Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4651) Valty válasza Apollyon (#4647) üzenetére


Valty
aktív tag

Ha holnap nem is, de valószínűleg decemberben megveszem. Megvárok pár véleményt csak a biztonság kedvéért, állítĺag nem annyira jó, mint az író előző írása. Persze ez teljesen szubjektív

[ Szerkesztve ]

(#4653) doc válasza gerii (#4645) üzenetére


doc
nagyúr

Brandon Hackett: Xeno

Nem tetszik a címe. Persze tudom hogy a tartalom a lényeg, de azért a címet csak magán viseli a könyv mint egy névtáblát. Mégis milyen már X-szel kezdeni, úgy hat mint valami hetvenes évekbeli Zs-kategóriás akció sci-fi főgonosza (Xenu sztori megvan?).
Szerencsére maga a könyv nagyon jó, és a folyamatos “xenozás” sem zavaró a szövegben.
Aki olvasott már Hackett-könyvet, annak ismerős lesz a rettentő “sűrű” stílus. Itt nincsenek 5 oldalas, Jókai-féle tájleírások, hosszas szenvelgések. Száguld a történet, pörög az akció. Már az első fejezet lezárása is azonnali “hűbaz…” mármint “azatmindenit”! Az első egy-két fejezetben az olvasó csak kapkodja a fejét, annyira intenzív a világ bemutatása hogy tényleg figyelni kell a részletekre is.
Gyakori hibája a sci-fi történeteknek hogy az idegenek valójában csak furán kinéző emberek, és jobban hasonlítanak az átlagos nyugati emberhez mint sok, a Földön élő, egzotikusabb népcsoport. Botond szemmel látható, és határozottan méltányolandó módon próbál ettől elszakadni, és valóban “idegen” idegeneket kreálni. Ez szerintem sikerül is neki, és még arra is kapunk a regény végén magyarázatot hogy a firkák és hidrák (és valamilyen korlátozott szinten az ostorosok is) miért hasonlítanak többé-kevésbé mégiscsak egy kicsit az emberekhez.
[spoiler]Azért a történet végén igyekszik betölteni a “valódi” idegenek hiányával teremtett űrt, de a csillagok belsejében élő plazmalények meg az intelligens csillagködök egy kicsit nekem már soknak bizonyultak.[/spoiler] Az idegenek bemutatásánál az író gyakran nyúl a szürrealizmus felé egy kis ihletért, ami tényleg segít hogy egzotikusnak, nem eviláginak láttassa őket.
A teljesen eltérő világok bemutatása során nagyon sok aktuális problémára reflektál, néhol csak említés szintjén, máskor elég részletesen bemutatva, kielemezve a témát. Van itt éghajlatváltozástól nukleáris hulladékon és túlnépesedésen keresztül a migrációig szinte minden ami egy mai olvasót érdekelhet vagy érinthet. Szerencsére nem megy át túl didaktikusba, nem akar példabeszéddé válni vagy kioktatni, megmarad szórakoztatónak a maga néhol egész mély és elgondolkodtató módján.
Összességében a könyv nem tökéletes, de nagyon jó, a modern magyar sci-fi irodalomban egyértelműen nagyon előkelő helyet érdemel. Botond nagyon szépen fejlődik, bár a karakterek még mindig viszonylag egysíkúak (néhol nagyon bugyuta viselkedéssel), sablonosak, és az Időutazás duológia óta a stílusa sem változott sokat. Remélem hogy még sok hasonló színvonalú írást olvashatunk tőle, és talán folytatódik majd a korábbi regényeihez képest látott fejlődés.

(#4654) gbors válasza doc (#4653) üzenetére


gbors
nagyúr

Köszi a review-t, örömmel látom, hogy legkreatívabb sci-fi írónk újabb jó regényt adott ki.

Oldalirányból kapcsolódó kérdés: van valakinek jó ötlete arra, hogyan lehet e-könyvet kulturáltan ajándékba adni? Pendrive-ra vagy CD-re másolás nem tetszik. Valami kreatívabb ötlet valakinél esetleg?

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#4655) rétisün válasza gbors (#4654) üzenetére


rétisün
veterán

karácsonyi alkalomhoz illő üdvözlőlapra írt letöltési link :D

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#4656) gbors válasza rétisün (#4655) üzenetére


gbors
nagyúr

Aha, ez jópofa. Kicsit továbbfejlesztve, ráteszek egy QR-kódot is :) Köszi!

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#4657) doc válasza gbors (#4654) üzenetére


doc
nagyúr

dibookon van olyan hogy 'ajandekba veszem', de meg nem probaltam, szoval nem tudom pontosan hogy mukodik

(#4658) gbors


gbors
nagyúr

Arkagyij és Borisz Sztrugackij: Sánta sors
A Sztrugackij-fivérek nevének hallatán mindig az az első reakcióm, hogy nagyon szeretem őket - pedig a regényeik kb. fele simán elment mellettem anélkül, hogy bármilyen hatást gyakoroltak volna rám. Legjobb példa erre a népszerű és kritikailag elismert Nehéz istennek lenni, ami érdekes volt, szívesen olvastam, és egyáltalán nem érintett meg. A Sánta sors mind címe, mind az első oldalai alapján hasonlónak tűnt - aztán rövidesen úgy elmerültem benne, hogy a nap minden pillanatában igyekeztem egy kis időt lopni, hogy tovább kövessem a két főhős sorsát.

A Sánta sors sokáig két külön szálon fut. Mindkét szál főhőse író (Feliksz Szorokin és Viktor Banyev), mindketten híresek és elismertek korábbi kitűnőségüknek köszönhetően, és mindketten némi írói blokkal küzdenek - úgy az elmúlt 1-2 évtizedben. Mindketten rengeteget isznak (ez mondjuk nem különbözteti meg őket a regény többi szereplőjétől :) ), és mindketten lázadnak a maguk módján - Feliksz passzívan, Viktor pedig egy nyílt konfliktus révén és annak utóhatásaival együttélve. Azonban egyikük sem lázad annyira látványosan, hogy eljöjjön értük a nagy fekete autó. Mindkettejük körül elkezdenek furcsa dolgok történni - Feliksz haldokló szomszédja furcsa módon kéri hősünk segítségét, és menekül meg, Viktor pedig visszatér szülővárosába, ahol furcsa betegek vertek tanyát, és az eső is évek óta esik.

A történet nem is igazán történet, inkább a két hős "kamerájának" a folyamatos követése, a szerzők eközben ritka érzékletességgel rajzolják meg mindkettejük portréját. Kiváló az egyensúlyozás a valóság és a képzelet határán - mindkét szálban végig benne van a science fiction lehetősége, de az is lehet, hogy csak egy groteszk orosz kórképet látunk a 80-as évekből. Az események igencsak lassan haladnak előre, de érdekes módon a könyv pont akkor a legszórakoztatóbb, amikor valamilyen történés hatásait dolgozzák fel a szereplők, vagy amikor már készülődik valami, a karakterek érzik az előszelét, de még senki nem tesz semmi konkrétat. Úgy általában, a konkrét cselekvésektől többnyire óvakodik mindenki :)

Fura egy könyv a Sánta sors. Az nagyon érezhető rajta, hogy a szerzők hazabeszélnek - pont ez az aspektusa számos regényüknek, ami engem leginkább hidegen hagy. Ill. eddig hagyott, mert ez a regény nagyon megfogott. Ha őszinte akarok lenni, fogalmam sincs, hogyan / mivel :DDD Viszont jó szívvel ajánlom mindenkinek, akit a fentiekkel nem sikerült elriasztani.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#4659) doc válasza gbors (#4658) üzenetére


doc
nagyúr

Ennek a Santa Sorsnak a hangulata/stilusa olyannak tunik a leirasod alapjan mint a Karhozott Varos, ami zsenialisan megirt, baromi hangulatos, es hihetetlenul duhito konyv. Ha meg nem tetted, olvasd el :D

(#4660) gerii válasza doc (#4653) üzenetére


gerii
addikt

Nekem egy kicsit tömör/sok volt ez a sokféle kultúra, világ erre a pár száz oldalra, nem lehetett teljesen kifejteni, bemutatni őket, de jó volt ilyen másfajta világokat is beleszőni a történetbe.
Jó könyv volt, a végét leszámítva, az eléggé felhúzott, de még így is csak a középmezőnybe sorolnám, a többi könyve között is.

Megjött az Artemis, keménykötéses :))

+ Most olvastam egy hírt, nem is értem miért nem Ráma lett a neve :)

(#4661) gbors válasza doc (#4659) üzenetére


gbors
nagyúr

Igen, olvastam a Kárhozott várost is. Imádtam az atmoszféráját, faltam az oldalakat egy darabig - aztán a második felében szépen lassan elidegenedtem tőle. Szerintem az történt, hogy belefulladt a regény a moralizálásba, filozofálásba - amit az írók el akartak vele mondani, az egy idő után inkább volt fárasztó, mint érdekes. A befejezés meg... hát hmmm.
Jó is, hogy felhoztad - a Sánta sors valóban hasonló hangulatú, de "done right". Legalábbis az én szemszögemből.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#4662) b3Ro


b3Ro
senior tag

Jo Nesbo - Boszorkányszög

Nagyon tetszett a gyilkossági ugy, es ahogy a fohos megbicsaklott élete lett bemutatva. Tényleg az egyik legjobb könyve az írónak. A nem tetszett rész annál a pontnál következik be nálam, mikor az események felpörögnek, es a 2 történet szal nyomul előre. Valahogy nem ereztem a tempót, es az olvasó vezetését ennél a pontnál... Ami viszont érdekel, az a harmadik szal. kíváncsi vagyok, h abból mit fog Nesbo kihozni.

(#4663) mark!


mark!
őstag

Pénteken black friday lesz a lírában!! (lehet egész hétvégén lesz, bár erről nemtudok)

>

(#4664) mike1334


mike1334
veterán

Agave kiadónál is Black Friday hétvége (de szép ez így leírva) van, pár könyvre 50% kedvezmény van, pl Amerikai istenek, Biff, de Pierce Brown és John Scalzi könyvre is. LINK.

[ Szerkesztve ]

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#4665) mark!


mark!
őstag

delta visionnál van rá esély, hogy lesz karácsony előtt még valami akció?

egy pár magust lehet rendelnék, 3k helyett 1,7k most, viszont ha ettől olcsóbb is lesz még, akkor várok vele.

[ Szerkesztve ]

>

(#4666) k.kristof válasza mark! (#4665) üzenetére


k.kristof
őstag

Épp tegnap jelentették be az elindulását, csak az van náluk, amit most látsz.

(#4667) mark! válasza k.kristof (#4666) üzenetére


mark!
őstag

köszönöm, közben ránéztem az fb oldalukra is, oda is kiírták.

korongvilágot elkezdem berendelgetni, magus várhat :DDD

[ Szerkesztve ]

>

(#4668) leslieke válasza mark! (#4665) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Mindig van náluk akció. :K

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#4669) gbors


gbors
nagyúr

Orson Scott Card - Ender in Exile
Az eredeti Ender sagát még jó régen, a 90-es évek vége felé olvastam - mint nemrég kiderült, azóta Card igen termékeny volt, és a számos mellékszereplős spinoff mellett írt Enderről is regényt. Az ilyen prequelekkel szemben általában gyanakvó vagyok, viszont az Exile egy olyan hosszabb időszakkal foglalkozik, amiről az első könyv nagyon áttekintőleg ír, ugyanakkor nagyon érdekes - mi történt Enderrel a háború után, hogyan lett belőle az, aki a Speaker for the Deadben?
Beszereztem a könyvet, és azon melegében neki is láttam. Az első 100-150 oldal rendkívül kellemes meglepetés volt - nagyon jó stílusban, megfelelő mennyiségű szállal, tényleg érdekes témákat feszegetve indul az Ender in Exile. Minden kitűnően elő van készítve ahhoz, hogy elkezdjenek történni a fajsúlyos események - és aztán nem kezdenek el történni a fajsúlyos események. A regény tovább folyik a könnyedebb, sztorizgatós mederben, ami személy szerint nekem tetszik, de a letehetetlenségi faktort határozottan rontja. Ami nagyobb probléma, hogy időnként egy-egy fél fejezet erejéig bekúsznak ugyanazok a mélylelkizős szekciók, amik a Children of the Mindot is félig tönkretették. Nagyon szeretek a karakterekről részletes, alapos képet kapni, viszont nem szeretnék a pszichológusuk lenni, úgyhogy ezek a kényszer-ízű rágódások nagyon sokat elvettek a regény élményéből.
Összességében szerethető a könyv, de ha 100-120 oldallal szelektíven meg lenne vágva, akkor lenne az igazi.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#4670) doc válasza gbors (#4669) üzenetére


doc
nagyúr

koszi a velemenyt!
en meg 2009-ben vettem meg, azota nem volt lelkierom nekiallni :D
nem mondom hogy nagyon meghoztad a kedvem (foleg hogy ott a Frontiers saga, meg a legalabb tucatnyi megvasarolt, de meg el nem olvasott ebook), de legalabb emlekeztettel hogy van :D

(#4671) Phülöp válasza gbors (#4669) üzenetére


Phülöp
addikt

Köszi, ez pont jókor jött - most olvasom a szószóló 2. kötetét.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#4672) Bozek


Bozek
nagyúr

Dave Howard ezúttal nem a Brett Shaw történeteket vitte tovább, hanem egy saját sztorival jelentkezett, ami szerintem nagyon jól sikerült. És ezt minden elfogultság nélkül mondom, ha nem ismerném személyesen az írót, akkor is így vélekednék. :)

Dave Howard: A Leymann-transzfer

A frissen doktorált Leymann Zénó egyetemi tanárként tengeti napjait, melyeknek igazi értelmet kísérletei adják a Föld energiavonalaival. Felismerte ugyanis, hogy lehetséges utazni a mágnesség segítségével az ötödik dimenzió mentén. Felfedezése okán érzett lelkesedését csupán egy tragikus baleset árnyékolja be: ellenszenves főnökét sikerült véletlenül ismeretlen helyre transzportálnia.

A következményektől tartva immár szándékosan lép a bűn útjára, és élete egy csapásra atomjaira hullik. Pedig immár nem csak az ő lelkiismerete a tét: a Földet végzetes katasztrófa fenyegeti, amit egyedül ő háríthat el. Már ha hajlandó kilépni az árnyékok közül, és vállalni a felelősséget tetteiért.

Ajánló (Galaktika)

Részlet (Scribd)

Vásárlás: könyv, e-book

[ Szerkesztve ]

(#4673) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Kedves könyvbarátaim, könyvgyűjteményem (és egyéb hülyeségeim) kezdik meghaladni fizikai/logisztikai lehetőségeimet. Hol van (van-e) olyan oldal, ahol meg tudom állapítani, mennyit érnek a könyveim, egyben a sorozatok vagy külön-külön..., ha eladásukra szánnám magam. :B
Köszönöm előre is.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#4674) gbors válasza doc (#4670) üzenetére


gbors
nagyúr

Nem az a könyv lesz, amit többször is elolvasok, de egyszer érdemes volt :)

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#4675) S1M0N


S1M0N
senior tag

Sziasztok!

Mostanában szerencsére megint rákaptam az olvasásra (mondjuk a Stephen King könyvekkel leálltam, bár pár hónapja elkezdtem a Christine-t, de félbe maradt), 3 napja a 7. Witcher/Vaják könyvnek értem a végére, de már kerestem is valami újat a könyvespolcomról (van bőven olvasatlan rajta...).

Választottam mondjuk pont nem egy olyan könyv, ami régóta heverne ott, sőt, szombaton hozta a futár.
Csak a véletlennek, meg a rendelkezésre álló pénzemnek köszönhető (visszajáró nagysága miatt kerestem még valamit - hátha nem tudna visszaadni a futár), hogy megvettem, de így utólag nagyon jól jártam vele.

Az író neve nem volt ismerős, de a könyv címére rákeresve elég jó kritikákat írtak róla, és maga a szerző is úgy nyilatkozott, hogy ez a legnépszerűbb írása, mert eddig nem nagyon tudott kitűnni az átlagosból.
Szóval úgy döntöttem megveszem, bár közben találtam mást, ami kipótolta a visszajárós hézagot (ez az én hülyeségem, ne is kérdezzétek), de mégis a kosaramban maradt a könyv, 2440Ft-ért.

Szóval Geralt kalandjait a hétvégén befejeztem, aztán úgy döntöttem megnézem, mit is tud a könyv, aminek igen rövid címet adott a szerző Peter Clines: 14. Az ismertető is eléggé csábító volt, a kritikák erre rá is erősítettek, szóval bíztam benne, hogy nem lövök mellé vele.
Szerencsére egyáltalán nem így történt.

Már az első pár oldal nagyon jól lett megírva, de ahogy beindult a cselekmény, még inkább magába szippantott a könyv. Most, este 11-kor értem a végére, és csak pozitívan tudok róla nyilatkozni.
A szereplők nagyon jók, könnyen meg lehet őket szeretni, a cselekmény fokozatosan adagolja magát, kellően fordulatos/érdekes, végig fenntartja az érdeklődést. A vége is tetszett, a történet le lett zárva, de azért maradtak bennem kérdések.

Jó volt az ismeretlen felé nyitni, bár nem ez az első eset, amikor így teszek, de Pierce Brown Vörös lázadás trilógiájának még nem kezdtem neki, csak beszereztem jó pár hónapja az ajánlások miatt.

Akinek bejönnek a csapatban nyomozós/felfedezős/misztikumos történetek, azok a 14-ben biztosan megtalálják a számításukat, én csak ajánlani tudom!

(#4676) leslieke válasza koncsik (#4673) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Netes antikváriumban megnézed az árakat.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#4677) k-adi


k-adi
nagyúr

Sziasztok.

Lánynak venném karácsonyra a M. J. Arlidge: Ecc, pecc című könyvet

Nyomozós, izgis könyvet keresek neki >> (ezt ajánlották nekem)

3 kérdésem van:

1. Ez az ecc pecc (1. rész) jó-e? (moly.hu -n elég jókat írnak róla így bizakodó vagyok)
2. Mennyire durva? A kommentek között azért olvasom, hogy néhol gyomorforgató a leírás. Bár aki kapná nem puhány, 21éves de azért mégis lány...kitudja náluk mi a határ :D
3. Van-e a folytatása, ha igen akkor ezek azok?

2. M. J. Arlidge: Üsd, vágd
3. M. J. Arlidge: A babaház
4. M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz
5. M. J. Arlidge: Szegény kisfiú
6. M. J. Arlidge: Bújócska

(#4678) beherit válasza k-adi (#4677) üzenetére


beherit
tag

Barátnőm 22 éves és olvasta, neki tetszett, szerinte nem durva. Közben azt mondja B. A. Paristől az Összeomlás jobban tetszett neki, ő azt ajánlja :)

Szerk.: ezek a folytatások, igen.

[ Szerkesztve ]

amor fati

(#4679) k-adi válasza beherit (#4678) üzenetére


k-adi
nagyúr

Köszi a választ, közben a kommenteket olvasva a moly.hu-n rájöttem én is erre.

Amit ajánlottál /barátnőd könyvet, ahhoz érdemes elolvasni előtte a másik B. A. Paris könyvet? (a „Zárt ajtók mögött”)
A kommentek alapján nem, sőt nem is ajánlott mert "ha egy B. A. Paris könyvet olvastál, az összeset olvastad. "

Az ecc pecc talán annyiból lenne jobb, mert az 6 kötetes és így akkor akár 1 éven keresztül is tudnám csöpögtetni neki a részeket :D

(#4680) beherit válasza k-adi (#4679) üzenetére


beherit
tag

Az igaz, hogy lehet akkor így sorozatozni, ez már tole fugg, hogy szeret-e egy 6 reszes sorozatba belekezdeni, olvasója valogatja :)
Az ilyen kommentekkel meg nem tudom mit lehet kezdeni, nem sok szerző van aki ki tud bújni a bőrebol es meg jol is sül el :)

amor fati

(#4681) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Karácsonyra a cégemtől mindig kapunk utalványt, aztán most járt egy kis ticket is ami 25%-os kedvezményt, és ingyenes szállítást biztosít a www.lira.hu webáruházból, a könyv kategória termékeire, kivéve tankönyv kategória termékeire. Lényeg hogy az összegnek el kell érnie az 5000 ft-ot. A kupon 2018.01.31-ig érvényes.Én nem használom ki, de ne vesszen kárba hátha valakinek jól jön!

Akinek szüksége lenne a kuponra az kérem írjon egy privátot, és az elsőnek adom oda.

iPhone 13 Pro Max

(#4682) jozsi252 válasza jozsi252 (#4681) üzenetére


jozsi252
veterán

Tárgytalan, elkelt.

iPhone 13 Pro Max

(#4683) devil-k válasza jozsi252 (#4681) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ez a kupon sorszám mindenkinek ugyanaz. ;)

- mozi bolondéria -

(#4684) leslieke válasza devil-k (#4683) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

:K

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#4685) Heavyrain


Heavyrain
őstag

Emlékszem, még fiatalkoromban voltak ilyen kalandos regényeink, ahol lehetett dönteni.
Pl: fel volt ajánlva két döntési lehetőség, ha az egyiket választottam X. oldalra kellett lapozni, ha a másikat akkor meg Y.oldalra és onnan folytatódott a történet.
Mi a neve ennek a műfajnak? Illetve ebbook formátumban van ami elérhető?

(#4686) mike1334 válasza Heavyrain (#4685) üzenetére


mike1334
veterán

Tessen.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#4687) mark! válasza Heavyrain (#4685) üzenetére


mark!
őstag

a jó öreg steve jackson és ian livingstone könyvek. kedvet kaptam :D

más: karácsonyra meglepetésnek kaptam egy e-könyv olvasót, eddig nagyon bejön, gyorsan raktam is rá egy 30-40 könyvet :D

[ Szerkesztve ]

>

(#4688) beherit válasza Heavyrain (#4685) üzenetére


beherit
tag

Az elátkozott ház és a haláltalizmán a kedvenceim, vaterán lehet venni őket általában, meg ebayen.

[ Szerkesztve ]

amor fati

(#4689) leslieke válasza Heavyrain (#4685) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Kaland, játék, kockázat.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#4690) Heavyrain


Heavyrain
őstag

Köszönöm a válaszokat! :R

(#4691) gerii


gerii
addikt

Neal Stephenson - Seveneves

Aki a Marsi-t imádta, Chris Hadfield - Egy űrhajós tanácsai-t zabálta, annak ezt a könyvet is el kell olvasnia. 850 oldal kemény sci-fi, igazi iparosmunka.
Nem is tudom ilyen részletesen hogy lehetett előadni egy ekkora történetet. Na ebből lehetne egy trilógiát forgatni. :)

(#4692) leslieke válasza gerii (#4691) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Régóta megvan, csak idő nincs olvasni. :(

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#4693) Phülöp válasza gerii (#4691) üzenetére


Phülöp
addikt

Régóta megvan, csak állnak előtte páran a sorban.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#4694) doc válasza Phülöp (#4693) üzenetére


doc
nagyúr

en is beallok a sorba. meg valamikor ev kozepen vettem meg az e-bookot, azota csak varakozik szegeny :D

(#4695) ígyvanferi válasza doc (#4694) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Akkor már én is csatlakozom, viszont nekem még meg sincs, annak ellenére, hogy szeretném elolvasni. De másik 5 könyv jött karácsonyra, plusz még vár kettő a frissebb szerzemények közül, egy van folyamatban, az alkalmankénti könyvtáros látogatásaimat meg már nem is említem, amikor mindig hazajövök egy-két olvasnivalóval. Á, hát a világ összes ideje sem elég... :O

(#4696) Gyuri16


Gyuri16
senior tag

Ne vicceljetek, Seveneves nekem az ev egyik legjobb olvasmanya volt. Ha nekem nem hisztek, Bill bacsi is dicserte: [link] :)

+1 ajanlo:
Tizenegyes allomas - Emily St. John Mandel
"Mert eletben maradni nem eleg."
Egy jarvany miatt kihal az emberiseg nagyresze, civilizacio osszeomlik stb. (igaz ilyet mar lattunk, de ez nem a kovetkezo YA posztapokaliptikus mentsjuk meg a vilagot ponyva). Ket szalon fut a tortenet, amik termeszetesen idovel osszekapcsolodnak: egy vandor szinesztarsulattal utazzuk be az atalakult, kihalt vilagot es kozben visszatekinteskent egy szinesz eleten keresztul latjuk az osszeomlas elotti cselekmenyeket. Nem kimondottan akciodus, cserebe viszont az embereket es a tarsadalmat szepen bemutato, alapvetoen optimista tortenet. Ajanlhato azoknak is, akik amugy nem olvasnak sci-fit.

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok egoista, csak uborkagyalu!

(#4697) leslieke válasza Gyuri16 (#4696) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Én hiszek neked, csak oda is kell jutni, hogy elolvassam. Idén most olvasom az első könyvet.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#4698) doc válasza leslieke (#4697) üzenetére


doc
nagyúr

:Y
nem Te voltal regebben aki orult iramban falta a konyveket?
iden en eleg jol allok, most olvasom ezevben a huszadikat. mondjuk ennek fele a Frontiers Saga, azt nem lehet csak ugy abbahagyni :D

(#4699) leslieke válasza doc (#4698) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

De én, csak közben megszületett a fiam, így kevesebb idő volt olvasásra, vagyis inkább semmi. Most már 2 éves múlt, elővettem megint az e-olvasót és újra nekikezdek. Lemaradás az van bőven, vettem vagy 100-150 könyvet a születése óta.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#4700) doc válasza leslieke (#4699) üzenetére


doc
nagyúr

nekem is :D most augusztusban volt 2 eves az ordogfioka. Olvasni nekem is leginkabb wc-n van idom, meg ha neha busszal megyek melozni, akkor az elegge megdobja az oldalszam-countert :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.