 2010 körülieket. Melyik motor a legbiztonságosabb választás? Mire kell figyelni ezeknél?! Szeretek dinamikusan közlekedni. Köszi!
-
gaborbol
őstag
Akkor 150.000 Kia Seltos and Soul felkeszul motorcsere 2020-2021 evjarat erintett a 2.0 literes benzines.
Akar ki is gyulladhat, de valoszinuleg csak kikonyokol a motor, miutan megzabalta az olajat... -
gaborbol
őstag
válasz
XFishboneHUN #2854 üzenetére
USA-ban vagyok. Koszi
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
gaborbol #2853 üzenetére
Ez csak US régiós autókra való. EU-ban fizetős sajnos! Itt nem teszik közzé ingyenesen ezeket a szoftveres frissítéseket. :\ Nekem mivel garis az XCEED nem merem bekockáztati, hogy manuálisan frissítem a rendszert.
Pusztán, csak a tájékoztatás miatt osztottam meg itt a linket, hogy mi az ami változott szeptemberi frissítés óta.
-
gaborbol
őstag
válasz
XFishboneHUN #2852 üzenetére
Koszi!
Ra is rakom, szerintem 2 eve nem frissitettem. Elszor ingyen volt, aztan fizetos lett, most megint ingyenes? -
XFishboneHUN
senior tag
Nem tudom érdekel-e valakit, de kiadta április 12-én a KIA az új szoftver- és navi frissítést.
Ezen a linken minden újdonság megtekinthető:
Notice | Official Kia Navigation Update Website
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Macska topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest