- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
FeniX- #24962 üzenetére
Végeztem egy kis kutatást gumiszerelés-defekt javítás témában.
Roller még nincs meg, de fejben már lecseréltem a gumit.
Egy profinak látszó gumiszerelés-tömlőmentesre átalakítás. [link]
Másik tömlőmentesítő módszer, nem kicsit meghökkentő az "elkövető", és a módszer
[link]
Valaki esküszik a szigszalagra [link]
Elkészítettem ezt a puffertartályos hacket, éppen volt itthon [link] + vettem hozzá egy ilyen Lidlis cuccot + 2m 20 Bar-os csövet.
Műszer szerint 2,5 Bar-t tudtam eltárolni, illetve egy bicikli belsőt felfújni egy pillanat alatt.
Ebben a videóban van pár hack pl. olyan is, ahol rárobbantják a makacskodó gumit a felnire...
Első körben nem tervezek a kétrészes felnibe semmilyen tömítő folyadékot beletölteni, megnézem működik-e a szigszalagos, meg a régi belső szelepének a felhasználása trükk.
Nagyobb sebességnél el tudom képzelni, hogy komoly kiegyensúlyozatlanságot okozhat az a folyadéktömeg ahogy ide-oda csapódik a gumi belsejében.
(* megelőztek)
-
PociAti
őstag
válasz
FeniX- #24962 üzenetére
Azért célszerű lenne kétszer átgondolni ezt a slime kérdést.
Persze nem annyira durva a különbség, mint amikor valaki a ballonos kerekét átcseréli tömörre, mert azzal majd megoldódik minden problémája. (Szerencsére annak káros következményeit már egyre többen belátják.)
A levegővel töltött kerék esetében sem az van, hogy slime-tól nem lesz semmi baja, csak jobb lesz tőle. Ha tömlő nélküli gumiról van szó, akkor gyakran van egy gyári zselé réteg, ami a slime-ot kiváltja. Ebbe felesleges tenni, és talán még árthat is neki.
Egy rolleres csatornáról származik a fotó. A kép címe: azon tűnődtem miért vibrál a motor.
Persze lehet arra hivatkozni, hogy te nem ilyen cuccot teszel bele, hanem valami nagyon drága speciális kerékpáros anyagot. Csak nem számolsz azzal a hővel, amit a motor termel, és a slime-mal érintkező felni az egyik legfontosabb hűtőközeg. Slime pedig nem olyan hőterhelésre van "tervezve".
A roller kerekét nem túl élvezetes szerelgetni, hozzá képest a bicaj szinte gyerekjáték. Egy jó külső köpenynek 4.000 km távolságot meg kell tudnia tenni. Jó esetben addig nem is lesz szétszedve. Nincs folyamatos ellenőrzés, hogy mégis milyen állapotban van az a zöld trutyi, ami bele lett nyomva. Új állapotában szerintem nem túl bölcs elképzelés. Mondjuk az élettartama végén, amikor már vékony a futófelület és hamarosan úgy is cserélve lesz, akkor talán nem őrültség. Hátha nem sül rá a felnire.
----
Aztán persze vannak emberek, amit semmit sem szeretnek eredeti állapotban hagyni, mindenbe belenyúlnak. Elképzelésük szerint feljavítanak, csak éppen az élet nem szokta minden esetben visszaigazolni ezt az elképzelést.
-
DigitXT
félisten
válasz
FeniX- #24962 üzenetére
Lehet bele tenni, "ártani nem használ" jeligére. Bár, ha eleve gyári zselés
a gumi (ami ugye valamilyen szinten önjavító), abba én nem erőltetném.Ha gyári belsős kereket akarsz "átalakítani", abba értelemszerűen szelep
kell csak, küllő valóban nincs, így más varázslat nem kell. (Esetleg még a
felni peremével lehet probléma, ha ott ereszt: peremtömítés megoldja...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Íme, a One UI 8.5 újításai
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Asztrofotózás
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- iPhone 11 Pro Max 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3261, 100% Akkumulátor
- HP 14 Elitebook 830 G5 FHD IPS i5-8350U 3.6Ghz 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro Dokkoló Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest