- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elemental
addikt
Lehet, hogy nektek ez nem újdonság, de arra jöttem rá, hogy elég létrehozni a film fájl nevével megegyező .nfo fájlt a film mellett, aminek csak egy imdb linket tartalmaznia, és máris megtalálja a kodi a film infót.
-
Beni2360
félisten
válasz
Elemental #3996 üzenetére
Na kitöröltem egy filmet a fő mappából és bármit csinálok bent maradt a média tárban, nem indítható. Na most vissza mentem 2 óra múlva nincs benne. pedig 2x újraindítottam.
Na a sorozatból is eltűnt az 1 évad.
Igaz én megadtam minden elérhetőséget neki. 4 HDD. -
Beni2360
félisten
válasz
Elemental #3994 üzenetére
Fent van de pl töröltem egy sorozatból egy évadot amit megnéztem de a média tárból nem törölte ki még mindig ott van és ha rá klikkelek azt írja, hogy nem elérhető a fájl.
Most már egyenként beadtam neki a mappákat kíváncsi leszek, hogy mit csinál.
Nekem is csak SAMBA kapcsolatok vannak és a NAS-m alul látszik.
Nálad mikor szkeneli a mappákat? -
Elemental
addikt
válasz
Beni2360 #3987 üzenetére
Hagytam mindent alapon. Nem adtam meg elérési utat, de akár ki is próbálhatod, hogy megadod ott. Elvileg az összeset vizsgálja.
Nekem egyelőre nason jól működik.Ami az imdb szerint short, vagy tv short azt nem nagyon akarja megtalálni. Toy story terror, bao 2018 (disney), boszi seprűnyélen 2012. Ezeket hogy kell megoldani? Vagy ehhez kéne nfo?
-
pube111
senior tag
Több külföldi fórumon láttam, hogy nason nem működik a watchdog. Csak usb, vagy belső tárhelyen.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
Elemental #3984 üzenetére
Köszi majd átgondolom.
Érdekes, ma működik ip címmel is a samba - Erre szokta mondani öreg barátom már elmúlt 80, hogy az elektronok útja kifürkészhetetlen.
remove from library when file are removed - tehát akkor a mappából való eltávolításnál törli a média tárból. Én meg fordítva szeretném. Mivel ugyebár ott látom, hogy megnéztem és a film címe is magyar. A mappában meg eredeti szerepel ami nekem nem mindig érthető. -
Elemental
addikt
válasz
Beni2360 #3983 üzenetére
Mindent az alapon hagytam, egyedül a fő oldalon "remove from library when file are removed" amit on-ra állítottam.
0.9.7 a verzió.
Épp most teszteltem, helyeztem át csomó mindent egyik megosztott mappából a másikba, és szépen hozzáadta, és törölte is ahogy kellett.Érdekes, ma működik ip címmel is a samba. Furcsa. Most ott van a források között ip és név is, lehet válogatni
-
Beni2360
félisten
válasz
Elemental #3979 üzenetére
Ezt NAS fw vagy samba szerviz válogatja. Nálam mint a videóban is látod beírt \\ip cín\ alapján megcsinálja de utána a hálózatok közé már a NSA325 v2 néven jelenik meg. De ha a beírásnál automatikusan a nas névre ugrik akkor igen az fw-ben vagy szerver van telepítve rá.
Pl most a ZIDOO Z9X m.boxomnál van SAMBA szerviz telepítve egyből "ZD_SAMBA" néven jelenik meg.
De a lényeg, hogy sikeredett. -
Bozek
nagyúr
válasz
pube111 #3973 üzenetére
És mi alapján? Hiába állítottam pollingra, úgy se frissült még fél óra után se, pedig másoltam be új fájlt. Igaz, most nem Android alatt néztem, de nem hinném, hogy lenne különbség.
Alapvetően egy külső HDD-n vannak nálam a sorozatok és filmek, ezt tudom nézni Windows és Android (Mi Box S) alatt is, attól függően, hogy melyik eszközre dugom éppen a winyót. Eltartott egy ideig, míg mindenre rájöttem, hogy tökéletes legyen, de most az. És mivel portable Kodi van rajta, Windows esetén a gép se számít. Android esetén igen, de alapvetően pár fájl átmásolásával bármikor átköltöztethető, mivel a külső HDD-n tárolt adatbázist használja.
Ha valaki esetleg akar hasonlót, akkor leírom, hogy hogyan csináltam.
-
pube111
senior tag
Hogy lehet elérni, hogy a kodinak írás joga legyen külső hdd re?
Mecool km1 box -
gyűrű
addikt
válasz
Georgexy_hun #3969 üzenetére
Nokia streaming mi alapján?
Nincs se atmos se Vision támogatás, nincs automata frekiváltás sem... -
Georgexy_hun
tag
válasz
nkaresz1976 #3916 üzenetére
Én már csak kizárólag 4 modelt ajánlanék. Nvidia Shield TV és Pro valamint a Nokia Streaming Box 8000 és a Xiaomi Mi Box valamelyik változatát.
4-5 Androidos box után végre tudom milyen az amikor minden rendben működik. (Shield TV Pro) -
Elemental
addikt
válasz
Beni2360 #3966 üzenetére
Hát, basszus, elnézést kell kérnem, és el kell kezdenem keresni a hibákat. Annyi történt, hogy most a hálószobai boxhoz mentem tesztelni, és ott szemben a nappalival teljesen úgy működik minden, mint a videódban. Tehát a 82 filmből megtalált 75-öt, a többit pedig kézi kereséssel meg tudtam vele kerestetni. A nappaliban lévő box-szal nem tudom mi lehet. Most elkezdem összevetni a beállításokat.
Amit biztos, a nappali 905x, a csatolás smb-n keresztül történt. A hálószobai 905w, a mappákat webdavval csatoltam fel, mert valamiért a samba nem működik. A CE verzió ugyanaz.
Ami még furcsa, hogy a nappalibeli boxon ha médiatár tisztítására nyomok, az kb 5 másodperc, míg a hálószobain kb 2-3 perc.
Majd letesztelem a gyerekszobait is, ami 905x3.
Úgyhogy még egyszer sorry, elkezdem keresgetni, hogy milyen beállítási különbség lehet a két boxom között. -
-
Elemental
addikt
-
Elemental
addikt
Persze, az egész megosztott mappa hozzá van adva. Valószínűleg azért nem találja, mert ki szoktam törölni a sample és az nfo fájlt, és a film fájl nevéből nem jön rá, hogy mi az a film. De az a bánatom, hogy ilyenkor nem is mutatja a filmek között, még hibás tartalommal sem.
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Mit lehet kezdeni azokkal a filmekkel, amit nem talál meg a kodi a tartalommegadás után? Van az egyik filmes mappámban 81 film. Ebből a TMD 36, az universal movie scraper 62 filmet talál meg. És az a bajom, hogy nem is mutatja a Filmek főmenüben a filmek között, hogy kézi megadással beírnám a film címét. Tehát olyan, mintha nem is lenne meg az a film.
Ha a Videók főmenü felől közelítem meg, akkor mutatja, viszont ilyenkor nem lehet vele semmit kezdeni, csak lejátszani. -
Beni2360
félisten
Hát a sorozatoknál 3 lehetőség vagyis +-ba letöltési adon van. Eredetileg a felsőt használtam de az utóbbi időben elrontották e 3.5.5-t demár kint van a 7 végű. A középső is nagyon ajánlott de van amit csak az alsó talál meg.
A Vidóknál meg marad a kézi sallang törlés mint a videómban is látod. De ez a sorozatoknál is fen áll. -
oszy
veterán
válasz
Beni2360 #3950 üzenetére
Akkor azzal könnyebb dolgod van.
Szombaton lesz időm és a leírás szerint elkezdem. Sok filmet nem találta meg és csak üres "poszter" van.
Jó lenne ha legalább a cím ott szerepelne, ha már nem ismeri fel.
Egyébként most sorozatoknál akkor melyik szolgáltatót kell kiválasztani?
-
Beni2360
félisten
Nagyon türelmesen mert bele lehet gabalyodni és nem müxik, akkor az egész elérést törölni és elölről kezdeni. Ennél a boxnál amit linkeltem megcsináltam amikor rajta volt még 2 HDD 4 mappával és már sugó nélkül is ment. Most átköltözött a ZIDOO-ra a 2 HDD és még az X96-nem csináltam meg az új eléréseket. A zidoo-n alapból ott a + jel a hozzá adási lehetőség nem kell hó kúsz pókot csinálni.
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
Na ez már egy kicsit mely víz de nem olyan nehéz csak oda kell figyelni. A V fejezet foglalkozik evvel én meg is csináltam magamnak, kép 1, kép 2 az 1-nél a videó mappák 2-nél a sori mappák külön külön megosztását látod.
egyébként érdemes átolvasni és ezt is.
V. LEJÁTSZÓLISTÁK KÉSZÍTÉSE ÉS KATEGÓRIÁK SZERKESZTÉSE -
oszy
veterán
Mikor kapcsolom a boxot, bekapcsol a tv- Ha a tv-t kapcsolom, akkor a box. Beállítás kérdése ennek a funkciónak a kikapcsolhatósága vagy sima HDMI-be dugjam a boxot, ne ARC-ba?
-
-szabi-
addikt
válasz
Beni2360 #3938 üzenetére
Abból gondolom, hogy befagy mert ha megnyomok egy gombot akkor a "dimm" képernyő" nem világít újra teljes fénnyel és nem hallani a gomb lenyomásának kodis hangját sem.
Majd kipróbálom ezt a médiatárból törlős dolgot, tényleg egyszerűbb azt a pár filmet eltávolítani, mint futtatni a végtelen médiatár tisztítást. -
Beni2360
félisten
válasz
-szabi- #3935 üzenetére
Ha nagy a média tár akkor bizony van, hogy 20 percig is áll egy helyben és a végén kérdezgeti a törlésre kiválasztott dolgokat.
Türelem játék éppen ezért nem is használom, mert ha törlök egy filmet vagy sorit akkor a médai tárból törlöm és ott rögtön rákérdez, hogy a HDD-ről is akarod-e törölni. A HDD-n megmaradd a mappa ha volt benne semple. -
oszy
veterán
Hogyan kell az óra alá kitenni a hőmérsékletet?
-
oszy
veterán
-
rover45
őstag
Sziasztok!
Vettem még 2016-ban egy ilyen boxot. (KODIval használtam, USBről és NASról játszottam le filmeket róla)
Most egy barátom meglátta nálam és olyan árat mondott rá, hogy nem tudtam nem megválni tőle
Valamit viszont kéne vennem helyette ugyanerre a célra, akár használtan is mondjuk 15 ezerig.
Ki mit ajánlana? Semmi extra igény, csak a már említett usb-nas filmlejátszás.
Köszönöm! -
-szabi-
addikt
Hi
Utóbbi időben médiatár tisztításakor Kodi rendszeresen lefagy.
Tapasztaltatok ilyet?
üdv
szabi -
rainman72
nagyúr
Tegnap volt telepítve elsőnek,új a készülék!
Ha rá kattintasz az évadra megnyilik?
Mert laptopon lehet lentebb menni é ott vannak az epizódok,de itt azt se engedi!
Vagy ha filmeket listáz műfaj szerint ott se lehet lefele görgetni vele!
Pénzt nem adtam érte csak ki akartam próbálni a HBO-t,mert a tv nem tudja! -
Beni2360
félisten
válasz
rainman72 #3920 üzenetére
Sorozatoknál hogy lehet belépni az évadokba? - Azért lehetne bővebben? Mi a lejátszó, milyen médiatár?
Sorozat felépítése a tárhelyen. -
rainman72
nagyúr
Van valakinek A95X R2 amlogic box-a,plus néz rajta HBO GO-t?
Kellene egy kis segítég
Sorozatoknál hogy lehet belépni az évadokba? -
oszy
veterán
válasz
A TV GO nem fog menni, de ez egy jó szerkezet: Vontar Amlogic S905X3
-
Elemental
addikt
válasz
Beni2360 #3915 üzenetére
Igen, jelenleg úgy használja.
blakey írt a synology topikban egy jó kis útmutatót plexhez és embyhez. Anno próbálgattam, de végül ráhagytam. Lehet, hogy veszek egy nagy levegőt, és újra átrágom magam rajta.
-
Beni2360
félisten
válasz
Telekom TV GOteljesen kizárták.
Eddig se ment külső kijelzővel. Volt egy kis buhera a régi TV GO-val. -
nkaresz1976
csendes tag
Mit ajánlanátok max 15-20ezer ft-ig?
Ami a lényeg Wifit tudjon és a Netflix, HBO GO, Telekom TV GO trio mindenképpen müködjön rajta (más nem fontos anyukámnak lenne csakis tv-zéshez)
-
Elemental
addikt
válasz
Georgexy_hun #3912 üzenetére
Köszi neked is!
Nekem közös mappában vannak a filmek, sorozatok. Másképpen csoportosítom a filmjeimet. Maradok a sima listás nézetnél, nekem ez bevált már több éve, igazából nem is magam miatt akartam, csak unokatesóm plexről tért át ce kodira, és neki akartam segíteni. -
GrandS
senior tag
Itt is megkérdezem: A Kodiban be lehet állítani, hogy a képek diavetítésekor a file-nevet is megjelenítse?
-
Georgexy_hun
tag
válasz
Elemental #3911 üzenetére
Én úgy csináltam, hogy általában az IMDB-n lévő címet adtam meg a file-nak. Filmeknél.
Sorozatoknál pedig mindig átneveztem őket úgy, hogy mondjuk, S01E10_sorozat_címe.
Nekem lassan 1500 filmem és kb. 70 sorozatom van HDD-ken és mar csak 3-4 filmet kell kézzel befrissítenem ha mindent úja kell kerestetnem. Minden mást magától megtallál a KODI.
Jah és külön mappában vannak a filmek, sorozatok, többrészes filmek. -
Elemental
addikt
válasz
Beni2360 #3910 üzenetére
A The Movie Databaset és a Universal movie scrapert is próbáltam. Van, amit nem talál meg, és nem is mutatja, ha a filmek főmenü irányból közelítem meg. A videók főmenü- médiatár- megosztott mappában nézem, akkor ott a film, viszont nincs opció tartalomra frissíteni. A nagyjából ötszáz film mellé meg nem állok neki leszedni az nfokat. Mindegy, erre a hétre (vagy végleg) elég volt a kodi konfig
Tényleg köszi a segítséget! -
Beni2360
félisten
válasz
Elemental #3909 üzenetére
Az egészet rosszul kezdted.
TMDB beállítása KODI CE. alatt Ha ezt nem állítod be akkor nem is találja meg az ismertetőt.
Az nfo fájlt bent kell hagyni mivel a TMDB adon ebből is olvassa ki az adatokat.
A mappára amiben a filmek vannak amikor hozzá adod akkor kell az adonnal beolvastatni. Mint a videómban látod.
Amit meg nem talál meg ebben a videóban van a megoldás, de ezeket megtalálod a YT oldalamon.
Nem kell ezen videók után 4 órát bajlódni velük.
Ne add fel
Na mutatok egy másik bőrt amikor arra átváltok az eredetiről.
AMBER SKIN -
Elemental
addikt
válasz
Elemental #3908 üzenetére
Beni2360-nek szánt válasz.
Nagyon köszi a rám fordított idődet.
Vannak filmek, amiket nem talál meg egyáltalán. Ha a mappán vagy a fájlon rányomok az option-ra, akkor sem kínálja fel az információ lehetőséget. Azokkal gondolom nem lehet mit kezdeni. Vagy ott kellene hagynom a film mellett az nfo fájlt?
Mondjuk most a mai 4 órányi kodi allítgatás után úgy érzem, hogy maradok a sima listás nézetnél. -
Elemental
addikt
válasz
Beni2360 #3907 üzenetére
Basszus, most vettem észre, hogy a videók alatt van olyan, hogy médiaforrások, ahol megvannak egyenként a hozzáadott mappák. Eddig azért nem láttam, mert nekem a videók elem nem volt megjelenítve a főmenüben, csak most a teszt idejére visszatettem. Nah, ez nagyjából nekem jó is lesz, azért még tesztelgetem.
-
Beni2360
félisten
válasz
Elemental #3904 üzenetére
A fő menüben nem csak a fenti sorban a lejátszó listáknál tudod egyenként csoportosítani ezt az oldal 3/4 részinél olvasható. Ezért írtam, hogy külön mappába kerüljenek a szortírozni kívánt filmek. Mint a képen NAS VIDI, Vidi 2
V. LEJÁTSZÓLISTÁK KÉSZÍTÉSE ÉS KATEGÓRIÁK SZERKESZTÉSE
Fő menüben oldalt még nincs leírás a beszúrásra.
Na találtam egy megoldást tegnap értekeztünk erről és ő talált megoldást. -
Elemental
addikt
válasz
Beni2360 #3903 üzenetére
A videóidat átnéztem, mielőtt kérdeztem, sokat segítettek, köszi!
A Beállítások - Média - Médiatár - Videók alatt külön adtam hozzá ezeket a mappákat. Viszont a főmenüben, ha a Filmek-re kattintok, tehát, amikor nézni akarom a filmeket, akkor ezek nincsenek elkülönülve, vagyis nálam a Filmek alatt minden hozzáadott mappa tartalma ömlesztve van. Azt nem tudom, hogy én rontok el valamit, vagy ez ilyen.
Annak örülnék, ha a főmenüben a Filmek alatt szintén meglennének ezek a mappák külön, és ha belemegyek egybe, akkor lássam csak a filmeket. -
Beni2360
félisten
válasz
Elemental #3902 üzenetére
Szia!
Hát azon a HDD-n ahol a mindenes mappa van mellé létrehozol egy Video vagy többet 1-2-3 és létrehozol egy Sorozat mappát vagy többet. Aztán Kivág-beilleszt a megfelelő mappákba a filmeket. Ezután töröld az eddigi média tárrat hiszen már úgysem lesz benne semmi. Majd egyenként a megfelelő videó-sorozat-kat újból beolvastatod. Videó És akkor külön lesznek a sorozatok és a filmek. Filmek szelektálása már egy kicsit ezután fog megtörténni. De ha külön akarod a mese filmeket akkor már most csinálj neki mappát Pl nálam
Videok
Mese filmek
Rajz film - ezek mind a videóknál kell beolvastatni.
Sorozatok.
Az oldalamra feliratkozva találsz még sok videót a beállításokra hiba javításokra.
Video struktúra Sorozat struktúra. -
Elemental
addikt
Szevasztok!
Amlogic boxot használok coreeleccel. Jelenleg úgy van, hogy nas-ról osztom meg a tartalmakat, van több megosztott mappa, Dokumentumfilm, Gyerekfilm, Film, Filmarchív, Rajzfilm, vegyes tartalommal sorozat és film egy mappában. Ezeket tartalommegadás nélkül adtam hozzá, ha belemegyek a filmek-be, akkor látom egyenként a hozzáadott megosztott mappákat elkülönülve, ott filmeket úgy tudom kiválasztani, mintha egy filekezelőben böngésznék.
Az a kérdésem, hogy meg lehet-e csinálni azt, hogy szeretném látni a borítókat, infókat a filmekről, de ne ömlesztve legyenek, hanem ugyanígy megosztott mappánként elkülönítve? Teszem azt legyen külön a gyerekfilm, meg a dokumentumfilm mappa? Remélem érthető amit szeretnék
Mit lehet kezdeni olyan tartalmakkal, amit nem talál meg? Pl a lányom helen doronos videói?
Mit lehet kezdeni olyan megosztott mappákkal, amiben van sorozat is, és film is? Hozzá kell adni egyszer, mint film és egyszer mint sorozat?
Vagy ilyen igényekkel egyszerűbb, ha maradok a filekezelős nézetnél?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest