- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz
Rudee80 #2398 üzenetére
A puffer méret növelése csak az ingadozó sebességű kapcsolat ellen jó. Ha egyszer egy kapcsolat lassú de stabil, azon csak egy film hosszúságú puffer tud segíteni (töltsd le előre).
Ahogy írták, a szerver van túlterhelés, otthonról ezzel nem tudsz mit kezdeni, keress másik forrást, a streaming ilyen. -
Rudee80
csendes tag
Egy ilyen beállítás jó lehet a tv-hez? Már ha megtalálom a fájlt és át tudom írni a tvn.
<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>139460608</memorysize>
<readfactor>20</readfactor>
</cache>
</advancedsettings> -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Androidos médialejátszón használok Kodit. Himedia Q10pro.
Most visszatettem a 17.4-et, mert a 17.5 elég bugos volt.Távvezérlésre a Yatse-t használom. A gondom vele az, hogy nem tudom a számokat léptetni ha zenét hallgatok. Korábban lehetett. Most szinte csak a STOP és a START működik. Minden más - beleértve a média tartalmak frissítése is - működik.
Mi lehet a nyűg? Vagy mit javasoltok, ami a zenelejátszást esetleg jobban vezérli?
Igazából csak erre használom a Yatse-t. -
blakey
titán
válasz
Rudee80 #2389 üzenetére
Nem gigabites de egy kis puffer állítással lehet rajta javítani, olyan 80-90 Mbitig jónak kell lennie. Próbáld ki az MX Playert és az Archost is, azok is csinálják-e vagy sem. Nálam is vezetékes a kapcsolat, bér a tv-t megjelenítőnek használom de amikor kipróbáltam a képességeit nálam nem akadt meg semmi a NAS-ról lejátszva, de jobban jársz egy normális külső lejátszóval.
-
footy
addikt
Sziasztok!
Kodi IPTV PVR Simple Client-nel lehet valahogy allitani hogy mennyit buffereljen? Van nehany IP TV csatorna ahol gyakran bufferel 1-2 masodpercre.
koszi
-
Rudee80
csendes tag
Sziasztok!
Bocs ,hogy ide írok. Nekem nincs média boxom. Androidos tv-m van ,egy Sony KD55EX9005 személyében.
Kodi 17.4 van rajta és az a gondom,hogy egy ideig (10-20perc) normálisan lejátsza a 4k videót, utána darabos lesz ,elmegy a hang.Utána pause-olom a filmet,várok 1-2 percet,elindítom és megy megint egy bizonyos ideig. Mi lehet a probléma? Egy QNAP NASon vannak a filmek. Lehetséges valami cache gond? Ha igen azt hogy tudom a tv-n megváltoztatni? Köszönöm. -
ERPY
őstag
Azt hogy tudom beállítani a kodi-ban, hogy mutassa milyen sorozatokat néztem utoljára, hogy tudjam folytatni? Úgy, mint a plex esetében, hogy ne kelljen mindig keresgélni?
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz
DoItYourself #2374 üzenetére
Egyelőre tökéletesen megfelel nekem a Plex. Nem kell semmiféle bűvésztrükk a futtatásához.
(sorry, de lehet ezt inkább a Sony tévés topikba kellett volna írnom)
-
junkpod
veterán
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz
DoItYourself #2370 üzenetére
Azt az egyet nem...
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz
junkpod #2368 üzenetére
Ott van az aláírásomban: tv, X85C. Egyébként korábban kértem segítséget a Kodival kapcsolatban, de senki sem tudott választ adni a hibára. Tudom, hogy jó a Kodi, csak sajna nekem a tévémen nem volt életképes. Köszönöm a rendreutasítást.
(a Plexes témát nem trollkodásnak szántam, hanem segítséget a hozzám hasonló küszködőknek...)
-
junkpod
veterán
válasz
DUB Inc. #2361 üzenetére
Köszönjük az eszreveteledet. Legközelebb írd le azt is milyen hw és oprendszeren tapasztaltad ezt. Ugy ertekes lesz a tapasztalatod.
Amúgy a gondjaidat nem a kodi okozta. Nagyon sok hw+oprendszer kombon telepíthető a kodi, de csak azt tudja nyújtani amire támogatást kap a rendszertől. -
-
blakey
titán
válasz
DUB Inc. #2363 üzenetére
Nem tudom ilyen egyszerűen felsorolni. Nekem fontos, hogy jó minőségben menjek minden, hang és kép egyaránt, kell a 96kHz-es DTS, FLAC, 7.1-es LPCM, stb. Plex jó annak akinek az általános anyagok megfelelnek, de nem egy médialejátszó app. Kodi az csak tudni kell használni és megfelelő rendszer kell hozzá. Hozzáteszem, hogy nekem Android alatt az SPMC valamint a Minixes XBMC tökéletesen működik, nincs semmilyen kínlódás, mindent visz.
-
blakey
titán
válasz
DUB Inc. #2361 üzenetére
Én már rég feladtam a Kodival kapcsolatos küzdelmet - Android alatt lehet, hogy nem jó, LibreELEC alatt nincs vele küzdelem, pillanatok alatt tökéletesen működik és messze jobb, mint a Plex, 2 éve leszoktam a Plexről, sok olyan anyag van amit nem visz, de akinek viszi az anyagait annak jó.
-
DUB Inc.
aktív tag
-
junkpod
veterán
Vagy csinálsz egy gigabites vezetékes hálót, vagy usb3-ra csatlakoztatsz egy mobil vinyot a pc-re, különben beleőszülsz a másolásba.
A boxra dugott winyorol lejátszani jó lesz, de az usb2-n keresztül lassú rá a másolás, amin még a boxokbol hálózatos képességei is tovább lassíthatja. -
Z_A_P
addikt
Sziasztok,
erre esetleg valaki?
[link] -
csongi
veterán
Vegre eljutottam odaig, hogy halozatba kotve a cucc. Megy a net, tori.
A kodin kivul mas lejatszo ami jo?
Az Mx player a DTS hangokkal nem boldogul. A Kodi meg az SD kartyarol mikrolaggol.
Melyik verzsont erdemes hasznalni a kodibol?
N95T -
dethroner
veterán
Üdv!
S905-ös boxon Libreelec alatt szeretnék online sport streamet nézni. Nézegettem mit lehet érdemes kipróbálni és megtetszett a soccer streams nevü dolog. Próbálom hozzáadni a fájlkezelőben, de amikor beírom a web címet és menteni akarom, ezt az üzenetet kapom: Nem lehet olvasni a könyvtár információkat. Ezt okozhatja az is, hogy a hálózat nincs csatlakoztatva. Így is hozzá akarod adni? Persze ok-t nyomok, de tényleg nem csinálja meg, a kiegészítők telepítése zip-ből résznél hiába nyomok rá, semmi nem történik. Mi lehet a gond? Netet kap a box, youtube appot rendszeresen használom. Van ötletetek? -
Melack
veterán
T. Topiklakók! Korábban láttam azt hiszem itt olyan kiegészítőt, amivel az élő adásokat lehetett nézni (hazai és külföldi csatornák). De most nem találom ezt a hszt. (Vagy a másik 2 topikban volt, nem tudom). Keresném ezt a hszt, vagy útmutatót, hogy Klub meg 2 legyen. Köszönöm!
-
blakey
titán
válasz
tonyrulez #2347 üzenetére
Tehát Amlogic, akkor javaslom ezt a topikot és ott ha rákeresel az Update, Frissítés stb. szavakra akkor lesz találat, de a legegyszerűb ha letöltöd a legújabb LE-t (17.5 RC van benne
) bemásolod az Update mappába és újraindítod a boxot.
LibreELEC fórum. -
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Van lehetőség libreELEC-et a beállításokbók, ily módon frissíteni? Hiába csinálom végig, a frissítések menü üres. Jelenleg 17.1-es KODI van így rajta, de azóta kijött 17.3.
-
junkpod
veterán
válasz
bigacsiga962 #2341 üzenetére
Amint írtam, alapból hibás a megközelítés. NE az nfo fájlt szerkeszd. Attól függően, hogy melyik scrapert állítottad be menj fel a weboldalára (pl themoviedb.org) és ott szerkeszd a film infót. Ezzel hosszú távra dolgozol és másoknak is segítesz.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Hááát ... ez nagyon úgy néz ki, mikor UTF8-ba van kódolva a magyar szöveg, de latin-2-ként van értelmezve.
A legtöbb felirat egyébként ebben készül (latin-2, ISO-8859-2, Windows code page 1250, ezek az elnevezések mind ugyanazt fedik).
-
kmarci25
veterán
válasz
Kodiban minden lehetséges helyen (kiegészítőkben is) magyar nyelvet állítottál be? Ez csak egy tipp, de ez nagyon kódolási hibának tűnik...
-
bigacsiga962
tag
válasz
junkpod #2340 üzenetére
Kodi a film mellé tesz egy nfo -tha ő tölti be igy nézki egy mondat
Olaszország, 1943. Cathcart ezredes folyton emeli az amerikai bombázĂłpilĂłták bevetĂ©sĂ©nek számát.ékezetes magánhangzók helyett ezt használja és a Tv-n ez ékezetes betünek is látszik
ha én teszek be ebbe a sorba pl port.hurol lementett szöveget a nem látszanak az ékezetes betük a tv-n -
junkpod
veterán
válasz
bigacsiga962 #2335 üzenetére
Ha a film infó tartalomra gondoltál, azt az internetes film adatlapon módosíthatók nem a kodiban.
-
csongi
veterán
válasz
bigacsiga962 #2337 üzenetére
Google play.
-
csongi
veterán
válasz
bigacsiga962 #2335 üzenetére
play-bol lehet telepiteni?
-
bigacsiga962
tag
Kérdés : Androidos media olayeren kodi telepitve szerenék szöveget módósítani a leirásban de a magyar ékezetes betük nem jelennek meg helyette valami nagyon fura alakzatokat kellene beírni erre nincs megoldás hogy megjelenjenek a magyar ékezetes betük?
A 22-es csapdája 22-es csapdája
bevetĂ©sĂ©nek bevetésének -
bigacsiga962
tag
Köszönöm és esetleg ahol dokumentum és realityk is magyar nyelven
-
blakey
titán
válasz
bigacsiga962 #2331 üzenetére
Olyan szinten nem lehet, hogy meg se próbáld megkérdezni. hogy lesz-e vagy sem.
Keress másik lehetőséget. -
junkpod
veterán
válasz
bigacsiga962 #2331 üzenetére
Nem lehet. Nincs.
-
bigacsiga962
tag
sziasztok
sorozatbarát kiegészitőt lehet valahonnan ?
-
péjé
őstag
sziasztok,
hol tudom ki/bekapcsolni hogy ne tudja magát frissíteni a Kodi? 17.3-at szeretném megtartani.
köszi -
csongi
veterán
válasz
DoItYourself #2326 üzenetére
SD kártya vagy Pendrive akkor jobb?
-
csongi
veterán
válasz
DoItYourself #2324 üzenetére
ez nem bonyolult, köszi
Olyat lehet e, hogy egy USB külső házba teszek egy SSD-t, és arról tudnék filmezni, vagy futtatni a torit?
Mert SSD-m van egy kihasználatlan, és a mérete is elegendő lenne.
A hang problémára meg megoldás lehet egy külső hang elosztó az aktív hangfalnak.
A kérdés az, hogy mennyire gond, a HDMI-n a hangot letiltani, vagy megy e a kettő szinkronba?
HDMI és Digitáis hang kimenet. -
csongi
veterán
válasz
DoItYourself #2322 üzenetére
Van rajta
Bocs. T95Na típusa
. Illetve azt hogy kell? Sosem csináltam. -
csongi
veterán
Az N95-ot lehet halozatba kotni egy win10-es geppel?
-
Aryan
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy régebbi androidos tableten (Kitkat van rajta) melyik Kodi fork-ot érdemes használni?
SPMC-t kipróbáltam az nem rossz, de hátha van jobb. -
megott
aktív tag
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem, S902-es box LE, Kodi Krypton 2,5 USB HDD a környezet, Blu-Ray lemezkép (nem ISO) legnagyobb streamet betallózva lejátszás elindul, majd Chapter léptetésnél megáll és kifagy. Van erre valami megoldás? Előre is köszönöm a válaszokat!
Megott -
Empotempo
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Aki Aeon Nox Silvo skin-t használ esetleg tud segíteni. Az eszköz amit használok egy Nvidia Shield Tv, a kodiban történő navigációhoz a hozzá tartozó kontrollert használom. A problémám a következő: Teljes képernyős zene lejátszásnál a kontroller teljesen másképpen működik, akkor amikor a CU Lyrics kiegészítő talál dalszöveget és megjeleníti a képernyőn. Azoknál a zenéknél, ahol nem talál a lyrics dalszöveget a kontroller D-padjával tudom léptetni a számokat, a triggerekkel pedig beletekerni a dalba. Azoknál a számoknál azonban, ahol a CU lyrics talál dalszöveget, ott D-pad és a triggerek is csak a megjelenített dalszöveg sorait léptetik, nem pedig a számokat. Ilyenkor az OSD menüt is lehetetlen megnyitni. Tud valaki megoldást arra, hogy a kontroller gombjai ugyanúgy működjenek megjelenített dalszöveg esetén is, mint általában?
-
blakey
titán
Akkor valamit nagyon rosszul csinálhatsz, 1 éve Kodit és forkjait használom, tökéletesen kezel minden feliratot, legyen az külső vagy belső.
ui.: Milyen hálózatról? SMB, NFS netán DLNA?
(#2314) z67
Akkor megvan a válasz, nem minden DLNA szerver tudja kezelni a külső feliratokat. SMB/NFS a natív elérés, olyan mintha pendriveról menne az anyag. Popcorn SMB megosztását nézd, hogy jó legyen. -
z67
őstag
válasz
DoItYourself #2311 üzenetére
A topic megvan, de azt gondolom ez a program hibája. Pendrive-ról megy a felirat. Vagy ez inkább eszköz?
-
z67
őstag
Sziasztok!
Próbáltam keresni a fórumban, sajnos kevés sikerrel. Most vettem egy Xiaomi Mi Box 3-at és szeretnék feliratos filmet nézni rajta hálózaton. Sajnos az mkv mellé tett srt file-t nem látja, vagy legalábbis nem lehet bekapcsolni, csak a beleágyazott feliratot. Megköszönöm, ha valakinek ez rutinkérdés és segít megoldani.
zoltán
-
Melack
veterán
Sziasztok! S912-es procival Android alapon mennyire használható a Kodi? Shark repobol kellene pár add-on meg az Exodus+. Más elvárásom a külső vinyo kezelésen túl nincs ilyen oldalról. Köszönöm válaszotok!
-
bobsurf
őstag
Sziasztok!
S905X 4K 2GB+16GB os dobozom van, most már LE-vel. Minden szuper, csak a CEC-el van még gondom. Mikor elindul a kodi, akkor egy pár másodpercig működik, lehet irányítani a tv távjával a kodit, de utána már nem. És a TV cec menüjéből is eltűnik a kodi.Valakinek van valami 5lete a megoldásra, vagy legalább az irányra, h merre érdemes indulni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Update 06.11. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest