- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ck.
addikt
Milyen új "bennealhatós" lágy lencsék vannak mostanság, ha vannak egyáltalán a ciba n&d-en kívül?
Hallottam a Purevision2 HD-ről, az meg milyen? -
MaciG
addikt
üdv.
Van 10db ingyen elvihető napi Ciba Vison Dailies AquaComfort Plus lencsém (-2.5-ös) bontatlna eredeti csomagolásban 2014 11. hóig jó. Ezenkívül ingyen elvihető még 4 pár Air Optix Aqua havi lencse is (Dioptria (-2), Cylinder (-0,75), Tengely (30) és Dioptria (-2.25), Cylinder (-0,75), Tengely (100) ). ÉS van még occsóé szintén bontatlan Opti-Free RepleniSH 300 ml kontaktlencse folyadék
Azért válok meg tőlük, mert volt egy lézeres szemműtétem és nekem már nincs szükségem rájuk.
-
Ariadne
őstag
Ha rossz a látásélesség, nem lehet, hogy egyszerűen nem jó lencsét adtak? Bár igaz önmagában a száradás miatt is van ilyen, tapasztaltam... Nekem is száraz a szemem, homályosodott a látásom a korábbi lencséktől, főleg estére, de ezzel nem. Igaz nekem air optix night and day lencsém van, ennél jobb áteresztőképességű szerintem nincs is, nagyon bejött.
-
dipeti
senior tag
Most [Sauflon UV55-t] használok többé-kevésbé megelégedéssel.
A szemszárasság az egyetlen panaszom. Ez a lencse úgy látom alig tér el az általam használttól. Viszont olcsóbb. Mik a vélemények erről a lencséről?
Valami UV55-höz hasonló lencse (szilikonhirdogél kizárva), ami jó a szemszárazságra hajlamosaknak?Illetve azt hallottam, hogy sokat segíthet a jó folyadék kiválasztása. Most renu multiplust használok. Van ennél valami jobb, speckóbb?
-
MaciG
addikt
üdv.
Arról tud valaki valamit, hogy napi viselésű "optika" nélküli UV szűrős kontaktlencsék léteznek-e? A lényeg itt kifejezetten az UV szűrőn van, mert nemrég megműtötték a szemem, de volna pár olyan élethelyzet amikor nem tudok napszemüveget viselni és akkor jól jönne egy ilyen szimpla UV szűrős lencse.
-
ferkoboy
senior tag
Egy szilikohydrogél lencsét egy hagyományos hydrogél lencséhez hasonlítani?
Az oxigén áteresztése kb. hatod része - az utóbbinak.
(és akkor még a gyártó mibenlét sem firtattam...)Az ápolószerről meg még annyi sincs sehol feltüntetve a neten, hogy ki gyártja.
Addig NoName terméknek tekintem.
Marketing van mögötte, s kb. ennyi, amit tudni lehet róla.
(Hacsak nem valami nagyobb cég, más néven valakinek külön adja el a jól bevált-kifejlesztett minőségi termékét. Kimondottan a l*boltnak...) -
lorcsi
veterán
találkoztatok már a Gelone 360 ml kontaktlencse löttyel ?
miylen minőségű az OptiFree vagy a SoloCare-hez képest ?és az TopVue Monthly-val szemben az Air Optix Aqua nagyon gáz minőségben ?
itt vannak az adatok, de nekem a számok nem sokat mondanak
Air Optix Aqua 6 db
Anyaga: 67% Polimer (lotrafilcon B)
Átmérő: 14,2 mm
Egyéb: 1 görbület
Kiszerelés: 6 db/doboz
Oxigénáteresztő képesség: 138 x 10-9
Szállítás: 5 munkanap
Típus: lágy, szilikon-hidrogél
Viselési idő: 1 hónapos viselet, eldobható
Víztartalom: 33.00%TopVue Monthly 6 db
Anyaga: 62% Ethafolcon A
Átmérő: 14,0 mm
Egyéb: 1 görbület
Kiszerelés: 6 db/doboz
Oxigénáteresztő képesség: 26 Dk/t
Szállítás: raktárról
Típus: lágy, hidrogél
Viselési idő: 1 hónapos viselet, eldobható
Víztartalom: 38.00% -
ferkoboy
senior tag
Helló!
A szemed nem 8,5 ez fix!
Az hogy korábban viseltél 8,5-ös bázisgörbületű kontaktlencsét, az lehetséges.
Ha kicsit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy írtam már korábban, hogy ahány típusú lencse, annyiféleképpen illeszkedik az adott egyén szaruhártyáján.
A lényeg, hogy ne legyen túl szoros, ne legyen túl laza - a párhuzamos illeszkedésre törekszünk. Ez megítélni nem a te feladatod, (nem is tudod), hanem a kontaktlencsét illesztő szemész-kontaktológus, vagy optometrista feladata ez! Ö vállalja ezért a felelősséget is.Továbbra is azt tanácsolom, hogy keresd meg az illesztődet, mond el neki, hogy anyagilag ez számodra megterhelő, engedje meg, hogy dobozzal vásárolj kedvezőbb áron.
Ha meg erre nem hajlandó, vagy még azt az árat is drágállod, akkor fordulj más szakemberhez. Ezt látom én továbbra is jónak. De te döntessz, én csak javaslok.Üdv: Ferkó
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest